SturmVogel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Yeğenimle (Miniş nickli kullanıcı) akşam akşam tartıştık, aramız bozuldu. Akşam yemekteydik, Cola filan da var. Kız kapıyı açar açmaz demez mi "ayyyyyyyyyyyyyyy siz hala Cola mı içiyorsunuz?" Sordum meğerse kızcağıza okuduğu okulda projeksiyon cihazından slayt göstermişler Coca Cola böcekleri, Coca Cola Hindistan'da yasaklanmış(mış), fareler, vay Cola hakkında araştırma yapan bir bilimadamı demiş ki filan. Ya diyorum ki böyle birşey yok, o bilimadamlarının isimleri filan var mı söyle, o da diyor ki "ama resimlerini gördük, hem bütün hocalarıma gelmiş bu mail" diyor. Ben oturdum hoax nedir , spam nedir diye anlatıyorum kız anlayamıyor , Hindistan'dan birini MSNden eklesem sorsam "markette Cola satılıyor mu desem adam bana bir yeriyle güler" dedim kızıyor , interneti açıyoruz Cola hakkında sadece hoax yazan forumlar geliyor sonuç olarak bu böyle değil diyemiyorum o da "gerçek bunlar, niye inadıma inanmıyorsun" filan ağlaya ağlaya gitti kızcağız. İnternet ve hoax olayını küçük arkadaşlarımızın da anlayacağı şekilde veren site varsa yazarsanız sevinirim. Yada Coca Cola meselesi bir daha açılırsa kırmadan kendisine konuyu nasıl izah ederim. Ben isterim ki o birşeyi araştırmadan inanmasın, sorgulayarak öğrensin amma bu davranışı öğretmesi gereken insanlar müfredatta varmış gibi Coca Cola hoax'leri ile 9-10 yaşındaki çocukların beyinlerini yıkayınca akşam akşam içim kararıyor bu ülkenin geleceğini düşünmekten. ? edit: Yeğenim Gülen Kolej'de okuyor. Az biraz anladınız orada yapılanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 doğru de var de, o anlıcaktır sonra kendısı dusunup =) hem zaten bırak kola içmesin, ne guzel işte hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Ohooo onlara "süt beyazdır, al bak" desen, hocaları kara demişse karadır, değişmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 he yaa bence de. tanıdığım çoğu anne baba colaya su falan katıp öyle içiriyo çocuklarına zararlı olmasın diye. bazıları eve hiç sokmuyor. bırakın çocuk içmesin, öyle ya da böyle ileride zaten durumu anlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 sg-1 said: Ohooo onlara "süt beyazdır, al bak" desen, hocaları kara demişse karadır, değişmez. bu arada bu da hakkaten doğru, benim de o tarz okula giden akrabalarım var, çocuklarla tartışmanın imnakı yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 yaş kaç, ingilizcesi var mı?bi de boş ver lam içmeyi versin kola.. kemiklere zararlı meret.. içinde bunlar var http://en.wikipedia.org/wiki/Cola dilerseniz evde de yapabilirsiniz benzerini http://www.floras-hideout.com/drrecipes/recipes.php?page=drrecipes&data=f-j/Homemade_Cola mesela redbull'da cola yapıyor. %100doğal malzemelerden ancak en önemlisi hoaxlara kanmayacak şekilde kendisinin bilinçlenmesi. yanlış anlaşılmasın ama "her hıyar var diyene tuzla koşma" durumu olmasın. tartsın biçsin.. tabii inat seviyesine bağlı olarak sorularla yönlendirme yapılabilir? Nasıl bir böcek bu kadar lezzetli olabilir ki? ( hem hangi gelişmiş ülke böcek suyu tüketilmesine izin verir? sence böcek içeriyor olsalar şu ana kadar büyük tepki görmezler miydi? uzmanlar analizler sonucu bu "böceği" (bunu söylerken parmakları tırnak işareti yapıyoruz) bulmazlar mıydı. yani saklanabilecek bişi değil.. di mi? uzmanlar analizler sonucunda içinde karanfil ve zencefil, tarçın ve vanilya ağırlıklı bitkisel bir karışım olduğunu bulmuşlar.. buna ne diyorsun? vs vs.. ama bana sorarsan içmesin.. ben içmiyorum mesela. yılda 4bardak falan max.. şprit (sprite) biraz daha az zararlı. onu da fast food aldığımda içiyorum elim mahkum. senede max 5lt.. kalanında elma suyu rullaz! portakal suyu iz da king! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 günde 2 3 litre içen biri olarak içmemesini tavsiye ederim ama "bak fare dişi kuyruğu var ondan içme" yerine "lan tombalak dana gibi olursun içme salak içiyosanda insan gibi iç" demeyi tercih ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 danone yoğurtları da gerizekalı yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 içsin yada içmesin, gram umurumda değil. ama 9-10 yaşındaki ilkokul çocuğunun kendisinden nerdeyse 20 yaş büyük kimseyi görüp de "ayyyyyyyyyyyyyyy iiiiiiiiiirençsiniz , kola mı içiyorsunuz" tepkisini vermeye şartlandırılması beni rahatsız ediyor sadece. mahalle baskısı yok diyenlere kapak olsun. bu "koşullandırma" değil de nedir!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 dini kitaplari okumak insani embesil yapiyormus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Bu bişey değil, daha neler duyacaksın. Hazırla kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 gülen kolej sdfsdf of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 hint hocam var da: hindistan'da coca-cola'nın fabrikasına devlet bazı nedenlerden dolayı el koyuyor, ekonomik/çıkar ilişkilerinde dolayı.. edit: altını çiziyorum: fabrika kapatılmıyor, devlet el koyuyor.. alakası yok sağlıkla falan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 sg-1 said: Ohooo onlara "süt beyazdır, al bak" desen, hocaları kara demişse karadır, değişmez. hocalar değil de, e-mailler diyelim biz ona. "süt beyazdır, al bak desen, ona gelen e-mail forwardı kara demişse karadır" aksini ne kadar kanıtlasan da, o sana değil e-mail forwardına inanır. coca cola öyle birşey yapsa, tüm dünya bu kadar sakin olabilir miydi, coca cola'ya büyük cezalar gelmez miydi? ama tabii 12 yaşında birisi e-mail hazırlayıp bunu yüzbinlerce kişiye forwardlamayı başarırsa, onun dediği "the absolute truth" haline gelmiş oluyor. SturmVogel said: Ya diyorum ki böyle birşey yok, o bilimadamlarının isimleri filan var mı söyle, o da diyor ki "ama resimlerini gördük, hem bütün hocalarıma gelmiş bu mail" diyor. Ben oturdum hoax nedir , spam nedir diye anlatıyorum kız anlayamıyor o da "gerçek bunlar, niye inadıma inanmıyorsun" filan ağlaya ağlaya gitti kızcağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 gerçeği zerre kadar yansıttığını sanmıyorum. halam var ve gıda mühendisi. kendisi büyük şirketlerin fabrikalarını falanda denetliyor. avrupa birliği uyum sürecindede çok sıkı denetimler var. bahsedilen böcek olayları ancak fabrikalarda beklemesi sonucunda oluşulabiliyor ki buda çok dandik firmalarda oluyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 hayır niye ağladı ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 oof canım cola çekti gidiyim içiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
belmondo Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 cola turka içsin bak o helal+temiz+namuslu+edepli+....... ne saçmalıyorum ben ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Hintli kiz arkadasima sordum "inanirmisin kolayi birak cukulata bile satiyorlar hindistanda" dedi resmi olarak onaylanmistir efenim satiyolar orda cola. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Zemzem kola var içelim hurileşelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cooldragon Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Hindistanda sadece okul kantinlerinde satışının yasaklandığını biliyorum. Bunun dışında bir yasak olduğunu okumadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 nestle çikilötalarının içinde bişi varmış, yiyen yahudi oluyomuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 turkiyede ise/okula develerle gidiyormus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Coca Cola içince israilliler filistinlileri vuruyomuş diye bi olay vardı bi aralar, ona nooldu? İçmesek te vuruyolar gerçi ama yine de merak ettim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 "aldığınız kolalar filistinlilere mermi,bomba ve yumruk olarak geri dönüyo" diye bi olay vardı cola israilli bi şirket olduğundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar