ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 said: Küba değil Türkiye! İZMİR'in Dikili İlçesi Belediye Başkanı SHP'li Osman Özgüven'in ilginç uygulamaları davalık oldu Turan GÜLTEKİN/İZMİR, (DHA) -------------------------------------------------------------------------------- İZMİR'in Dikili İlçesi Belediye Başkanı SHP'li Osman Özgüven, ilçede uyguladığı `sosyal belediyecilik' hizmetiyle ilgili olarak `görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla karşılaştı. Başkan Özgüven hakkında, `halka ücretsiz su verdiği için' soruşturma ve dava açıldı. Dikili'de belediye otobüslerini ücretsiz yapan, otobüse binen öğrencileri evlerinin önüne kadar bıraktıran, Belediyeye ait sağlık merkezinde 1 YTL'ye muayene, 6 YTL'ye röntgen çektiren, parası olmayandan bu ücretleri de almayan, Belediyeye ait ekmek fırınında ekmeği en ucuza satan Belediye Başkanı Osman Özgüven, ayda 10 tona kadar su kullanan tüketiciden de ücret almıyor. Ancak Osman Özgüven'in `Sosyal belediyecilik' adına yaptığı bu hizmetler, soruşturmaya uğramasına neden oldu. Sayıştay Denetçisi, Başkan Özgüven hakkında `Suyu halka parasız dağıttığı' gerekçesiyle `görevini kötüye kullanmaktan' Danıştay'a suç duyurusunda bulundu. `HALKIN EKMEK ALACAK PARASI YOK' Hakkında açılan soruşturmayla ilgili konuşan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, ilçesini daha yaşanır bir hale getirmek, ekonomik sıkıntılar çeken vatandaşların biraz rahat etmesini sağlamak, belediyenin asli görevlerini yerine getirmek istediğini vurguladı. Başkan özgüven şunları söyledi: "Suyu parasız veriyorum diye Sayıştay denetçisi rapor tuttu. Danıştay da dava açtı. Oysa ben suyu bedava vermiyorum. Sadece bir uygulama başlattık. Bu uygulamaya göre ilçede su 10 tona kadar bedava. Ancak 11 ton kullanırsan kullandığın 11 tonun tamamının parası ödüyorsun. Bir soruşturma da belediye çalışanlarına suda yüzde 50 indirim yaptığım ve su paralarını zamanında tahsil etmediğim için açıldı. Millet zaten zor durumda. Bırak su parasını ödemeyi ekmek almaya parası yok. Bu durumda nasıl su parası alınabilir ki. Paralı da olsa ödeyemeyecekler zaten." `FIRINCILARI KIZDIRDIK' Göreve başladıktan sonra belediyeye ait fırını modernize ederek yeniden hizmete soktuğunu anlatan Başkan Özgüven şöyle devam etti: "Türkiye'nin çok yerinde 200 gram ekmek 40 Ykr'dan satılırken, belediye fırınında tamamen hijyenik koşullarda üretilen 225 gram ekmek, 25 Ykr'dan satılıyor. Un, elektrik, motorin, odun hangisine zam gelirse biz de etkileniyoruz, ancak yine de daha büyük ekmeği daha düşük fiyata satıyoruz. Böylece günde dört ekmek tüketen bir aileye bir ekmek bedavaya gelmiş oluyor. Hafta içi 7 bin 500, Dikili pazarının kurulduğu günlerde ise 10 bin ekmek satıyoruz. Öğleden sonra 14.00'te ekmek bitmiş oluyor. Bu uygulamayla ilçedeki fırıncıların tepkisini çektik. Ancak onlar da bizimle rekabet etsinler istiyoruz." 1 YTL'YE MUAYENE, 6 YTL'YE RÖNTGEN Belediyenin eski fırın binasını modern cihazlarla donatarak bir halk sağlığı merkezi kurduğunu anlatan Başkan Özgüven, "Merkezde 1 doktor, 1 röntgen uzmanı, 1 laborant çalışıyor. Kış aylarında günde ortalama 30, yaz aylarında 100, yıllık ise yaklaşık 12 bin hastaya bakılıyor. Parası olana muayene 1 YTL, her türlü röntgen ise 6 YTL. Eğer para yoksa bunları da almıyoruz. Eskiden Dikili Devlet Hastanesi'nin röntgen imkanları kısıtlı olduğu için vatandaşlar İzmir'e röntgen çektirmeye gidiyordu. Vatandaşları o zahmetten kurtardık" diye konuştu. OTOBÜS BEDAVA Belediyeye ait dört otobüsün şehir içinde yolculardan ücret almadığını anlatan Özgüven, "Otobüslerin yakıt masrafını hesapladık. Zaten bir gün içinde çok fazla sefer yapmıyorlar, yolculardan para almamaya karar verdik. Almıyoruz da. Öğrenciler otobüse bindiğinde ise evinin, okulunun önüne kadar götürülüyor" dedi. `VEREMEYECEK HESABIM YOK' Halkın sosyal hayata daha fazla katılması için kapatılan Kültürevi'ni yeniden faaliyete geçirdiklerini, kadınların el sanatları öğrenip ev gelirine katkıda bulunması için `Kadın Dayanışma ve Gençlik Merkezi' kurduklarını kaydeden Başkan Osman Özgüven şöyle konuştu: "Dikili doğasıyla, havasıyla, suyuyla yaşanabilir bir kent. Ben belediyenin imkanlarıyla sosyal alanda da Dikili'yi ayağa kaldırmaya canlandırmaya çalışıyorum. Hepsini halkın hizmetine sundum. Bu hizmeti yaparken de yargılanmak gerekirse yargılanırım. Sonuçta kimseye veremeyecek bir hesabım yok. Kendim için değil, Dikili halkının rahatı, mutluluğu için çalışıyorum." Halka hizmet suçtur bu memlekette http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Kuba_degil_Turkiye_172954_1&Newsid=172954 edit: pardon link saçma olmuş düzelttim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 OTOBÜS BEDAVA Belediyeye ait dört otobüsün şehir içinde yolculardan ücret almadığını anlatan Özgüven, "Otobüslerin yakıt masrafını hesapladık. Zaten bir gün içinde çok fazla sefer yapmıyorlar, yolculardan para almamaya karar verdik. Almıyoruz da. Öğrenciler otobüse bindiğinde ise evinin, okulunun önüne kadar götürülüyor" dedi. yok artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 İtalya'da Komunist belediyeler otobüsü bedava yaptığında da benzer bir tepki almışlardı. Ancak uygulama çok başarılı oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Görevi kötüye kullanma !? İlginç ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 bedava olurmu, sanki herfi para basıyor.. onun da parasını gene aynı hakltan çıkarıyor sanki cebinden veriyor..populist yaklaşımlar tabiki olmamalı, akpli belediyelerin odun kömür dağıtmasıyla hiçbir fark yok arasında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 hehe melih abimiz top dağıtırken suç olmuyor da, ücretsiz su verince mi suç oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 ee o AKP'li melih öbürü Kömür kral'ı Tayip . Buda garibim SHP'li biri işte... Onlar istediini yapar bu görevi kötüye kullanmaktan atılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 halktan 10 lira toplayip 3 liralik hizmet vermeye o kadar alismisizki biri cikip 6 liralik hzimet verince pis kaka o parayida halktan cikariyor oluyor oysa salakmis adam 3 luk hizmet evrip 7 sini cebe atsa hic boel sorunlar olmiycak odun komurle farki var secimden once tum ulkeyi temsi leden iktidarin kapi kapi dolasip komur dagitip oy istemesi ile bu hizmeleri yapsin diye secilmsi belediye baskaninin bir tutulmasi komik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 niye bir tutulmasın ? Kömür yerine Halk otobüslerini seçim mitingi için bedavaya insan taşıdılar desem peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 bu arada ben bu adamın yaptıklarını savunmuyorum bunun yaptığıda yanlış akp'lilerin ki de ama ikisi arasında dava açılması gibi bir fark var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 ilginç hakkaten. hortumculara soruşturmay olmaması daha da ilginç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 belediye zarar etmiyorsa ve yapması gereken yatırımları aksatmıyorsa iyi bişe aslında, ama yapılması gereken yatırımlar öteleniyor ilerde gelecek belediyenin daha çok para harcamasına sebep olacaksa bu yaptıkları dava açılmalı tabii. gerçi bu kadar şeyi bedava verdiğine göre gelecek seçimlerde gene başkan seçilir eleman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 byzasz said: bedava olurmu, sanki herfi para basıyor.. onun da parasını gene aynı hakltan çıkarıyor sanki cebinden veriyor..populist yaklaşımlar tabiki olmamalı, akpli belediyelerin odun kömür dağıtmasıyla hiçbir fark yok arasında.. Halktan çıkan parayı cebine atmak yerine hizmete veriyor adam. Her belediyenin belli bir bütçesi var onu zaten aşamaz. O para zaten hizmet götürsün diye veriliyor belediyeye. Kimi belediyeler her sene tamamen gereksiz yere asfalt ve kaldırım yeniletip o parayı çar çur ediyor el altından da komisyon alarak cebini doldurtuyor, ödenek adı altında hesabına geçiriyor ya da işe aldığı akranı akrabasına ödüyor. Bu adamsa hizmet adına kullanıyor işte parayı. Daha ne yapsın? Zaten o para çoktan halktan alınmış ve o adama hizmet vermesi için verilmiş, yerinde de kullanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 viktor said: odun komurle farki var secimden once tum ulkeyi temsi leden iktidarin kapi kapi dolasip komur dagitip oy istemesi ile bu hizmeleri yapsin diye secilmsi belediye baskaninin bir tutulmasi komikwalla dirrek aynı , o genel seçim yatırmı yapıyorduysa b ud yaklşan yerlel seçimlere yatırım yapıyor. hiç farkı yok, sanki adam bunu dua etsinler diye yapıyor..o da oy için yapıyor hiç farkı yok.. Hizmet getirmek sağlık ocağı açmak , köprü yapmakla dedava su ulaşım vermek aynı şey değil.. Bir arkadşta demişki bütcesini ayarlamış kaynak yaratmışsa sorun yok.. Sanki akp dağıttıkları yüzünden ülkeyi ekonomik bunalıma soktu.. Bunbların hepsi populist yaklaşımlar birbirinden de hiç farkı yok.. rewendor said: Kimi belediyeler her sene tamamen gereksiz yere asfalt ve kaldırım yeniletip o parayı çar çur ediyor el altından da komisyon alarak cebini doldurtuyor, ödenek adı altında hesabına geçiriyor ya da işe aldığı akranı akrabasına ödüyor. Bu adamsa hizmet adına kullanıyor işte parayı. Daha ne yapsın? Zaten o para çoktan halktan alınmış ve o adama hizmet vermesi için verilmiş, yerinde de kullanıyor. bunlar yüz kere tartışıldı, herkez kadrolaşmada yaptı bu güne kadar kendi çevresinden kimselere ihalede verdi.. en aazından aldıkları işleri bitirmeleriyle değerlendirsek ihalelleri lanları.. ALıp bir ookul ihalesini 15 senede biirenlerde var bu ülkede, yada 5 kez taşerondan taşerona geçen bitmeyen ihaleller de var ülkede.. akp avukatlığı yapmaya çalışmıyorum ama pek farkta göremedim açıkcası azcık objektif olunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 aptal insanların çok aptal olduğunu düşünüyorum. bu yüzden onalra laf anlatmaya çalışmayı gereksiz görüyorum ama burdan şunu sölemeden geçemeyeceğim bazılarımız ÇOK aptal. güle güle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Şimdiden yazayım: Dont feed the troll //edit Benden önce atmış mesajı dogmeat,tebrv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 E tamam, yalnız belediyenin parasını akrabalarına,kankalarına yedirmek yerine halka hizmete adamış. Objektifi iyi ayarla, bulanık görüyosun bence. Zira belediyelere verilen paralar halka hizmet olarak gitsin diye veriliyo, belediye başkanının kayınçosu caddelerin asfaltlarını dağıtıp baştan yapsın diye değil(en azından teorik olarak böyle). Resmen komedi ülkesi olmuşuz da haberimiz yok. Muz Cumhuriyeti mi deniyodu ne? Adam görevini eksiksiz yaptı diye hakkında soruşturma açılıyo roflmao. (Bi de Kemal Sunal ın bi filmi vardı aynen böyle. Adam belediye başkanı oluyodu da devletin parasını yemiyo diye adama etmediklerini bırakmıyolardı, delirtiyolardı en sonunda. Aynen öyle olmuş.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Semih Cumhuriyeti FTW desem mi ki ne lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 byzasz said: bunlar yüz kere tartışıldı, herkez kadrolaşmada yaptı bu güne kadar kendi çevresinden kimselere ihalede verdi.. en aazından aldıkları işleri bitirmeleriyle değerlendirsek ihalelleri lanları.. ALıp bir ookul ihalesini 15 senede biirenlerde var bu ülkede, yada 5 kez taşerondan taşerona geçen bitmeyen ihaleller de var ülkede.. akp avukatlığı yapmaya çalışmıyorum ama pek farkta göremedim açıkcası azcık objektif olunca. Pardon da ben nerde akp ye özel bir şey söylemişim? Hayır neden söylemediğim şeyleri söylemişim gibi gösterip bana suçlama getirip kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun ki? Ha AKP'nin yaptığı şey diğer partilerinkinden çok daha farklı öyle "onlar da kadrolaştı bunlar da" diye vurdumduymazı oynamakla çözülcek şeyler değil bunlar, göremeyene de göstermeye çalışmak manasız artık bu kadar zamandan sonra kendisi göremiyorsa. Ama konu bu değil. Ben ne demişim? Başka belediyeler cebe atar kaçak ihale verir, asfalt falan diye el altından para götürür cebe atar demişim. Parti ismi var mı? Yok. Herhangi bir özel belirteç var mı? Yok. Peki söylediğim yalan mı? Değil belediyelerin hemen hepsi yapıyor bunu. Eee? Nerde akp nerde kadrolaşma falan geyiği? Hani nerede demişim? Ben genel olarak diğerleri cebe atarken o parayı bu adam atmayıp hizmet veriyor, zaten bütçesi dahilinde yaptığı sürece de hiçbir şey olmaz demişim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 aptallar ile ilgi @dogmeatın sölediklerine katlıyorum. ama bir adım öteside tek doğruyu kendsi bilen yorumlayan olduğunu sanan özürlüler var..işte onların bu durmu özür olduğu aptallıkla alakalı olmadığı düşük iq ile ilgli olduğu için onlara bişey diyemiyorsun.. Yada bu tabi uzun süre patinin kapalı olmasından dolayı atamadığı stresi gereksiz çıkışlar yapıp rahatlamak istemede olabilir durmun gerçek açıklaması emin deilim özürmü değilmi aslında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 üfff tamam ya siz haklısnız yaa, bende alet oluyorum.. yani bence böyle sence değil ne dir bu yanii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 gayet düzgün kaldırım taşlarını söküp yerine yenisini döşetip, 1 hafta sonra İSKİ gelip yeni kaldırımda çalışma yapıp hepsini bozduktan sonra bir daha ihale yapıp kaldırımı ya da yolları yaptırsaymış örnek belediyeci olurdu. adam gerçekten hizmet verince dava açılıyo bu memlekette. yakında ergenekonla bi bağlantısı çıkmasını bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 tabiki oy için yapıcak onunda işi bu ama hala durmadan çamur atmayın adam gayette güzel bi uygulama yapmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 byzasz said: Sanki akp dağıttıkları yüzünden ülkeyi ekonomik bunalıma soktu.. aynı ülkede mi yaşıyoruz? byzasz said: ALıp bir ookul ihalesini 15 senede biirenlerde var bu ülkede, yada 5 kez taşerondan taşerona geçen bitmeyen ihaleller de var ülkede.. 15 yılda biten okul inşası normal mi sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 şaka gibi ya tipe bak ahahah, ciddi ciddi savunuyor bi de bu laflarla kendini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar