Bone Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/health/healthmain.html?in_article_id=563110&in_page_id=1766 Bilgisayarlarda en umursamadığımız parça herhalde klavyedir. Üstünde yemek yenir, tozlar düğmelerin arasına kaçar... Özellikle sigara içenler, klavyelerinin üstünde bolca sigara yanıklarına neden olur. Ancak haberde bahsedildiği gibi, klavyeler temizlenmediği sürece, insanın sağlığına zararlı olabilecek her türlü maddeyi biriktirmekte ve önemli birçok hastalığa neden olabilmekte. Ofislerde kullanılan bilgisayarların düzenli temizlenmesi gerekiyor. Hatta internet kafelerde, klavyeler genelde yerlere atılan, özensizce saklanılan, çalışıp çalışmadığı bile umursanmayan donanımlardır. İnsan ve toplum sağlığı açısından yazıdaki açıklamalar önemli noktaları belirtiyor. said: Computer keyboards can harbour more harmful bacteria than a lavatory seat, it has been claimed. Many users are at risk of becoming ill with stomach bugs, according to the consumer group Which? It warned that 'qwerty tummy', named after the first six letters on a keyboard, could sweep through workplaces after tests on equipment in its own London offices showed alarming results. One keyboard was so dirty that a microbiologist ordered it to be removed, quarantined and cleaned. It had 150 times the acceptable limit for bacteria and was five times as filthy as a typical lavatory seat. Anyone who eats a sandwich or piece of fruit having been tapping on such a keyboard can pick up bacteria that could lead to a stomach upset. The scientist swabbed 33 keyboards for food poisoning bugs e.coli, coliforms, staphylococcus aureus and enterobacteria and compared the results to those found on a lavatory seat and lavatory door handle. Four of the keyboards were considered a potential health hazard and one was "condemned". Two had "warning levels" of staphylococcus aureus and two others had "worryingly elevated" levels of coliforms and enterobacteria, "putting users at high risk of becoming ill from contact". The expert said the findings were typical of offices all over Britain. Which? computing editor Sarah Kidner said: "The shocking results revealed that some of these keyboards were harbouring harmful bacteria that could potentially give their users a stomach upset. "The germs found could cause food poisoning symptoms such as diarrhoea. "The main cause of a bug-infested keyboard is eating lunch at desks, as the food deposits encourage the growth of millions of bacteria. "Poor personal hygiene, such as dodging hand washing after going to the lavatory, may also be to blame. "Most people don't give much thought to the grime that builds up on their PC, but if you don't clean your computer, you might as well eat your lunch off a lavatory seat." Which? found that one in ten people never clean their keyboard, while 20 per cent never clean their mouse. Around half cleaned their keyboard less than one a month. The modern practice of "hotdesking", in which staff sit at different desks every week, means that workers do not know who has been using their keyboard before them. Miss Kidner said workers and home PC users should give their keyboards a regular clean, adding: "It's quite simple to do and could prevent your computer becoming a health hazard." Which? says users should unplug computers before wiping surfaces with a damp, soft, lint-free cloth. Keyboards should be unplugged, turned upside down and shaken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 çok etkilendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 üstü kapanmalı temizlenmeli vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 benimkinin içini açtığımı düşünemiyorum mahalle ölür herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Benim klavyeyi, üstüne silikon örtüsüyle kullanıyorum, hem içine pislikler kaçmıyor, hem de aletin rengi solmuyor. Silikon örtüyü de yıkıyorsunuz tertemiz oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mino said: Benim klavyeyi, üstüne silikon örtüsüyle kullanıyorum, hem içine pislikler kaçmıyor, hem de aletin rengi solmuyor. Silikon örtüyü de yıkıyorsunuz tertemiz oluyor. ekrana da geçiriyor musun o örtülerden? cevabın evet ise 80ler-90lar partilerinde çok iş yaparsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 (-.-) sadece klavye için kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 said: In future I'm going to sit on the toilet when I use my laptop to achieve the feeling of an overall reduction of harmful bacteria. When I finish each sitting I'll wipe the keyboard with toilet paper. hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 benım klavyede böcek ölüsü bile vardı, ekmek, saç, kıl eksik olmuyor. ulan kim temizliycek! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 bi allahın kuluda en kolay yoldan klavye temizleme rehberi diye bi şey söylesin hemen şu an temizlerim. işkence bildiğin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 kuru hava dolu olan tüpler satılıyor. onlardan alıp paf püf üfletiyorsunuz cillop gibi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Nerden bulabiliriz bu tüpleri ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 ya en kolayı ters cevir klavyeyi vur masaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 kapı kollarından sonra en çok mikrop barındıran 2.şey miydi neydi en çok mikrop barındıran şey olup kapı kolları ardından geliyor da olabilir tabi en iyisi eldivenle kullanalım klavyeyi, temizlemeye gerek kalmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Brook said: Nerden bulabiliriz bu tüpleri ? bilgisyar, elektronik vs dükkanlarında var. deodorant kutusu gibi birşey, ucunda ince uzun boru olan bir aparatla alıyorsun zaten, ince çalışabiliyorsun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 en iyisi tuşları tektek sökmek. naparsanız yapın bissürü şey kalıyo tuşları söküp temizlemedikçe. veya ucuz klavye kullanıp 3-5 ayda bir değiştirmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 tmm tşkkürederm =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 cep telefonlarıda çok pislik barındırıyor diye biliyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 cep tellerine kulak kiri mi kaçıo ne kaçıo ?? ayrıca benim klavyeden bi kaç sene önce sucuk çıkmıştı.. pizza sucuklarından. hiçbi zaman anlayamadım nasıl oraya girdiğini.. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 elesso said: en iyisi tuşları tektek sökmek. naparsanız yapın bissürü şey kalıyo tuşları söküp temizlemedikçe. veya ucuz klavye kullanıp 3-5 ayda bir değiştirmek. eski microsoft klavyemi tuşlarını söküp direk suyun altına sokardım 1-2 saat sonra kullanıma hazır olurdu. 8. yıkamada falan bozulmuştu sanırım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 laptop klavyesini nasıl temizlicez? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 cidden temizlemek lazım arada sırada benim klavyemin içinde evrimsel süreç gözlenebiliyo şu anda mesela :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 EVRIM YOKTUR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Afush said: laptop klavyesini nasıl temizlicez? kirletmicen :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 hakkaten ya, saç kaçıyor, kısır bulguru kaçıyor, saç kıl tüy, ara sıra çay dökülüyor az bişey, ekmek bisküvi(püsküüt) kırıntısı kaçıyor. benden iyi besleniyo lan klavye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar