dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 said: Ulan konu nereden nereye geldi be. öle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Abi bak orda önce ve sonra kılınan 4 er rekat namazın nafile namaz olduğu yani ; insan üzerinde bir yapılma zorunluluğu olmayan fakat yapıldığı zaman sevabının yüksek olduğu namaz türü. İslamiyette farz olan şeyler yapılması zorunludur , nafile , sünnet , vacip gibi ibadetlerin yapılması zorunlu değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 E oke, aksini iddia etmedim ki, ben sadece şu anki standart prosedürü söyledim. Yoksa ucu ucuna hutbeye yetişip farzı kıldıktan sonra çıkıp gittiğimiz çok olmuştur. Önceki sonraki namazları Peygamberimiz nafile kılmış, o nafile kılıyor diye sünnet olarak kılınmaya başlanmış zati. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 ya siz ciddi anlamda rahatsızzsın ya müslümanlık bi dindir yani bunu yaşar yaşamaz inanır inanmaz eşşek gibi saygı duuycaksınız ya ben nasıl deistenden ataistine protestanından musevisine herkese saygı duyup hatta bu adam niye acaba buna inanmış diye irdeliyosam hatta ara sıra kendimi deist olarak hissediyosam gene kendi dinim olan müslümanıga saygı duyun ya akp ye de fetullaha'da benm dinimim aracıya ihtiacıyı yok bu herifler yüzünden millet dindenmi sogudu nedir yani allahın adını agza almak, allah korusun yada allahın izniyle demek akpçılik mi oluyo fetocumu oluyoruz böle diyince ayrıca hakan şükür der der türkiye için onemli bi adammı bunu konuşuyorunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Hakan Şükür bu ülkede belli bir kesimin temsilcisidir. Aklı başında kimse kalkıp da bi futbol maçıyla ne idüğü belirsiz kutlu doğum haftasını aynı cümleye getirip koymaz, eğer arkasında bir art niyet yoksa. Hele de hemen yarın bu ülkenin bağımsızlık bayramıysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 sg-1 said: Hakan Şükür bu ülkede belli bir kesimin temsilcisidir.. diil topçudur o kadar ne kesmi kesim grup diye diye büyütüyosnuz 5 para etmez adamları feto büyük adam oldu da kesim mi oldu geç onu akp nin adamını oda siyasi parti onunda bi ideoleji var oda işliyo bi şekilde hakan şükür de top oynuyo anladınmı basit. yarın 23 nisan ile bide bu hafta kutlu dogum haftasymış bende yeni ögrendim bilmiyorum tarini yada kutlamaarı falan gitmiyorm ama benminandıgım peygamberin dogum haftası işte ve saygı duyuyorum ne biliyim hiç dua etmezken bu hafta dua ederim belki 23 nisan da da alırım bayragamı gururla turumu atarım marşımı sölerim ne yani ne ya ne abi siz walla kafayı yemişssiniz yani atatürkü seven müslüman olamaz y yada müslüman olan atarürkü sevemez gibi konuşuyorunuz olmadık yerden neler çıkaryıonuz basit bakın olaya ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Bi saattir cuma namazı fetvası veriyorum ve Atatürkçüyüm. Sence müslüman vs Atatürk diyen birine mi benziyorum? Gaza gelmeden önce uykumuzu alırsak iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 iyi de hakan $ukur un fettullah in adami oldugunu sokaktaki simitçi, gobegini ka$iyan adam, dagdaki coban ve 3. tekil $ahislar dahil bilmeyen yok sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 allah (c.c.) akepe den ve ondan gaza gelen dincilerden razi olsun musluman degilim eger diger tarafta niye inanmadin diye sorarlarsa parmagimla gosterip aha bunlar yuzunden diycem mahser yerinde parmakla adam gostericek kadarda terbiyesizim ama elde degil ne yaparsin klisenin zirvalarindan bikip desit olanlari anliyamazdim tarih okurken sagolsunlar ayni tecrubeyi yasadim alin abicim dininizi ^^ allahla ben tek basimada anlasabilirim araya baskalarini sokmaya gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 fetullahın adamı ne demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 konunun ba$inda bir video var ufak, orada Hakan $ukur un yaninda duran birkaç eleman var (genelde nikah $ahidi falan da deniyor), onlardan biri Fenerbahçeli Cemil, digeri Taçsiz Kiral Pele, sol yanindaki de Nadyo Komenaci. Brigitte Bardot da o gün gelememi$ti , yoksa cok isterdi Hakn'in yaninda olmak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Viktor said: allah (c.c.) insanların dinleriyle dalga geçmeyi bıraktığımız zaman insan olacaz sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 bu acıklamanın derbi macıyla ne alakası var bir insan once bana bunu anlatsın. nasıl olupta cok masumane bir acıklama diye bunu adlandırabiliyorsunuz. hic bir inancı olmayan yada baska dine mensub galatasaray veya fenerbahce taraftarı yokmu. muhakkak var. e simdi onlar buna inanmadıkları için bu macı yaşamaları kutlu dogum haftasına yakısır olmayacak mı? nedir bu herseyin icine dini sokmaya calısmak. Hakan Sukur'un kimlerle bagları oldugu belli. yıllarca konusuldu. hakan sukur hakan unsal arif emre okan bunların cemaat uyesi oldukları GS ve milli takım icinde kamplasma yarattıkları ve fetullah gulen le olan bagları. Artık bunların varlıgını bilipte bu acıklamayı nasıl olurda cok masumane olarak gorebilirsiniz. Bir insan ailesini secemez ama arkadaslarını dostlarını yakın cevresini secebilir. kusura bakmayın fetullah gulen den icazet alan insanda gelip bana ben laik turkiye cumhuriyetine baglı ataturk ilke ve inklaplarına baglıyım demesin birileride gelip bana bu kisileri savunmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 said: Sarı kırmızılı kulübün Divan Başkanı İrfan Aktar'ın "Bizde irticacı futbolcu yok" açıklamasının ardından, Hakan Şükür'ün bu sözleri, yöneticiler arasında da yeni bir tartışma yarattı. Hakan Şükür'ün Fetullahçı olduğunu sağır sultan bile duymuş, bunlar hala irticacı yok diyor. "Hakancığım, böyle şeyler söyleme, bak herşeyi gizli gizli yapıcaksınız, ayıp oluyor ama" derler, bu da unutulup gidilir. hayır bir türlü kafamın basmadığı konu şu: KUTLU DOĞUM HAFTASI DİYE DİNDE YERİ OLMAYAN, ONU GEÇTİM HİCRİ TAKVİME GÖRE BİLE TUTARSIZ OLAN BİR SAÇMALIĞIN, ÜLKE ÇAPINDA RESMİ TATİL GİBİ BİR DURUMA GELMİŞ OLMASI KANIMA DOKUNUYOR. Sık sık duyuyorum, babamın arkadaşları, akrabalar felan 23 Nisan'da Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına katılcakmış, kimi Türk Sanat Müziği konseri adı altında, kimi lokal yemeği adı altında, ama başka şeyler altında olsa da halka özümsetilmiş durumda. 23 Nisan out, Kutlu Doğum Haftası in. Yaşasın yeni Resmi tatilimiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 e artık 49% oy aldılarya. arkalarına avrupa birligini amerikayı aldılar cumhurbaskanlıgını ve diger kurumları ve mevkileri ele gecirilmiş birer kale gibi gormeye basladılarya artık gizli kapaklı yapmaya ne gerek var. kimin ne oldugu zaten goren gozler tarafından biliniyordu ama ne yazık ki suanda bile goremeyenler mevcut. artık siz dusunun nasıl bir millet hakina geldigimizi. siz gidin okullarda gosterilen sonunda cihat cagrısı bulunan videoları izlettiren insanların yaptıklarına munferit diyin. ne munferitmis arkadas bu bu munferitleri toplasan nufusun % kacı cıkacak cok merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Nedense forumda ki o bilindik belli kesim kutlu dogum haftasinin ne hikmetse son 2 yildir birden populer olmasina sicak bakarken Ataturk`un ovuldugu yada andimizin konusuldugu konularda negatif yazilar yaziyor. NE KADAR ENTERESAN!!!111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 forgiver said: içindir öte yandan insanların doğum günü gibi kavramlar için böyle bir zorunluluk yoktur, isterseniz venüs takvimi bile uygulanabilir ama ülkemizde miladi takvim olduğu için, herkes ona alıştığı için o tercih edilir ama bu bile garip gelebiliyor işte ne yapcan oh ne alaka memleket. mis. hangisi işine geliyorsa onu kullan. neden kurban bayramında miladi takvim kullanmıyoruz da, peygamberin doğun günü için miladi takvim kullanıyoruz? cevap: demokrasi forgiver said: mevlüt kandili, doğum günü olmadığı için. abicim basmıyor mu kafanız, hicri ile miladi arasında bir fark yok 622 esas alınca doğum günü farklı mı olur sonra kameri alınca 355, güneş alınca 365 farkeden tek şey kaç günü yıl olarak tanımlayıp, ona göre döngü yaptığın rumi takvim de zaten güneş yılını esas aldığından bişey değişmez. hahaha bay ulema konuştu! (:P) abicim basmıyor mu kafan, dini bayramları, kandilleri hep hicri takvime göre kutluyoruz, dini olduğu için, buna rağmen, hicri olarak gelmiş hicri olarak giden ve hicri olarak belirlenmiş bir günü, bir anda "aha bu gün miladiye geçelim" diye karar verip (belli bir dayanağı da yokken) fix bir şekilde 23 nisan'a konulması sadece kepazeliktir, şarlatanlıktır. Neden mi? Al sana ilkokul bilgisi: 1: Mevlit Kandili, Hazreti Muhammed'in doğum gününü kutladığımız gündür. 2: Miladi Takvim'e göre, Hicri takvim sürekli farklı güne gider. 2+2 = 4 kadar basit ve temel bilgilerdir bunlar. Türkiye'de yaşayan herkesin bildiği ve bilmesi gereken bilgilerdir. Hatta konuyu biraz açmak gerekirse: said: Hicri yıl miladi yıldan ( 365.2422 - 354.367 =) 10.8752 gün daha kısa olduğundan aylar da bazen 29. bazen de 30 gün çekmektedir. said: Mevlit Kandili ya da Veladet Kandili, İslam dininin peygamberi olan Muhammed'in doğum gecesi aynı zamanda Hicrî Rebiul-evvel ayının onikinci gecesidir. Mevlid, "doğum zamanı" demektir. İslam'da Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerden kutlanır. Sünnilerde Rebiul-evvel ayının 11.sinden 12.sine bağlayan gece, Şiiler 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FightInTheShade Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 nedir kutlu dogum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Mehmet Y. Yılmaz said: Yavaş yavaş alıştırıyorlar TOPLUMSAL yaşam biçimimizin muhafazakárlaştırılması ve giderek katı İslami kurallara bağlanması çabalarının ne kadar ilerlediğinin örneklerini her gün gazetelerde okuyoruz. İstanbul’daki tesettür defilesi, podyumda dua eder rolü yapan mankenler, defilenin ortasında kalkıp namaza gidenler vs. Namazın bir gösteriye dönüştürülüp, dini içeriğinin boşaltılması artık olağan bir durum! Prof. Dr. Eser Karakaş da Star’daki yazısında Konya’da gittiği bir lokantayı anlatıyor. İçki şişelerinin, kara torbalar içinde, sanki yasadışı bir iş yapılıyormuşçasına taşındığından, bardakta kolayca anlaşılıyor diye rakı servisi yapılmadığından yakınıyor. Sadece Konya’da değil, Anadolu’nun birçok yerinde içki satmak, artık şeytanla bir olmak gibi görülüyor çünkü. Dini propagandanın kár etmediği durumlarda ise belediyelerin, kaymakamların yasakları giriyor devreye. Galatasaray’ın "kaptanı" Hakan Şükür, dün Fethullah Hocacıların Zaman Gazetesi’nde, hafta sonundaki maçın "Kutlu Doğum Haftası’na denk gelmiş olmasındaki mutluluğa" işaret ediyordu. Artık, futbol ile ibadetin arasında nasıl bir ilişki varsa! Bir ilişki olmadığını elbette o da biliyor. Ama fırsat bu fırsat, araya bir iki dini mesaj sokuşturmak ve bunu normalleştirmek istiyor. Ahmet Çakar’ın televizyondaki yarışmada, yarışmacı genç kadının kıyafetini açık bulması ve "Git üzerine bir şeyler al" demesi de hep bunların sonucu aslında. Bütün bunlar, ülkenin yaşam biçiminin giderek İslamlaştırılmasına hizmet etmek için yapılıyor. Önce görüntülere alışacaksınız, sonra bu tür konuşmalara. Giderek muhafazakárlaşan ülkede kadınlar istemeseler de örtünecekler, din yaşamın her alanında belirleyici ve buyurucu olacak. "Bireysel haklarınızı" unutacaksınız. Bugünün "kişisel özgürlükler" şampiyonları ise çember sakallarını sıvazlıyor olacaklar o tarihte. Tabii buna izin verirsek! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 yav çıkın sokağa, gidin meydanlara bakın insanlar neyi kutluyo görün. sonra gelip vıdıvıdı yaparsınız burda bilmemne out bilmemne in diye. ahmet çakar da bizdenmiş, obaaaaaa =)) türbanın defilesinin yapılması laikliğe değil, doğrudan muhafazakarlığa tehdittir, ama daha bunu bile görmekten acizsiniz ,ne diyim devam edin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Sir, "bizdenmiş" dediğine göre sen de yerini iyice belli etmiş oluyorsun bu durumda. Senle 10 sene sonrasına randevumuz var, ok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 evet yerimi belli ettim valla, ben öyle kadınların açık saçık dolaşmasını istemem arkadaşııımmm!!1!1!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Ercan Güven said: Kutlu Doğum Haftası’na layık derbi! Bir gün bu ülkenin başına (daha) büyük dertler açılırsa, kardeş kardeşe düşmanca davranırsa, rejim sallanır halk yerlerde yuvarlanırsa, bilin ki, Hakan Şükür’ün bunda çok emeği olacaktır! Tabi, Galatasaray’ın kupalarında da emeği vardır. Milli Takım adına da gol atmıştır. Lakin, işin vitrinidir onlar. Asıl mal, tezgahın altında! Özel günlerde, özel durumlarda, özel emirle çıkarılıp sergilenen sonra katlanıp yeni ve daha özel günler için istiflenen mal! Kim imal etmiştir bilinmez, ama Türk malı olmadığı kesindir. *** İlaç gibidir Hakan Şükür... Cumhuriyet ilkeleri kemirilip ılımlı İslam cübbesi biçilen tesettürlü Türkiye’de futbol üzerinden her türlü operasyona “cesaret ilacı”. Fedakârdır. Futboldan kazandığı “dokunulmazlığı” cemaatinin kullanımına açmıştır. İradesi sağlamdır. Tıpkı “şeyhi” gibi santim santim, inatla, sebatla, sabırla yürümüş ve hiç de azımsanmayacak kutlu/mutlu günleri görmüştür! Nasıl başarmıştır? İnancı sayesinde mi? Derin dini tefekkürüyle mi? Hayır... O bildiğimiz meşin yuvarlakla işte. Futbolda “fenomen” olmasa Hakan Şükür’ü kim takar? Her camide, her tekkede Hakan Şükür gibi binlercesi var. *** Yine yapmış yapacağını ve kızışmış Türkiye’nin altına “düz ve kuru” bir odun daha atmış: “Kutlu Doğum Haftası’na layık bir derbi olsun”! Kutlu Doğum Haftası, yasadışı bir şey mi? Hayır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın peygamberimizin doğumgününe denk düşen bir organizasyonu. Tamamen ruhani ve kul ile Allah arasında. Laikliğe bir diş daha geçirilecek ya... “Din ve devlet harmanlamasına futboldan kurt deliği açalım”!.. Sorarım; küresel futbola entegre, yarısı yabancı Süper Ligimiz’in şampiyonunu belirleyecek bir derbi, nasıl “Kutlu Doğum Haftası’na layık” oynanır? Her şeyden önce, futbol gibi buram buram para, rekabet ve şöhret kokan “gavur icadı, popüler kültür aracı” nasıl ibadetin parçası haline gelebilir? İtiraz etseniz, “Sahaya çıkarken bismillah da demeyecek miyiz” mağduriyeti hazır beklemektedir. Babalanırlar bile: “Kutlu Doğum Haftası”na mı itiraz ediyorsun”? Etmiyorum. Benim itirazım onu kullananların niyetine... Kullanılmasına. Bu ülke en “başarılı” Kutlu Doğum Haftası kutlamasını Sincan’da idrak etmiş, bebelere kuran okuma yarışması düzenlenen “Kudüs Gecesi”, 28 Şubat’ın başlıca gerekçesi haline gelmiştir. Ne yapacağız derbide şimdi; Hatim mi indireceğiz? *** Tırmalıyorlar, ırgalıyorlar, sarsıyorlar bu memleketi. Her şeyi kullanıyorlar. Hakan Şükür gibi kaşıkla verip sapıyla gözümüzü çıkarıyorlar. Lakin bu gözler göreceğini gördü, insanları tanıdı. Hakan’ı da biliyoruz çok şükür. Büyük planın futboldaki mücahitidir kendisi... Öncelikli bağlılığı Amerika’daki Hoca’yadır. Eşyanın tabiatı gereği öyle olmalıdır. Racon böyledir. Yani Galatasaray da hikaye... Futbol da... Gol de... Görünen o ki, bu ülkenin dirliği düzenliği bile. Her şey ama her şey “varılacak istasyona kadar” beklemek üzerine. Genç adam... Yüreği kıpır kıpır. Üstelik irade sahibi, fedakâr, başarılı... İlaç gibi. Tutamıyor kendisini; bekleyemiyor. Kimbilir belki de zamanı geldi. Sağ olasın Hakan Şükür!.. Yine becerdin. Bir tek gün bile bizi müfteri durumuna düşürmedin. Ercan Güven'den farklı olarak, ben Kutlu Doğum Haftası'na da itiraz ediyorum ve Ercan Güven'e ek olarak H.Şükür'ün açıklamalarını bu dayatmanın bir parçası olarak görüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 rica ediyorum arkadaşlar fetonun oğluyla ilgili konu açarken daha dikkatli olalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Biz istediğimiz kadar yırtınalım doğru olan budur bu tip hurafelere aldanmayın insanların dini duygularıyla oynanıyor diye,bu öyle bir zihniyetki hiçbir şekilde yanlışlarından sapmaktan vazgeçmiyor. İşte örneği burdaki bir sürü arkadaşın ve benim çabalarımız,açıklamalarımız ama karşılığında desteksik olarak aldığımız yalan yanlış yanıtlar. Kimse kusura bakmasın hakaret etmek değil amacım ama ülkeye girmesi yasaklanmış bir tarikat liderinin ülkeyi istediği gibi yönettiği ve istediği gibi kutlu doğum haftaları bilmemneleri düzenlediği bu ülkeye ne yapılabilir ki daha. Biz iran olmazmışız nah olmayız al işte Humeyni'nin türk versiyonu hatta daha güçlüsü Fetocan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar