Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ehliyet, 5 yıl geçerli olacak


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

AB'ye uyum çerçevesinde, artık 18 yaşında ehliyet alıp 100 yaşına kadar aynı ehliyetle otomobil kullanma dönemi kapanıyor. Ehliyetler, 5 yıl geçerli olacak. Süreyi uzatmak isteyenler, tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu alacak ve sürüş testlerinden geçirilecekler. İlk kez ehliyet alanlara, 2 yıllık staj dönemi tanınacak.

İçişleri Bakanlığı, AB'ye uyum ve kazaları azaltmak amacıyla Karayolu Trafik Kanunu'nda değişikliklere gidiyor. Hazırlanan yasa tasarısıyla, ehliyetlerin şekli ve koşulları değiştiriliyor. Yeni ehliyetin ön yüzünde sürücünün fotoğrafı, adı soyadı, doğum yeri ve tarihi ile ehliyetin geçerlilik süresi yazılacak. Ayrıca ehliyetin verildiği yer ve makam, belge no, imza, adres ve sürücü belgesi sınıfı yer alacak. Belgenin sağ üst köşesinde TR kısaltması bulunacak.

Ehliyetler, yeniden sınıflandırılacak. Buna göre otomobil kullananlara BE sınıfı ehliyet verilecek. TIR ve römorklu kamyon sürücülerine CE sınıfı verilecek. Otobüs, midibüs, minibüs, römorklu minibüs kullanıcılarının sınıfı D, D1, D1E, DE olacak. Traktör sürücülerine F, iş makinesi sürücülerine G, sakat ve hastaların kullandığı özel tertibatlı olarak imal edilen motosiklet ve otomobil sürücülerine ise H sınıfı ehliyet verilecek.

Yeni ehliyetlerde ayrıca, ehliyeti kullanmaya yetkili olunan araçların sembolleri de yer alacak. Sürücü otomobilin yanı sıra otobüs kullanmaya da yetkiliyse, ehliyette otomobil kullanıcılarının sınıfı olan BE'nin yanına ‘‘BE C1E gh’’ şeklinde ek harfler yazılacak. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından yeni ehliyet almak için 1 yıllık süre tanınacak. Ehliyetler 5 yıllık süreyle verilecek ve son kullanma tarihi yazılacak. Sürücüler 5 yılda bir sağlık kontrolünden ve sürüş testinden geçirilecek. Testi geçenlerin ehliyeti yenilenecek.

Sürücü kurslarını tamamlayanlara 2 yıllık stajyer sürücü belgesi verilecek. Bu süre içinde 2 kez kırmızı ışıkta geçen, 2 kez hız limitini aşan, uyuşturucu ve alkol etkisiyle araç kullananların ehliyetleri tamamen iptal edilecek.

Kaynak: www.hurriyet.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

burda da 5 yil gecerli ehliyetler, her seferinde yenileme parasi vermek disinda bi ise yaramiyo valla :) gidiyodun eski ehliyetini gosteriyosu, tabi gencsen direk yeniliyolar. Bende kamyon ehliyeti var mesela sirf evi tasirken sofore para vermemek icin almistim hehe[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence iyi bir sistem, en azından hiç trafik şubesinin yanından geçmeyen insanlar gidip kendilerini göstermek, ve muhtemelen cezalarını da çatır çatır ödemek durumunda kalacaklar..

Edi, yav DMV'niz kötüyse biz naapalım :D Orasıda oranın devlet dairesi hehe.

Saygılar.[signature][hline]Fui - Up & Coming Shade
Laimes - His Dumb Bot
On a long enough timeline survival rate for everyone drops to zero.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

super olmus. Insanlar bir sekilde uzuvlarini kaybetseler de ehlyetim var nasilsa diye kullanmaya devam ediyorlar. sonra psikolojik dengesizlikler bas gosterebiliyor. Kalp rahatsizliklari olusabiliyor. trafikte kalp krizi geciren soforun icinne dusebilecegi tehlikeye bakin.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

of yine kabak bizim başımıza patlıycak 87 li nesil olarak. :(. Neyse bizim için küçük ama Türkiye için büyük bir adım...[signature][hline]Don't Cause any Trouble.
TTnet yetkilisi Owner Ravenloft'un "net ne zaman gelicek" sorusuna cevap olarak demiş ki:

Beyfendi elimizden gelen bişi yok. Tüm yurt'ta bu böyle.
Sypro, 02 January 2004 23:30 tarihinde demiş ki:
alayinizi operek uyandirayim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu bi sene yürülüğe girmezse yaşadık. bu ne yaa staj mıtaj...[signature][hline]"Gözlerim zamanı akıp giderken izler, bütün canlı varlıkların ölümünü görür. Benim gözlerimde, insan teni çürür solar, ilkbahar ağaçları yapraklarını döker, kayalar ufalanıp toz olur. Sadece uzun ömürlü elfler arasındaki genç kimseler bana normal görünür, yine de onları renk verişlerini kaybetmek üzere olan çiçekler olarak görürüm. Ama sen... "
icq:149976315
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Solonor, 30 January 2004 15:35 tarihinde demiş ki:
of yine kabak bizim başımıza patlıycak 87 li nesil olarak. :(. Neyse bizim için küçük ama Türkiye için büyük bir adım...


Ne kabak patladı ki bu 87'li nesle???

Sen 81 neslinin neler çektiğini biliyor musun?
Sınav iptalleri tekrar sınav olmalar, sistem kaymaları vs vs..

Ondan bence bir düşünmek öğrenmek lazım :)[signature][hline]sonunda yeniledim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

esas eski ehlietleri yeniletmek lazım kursa gitmeden ehliet adam var =) parayla(rüşvet) ehliet almak kadar kolay bişi yoktuki eskiden[signature][hline]This holy reality, this holy experience.
Choosing to be here in...

This body. This body holding me. Be my reminder here that I am not alone in
This body, this body holding me, feeling eternal all this pain is an illusion.

Playlist
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi adamların işleri güçleri yok geliyorlar bizleri nasıl daha fazla sıkıntıya sokabilirler onları düşünüyorlar..

okul nedeniyle ehliyeti biraz geciktirdim,
yok 2 yıllık stajmış,
yok ehliyet 5 yıl geçerli olcakmış..

yakında tamamen kaldırırlarsa hiç şaşırmam..
kontenjanlı sürücülük,
biri emekli olursa sınavlar açılıyor, kim torpilliyse o ehliyet alıyor felan..

18 yaşımda alcaktım yaşıtlarım gibi, şimdi 20'imde sürüncem o kurs senin bu kurs senin şu yeni kural senin bu yeni kural benim...

yahu bre salaklar, "egzoz muayenesi" diyip duruyorsunuz, sizin otobüslerinizin (belediye otobüsleri) egzozları direk kusuyor üstümüze, siz ilk başta bu otobüslerden başlayın "ab yalakalığına"..

ama yook, egzoz muayenesi sırasında bir sürücünün "benim egzoz çok güzel, al bu da muayene parası" demesi yeterli oluyor nasıl olsa, biz gençlere sorun çıkartın, ama arabalar kusmaya devam etsin..

(dertliyim bu konuda özür dilerim)[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mexinth, 30 January 2004 16:20 tarihinde demiş ki:
said:
Solonor, 30 January 2004 15:35 tarihinde demiş ki:
of yine kabak bizim başımıza patlıycak 87 li nesil olarak. :(. Neyse bizim için küçük ama Türkiye için büyük bir adım...


Ne kabak patladı ki bu 87'li nesle???

Sen 81 neslinin neler çektiğini biliyor musun?
Sınav iptalleri tekrar sınav olmalar, sistem kaymaları vs vs..

Ondan bence bir düşünmek öğrenmek lazım :)


yuh yani..
ne güzel 5. sınıfta lgs sınavlarına giricektik 4. sınıfta 8 yıllık kesintisiz eğitim hedesini çıkardılar.. şimdi öss ye gireceğiz bu seferde ana öys ye geçme söz konusu daha ne olsun ?[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
DynamicK, 11 January 2004 03:15 tarihinde demiş ki:
bidahaki pop stara bende katılıcam
şimdiden calısmalara basladım
2 kapkaç yaptım
6 adam dövdüm
3 lokantada kavga cıkardım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok ii olmus 90 yasinda tonton dedeler artik trafikten cekilir umarim
dedelere ve ninelere gicigim yok ama insan bi yastan sonra direksiyonu birakmali yani:)[signature][hline]"I will flay the skin from your flesh and the flesh from your bones and scrape your bones dry.
And still you will not have suffered enough."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz geç kaldım ama gittim aldım bugün ehliyetimi öyle stajerlikle falan uğraşmama gerek kalmadı. Yanlız bu 5 yılda bir yenileme olayı eski sisteme göre alanlar için de geçerliyse kötü. Uğraştırır baya eğer tanıdık adam yoksa.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...