Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WAR Kaybediyor..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Luriel said:
Hayır abi ne dememizi bekliosun etrafındaki 10 kişi wow u bırakıyosa haklısın wow 3 güne batar. WAR oynıcaklar AOC a geçiosa haklısın bizde AOC geçelim mi diyelim ne tartışıyoruz burda. Kültürle ne alakası var sen 5 kişiyle genelleme yapıosun onay mı bekliosun.

olayın başından beri wow veya aoc'la hiç alakası yok. war bence böyle böyle yaparak yanlış yapıyor, böyle böyle yaparak doğru yapıyor. senin dediğin öyle ama aslında böyle çünkü şöyle tarzı. tartışma genellikle böyle yapılır. ama her neyse.

bence web siteleri çok zayıf, verdikleri dizaynların çoğu ne yazık ki çizimden ibaret. özellikle podcastlerde, oyunu nerdeyse hiç görmüyoruz. NDA fln tamamda, en azından şirket biraz daha insanları bağlayıcı, ağızlarının suyunu akıtıcı şeyler gösterebilir.
Mesaj tarihi:
BonePART said:
warin bence tek eksigi
yeterince trailerdir
moviedir yok
taam bi blizzard deiller
efsane trailerlar cikaramazlarda
3 5 oyun ici goruntu
ne biliyim kurallari anlat
classlar icin deisik videolar ya p azimiz sulansin
2 tane cgi artist tutayda bi 2 ideo yapsin herifler

Beyler aylık Newsletter okumuyor musunuz hiç?
Gidin bakın bi eski issuelara, ciddi anlamda video, oyuniçi görüntü, developer blog, concept art, teorik bilgi, lore, herşey var.
Mesaj tarihi:
AoC da WAR da dükkan kapatacak oyunlar değil. Oynayacak olan AoC hesabını kapar, WAR hesabını açar. Yalnız WAR'ın çıkış tarihi yüzünden oyuncu kaybedeceği kesin çünkü önce çıkarmanın bariz farkı var. Bu oyuncu kaybının ne kayda değer, ne onların umrunda ne de oyuncuyu etkileyecek ölçüde olduğunu düşünmüyorum.

Newsletter subscriber bazlı bir uygulama olduğundan birşey ifade etmez, önemli olan oyuncuların görmüş olması. Şu an yaygın bir şekilde WAR reklamı yok, release yaklaşırken mi abanacaklar bilmiyorum ancak Conan uzun süredir sağlam reklam yapıyor.
Mesaj tarihi:
Tamamen katılıyorum. War'un son dönemdeki marketing stratejisi tam bir fiyasko. Bir yandan Blizz yeni expansion hazırlığı içinde, bir yandan AOC çıkacak. Rakipleri gümbür gümbür gelirken War sessiz sedasız bi şekilde çok geri planda kaldı. Resmen ezik bir durumda şu an gözümde. Arkasında EA olsun Mythic olsun, bu kadar güçlü ve zengin firma arkasında olan bir oyun, reklamını bu kadar kötü yapıyorsa (hatta reklam bile yapmıyor 1-2 aydır) hiç bir anlamı yok arkasında kimlerin olduğunun. Bu durumda mantıken War'un her yerde haberlerinin, videolarının olması gerekiyordu.
Bence NDA olayını çok abarttılar ya da her ne kadar "DAOC"tan şöyle tecrübeliyiz böyle tecrübeliyiz deselerde War teknik olarak gerçekten yerlerde sürünüyor. AOC ve Warhammeri eş zamanlı takip etmeye başlamıştım. Sessiz sedasız gelen AOC ertelendikten sonra sözünü tutarak bu ay çıkıyor ama "çok tecrübeli ve arkasında mükemmel şirketler" barındıran War cephesinde tık yok.
Ümidim kalmadı açıkcası benim, sistemim yeterse AOC oynamayı düşünüyorum, olmadı upgrade yapıcam, sözde WAR bekliyorduk =/
Mesaj tarihi:
BonePART said:
warin bence tek eksigi
yeterince trailerdir
moviedir yok
taam bi blizzard deiller
efsane trailerlar cikaramazlarda
3 5 oyun ici goruntu
ne biliyim kurallari anlat
classlar icin deisik videolar ya p azimiz sulansin
2 tane cgi artist tutayda bi 2 ideo yapsin herifler

* WAR'un yeterince moviesi var
* Mevcut durumda muhteşem CGI moviesi var, blizzard'ın ki leri aratmıyor ve yeniside yapılıyor
* Kuralları anlatan tonlarca movie var
* Class videoları daha yok her closebeta oyun gibi ama her class için ne halt ettikleri ile ilgili paul abinin videoları var
Bu tezlerinin hepsi çürüdü, üzgünüm :)
Mesaj tarihi:
o tezler çürüdü de bu videolardan boktan püsürden oyuncunun haberi yoksa, ki benimde yoktu sen söyleyene kadar, ürün iyi promotion yapılmamış demektir, yani marketing stratejilerinde yanlış giden bişeyler var gibi
Mesaj tarihi:
podcastler ne yazık ki çok yüzeysel ve daha çok entertainment tarzı. tamam, neler yapıcaklarıyla ilgili bilgi veriyolar, ki haşa çok güzel şeyler planlıyolar. son videolardaki siege weaponla player alma olayı falan çok güzel. ama şöyle bir durum da var, bu fikirleri görsel olarak -görsel dediysem GÖRSEL olarak- insanlara tanıtabilmeleri gerekiyor. ne yazık ki piyasaya sunulan bütün videolar inanılmaz kötü. grafik olarak değil (ki ne yazık ki grafik olarakta kötü), genel olarak oyun ile ilgili hiçbir pozitif etki yaratmıyor. çıkartılan bütün videoları izledim, bütün haberleri okudum, ne kadar yüksek beklentilerim olmasa da ne haberler ne de videolar tarafından hiçbir tatmin görmedim. reklam konusunda direk işi bıraktılar.

neden böyle olduğuyla ilgili hiçbi fikrim yok, sonuçta arkasında bu kadar iyi şirketler olan bir oyunun böyle bir yarışta (ki bu WoW çıktığından beri en kıyasıya geçen yarış bence, WoW'dan sonra sadece Vanguard lafı geçti, o da tam bir fiyaskoydu, şimdiyse pazardan pay almak istiyen 2 büyük proje var) nasıl böyle koyvermiş olabilceğini anlamış değilim.
Mesaj tarihi:
Quel-Thul said:
o tezler çürüdü de bu videolardan boktan püsürden oyuncunun haberi yoksa, ki benimde yoktu sen söyleyene kadar, ürün iyi promotion yapılmamış demektir, yani marketing stratejilerinde yanlış giden bişeyler var gibi

sensin lan poktan pusurden oyuncu
terbiyesiz adam
ahahah
Mesaj tarihi:
Marketing departmanına beni koysan daha iyi pazarlarım orası doğru da, abi nereye kaybediyor oyun onu anlamıyorum. bone yazmış zaten herşeyi ben uğraşamadım hiç, yeni kalktım bi kendime geleyim.
Mesaj tarihi:
Aslinda ne WoW ne WAR oyuncu kaybediyor, her gecen gun mmorpg oynayanlarin sayisi cig gibi artmakta, yeni ve potansiyel oyuncular genelde arkadaslarinin veya yakinlarinin bulundugu oyunlara baslamakta (dediginiz gibi hatta WOW'a daha bugun baslayip yeni bir karakter acmakta), ama WAR'un kendi komunitisini kontrol edebilecek bir public forum platformu olmadigi icin herkez fansite veya genel mmorpg portal forumlarinda tabiri caizse atip tutuyorlar, war paticik sitesinde de bir ara bu WAR official forum hakkinda yapilan (sanirim bayan Missy ile yapilmisti) roportaji koymustum, orda bassettikleri gibi Mythic sirketinin forum acmamasi ve onune gelen en ufak updateleri yayinlamasinin sebebi ise WAR komunitesi kontrol etmek degil, dogru yonlendirmek istemelerinden kaynaklaniyormus.

Ben WAR'dan umidimi kesmedim, cunku gayet emin adimlarla ilerliyorlar, en azindan retail ciktiginda bol bugli beta oynuyormus gibi hissedecegime, dogru duzgun stable bir retail oynamayi tercih ederim ve Mythic'de bunun icin ugrasiyor.
Mesaj tarihi:
Şimdi gerek warhammer, gerek 40k gerekse warcraft dünyalarını bilen ve war cb de olan bir oyuncu larak bir iki şey yazayım.

Oyuncu kaybı diye birşey bu evredeki bir oyun için yoktur. Bu kadar az oyun alınan Türkiyem de bile insanlar aoc a başlarım war çıkınca da bir denerim, olmazsa yine aoc ya da wow oynarım diyorsa, o şirket çıkış amacını yerine getirmiş demektir. Yani oyun çıkmadan oyuncu kaybedemez, çıktıktan sonra kaybedebilir.

Gelelim, pazarlamaya. War ın pazarlama departmanı gerçekten kötü. Millet tam gaz olmuşken, güzel bir trailer ın varken, berbat bir oyun için video hazırlanıp milletin ağzını açmaya ve bir kısmını oyundan soğutmaya hiç lüzum yoktu. Şu anda empire-chaos un son beta aşamaları bitmek üzere, artık şehir kuşatmasına geçildi yani beta çok çok başlarda ki bunun daha elf, greenskin-dwarf, hepsi birden ve ot püsür aşamaları var. Şu anda oyunu isterlerse çıkartırlar ama inanın erteledikleri için konuşan bin kişi varsa böyle çıktığı için konuşacak onbin kişi olur.

Bir kaç bilgi sızdırayım bari, ağzınız nemli kalsın. Oyunda inanılmaz potansiyel var bir kere. Bir 40k kadar olamaz tabiki ama lore bitiriyor işi. Çok güzel düşünülmüş şeyler var. Her şey için reward var gibi birşey, çok açık konuşmamak gerekirse, oyun sizin sürekli bir şeyler araştırmanızı bir progress içinde olmanızı istiyor. Bir iki konuda sıkıntısı var ama söylemicem onları, ama kesin düzeltmeleri lazım...
Mesaj tarihi:
dreagloth said:
...beta çok çok başlarda ki bunun daha elf, greenskin-dwarf, hepsi birden ve ot püsür aşamaları var...

gözümden yaş geldi, balonum patladı. bence çok sorumsuz davrandılar, aralıktan nerelere geldik ve hala ne durumdayız. ne yani beklemiycek misin, bekliyosun ama yani.. meh.
Mesaj tarihi:
Masticore said:
emin değilim ama daha ortada 2 yada 1 class yok.. Üstelik bunları nasıl dengeliyicekler okadar class varki. Wow altından kalkamıyor hala bunlar nasıl kalkıcak.

sanırım denge olayını betada halletmeye çalışmazlar, şayet wow betada hiç(belki az?) denge olaylarına girmedi. tabii wow'la kıyaslamak saçma ama ne kadar pek umursamıyo gibi görünselerde eminim marketing bölümleri tepelerindedir, ne kadar erken "piyasaya sunulabilicek" duruma getirirlerse onlar için o kadar iyi. ondan dengeyi öncelikli kılcaklarını sanmıyorum.

ama anlaşıldığu üzere uzun bi yol var gibi görünüyo.. yapıcak bi şey yok.

ps. ayrıca denge konusunda bence çok büyük bi avantajları olucak. çünkü wow ilk çıktığı zamanlar belli bir class üzerine denge kurmaya çalışıyodu, yani demek istediğim Warrior classına ayar çekerken, warrior classını bütün diğer classlara göre(karşı) dengeli yapmaya çalışıyolardı, sonra bunun mümkün olmadığını anladılar ve başka bir teknik izlemeye başladılar, her classın bir counterı var. light armor, ranged > caster - caster > heavy armor gibi. sanırım WAR'da aynı yolda ilerliycektir, genel olarak bir denge kurmaya çalışıcaktır (grup pvp bazlı) sipesifik olarak belli classlara göre değil. tabii bunlar benim şahsı düşüncelerim ve kaba etten atmalarımdır.
Mesaj tarihi:
zira mythic'te Daoc tayfasından çok az kişinin kaldığını duymuştum(Sadece duydum bilmiyorum) ve bunun üzerine EA kapitalizmini koyarsan tüm artılar nötrleniyor gibi..Ha bir de şu açı var bence şu an Warhammer bekleyen tayfa AoC'a başlarsa ve AoC tamamiyle beklentileri karşılarsa o kadar emek verip zaman harcadığı karakterini bırakıp daha yeni çıkmış ve oturması için bir kaç ay(en az) gerektirecek War'a geçmez gibime geliyor
Mesaj tarihi:
dreagloth said:

Bir kaç bilgi sızdırayım bari, ağzınız nemli kalsın. Oyunda inanılmaz potansiyel var bir kere. Bir 40k kadar olamaz tabiki ama lore bitiriyor işi. Çok güzel düşünülmüş şeyler var. Her şey için reward var gibi birşey, çok açık konuşmamak gerekirse, oyun sizin sürekli bir şeyler araştırmanızı bir progress içinde olmanızı istiyor. Bir iki konuda sıkıntısı var ama söylemicem onları, ama kesin düzeltmeleri lazım...

şimdiye kdar görüp izlediklerimden warhammer lore'unun katledildiğini gördüm baska bişi görmedim acıkcası. üzgünüm ama lore bu oyun için son savunma olabilir.
Mesaj tarihi:
Alıntı said:
Dwarfs and Orcs Coming Back!

Excerpt from IGN interview:

"Our next phase of beta is going to release the Greenskin and Dwarf tiers one through three content, and that will allow players to see stuff they haven't seen in almost a year. We've been focusing heavily on the Empire and Chaos and recently the Elves in beta, and so now we're going to give players a chance to see the Greenskin and Dwarves and see all the improvements and polish we've made to those areas."

orjinal kaynak

yorum: bana mı öyle geliyor yoksa orc modelleri baya, baya değiştirilmiş mi? resim

interview said:
As for plans going forward, Mythic is "probably not going to do open, open beta where you just have the entire game open to everybody all at once," Bales said. "We like to do more targeted strikes in beta where we can actually get people in and say, 'Test out tier one, test out tier four, try and invade this keep,' and that way we actually get feedback that will help us actually improve the game on a more targeted level."

Those who aren't able to get in and play before the beta ends should still expect to hop in this fall when the game is set to officially launch. "Fall is our target," Bales said. "It's a target we really want to hit. It's not something we take lightly but if the game's not great we're not going to launch it until it is."

tembel kişiler için özet: Open beta yok. Oyun sonbaharda çıkıcak. Eğer bitmezse sonbahardada çıkmayabilir.
Mesaj tarihi:
Geçiken her oyun ister istemez oyuncu kaybeder. İster WH fanatiği olun gerçek player hiç vazgeçmez diyini bu bir bgerçek. İnsanlar bekledikçe ya eski accountlarını açıyorlar ya da ydiğer yeni oyunlara yönleniyorlar. Çıkınca oyun batar veya kötü olur demiyorum sadece geçiken her gün WHnin zararına.
Mesaj tarihi:
said:
Geciken her oyun ister istemez oyuncu kaybeder.

WotLK'da gecikti şu haliyle, normalde "Her sene 1 expansion çıkartıcaz." demişti Blizzard mesela.
Oldu mu? Hayır.
Aksine WoW oynayıcısı her geçen gün artıyor çünkü oyun o kişiler için birşey sunuyor.

Hiçbir MMO "Geç çıktı." diye oyuncu kaybetmez. Eğer bir MMO oyuncusu bir oyun için Hype olayına giriştiyse, o oyunu geçte çıksa alıp oynar.

Çok beklenen bir MMO'nun geç çıkmasının tek dezavantajı, oyuncuların bekleme süreçlerinde başka MMO'lara para yatırmasıdır.
Mesaj tarihi:
expension'ı gecmişmiş olmasına rağmen haa genişliyen ve oyuncusuna yenı şeyler sunan bi oyunla, daha cıkmamış bir oyunu karşılaştırmak pek mantıklı değil bence.
yanı denklem cok basit, insanları sölediğinizden fazla beklekttikce ilgileri kaybolucaktır, absolut cok basit ve mantıklı bişey söylüyo.

war'ın potansiyel oyuncularını kaybetmesi arkasında EA gibi bir firma varken "tırt oyuncuları kaybetmesi sorun değil oyuncu kitlesi bize daha yakın olur oyun bize daha yakın olur" diyebiliceğimiz bir durum değil (ccp ve EA arasında bir fark var mesela oyunlarına yapımlarına yaklaşımlarındada fark var. EA bir wow istiyo bir Daoc veya eve istemiyo)

war'ın su anda potansiyel oyuncu kitlesinin artmasının tek acıklaması dünyadaki mmorpg oyuncularının artıyo olması olabilir, bu artık en cok yine wow'a yarıyacaktır, zaten piyasaya cok yabancı taze oyuncularda hazır ve kendini kanıtlamış oyunları oynamayı tercih eder, daha cıkmamış ve kendini (benim gördüğüm kadar newsletterları okumuyorum) baska mmorpglerle karşılaştırarak pazarlıyan bir oyunu değil.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...