Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zerafetin geldiği son nokta.

mani

Öne çıkan mesajlar

said:
sokarım demokrasinize, sen bunları git faşizan yöntemler güden akp ye anlat önce.

Benim değil yönetenlerin demokrasisine sok bence. Şükür ki oyumu vermedim ben onlara, asla desteklemedim, yanlarında olmadım. İçim rahat. Peki ya oy verenler? Destekleyenler 20 sene sonra aynı şekilde savunacak mı bu hükümeti ?
Sosyal ağlarda paylaş

Avustralyada Kraliyet ailesini baya severler (Magazinsel olarak) haliyle bu akşam televizyonda haberlerde de bolca görüntü izledik ziyaret ve Türkiye ile ilgili.

Ve açıkçası herhangibir arap ülkesinden hiçbir farkımız yoktu o görüntülerde. Sadece Cumhurbaşkanımız ve eşinden bahsetmiyorum (Zaten birçok arap ülkesinde dahi first lady lerin başı açık benim bildiğim (Suriye vs.) o noktada braz daha geride gözüküyoruz) gündelik çekilen; halktan, sokaklardan, böyle bol camili renksiz binalarla dolu çekimler. Yeşil alan yok, sokaklarda bir renk yok...

Hani desen baya önyargılı, bilinçli böyle çekimler yapılmış fln. Ama bir noktada da düşünmedim değil bu kadar düştük mü diye.

Tabii burda o görüntüleri izleyen diğer insanlarda Türkiyenin nasıl bir yer olduğunu düşüneceklerinide hesaba katmalı.

Neyse sonuç olarak imajımızın her noktada dibe battığını açıkça gördüm.

Yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

velev ki başörtüsününden vaçgeçip türban taktılar, size ne tür giyinceğinden

80 yıl önceki mini etek modeliyle şimdi ki bir mi
neden atatürkün sevdiği mini eteği giymiyorsun diyen bir mal görüdünüz mü
ben niye annenenin takıldığı gibi takılmıyorsun diyen de görmedin gerçek hayatta ama burada öyle diyenleri okumuş oldum

dinin emri başın örtülmesi, neyle örtceğine hangi hakla karışabilirsin
örtünmeyene karışılmıyor da, örtene karışmak mı size düşüyor

adamın biri x model şapka takıyor, y modelini taksana lan demenin anlamı ne, türban demişsin, başörütsü demişsin dünyanın en farklı iki şeyi mi yoksa aynı şeyin farklı bağlanmış şekli mi

tarihimize gelelim
şimdi tarihimiz derken şeriatla yönetilen osmanlının kadınlarından mı bahsediyoruz
yoksa atatürkün kurduğu daha önceki kadınların bir anda kaybolduğu yerlerine çarşafsız, başörtüsüz kadınların summon edildiği tarih mi

bu kadınlar kim peki
http://mizrak.web.tr/images/latife_hanim_b.JPG
http://www.byegm.gov.tr/yayinlarimiz/kitaplar/fmd/images/0044.jpg

insanların tarihte giydiği kiyafetler nasıl zamanla değişiyorsa, başörtüsünün kumaşı, şekli, bağlama şekli değişir
bunun neresi garip oluyor
ister din için bağlasın ister show ister başına güneş geçmesin diye, kiyafet lan bu neyine karışabileceğini sanıyorsun
anca o böyle bağladığını din konusunda düşüncesi şudur, şöyle insandır diye anlamsız tahminler ortaya atarsın

insanın idrak sorunu için sanayiye gönderip ayar çektirmek işe yaramıyor, oeh hadi bir konu var forumda ona mesaj yazmaya uğraşmayı bir derece anlıyorum da, dandik bir kurum lafına niye laf yetiştirmeye uğraşıyorum onu çözemedim, hayır ne atılan laflar ne şimdi yazdığım birşeye benzememiyor ona yanıyroum.
Sosyal ağlarda paylaş

türbanı nasıl simge olmasın yahu.
basbaya simge.
gayet de normal simge olması. bir kimlik çünkü.
türban, islam burjuvazisinin simgesi.
ezik, dar gelirli, eğitimsiz kitlelerin genelde dindar olması eşitliğini bozdu petrol fiyatları.
yeni bir kesim oluştu. öyle bir kesim ki bir taraftan arap parası yediği için arap kültürüne ve dine olan bağlılığını gösteren, öte yandan petrolden gelen harcanabilir geliri dünya medeniyetinin sağladığı mal ve hizmetlere fazlasıyla yeten bir kesim. aha bu islam burjuvazisidir. aha bunlar arada kalanlardır. aha bunlar kendilerine kimlik belirlemek zorunda olanlardır.
işte bu kimliği belirlemek, diğerlerinden ayrılmak için ezik ve naif tülbent ve başörtüsünün yerini, açınca çarşaf gibi serilebilen kocaman eşarp ve türbanlar aldı.
bilip takan var, bilmeden takan var o ayrı.
ama türbanın kendi özü var. o da budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Velev ki de moda oldu çobanınız kullanınca.

O kadınların biri Latife hanım Atatürk ün eşi bir diyeri de annesi zübeyde hanım,tanıştırayım.

Latife hanımın bu fotoğrafı da moda oldu zaten senin türün sık sık kullanıyor bunu.

Şeriat yönetiminden yeni çıkılmış,toplumda bir modernleşme hareketi var ama henüz yeni yeni ve en başta sadece belli bir kesimde.Halk "modernleştirilmeye" çalışılıyor hızla. Latife hanım da en başlarda toplumun gözüne batmamak için başörtüsü kullanmıştır (türban değil) daha sonralarda ise halkın modernleşmeye alışması ve desteklemesi ile o da modern kıyafetler giymeye başlamıştır.zübeyda hanıma hiç değinmiyorum doğum yılını bilmiyorum ama tahminen 1800 lerin sonları ne kadar ilginç değil mi BAŞÖRTÜSÜ kullanması (ki benim büyükannem de takardı) bastıra bastıra söylüyorum belki yıkanmış beynine girer bi kısmı diye.

Başörtüsü ile türban aynı şey değildir bunu bi anlasan belki saçmalamayı bırakcaksın.

Kıyafete ne karışıyormuşum ben de donla gezcem anasını satayım bundan sonra karışanı da insan hakları mahkemesine vericem.Bi anda özgürlükçü kesildiniz başımıza.
Sosyal ağlarda paylaş

sanki hepiniz ve bütün dünya sürekli devlet başkanlarının eşlerini takip ediyosunuz. kaçınız bana berlusconinin, blairin hadi onu da geçtim bush'un eşlerini filan tarif edebilir?

hadi bunu geçtik, "dünyaya rezil oluyoruz" kısmı var bi de, yahu elin amerikalısı daha hangi ülkenin nerde olduğunu bilmiyo, buralarda hangi ülke hangi dili konuşur onu dahi bilmiyo. avrupada kaç kişi biliyo ülkemiz hakkında "gerçekten bilinmeye değer" şeyleri? biz ne kadar biliyoruz onların yaşantısını?

yazık ediyosunuz beyincağızınıza..böyle magazinsel, yüzeysel şeylere yormayın kafayı, üzülmeyin. ahmet necdet sezer'in eşini dünyada kaç kişi hatırlıyo şimdi? ya da nazmiye demireli? ya semra özal?
Sosyal ağlarda paylaş

Birisi demiş ki bu insanlar bundan 20 yıl sonra gene savunacaklar mı? Hayır efendim, şimdi nasıl Ecevit'e Demirel'e küfrediyorlarsa onlara da küfredecekler.

Bu arada ne bekliyordunuz ki?
Sanki çok medeniymişiz gibi imajımız zedeleniyor diyorsunuz.

Türkiye'nin imajı türbandır,bizi muassır medeniyete taşıyan şeyhtir,tarikattır şudur budur.

Türkiye bir ılımlı islam ülkesi haline getirilmiştir.
NOKTA!
Sosyal ağlarda paylaş

bilmiyorum hangi mesleği takip ediyorsun arkadaş ,
bir tekstilci olarak konuşayım ben .

o hanfendinin giydiği türban osmanlı tarzı bir türban.
böyle ufak ayrıntılara devlet protokolü dikkat eder ,keza abdullah gül de bugün anahaberlerde de geçtiği üzere black-tie(siyah papyon) yerine gri bir papyon seçmiş,gayet şık oturmuş.

takımını da parlak bir satenden seçmiş.
ikisi de gayet şaşalı ve şık duruyorlardı .

sen zevksizmişsin kusura bakma biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

onu da geçelim şidmi tarih çalışırken baktım
bu ingilizler balta limanıyla başlamışlar; mondros, sevr derken bizi bir sevmedikleri kalmış, adamlar her fırsatta ne bulurlarsa salmışlar üzerimize, lozan da bile yüzsüzlük yapmışar
önceden olmazdı bende böle duygular ama nfret ediyorum büyük ihitmal geçici bir süreliğine bunlardan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...