sehzade Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 ya onu bunu bırakında cok merak ettim itadakimasu ne demek ? yemek yerken diolarya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 afiyet olsun gibin o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 sarmaya prinç lapa dedi ya sen yemekten anlamıon heral. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Kojiroh said: Japon yemekleri hakikaten yaramaz. Hani insan merak ediyo, biraz da canı istiyo ama dışı yosunla kaplı bi şeyi tutup yavaşça ağzına götürürken o son derece kötü kokusunu duyunca fikirler değişiyo. +1 güzel bişileri var tabii. ama mutfak olarak değerlendirip -capon mutfağı pek bi şukeladır! demek ya cahilliktir, ya caponluktur ya da hiç şukela yememişinizdir.. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 valla ben de geçenlerde istanbul'dayken deneyecek oldum, dedim "madem net çağındayız, dur araştırayım yeni başlayanlara tavsiye nedir". buldum bir site envai çeşit suşisinden bilmemnesine herşeyi ince detayıyla anlatan, yenilere tavsiyelere baktım. o kadar çok "şununla başlamayın, hoşunuza gitmeyebilir" yazısı görünce gözüm korktu, vazgeçtim. bu da böyle bir anımdır heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 bizim pilav üstü kurumuz varken ne etcez suşi yi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 tek çeşit mi yemek yemek zorunluluğu mu var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 evet var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 ya bırak abi sarmaya lapa pilav dedi adam of. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 şaka maka bizim etli yaprak sarmasının üzerine değil japon mutfağı, uzaylılar varsa onların mutfaklarından bile rakip çıkabileceğini pek sanmam. :)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Aaaabiiii gece saat olmuş 4.20, evimden 1000+ kilometre uzaktayım yaptığınız muhabbet muhabbet mi ya ='( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 *insert yogurtluyapraksarma.jpg* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Bunu kan temizler Sam, MTW'de görücem seni bi dahaki sefere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 abi sarmaya ettigin hakaretten sonra artik seninle muhatap olmak istemiyorum. git ye yosun mu yicen, cig balik mi, ne halt istiyosan. bi de bariz animeden gorup ozenmissin iste, cizgi dunyasi bolumunde, animelerden resimler var, daha neyine karsi cikiyosun bunun, ozenmek kotu bisey degil, insan gorur cani ceker bilmedigi seyi, inkar etmek manasiz. hey allam, sarma yaa, lan caponyayi verseler, sarmaya degismem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Bone said: adamlar pilav hastası herhalde, her kombinasyondan pilav üretiyorlar. pilav hastası falan değil. hikaye.efsane. gittik gördük. fakirler yiyor.0.10$ bi tabagı.buharda haşlanmış pirinç. bizim şehriyeli tereyağlı pilavların yanında soyalısı olsa şekerlisi olsa ne yazar diyosun.alayı berbat.zaten 10cent. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 ha bide adamlar burdur tarafında yetişen yumurcak dediğimiz tarlalardan def etmek için ilaçlar sıkılan yetiştirenlerinde ziraate satıp ilaç yapılmasını beklediği otu her et yemegine koyuyorlar.kişniş'in olmamış maydonoz kıvamındaki bitkisi oluyor bu sanırım. oh ne güzel yemek söyledim diyorsun görünüş güzel içerik ve isim güzel bi atıyorsun ağzına o ottan koymuslar.son samuraya kadar iniyorsun söve söve. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 baslik bile animelerdeki yemekler. japon mutfagini merak ediyorum degil. lan sarma offff, olsa da yesem, pffff. cok kizdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 bariz overrated bişi.. ama adamlarda haklı, ne çıkıyorsa coğrafyadan onu yiyolar.. aslında yemek konusuda çok seçiciyim, çok güzel şeyler yemek isterim. adına/ülkesine değil de içeriğine, lezzetine bakarım. skalam var şurada.. ve de yazı da var ama konunun içine sıçmayayım daha diye spoiler'e aldım hede hödö çok salakça bi skala sunabilirim bu konuda. lezzet/sağlıklılık skalası bir ürün ne kadar lezzetli ise o kadar sağlıktan uzaktır.100sağlıklı 0çok sağlıksız ve 0*çok tatsız tuzsuz ve 5* GNAM GNAM! mesela biftek, 3*lezzete sahipken sağlık için iyi değildir ve 100üzerinden 30 falan alır. aynı şekilde geleneksel türk mutfağı içinde yaparsak kebap/köfte/et ağırlıklı sanırım ızgara köfteler ve kebaplar 4* 25, kokoreç 4* 35 kuzu kağıt kebabı 4,5* 45 ciğer yahnisi 4* 45 beyin tavası 3,5* 50(deli dana yoksa tabi) izmir köfte 3,5* 55 kaburga dolma 4,5* 45 çiğ köfte 4* 20 patlıcan kebabı 4* 50 tas kebabı 4* 55 şeftali kebabı 3* 20 kuyu kebabı 5* 40 elbasan tava 4* 45 sebze ağırlıklılar zeytin yağlı taze bakla 4* 60 kabak çiçeği dolması 4* 60 zeytin yağlı pırasa 3,5 55 mantar güveç 4* 60 ayvalı yahni 4* 65 lahana sarması 4* 60 hünkar beğendi 4* 55 barbunya pilaki 4,5* 65 karnabahar kızartma 3* 50 kapuska 4* 60 enginar dolması 4* 50 çorba ağırlıklıklar arabaşı 4* 40 işkembe 4,5 40 tarhana 4* 50 karalahana çorbası 4* 60 ekşili çorba 4* 55 hamur işlerimiz -ki bol bol bulnuyorlar- ortalama 4* 40 tatlılar ise hamurişi+şerbetli tatlılar 3,75* 40, sütlüler 4* 55, helvalar 3* 45 derken suşi 2*, 55; tofu 0*, 75, miso 2*'a 60, yagutori (davuk davuk) 3* 50 gibi ebleh puanlar alır benden.. adamlar 100yaşına kadar yaşarlar ama bi bok yemeden, tatmadan yaşarlar. yedin mi ciğer sarmayı? yok.. kol sarma? yok.. papaz yahnisi? yok.. kazandibi? yok.. mantı? yok.. badem çorbası? yok.. amcaların mutfağı olduğundan bahsetmek bile zor.mesela bizde öyle lapa şeklinde değil, 20den fazla çeşit pilav var! pirinç ağırlıklı olarak kullanılan yemekleri katmıyorum bile bu 20ye! çerkez tavuğundan, safranlı pilava, ferayeden, külbastıya inanılmaz geniş bi mutfaktan geldikten sonra kıçıkırık, lezzetsiz ve içeriksiz şeylere mutfak gözüyle bakmak garip geliyor.. bi okuyun tuğrul şavkayı, mehmet yaşini. gidin bi adam gibi yemek yiyin. ağzınız lezzet nedir çözsün, sonra konuşuruz japon mutfağını alman mutfağını. nihayetinde bizim herhangi bi bölgenin, yörenin kendine has mutfağı bile hem sayıda hem lezzette capon mutfağını madara eder, rezil eder, eline verir.. her neyse, konuya daha sıçmayalım. çizgi film yemekleri konumuz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 cerkez tavugu dedin ve beni bitirdin, OrCun seni bildigi gibi yapsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 yanlız adam gibi yapılan geleneksel çerkez tavuğu kadar zor bir yemek görmedim.. belki 2.'si lüfer dolması olabilir yapma zorluğu açısından.. ayrıca japon mutfağı sushi'den ibaret de değil.. yersin tempura'nı sonra geçersin yavaştan sushi'ye hıyarlı maki'den Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 tempura aslen portekiz yemeği. o yüzden güzel geliyor. yağlı falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 suşi yönetir be. lapa deyip geçmeyin, kombinasyon ile çok güzel tatlara varmak mümkün. tamam, yukarılarda resmi olan sade pirinç+yosun suşiler çoköeacayipoolmmbiyibak olmayabilir ama çok süferleri de var sarma suşilerin (maki deniyor. yosun sarma olmayan, lapa pilav üstü çiğ balıklı suşiler nigiri, sadece çiğ balık parçası olanlar da saşimi yanılmıyorsam. her birinin bazı çeşitlerinin -malzemeye göre adı değişiyor- hastasıyım :P) yaprak sarma suşiden iyidir demek de, yani bittabii sübjektif filan ama, mantı sarmadan iyidir demeye benziyor. şahsi zannımca her birinin yeri farklı... yaprak sarmanın da, mantının da, mercimek yemeğinin de, urfa kebabın da, zeytinyağlı pırasanın da, suşinin de ayrı hastası olamaz mı insan yani? (olur kendimden biliyom :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Valla ne bulsam yerim ama ağzıma layık olacak, mesela normalde ciğer yemem ama edirne'de ve adana'da ciğerden başka bir şey yemem. Annem'in yapmadığı pilavları yerken tat almam, dolma dediğini zeytin yağlı severim. Balığı kılçıksız yerim vs. vs. Bir de sushi denilince aklıma çiğ balık geliyor ve ben çiğ olan hiç bir şeyi yiyemiyorum çiğ köfte hariç xD . Ha bu arada japonların yüzde bilmemkaçında bağırsak kurdu vs. varmış, bir belgeselde dinlemiştim. Pek de sağlıklı yemekler oldukları söylenemez. Hoş o bahsi geçen bağırsak kurtları da astım hastası olmasını önlüyormuş japonların. Öyle karışık bir şey. Tabii ben bağırsağımda 8 metrelik bir pitonun yaşamasını istemem o ayrı. Ve bence japonların ve çinlilerin kısa kalma nedenleri de asırlardır süre gelen beslenme alışkanlıkları. Orta 3 fen dersinden hatırladığım kadarıyla bu tür parazitler gelişmeyi önlüyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 emaleth abla sarma suşiden iyidir demek saçma çünkü kişisel zevk ama. sarma da lapadır demek saçma çünkü sarmanın içindeki şey lapa degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar