Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ikea

byzasz

Öne çıkan mesajlar

1-) İkea çok rezil ürünler yapıyor; ama ucuz, öğrenci evlerinin vazgeçilmezi.

2-) Pratik ürünler çıkabiliyor arada, bir de ucuz olunca tadından yenmez. Yine de kalitesiz, falan filan.

3-) Bysaz resmen haksızsın. Yani tamam sorun çıkmış; ama hem fatura yoksa, hem de kredi kartı slipi yoksa (ki varsa bile) çoğu firma değiştirmeye falan yanaşmaz. Adamlar çıkıp aldığınız saate göre değiştiririz demişler, üstüne olmaz diyip adamları kötülüyorsun; ben bunu anlamakta baya zorlanıyorum açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:
1-) İkea çok rezil ürünler yapıyor; ama ucuz, öğrenci evlerinin vazgeçilmezi.

2-) Pratik ürünler çıkabiliyor arada, bir de ucuz olunca tadından yenmez. Yine de kalitesiz, falan filan.

3-) Bysaz resmen haksızsın. Yani tamam sorun çıkmış; ama hem fatura yoksa, hem de kredi kartı slipi yoksa (ki varsa bile) çoğu firma değiştirmeye falan yanaşmaz. Adamlar çıkıp aldığınız saate göre değiştiririz demişler, üstüne olmaz diyip adamları kötülüyorsun; ben bunu anlamakta baya zorlanıyorum açıkçası.
bknz: anlamadan yorum yapmak

ben adamları övmek için açtım konuyu, ben tamam yaa kalsın ben tatmin oldum değiştirmesenizde olur anlamında söledim.. Onu da açıkladım sonunda..

İkeadan yediğim gazla adidas ayakabıyı değiştrmek için bu gün uğreştım aldım alacağımı, yüzüme bile bakmadı kimse kredi kartı ekstresiyle gittiğim halde..
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
eh ucuza alıyosun olacak böyle şeyler ucuz etin yahnisinde...

doğruya doğru.

alınan her ürünün ultra-süper-lüks kalitede olması gerekmiyor zaten. "pahalılardan ne farkı var, aynı ürün aynı ürün sonuçta" diyip de "ucuzunu alayım" düşünüp gidip alınca da içinde böyle patlıyabiliyor tabii ki de.
Sosyal ağlarda paylaş

basitçe formüle dökelim

x kalitedeki ürünü araştırırsanız Y liraya alabilirken
ikea'da X kalitede ürünü 1,2Y liraya alıyorsunuz (mobilya, mutfak etc)

ucuz ürünleri var tabii, tekstil'de makul ürünlerini bulmak mümkün. ve tabak çanakta da (ama silverware denilen zamazingoları berbattan bi derece iyi) cam eşyaları iyi (rus ve polonya üretimi olması lazım)

babam uzun süredir bu sektörde bulunduğu için firmların makine tiplerine varınca takip etmeye çalışıyor.. ben de nemalanıyorum arada. bu arada audit olarak pwc ile mi çalışıyorlar acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

30ytl ye güzel dört metal ayaklı bir masa aldım ikea dan, 10 ytl ye altına ray yaptırdım. 40ytl ye püfür püfür Bilgisayar masam oldu. Tabi Masanın suntası biraz dandik ama iyi hoş.

Fakat şöyle birşey gördüm bizim piyasamızda da

Ray için 2 tane 8*1*40 lık parça (birnevi 2x çıta)
2 adet ray
ve asıl parça 40*35*1 lik mdf mi sunta mı herneyse

3tane marangoz dolaştım, 3 üne anlattığım şey aynı
Biri 35 ytl
ikincisi 50(!) ytl
sonuncusunda rayı ben 2 ytl ye aldım marangoz 10 ytl ye diğerlerini yaptı verdi.

Yani bizde bile fiyatlar öyle uçuk olabiliyorki, aynı mal ya...
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 yıl sonra ...
hiç sevmezdim şunları, ilk kez muhattap olıyım dedim. dün bi kaç ufak tefek şeyler aldım. bi de dolap içi aydınlatma gördüm orda, infrared sensörle kapı açılıp kapanmasına göre yanıp sönüyor vs.

ürün açıklamalarına baktım, yazmışlar 25bin ve 4.8W enerji diye.

anlamadım birşey, 25bin aydınlatma toplam ömrü mü, yoksa infrared'in çalışma ömrü mü (bu durumda açık/kapalı fark etmicek). 4.8W enerji neye göre ve aydınlatma sırasında mı yoksa infrared ne kadar harcicak kullanılmıyorken vs.
ufak tefek şeyler de merakımdan sorıyım dedim, koca ikea yardımcı olur heralde. adamlar aradı geri, ilk kez bu soruyu soran oldu, elimizdeki bilgiler şunlar şunlar diyip websitesinde yazan bilgileri satır satır okudu. iyi dedim, 10dk'mı yediniz. üretici firmadan isteyebilirsiniz bu bilgileri, öğrendiğinizde tekrar arayın dedim. bakalım aricaklar mı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...