Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ikea

byzasz

Öne çıkan mesajlar

Toplam 25k kere açılıp kapanabilir, ortalama her led ürün gibi. Buna mı takılın cidden? Bu arada var bizde, bi yerden sonra pilini değiştirmeye üşenip aman yea karanlıkta da seçiliyo diyosun, öyle pili bitik kalıyo dolabın içinde.
Şu detaycılık için ikeaya küstüğüne değmez sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

ürün şu: http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/sabit-ledli-aydinlatmalar/00267626/striberg-ledli-aydinlatma-seridi.aspx

25k kere kapanıp açılır demiyor, saat olarak demiş.
ayrıca bu ledlerin bi de kapanıp açılma sayısı var, ondan hiç bahsetmemişler

pilli değil, elektrikli.

pilli modeli ayrıca var, pili ne kadar gitti onun?

takıldığım şeyler ufak şeyler aslında da bilgilendiriyor gibi gözüküp kendileri bişey bilmeden eksik/yanlış şeyler yazmalarına kızdım. random bi maskoshop değiller sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

E tamam 25k saat yazmış zaten neye takılın ki? ömürlük alet yani nerdeyse sdfg

Pilliyi de hiç hesaplamadım abi kaç hafta kaç ay gitti. Dediğim gibi üç beş değiştirdim sonra dedim pil atığı ürettiğime değmez karanlıkta da seçiliyo, vazgeçtim öyle duruyo. İstanbuldaysan vereyim sana sökebilirsem dolaptan. Madem bu kadar kızdın ikeaya ama pek de hoşuna gitti, para kazandırsam mı kazandırmasam mı ikileminden kurtulursun dkfksg
Sosyal ağlarda paylaş

fiyatı pahalı evet ama al yapıştır olayı değil, orda ufak çaplı otomasyon var :D ama yine de pahalı

25k saat de 3 yıl ediyor işte, sorun orda. eğer infrared 3 yıl çalışcaksa değmez. zaten bu yüzden mobilya firmaları limitswitch koyar kapağa veya kızağa, hem pasif enerji harcamaz hem de cidden ömürlük olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

said:
LED ömrü yaklaşık 25,000 saattir.

Şu cümleden IR diyotuna nasıl gittin :S
4.8W ise sistemin çekeceği en yüksek güç. Bu değer tüm elektronik cihazlardaki gibi belirtilmiş.

LED ürünlerinde en açıklayıcı bilgiyi veren firma Ikea. Adamlar:
-CRI değerini
-mA olarak akımı
-W olarak gücü
-Toplam yanma ömrünü
-Toplam anahtarlama ömrünü
-Sıcaklığını
-Tam güce ulaşması için gereken zamanı
-Kaç lümen ışık verdiğini
-lm/W olarak verimini

Yeminle müşteri hizmetlerinde çalışmak da akıl işi değilmiş :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi adamlar her işi sana yaptırıp bi de üstüne para alıyo ya.Dolap falan aldıydık bi kerede bayrampaşa da sonra depoya yolluyolar elinde kod verip tek tek her bir parçayı arıyosun depolarda:D.Normalde kuruluma da gelmiyolar da işte parasını verirsen 1 hafta sonraya falan gün verip kuruyolar ^^
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

said:
LED ömrü yaklaşık 25,000 saattir.

Şu cümleden IR diyotuna nasıl gittin :S
4.8W ise sistemin çekeceği en yüksek güç. Bu değer tüm elektronik cihazlardaki gibi belirtilmiş.

LED ürünlerinde en açıklayıcı bilgiyi veren firma Ikea. Adamlar:
-CRI değerini
-mA olarak akımı
-W olarak gücü
-Toplam yanma ömrünü
-Toplam anahtarlama ömrünü
-Sıcaklığını
-Tam güce ulaşması için gereken zamanı
-Kaç lümen ışık verdiğini
-lm/W olarak verimini

Yeminle müşteri hizmetlerinde çalışmak da akıl işi değilmiş :D

Saygılar.

bilgili birine benziyorsun, sana sorıyım o zaman. bu alet çalışmıyorken ne kadar güç çekicek? ve çalışmadığı durumda ömrü ne olcak?

çalışmıyordan kastım aydınlatması kapalı şekilde prize takılıyken ve cihaz auto duruma ayarlıyken.
Sosyal ağlarda paylaş

sen mutsuzsun sanırım biraz. Başka bi açıklama gelmiyo aklıma, niye bu kadar kafaya taktın ki? Fiyat/performans analizi yapmaya çalışıyosun anlıyorum ama stres/mutluluk analizini yap bence önce

Alasın var da pahalı geldi ama alma işini rasyonalize etmeye çalışıyosun anladığım kadarıyla. Alpay erdemin bi sözü vardı, almayıp mutsuz olacağına alıp mutsuz ol
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:
Fiyat/performans analizi yapmaya çalışıyosun anlıyorum ama stres/mutluluk analizini yap bence önce

Alasın var da pahalı geldi ama alma işini rasyonalize etmeye çalışıyosun anladığım kadarıyla. Alpay erdemin bi sözü vardı, almayıp mutsuz olacağına alıp mutsuz ol

yok ya, fiyat/performans analizi yaptığım yok. ürün pahalı ve almayı zaten düşünmüyorum.
düzgün bilgilendirsinler veya açıklama yapsınlar istiyorum sadece. bu konuda takıntım olabilir ama, alakam olmasa da işini doğru düzgün yapmayan insanlarla uğraşasım geliyor

muhtemelen 3-5 yıllık bir cihaz fistan'ın dediği gibi, ama adam gidip 25bin saat demiş led ömrüne ve aslında birşey ifade etmiyor o ledlerin ömrü. 25bin saat yakmazsın dolap içi aydınlatmayı
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Adamlar üzerlerine düşen yükümlülükte bilgiyi paylaşmışlar. Gerekli olup da paylaşmadıkları bir bilgi yok.

Düzgün bilgi konusunda takıntım var diyorsun ama ne tür bir bilgi isteyeceğini veya aldığın bilginin neyi anlattığına tam vakıf olamıyorsun :)

Basit bir IR diyotu yaklaşık olarak 100mA@5V akım çeker ama tüketim 150mW civarındadır. IR sürekli olarak sinyal yollamıyor, çalışma çevrimi %1 civarında. Ayrıca senin aldığın sistemin adaptörü de switch-mode olacaktır ve iç kayıpları da çok düşük olacaktır. Genelde sisteme <200mW diyebiliriz idle mode için.

Cihazın harcadığı güç düşük olduğu için, ısınma miktarı az olacaktır. Elektronikler için en büyük sıkıntı genelde ısınma kaynaklı oluyor. O zaman sistemi sınırlayan husus LED ömrü olacaktır. Haliyle de 25bin saat ürünün ömrü için düzgün bir kıstastır. IR diyotunun ömrü oldukça uzun, dert etmeni gerektirecek bir husus değil. Sen yeter ki şebekenin besleme kalitesini garanti et ;)

Adamlar senin dolap içi aydınlatmayı ne kadar yakacaklarını bilmedikleri için yıl bazında ömür de veremiyor olabilirler mi acaba?!?

Detaycı olduğunu belirtmişsin;
Peki, hiç telefon şarj cihazının idle tüketimine baktın mı; genelde onlar da malum belirtmiyorlar da :P Veya kullandığın bir düz panel TV varsa min-max tüketimlerine baktın mı? LED'liler bildiğim kadarıyla lokal dimmerleme yaptıkları için plasma gibi sahneye bağlı olarak tüketimleri değişiyor. Ne olacak şimdi?!?

Eğer bu derece detaycıysan -ki ben öyleyimdir- elinin altında power-meter bulundurur ve her aldığın cihazı rahat rahat tüketim noktasında test edebilirsin. Ki ben öyle yaparım :D Zaten detaycı kişiye satıcı bilgileri yetmeyeceği için internet denen ortamda kendi araştırmasını yapar.

Seninkisi biraz can sıkıntısından sataşacak yer aramak olmuş :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Can sıkıntısı var biraz, orda haklısın

Ama adamlara yıl bazında süre versinler demiyorum. Ürün ömrünü aydınlatmanın 25bin saati gibi göstermeleri garibime geldi. LED üreticisi olsa tamam ama orda diğer komponentler var ve günde o dolap ortalama 10dk açık kalsa 17yılın üstünde ömür biçmiş oluyorlar. Benim de düşüncem o süre içinde LED'den önce başka parçaların ömrünün tükeneceği.

Güzel açıklamışsın infrared'in enerji harcamasını, onu ben de biliyorum ama adamların o yokmuş gibi davranıyor olmamaması lazım. 5 tane taksam belki yılda 50tl ekstrası olcak, hiç bişey değil ama bunu belirtmeleri lazım.

tv'ler kapalıykenki tüketimi belirtiyorlar eğer sorarsan. telefon şarj cihazı için sormadım açıkçası.

son olarak beni rahatsız eden de adamların değerleri vermemesi değil, bu eksikliği kabul edip ellerindeki ürün kartında bu bilgilerin olmadığını söyleyip üretici firmadan öğrenemeyeceklerini belirtmeleri.

42cm çapında dedikleri mobilya da 41cm çıktı zaten :P
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

yok ya randevu veriyolar baska gun dersen bi de depoda tutma parasi aliyolar ahlkdhagda

IKEA değil, anlaşmalı kargo firması istiyor bekletme parası. IKEA olarak herhangi bi bekletme prosedürleri yok zaten. Migros'tan domates alıp "3 gün tutun dolapta ben gelip alıcam" demek gibi oluyor bekletmek istediğinizde.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Işıklar yanmıyorken ne kadar harcayacağını vermek zorunda değil. Alet çok ufak olduğu için ve IR'nin çalışma mesafesi çok kısa olacağı için yapacağı tüketim benim belirttiğim değerin bile altında olacaktır. Sana cihazın maks değerini belirtmek zorunda ama.

LED ömrünü belirtmiş, demek ki komponentleri ısı altında şişirmediğin sürece sıkıntı olmayacak. Evimdeki Commodore SX64 hâlâ çalışabiliyorsa, müsade et de o cihaz da çalışsın. Zaten bu tür cihazlarda kabul edilen yasal ömür 7 yıl diye hatırlıyorum maksimum. Sorunun soruş şekli yoldan geçen adama 'daha kaç yıl yaşayacaksınız' demek gibi bir şey. Hangi üretici sana böyle bir ömür belirtiyor ki? Evet, ne istediğine vakıf değilsini doğru söyledim çünkü senin şebekenden gelecek olan bir pik orada bir komponeneti öldürüp gayet güzel kullanılmaz hale getirebilir. Kim neyi ispatlayacak sonra geriye dönük? Isınma sonucu dandik LED'ler çok rahat ölüyor. Adam sana 25bin saat yanar diye garanti vermiş. O ürünün anahtarlama ömrü büyük ihtimalle min 15bin civarındadır da.

Sana yükümlü olduğundan fazla bilgiyi vermiş, sen daha fazlasını istediğinde sana cevap verememesi onun suçu değil. Sen daha fazlasını talep ediyorsun çünkü. Bundan sonrası test etmeye girer. TV üreticisi bile sana <1W diyerek işin içinden sıyrılabiliyor. Böyle bir aletde o değerleri aramaya çalışmak manasız.

xaty de elektronik bilmek zorunda değil. O sebeple power-meter alıp evde deneyebilir ve beklentisini karşılamadığında da iade edebilir. Eğer maksat detaycılık ise. Bana göre bilmediği(vakıf olmadığı) bir konuda yanlış bir bilgi sorguluyor.

Ürettiğim üründe galvaniz kaplama var, DIN50021 SS normuna göre tuz püskürtme testinde 120 saat dayanımı var. Müşteri soruyor; kaç yıl kaplaması dayanır. Ben senin ortamını nereden bileyim ki?! Koşullar ömrü etkileyen faktörler sonuçta. Nasıl bir garanti beklediğini çok merak ettim Fistan.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok farklı açıdan bakıyorsun olaya.

Adam gerekli veya gereksiz vermiş o bilgiyi. Ama hiç bir şey ifade etmiyor. Sorun orda. Üretici de kim bilir ne test yaptı, ama test sonucuna göre bilgi vermediği belli. Sadece LED datasheet'ten lifespan bilgisini yazmış oraya.

Enerji tüketimi de muhtemelen aynı datasheet'ten.

Verdiğin örnekte de sen kaplamayı test etmişsin, test koşullarını da vermişsin. Ordan sonra müşteri kullanımı tabi ki. Verdiğin örnek ben eğer gidip LED kaç yıl gider diye sorsam geçerli olurdu. Ama ben LED'i sormuyorum.

üff herneyse, bitti cuma günü de

ben biraz led şerit ve limitswitch bulıyım bi yerden
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...