rayka Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 vali okulları tatil yaptı mı yoksa sadece alman mı tatil? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Gerisiburada'dan yollanmış öneri şeysidir 1 mayıs için, hoşuma gitti koyayım dedim. Bizden size tavsiyeler: 1. Bizler gibi altına girecek pankart bulamazsanız, "Bu dünyada yerim yokmuş" türküsünü söyleyerek ortalarda dolanın. 2. Moğollar'dan "Birşey yapmalı" şarkısına fazla maruz kalırsanız içinizden Çince enternasyonal söylemeye çalışın. Berkay'ın milliyetçi eğilimlerini boşverin, Öngür iyi adamdır, ona şevkatlenin. 3. İP'liler, CHP'lilerle filan haybeye sinirinizi bozmayın. Onları civar dükkanların çalışanları olarak filan görün. 4. DHKC'nin filan tahta tüfeklerle yürümesine de sinir bozmayın. Einstein'ın "Birbirinin ensesine bakarak yürüyen insanların beyne ihtiyacı yoktur, omurilik yeter onlara" lafını hatırlayın. 5. Polis katılımı yine yüksek olacaktır; dikkatli olun. Sis bombasına maruz kalırsanız sakın suyla yıkamayın. Bir beze sirke koyup koklayın, yanaklarınıza sürün, bulamıyorsanız sadece bekleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 malik said: gerçi senin de suçun pek sayılmaz ama o kadar şeyi değiştirdin ,güzelleştirdin ,bunu da yapabilirdin. Allah aşkına bi anlatsana, neyi değiştirmiş, güzelleştirmiş akp şu 6 yılda, ben biraz cahil kaldım bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Gerilimin bu kadar artırılması kasıtlı, yarın bir sürü olayda yaşanacak, devlet emekçiye saldırdı diye gazetelerde günlerce haberler televizyonda savaş manzaraları çevrilip çevirlilp duracak, seçimlerde yaklaşıyor bu akp yi haklın gözünde küçük düşürmek için bulunmaz fırsat, bu fırsatı kaçırmamamk lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Benim anlamadigim, vali 1 mayis tatil olursa milyar zarar eder dedi. Bilmem kac gunluk kurban ve seker bayramlari zarar yazmiyor mu? Sktir et, ulkenin yuzde 99.9u musluman zaten dimi? Yuzde kaci emekci ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 byzasz said: Gerilimin bu kadar artırılması kasıtlı, yarın bir sürü olayda yaşanacak, devlet emekçiye saldırdı diye gazetelerde günlerce haberler televizyonda savaş manzaraları çevrilip çevirlilp duracak, seçimlerde yaklaşıyor bu akp yi haklın gözünde küçük düşürmek için bulunmaz fırsat, bu fırsatı kaçırmamamk lazım. kalkınma yaşanması için önce en dibe mi vurmak gerek yani, bunun sonu bu olur çünkü, gerçi sanırım başka çözüm de yok. insanların farkına varması lazım bişeyler yaşayıp ki gözleri açılsın, zaten bi sürü olay oluo aslında ama yetmio demek ki insanlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 pis gomünistler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Peki bu adamlar normal miydi de kucaklanmak bekliyorlardi ? Polis insan degil mi ? fotograflari koyamadim ama gidin hurriyetin sayfasindan bakin. Koca koca taslarla saldiriyorlar ki zaten gosteri izinsiz. Tabii ki izinsiz tasli sopali gosteriyi engeleyecek polis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 ekşiye yazdım, pasteliyorum. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13179573 inisiyatif ve ara gazı verilen polisin, kelimenin tam anlamıyla platform eylemcilerinin ağzına sıçtığı gündür. bu polisler akşam ikramiyelerini alacak, evlerine gidip çocuklarını öpecek falan; gündüz yaptıklarını tamamen unutarak. biz unutmayacağız. eylem planını tam olarak çözebilmiş değilim; ama anladığım kadarıyla platform eylemcilerinin osmanbey disk önünde toplanması gibi bir olay söz konusu, ki bu bence eylemi düzenleyenlerin yaptığı en büyük hatalardan biri oldu. hem osmanbey gibi, polisin kesinlikle kapatacağı bir yerde toplanmak, hem de adı üstünde: toplanmak, bence yapılmaması gereken iki önemli hataydı. haliyle polisin işi çok kolay oldu eylemcileri dağıtmakta. ne yapılabilirdi; açıkçası bilmiyorum ama ne toplu durulmalı ne de kesinlikle kapatılacağı bilinen bir yolda toplanmalıydı. hükümet provokasyonuna platform'un verdiği cevap oldukça yerinde oldu. kan dökülmesini, ertesi gün toplumun çoğunluğu tarafından provokatör olarak anılmayı engelledi sendikalar. bunu yaparken de kendi üyelerine (bence) büyük bir saygısızlık yaptılar. bir önceki günden taksim'de sabahlayan, sabahın 5inde şişli'ye gelen onca insanın çabasını hiçe saymak oldu bu. çünkü sorun şu ki, taksim dışında bir yerde büyük bir eylem planı bulunmuyor, ve şişli'de platform kendi üyelerini dağıtınca, onca insan adam akıllı eylem yapamadan günü tamamlamış olacak, ki bu bence yapılmaması gereken başka bir hata. gün henüz bitmedi tabi, umarım, taksim olmasa da bir yerde bir araya gelebilir platform eylemcileri ve coşkunun en azından bir kısmını devam ettirerek bir eylem ortaya koyabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 ''demokrasi!! demokrasi!!'' diye çığırıyorsa bir hükümet işçilere vatanadaşlık hakkı olan eylem yapma hakkını vermemeyi nasıl açıklayacak? daha sonra nasıl demokrasiden bahsedecek? aklıma takılan diğer bir olay da nasıl olur da yasadışı örgütlerin eylem yapcağı haberini aldık dersin? yav bunu haber veren varsa sana git bas nerdeyse bu adamları yakala! kalkmışın bide dalga geçer gibi haber aldım diyorsun. sana haberi veren adam bu eylemi yapacak insanların nerde oldugunu bilmiyor mu? kaldı ki cumhuriyet mitinglerinde nasıl güvenliği sağladın? burda neden sağlayamayasın? işine gelmez de ondan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Oh beee helal olsun Emniyet'e ayakları baş yapmadılar yine! Ya bi de Taksim Meydanı'nda toplansaydı işçiler, nice olurdu halimiz. Ben evimde kaldım bugün, İstanbullar biraz sorun yaşadı, hatta gazdan zehirlenenler, cop yiyenler falan da oldu ama olsun Türk polisine koca bir bravo buradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Hayir efendim oyle degil. Taksim`de kutlanmaya izin verilmedi sadece. Haklari leinden alinmis degil. Kanunen miting yapacaklar icin benzer imkanlarda baska bir yer ayarlanabilir polis uygun gormezse. Ancak Isciler illa Taksim`de yapacagiz, izin verseniz de vermeseniz de dedi. Boyle sey olmaz vahsi bati degil bu ulke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 İstersen Belgrad Ormanı'nda yapılsın miting orası daha güzel yeşillik falan, bu tarz mitinglerin ülkenin birinci meydanında yapılması gerekir. İnsanlar orada piknik yapmıyor;seslerini duyurmaya çıkıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Gündüz farklı bir versiyonunu izledik ama olsun haberler yerine akşam bu film izlenebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 demokratik ulkelerde kimse eylem yapmak icin gidip hukumetten izin ve yer istemez ameirkada sabah kafana eser beyaz sarayin onune gidersin acarsin bayragi yaparsin eylemi fransada desen oyle istedigin yere git eylemini yap demorkatik olupta eylem hakkini sinirlandiran tek ulke turkiye hala darbe zihniyetiyle sag egimli ex-ayak takiminin hosuna gidiyor bu zulmu yapmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Giovanni said: Hayir efendim oyle degil. Taksim`de kutlanmaya izin verilmedi sadece. Haklari leinden alinmis degil. Kanunen miting yapacaklar icin benzer imkanlarda baska bir yer ayarlanabilir polis uygun gormezse. Ancak Isciler illa Taksim`de yapacagiz, izin verseniz de vermeseniz de dedi. Boyle sey olmaz vahsi bati degil bu ulke. aa nedenki? isteidiğimiz yerde eylem yapmalıyız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 hukuki olarak eylem yapmak izin almayı gerektirmez sadece bildirirsin dersinki ben su gun burada toplanıcam bildiri okicam falan filan ona göre önlem alır güvenlik güçleri valilik budur yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 haklisin tabi komunist komunisti oldurur mu hic vurun abali devlete bakalim nereye kadar. fedaykin said: 77 1 Mayısı faili belli ama meçhul katliamlardan birisidir. "Kim yaptı belli değil, devlet ile ne alakası var canım" diyen kişiler biliniz ki ya bu konu hakkında bilgi sahibi değildirlar ama bol keseden atarlar, yada katillerin tarafında olduklarından saptırmak işlerine gelir. Bu son derece açık ve net. Geçen sene yaşanan polis devleti kalkışmasından sonra zerre demokratik olan herkezin boyun borcudur bu sene 1 Mayısı Taksim'de kutlamak. Katılabiliyorsanız katılın, katılamıyorsanız da ruhen destekleyiniz efendim. ***************** 1 Mayıs tatil olsun denilirse de, işveren olarak olmasın derim o ayrı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Giovanni said: Hayir efendim oyle degil. yerse said: Kanunen miting yapacaklar icin benzer imkanlarda baska bir yer ayarlanabilir polis uygun gormezse. Asker yapınca militarist, darbeci, polis yapınca demokratik, özgürlükçü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Viktor said: demokratik ulkelerde kimse eylem yapmak icin gidip hukumetten izin ve yer istemez ameirkada sabah kafana eser beyaz sarayin onune gidersin acarsin bayragi yaparsin eylemi fransada desen oyle istedigin yere git eylemini yap demorkatik olupta eylem hakkini sinirlandiran tek ulke turkiye hala darbe zihniyetiyle sag egimli ex-ayak takiminin hosuna gidiyor bu zulmu yapmak Yanlis. Bilmiyorsun neyi konusuyorsun anlamiyorum. Her ulkede kolluk kuvvetlerine haber verilir aslinda izin degil bu ancak kolluk kuvvetleri ayni avantajlara sahip ve eylemin amacina ayni oranda hizmet edecek baska bir yer tayin eder eger uygun gormezse. Sadece hukumete bok atmak icin nasil salliyorsun ama Fransa`da ABD`de diye ahah agir komiksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 evet derki orda yapmayın mümkünse, eylemcilerde orda yapcıcaz der, kolluk kuvellerininde adam gibi sebepler gösterip tekrar hayır demesi gerekir, eylemciler yine biz orda yapıcaz der. eğer kolluk kuvvetlerinin gercekten mantıklı bi sebebi varsa gider resmi izin alır herhangi bi alanın yasalarla eyleme kapatır. böle bi durum yok ortada. edit: bu arada taksimle aynı tarihi manevi öneme sahip bi yer gösterebilirsin şaşırıcam acıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 eagle_dnz said: hukuki olarak eylem yapmak izin almayı gerektirmez sadece bildirirsin dersinki ben su gun burada toplanıcam bildiri okicam falan filan ona göre önlem alır güvenlik güçleri valilik budur yani Bu kadar degil. Kolluk kuvvetleri yeri uygun gormeyebilir lakin olayda da silahli eylem ihbari yuzunden Taksim`e izin verilmedi. Ayni imkanlarda baska bir yer tayin edilir. Taksim`e yine yakin olmak kosuluyla ama hukuk disi yollarla israr edildi dolayisiyla yasadisi gosteriye donustu. Ne yapilsaydi ? Arkadaslar mukayeseli hukuk falan mi okudunuz da Turkiye`de sadece bu hukukun uygulandigini soyluyorsunuz ? Hele siz gerektiginde demokrasi sinirlanmalidir demiyor muydunuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Giovanni said: Hayir efendim oyle degil. Taksim`de kutlanmaya izin verilmedi sadece. Haklari leinden alinmis degil. Kanunen miting yapacaklar icin benzer imkanlarda baska bir yer ayarlanabilir polis uygun gormezse. Ancak Isciler illa Taksim`de yapacagiz, izin verseniz de vermeseniz de dedi. Boyle sey olmaz vahsi bati degil bu ulke. ciimbom yener haydii taksimi kapat vodafone türkiyede tanıtım yapacak hadii taksimi kapat polis günü kapayyn taksimi tukcell kenan doğulu çıkartacak kapayın taksimi işçiler geliyor kapayın otobanları,çevirin geri otobüsleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Üsküdar - Kabataş Üsküdar-Beşiktaş Üsküdar-Karaköy Bu seferler tüm gün mü iptal ? Bunu bilen biri var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Cuce said: evet derki orda yapmayın mümkünse, eylemcilerde orda yapcıcaz der, kolluk kuvellerininde adam gibi sebepler gösterip tekrar hayır demesi gerekir, eylemciler yine biz orda yapıcaz der. eğer kolluk kuvvetlerinin gercekten mantıklı bi sebebi varsa gider resmi izin alır herhangi bi alanın yasalarla eyleme kapatır. böle bi durum yok ortada. edit: bu arada taksimle aynı tarihi manevi öneme sahip bi yer gösterebilirsin şaşırıcam acıkcası. Bu soylediklerin hic ama hic bir seye dayanmiyor. Boyle bir durum yok ortada derken neye dayandigini lutfen acikla. Güler, kendilerine ulaşan istihbarat raporlarına göre provokatif eylem hazırlığında olanların bulunduğunu belirterek, "Elimizdeki istihbarat raporlarına göre marjinal grupların, illegal örgütlerin ve bölücü örgütlerin 1 Mayıs'ta provokatif eylemler yapacakları, güvenlik güçlerine karşı taşlı, sopalı saldırı düzenleyecekleri ve gerektiğinde silah kullanacakları tespit edilmiştir. Bu, suç teşkil eden eylemlerin önlenmesi de güvenlik güçlerinin görevidir." dedi. Kutlamalar için Taksim'de ısrarcı olunmasını, 'geçmişteki hadiselerin bir rövanşı zihniyeti ile gündeme getirilmesi'ne bağlayan Güler, bunun İstanbul'a zarar vereceğini kaydetti. Vali Güler, "Geçtiğimiz yıl yaşanan kötü görüntüleri yeniden yaşamak istemiyoruz. Güvenlik güçleri kanunsuz toplantıyı dağıtmak durumundadır. İkazlara uymayanlar zorla dağıtılacaklardır. Kanunsuz toplantı ve yürüyüş için gelenler güvenlik güçlerinin kendilerine izin veremeyeceklerini ve zorla dağıtılacaklarını bilsinler. Oraya gelenler kanuna karşı eylemde bulunduklarını unutmasınlar." diye konuştu. 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma Günü ilan edilmesinin sevindirici olduğunu dile getirirken, 'barışa, kardeşliğe, çalışanların haklarının en iyi şekilde alınmasına' vesile olması temennisinde bulundu. Taksim'in büyük katılımlı kutlamalar için uygun olmadığına da işaret eden Güler, "Buradan sendikacı arkadaşlara sesleniyorum; gelin 1 Mayıs'ı belirlediğimiz meydanların istediğiniz birinde veya hepsinde yapabilirsiniz. Kanuna riayet edenlere bizim de karanfillerimiz hazırdır. Ancak kamu düzeninin korunması devletin görevidir. Dünyanın hiçbir yerinde kanunsuz gösterilere izin verilmemektedir. Polisimiz kanunsuz yerlere gelenleri önce uyaracak, dağılmayanlara da orantılı bir güç uygulayarak dağıtacak." dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar