Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC vs Mac kıyaslamaları

Bone

Öne çıkan mesajlar

kullanması zevk veriyor.. germiyor adamı!

ben onu bilir onu söylerim. (aynı şey iphone için de geçerli)
pc ömründen yiyor adamın ömründen! 2gr iş için 20takla atıyorsun! bi de takibi var.. aman bu kartlar yeni çıkacak, şu özellik gelecek. yok şu ekran kartı nisan ortası çıkacak, yok şu nisan sonu, şu mayıs başı çıkıyor.. onu bekle

ne idüğü belirsiz bişi işte pc dediğin. x38 kartlar ne boka derman çıkmış, p35'ten farkları nedir, hâlâ anlayabilmiş değilim mesela..

mac öle değil. alıyorsun minicik kutuyu, koyuyorsun ekranın yanına. bitti.. çalışıyor tıkır tıkır. ısısı yükselir mi, fan mı taksam derdi yok, şu çalışır mı, ram mi alsam derdi yok..

technofreak değilseniz (ki değilim. hatta teknoloji piyasası takip etmek büyük hammalık bence) pc çıldırtan bi alet sadece.. hem donanım hem de yazılım olarak
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
video editing falan kasıcaksanız sinirden saç-baş değil kafa kol koparttıracak bir pc ile çalışmak yerine mac ile huzurlu bir şekilde işinizi bitirirsiniz..

hööö

macosx bleda, mcox9da öle bi sorun yaşamadım,

interface cöp cünki cöp, arta alan kullanımı cok başarısız, deck in öle üstün bi hali yok aksine multitask bar işlevini gösteremiyo. macle tabiki tek tuşlu mouse kullanmıyoruz ama apple "herşeyin için tek tuş!!!!" komediasına yıllardır ara vermiyo.

acnınicinde a onun icinde b falan derken neyi kastettin anlamadım, keza folder sistemlerinde iki os'in hiç bir fark yok.

pencere tasarımlarıda vahim, hanı kapat tuşunun ekranın en köşesinde olmasının muhteşemliğini tartışmam bile burda, diğer tarafta ise komik derecede ufak ve seri kullanırkeni quake 3 kıvamında aim attıran buttonlar var, komik yanı böle olması içinde hiç bi sebep yok yapın işte büyük büyük dayayın köşeye, ama ı ıh.

1 yıl oldu herhalde macte calışmıyalı aklıam gelmiyo daha, geldikce yazarım merak etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu alt+f4 yapıyorsunuz windows'ta, os x te aynı kısayolu bilmeyince kötülüyorsunuz mereti olmuyor böyle (-.-)

ctrl+eject bilgisayarı kapama menüsünü açar. elma+w pencere kapatır, ctrl+alt+del yerine elma+alt+esc var mesela. elma+q programı kapatır daha çok var bunun gibi pratik kısayol. Alışınca kolay geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi Mac kendi reklamini yapip PC'yi kotuler, anlarim, para kazaniyolar bu isten.
PC kendi reklamini yapip Mac'i kotuler, bunu da anlarim, cikar var yine isin icinde.

Bize noluyo ayiptir sormasi? Takim tutar gibi PC vs. Mac yapiyoruz da noluyo?
Ikisinin de kullanim yerleri var. Ikisi de farkli kitlelere hitap ediyor. Bazilarimiz icin Mac olmus PC olmus farketmiyor ki, bu noktada da PC vs. Mac gibi bir tartisma gereksiz; cunku zaten o kitle icin farketmiyo Mac ya da PC olmus. Zaten kullanim amaci sabit ve iki bilgisayar da karsiliyor istekleri.

Sonuc, polemige girmeye gerek yok...

@Cuce, aslinda biraz kisayol meselesi. Bugun bi PC'yi sadece klavyeyle kullanman mumkun degilken, Mac'te her seyin kisayolu mevcut ve bu kullanmaya alisan insanlar icin cok rahatlik sagliyor. Sahsen grafiksel olarak bos alani kat etmektense kisayol kullanarak cok daha kisa surede isimi halletmeyi tercih ederim ben. Bu noktada kullanan ve bilen icin Mac cok daha onde.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm, mac ha. Allah askına, birisi bana neden Ubuntu 7.10 gibi bir sistem varken, bi de ben bunu Windows ile aynı makinada dual boot ile kullanabilecekken mac kullanmanın mantıgı anlatabilir mi?

Teknolojiyi takip etmek istemiyorum ben:

Evet, burda bilincsiz teknoloji kullanıcısını görüyoruz. Kimse seni PC kullanırken git ekran kartı piyasasını takip et demiyor. Kimse sana islemci alırken söyle davran böyle davran demiyor. Ayrıca kimse sana hazır yapılmıs bilgisayarlar yerine git kendi bilgisayarını da topla demiyor. HP, Dell gibi firmaların bir sürü ama bir sürü hazır, tak diye calısan modelleri/hazır PCleri mevcut.

Biz gidip daha ekonomik/performanslı olsun diye toplama bilgisayar alıyoruz. Eger sen diyorsan ki benim bu opsiyonum olmasın daha iyi; e sen bilirsin o zaman. Bu yaz tatilini hersey dahil otelde yapmak ile kendin planlamak arasındaki fark; ya da pazardan meyve sebze secmek yerine eve getirttirmek falan, tercih meselesi tabi. Ama PClerde yok böyle bir opsiyon diyorsan en fazla kendini kandırırsın.

PCleri de upgrade ediyoruz cunku performansının artmasını istiyoruz. MAClerin performansını artırabiliyor msuun? Hayır. PC'de de istersen artırmadan durabilir misin? Evet. Upgrade etmedin diyetavşanlar seni kovalayacak mı? Bilgisayarın bozulacak mı? Hayır, eskisi gibi calısacak mac'ler gibi. O zaman ugrasmak istemiyorsanız bu neden PC'nin sucu oluyor ki, ben onu anlamadım mesela.

MAC'lerin performansları süper falan:

Hmm, artık MAClerin de Intel islemciler kullandıgını biliyoruz deil mi. Sanırım sorun burda Windows olmus. Merhaba, performans sorunlarınız varsa tanıstırayım: Linux.

Photoshop'i daha iyi acıyor. Yani?

Windows söyle böyle:

Hmm, benim windows'um son 3 yıldır bir kere bile kendi kendine çökmedi. İki kere donanım sorunu çıktı, birinde motherboard digerinde de ekran kartı ölmüştü, onun dısında tıkır tıkır. Windows XP'yi kendi basına cokerttirmeyi basaran arkadaslar da herhalde baya ugrasıyorlar, ya da guzel virus/adware/spyware yemisler zamanında gecmis olsun.

MAC kullandım ve asla sevemedim ne yalan soyliym. Amma velakin, linux ilk Debian tecrübemin de facia olmasına ragmen, hala linux kurcaladıgımda "vay anasını" dedirtecek bisey görebiliyosam ama bunu mac için bi kere bile söylemediysem bilemiyorum herhalde tercih meselesi yine.

Tanıtım vs vs:

Yaklasık 4-5 yıldır böyle kimsenin cok bilmedigi programların pesinden kosup cevher bulmaya calısıyorum resmen kendi capımda. Amarok ve Opera ile de cok mutluyum bu aralar (ah bi de amarok2 windows port'u bitse,su anda pre-alpha), mac de neymis diye karıstırdım bu donemde. Acıkcası ben öyle süper mac'e özgü ama hicbi yerde olmayan programlar, insanı huzura kavusturan bir interface falan göremedim. Bilmiyorum herhalde çok basit bi mantıgım var ama.

Şimdi esasına geleyim.

Bir defa vaktimin iyi bir miktarını başında oturdugum bir makinaya ben hükmedemiyorsam o zaman onu almam arkadaş. Kapalı kutu gibi gelen apple'ın ( neredeyse ) hiçbir sistemini sevmiyorum. Bi tek iphone/i-pod touch kullanıyorum o da kırılabilindiği için.

Her neyse. Bilgisayar dedigimiz sey de tamamen bizler tarafından kontrol edilebilinen, ayarlanabilen birsey olmalı cunku isin mantıgı bu zaten. Eger ben windows'da (ya da linux'da hatta kinuz'da windows'da cok cok daha da fazla) milyarlarca interface yükleyebilip bunları kullanabiliyorsam, milyarlarca ayar ile oynayıp istedigim gibi bir calisma ortami yaratabiliyorsam ama mac icin bu sadece kisitli opsiyonlardan ibaretse buna diyecek bisey bulamıyorum =)

Eğer amac sadece ofis programları, design programları gibi her genel bilgisayarın yapabilecegi seyler ise, özellikle performans çok bir kriter değilse o zaman derdinizi anlarım. Ama bu sefer de windows yerine neden linux kullanmazsınız, ki kendisi beleş, onu anlamam.

Tek istisnası tasarımcılar için mac'in kolaylık saglaması zira mac icin yazılmıs tasarım programları daha başarılı evet bunu kabul ediyorum.

Kısacası, bilgisayar kullanmayı "casual" olarak yapan insanlar genelde mac kullanıyorlar. Gercekten bilgisayar kullanan insanlar ise PC tercih ediyorlar ( isletim sistemi ne olursa olsun ). İste bu yuzden apple asla piyasayı ele geciremeyecek. Cunku "casual" kullanıcılar cogunlukta olsa da, sirketlerde olsun, evlerde olsun; altyapıyı bu insanlar kurdukları icin asla mac icin kurmayacaklar.

Son olarak, windows ve linux kullanıcısıyım ve memnunum. Cunku farkındayım ki, aslında isletim sistemine attıgımız bir suru fırca aslında kendi hatamız ( ben de cok yaptım/yaparım o isin ayrı bi boyutu ); ne zaman bir isletim sistemi sizin hata yapmanızı da engellerse ( foolproof ) iste o zaman sizin kontrolunuzu de engelliyor demektir.

Ayrıca, mac kitlenmiyor sorun cıkarmyıorum aman allahım ne kadar süpeer diyenlere de apple teknik servis'inden hediyemiz bir slashdot haberi var:

http://it.slashdot.org/article.pl?sid=07/01/14/211242
Sosyal ağlarda paylaş

he he : )

Tiger işletim sistemi ilginç bir sistem.

Ama mac'in şöyle bir artısı var benim kullandığım, safari, itunes ve quicktime. Bu 3'ünü download et, kur vista'ya ki kurulabilior. Tamamdir abi işte. Bitti. Mac'in en bomba 3 programi bilgisayarında.

İşletim sistemi tigermiş.. Salla yahu. Vista ownz!
Sosyal ağlarda paylaş

Windows'taki erisilebilirlik cok daha dusuk. Benim gordugum bu. Ayrica elimin altinda bash olmasi, olmamasindan cok daha iyidir.

Ayrica PC vs. Mac diyorsak bu isin isletim sistemi kismi aypayri/zira Mac alip ubuntu+tiger+windoz yukleyerek kullanabilirsin. PC icin boyle bir savunma yersiz bence.

Windows vs. Tiger savasi yapiyosak da ayrica vista asiri hantal kaliyor bence. Tiger'in kullanimi cok daha sade. Ozellikle yaninda 30 tane programla gelip benim aklimi karistirmaktansa dogrudan sadede girmis durumda.

Son olarak, merak ediyorum, MacBook Pro'lardaki broadcast olayinin PC'lerde olmamasina ne gibi bi kilif bulacaksiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Mouse olayına bişiy diyemicemde (mighty mouse konusunda), şuanda bendeki mousa normal mouse gibi tıkladıgımda Windows ile açtıgımda Maci i hiç sorun yaşamıyorum.

Bu arada Cüce, interface in kullanılabilirligi konusunda sana katılmıyorum. Şimdi aklımda internetle ilgili 2 örnek var onları vereyim mesela.

1. Zoom X5 Ethernet modem (şuanda kullandıgım modem)(Bu daha ziyade macin kullanışlılıgıyla alakalı oldu ama nese)

96'dan kalma macim olsun, yeni macim olsa direk olarak hiçbir program yüklemeden tak-çalıştır olarak internete girebiliorum.

Öte yandan PC'de Cd den program yükliyicem, üstelik gidip birde TCP/IP yı açıp ayar çekicem gibi ayaklara girmem gerekior.

2. Mesela kablo ile baglanıcaksın internete. Mac lerde bir menüye girip dolduruorsun ip ayarlarını ve giriorsun. Öte yandan PC lerde Tcp/ıp menüsü doldur
, gerekiyorsa kablo modem için program yükle, bazen ek baglantı yarat, yarattıgın ek baglantı önceden var olan baglantılarınla çakışssın vs vs.

Neyse dedigim gibi, şuanda evimde 4 Mac 3 te PC var isteyene Çanakkaleye uğradıkları takdirde her daim Mac in daha iyi oldugunu göstermeye hazırım.

Bu arada, slashdotta Apple ile ilgili kaç makale, Windows/Linux ve PC ile ilgili kaç makale var ona bir bakın isterseniz.

PS: Cüce, Mac OS X kullanırken başıma hiç kitlenme olayı gelmedi (birtek 2001 model imac e yüklemeye kalktıgımda sorun çıkmıştı) cidden merak ettim senin sorunun neden olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

ben mac'in bir tek app lerini seviorm. Kullanış olarak bence pc daha basit bir arayüz'e sahip.
mac'in desktop ekranlarına bayiliyorum, özellikle şu kocaman olanları. İlerleyen bir dönemde umarım edinirim.

Mac için kurabileceğim en iyi cümle, beyaz'in en iyi hali olurdu..

Ha sağolsunlar, mac app'lerini windows için de uygun hale getirdi. Mutluyum.

Pc'imle bir ömür geçiririm ben gene de bi durup düşünmem. : )

Ha ama laptop dersen, mac severim ya hoştur. Ama desktop'da pc dir abicim olay. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Baluu said:
he he : )

Tiger işletim sistemi ilginç bir sistem.

Ama mac'in şöyle bir artısı var benim kullandığım, safari, itunes ve quicktime. Bu 3'ünü download et, kur vista'ya ki kurulabilior. Tamamdir abi işte. Bitti. Mac'in en bomba 3 programi bilgisayarında.

İşletim sistemi tigermiş.. Salla yahu. Vista ownz!

Profesyonel programların bahsi edilmemiş hiç.

Final Cut Pro, Motion, Soundtrack Pro, Compressor, Logic, Shake vb... Shake (linux) ve Logic (çok eski sürümler) hariç diğerleri başka sistemlerlerde bulunmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

venator said:
Tek istisnası tasarımcılar için mac'in kolaylık saglaması zira mac icin yazılmıs tasarım programları daha başarılı evet bunu kabul ediyorum.

ben böle bişi görmedim acıkcası

mino saydığın programlarında öle aman tanrım bunlarsız yapamayız gibi bi hali yok hatta rakipleriyle cok daha rahat ve verimli calışıyorum ben.

vistanın savunulacak bi yanı yok bence, savunanda yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada soyle bisey var tabi. Upgrade vs olayı sadece desktop icin gecerli, is laptop olunca hakkaten manasız kaldıgından mac daha mantıklı bir secenek oluyor. Zaten cogu laptop ureticisi de artık apple gibi kısıtlayacı seylerle geliyorlar ( illa vista yuklu olacak, illa harddiskimin bir kısmını kendi seyleriyle dolduracak, formatlayınca teknik servis kıllık cıkaracak vs vs )
Sosyal ağlarda paylaş

abo gecikmişim =)

Bi kere fiyat konusuna gelince, bu konuda update edilmemiş arkadaşlara sözüm
Aynı ekipmanlı herhangi bir laptop macbookla aynı para sadece ekran kartı farkediyor. Onada lüzum yok dediğim gibi oyun oynamıcaksan.

Ki çok çok çok daha fazla hızlı çok fazla şeyde.

cüce said:
makine kasıyodur kendini yorudodur odur budur ama işte mallık burdaya asla hissetirmiyo size, hanı ses cıakrtmıyan arabalar vardırya eski külüstürlere alışanlar ne zaan vites değiştiriceğini bilemez ne zaman arabanın zorlandığını bilemez, alışık değildir o bilmemne göstergesien bakmaya, aha o hesap ama macte öle bi göstergede yokki anam.
biniyosun bi alamete gidiyosun kiyamete. artık korka korka acıyodum üst üste dökümanları acaba cökermi yüklenipte diye.

interface'e girmiycem tekrar zaten özetle geciyorum cöp cöp, cöp efendim, işi uzatalık acı cektirelim diye yapılmış interface resmen.
bundan 20 sene önce geosda cözülmüş interface sorunlarıyla hala karşılaşıyosam ben gülerim gecerim böle işletim sistemine.

mirage, af edersinde "denemi fırsatı olmıyan konuyu bilmiyen tüketici" dediğin kişide "aaa bu daha güzelmiş" diye mac alıcak parası yeterse, sanki aletein iyi olup olmadığına bakıcak.

bide daha pahalı bide upg edilemiyor, bide inanılmaz software sıkıntısı cekiyor... ... ...

yazımı 4chan'dan bir alıntıyla bitirmek istiyorum

update edeyim hemen, gayet guzel programlar var sıstemının ne durumda oldugunu gosteren.istats bunun en güzel örneği, ne var ne yok anlatıyor.

Interface e gelince, tiger kullandın mı bilmiyorum ama daha ben - sini bulamadım meretin.Yok abi yani yok yok, xp den vistaya geçişte harcadığın sureden daha az bir surede alışıyorsun zaten bana windowsun arayuzu fazla tuşlu - çoğu gereksiz - ve kullanışsız geliyor. Pop upları saymıyorum bile.
Upg edebiliyorsun, yeni macler intel li, dolayısıyla rahatça edersin. Yan sanayi aldığında - ki öyle yapmalısın - ucuza geliyor.

Mac le ilgili kötü olabilecek 2 şey var.
1- delete tuşu yok! en azından macbookta
2- Apple ın ınanılmaz kotu bır pazarlama stratejisi var, tekelci vampir agalar. Yemicen,atlamıcan herşeye kanmıcan direk update etmicen bi bakıcan araştırıcan internette 2 şey okucan harekete geçmeden önce.

Dediğim gibi 1.5 yıl oldu alalı, bazen canımı sıksada bir daha alırsam laptop alacagım alet macbook olacak.
Bunun içinde yuzlerce neden var, klavyesinin rahatlıgından kısayollarının kullanıslıgına, temiz 1 dediğimi 2 etmeyen işletim sisteminden süper servis ağına, fare kullanımına bıle ıhtıyac duydurmayan touch padi vsvsvsvsvs... Etrafımda ki insanlar, eskiden malmısın nıe aldın derdı. Şimdi keşke benimde ole bişiyim olsa diyor, Çocugum gibi heryere taşıyorum mereti,otobuste ipod,okulda ders-not vs.. evde multimedya aracı. Gerçekten bir laptop, gun ıcı kullanım ıcı ne fareye ne adaptore ıhtıyacın var. Yeni vaiolar harici hangisinde var bu?

Hani sormak istiyorum windows kullanıcılarına, sıkılmadınız mı driver aramaktan yüklemekten
veya ethernet kartını taktıgınızda gelen bır suru ayar-soru vsvsv den
veya bılgısayarınızın sızden ızınlı bısıler yapmasından
zırt pırt kıtlenmesınden
ecik cücük alt toolbarda 500000 tane ufak sımge olmasından
Kaçınız wındowsla gelen programları kullanıyor?
kötünün kötüsü windows, pazar payı yuzunden oyunlar vs ona yapılıyor, gozumde playstatıondan farkı yok su anda wındowslu herhangı bır bılgısayarın.
Oyun harici herhangi alanda gayet daha iyi bir yerde mac ler,onunda zamanı var sadece
Sosyal ağlarda paylaş

E tabi normal, mac icin sadece tek opsiyon var o yüzden driver aramana gerek yok. Baska bir opsiyon olabilseydi emin ol ona da driver olurdu.

Windows sadece oyun bilgisayarıymıs falan.

Yahu ben de bunu anlamıyorum iste. Linux var kocaman orda o da "oyun bazlı" isletim sistemi degil, o da cok temiz bir sistem ama hmm iste degil mi. Ubuntu gibi cok user friendly distroları da var, yüklemeniz bile otomatik cd'den sakır sukur yapıyor herseyi ogrenmesi de kolay. Her detayına kadar ayarlayabildigin, herseyi yapabildigin.

Ama yok iste illa mac =)

Apple'ın stratejisine hayranım zaten. Kullanıcıları öyle bir kısıtla ki, bunun iyi birşey olduğunu sansınlar. Bkz. driver meselesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:
Hani sormak istiyorum windows kullanıcılarına, sıkılmadınız mı driver aramaktan yüklemekten
veya ethernet kartını taktıgınızda gelen bır suru ayar-soru vsvsv den
veya bılgısayarınızın sızden ızınlı bısıler yapmasından
zırt pırt kıtlenmesınden
ecik cücük alt toolbarda 500000 tane ufak sımge olmasından
Kaçınız wındowsla gelen programları kullanıyor?
kötünün kötüsü windows, pazar payı yuzunden oyunlar vs ona yapılıyor, gozumde playstatıondan farkı yok su anda wındowslu herhangı bır bılgısayarın.
Oyun harici herhangi alanda gayet daha iyi bir yerde mac ler,onunda zamanı var sadece

Kötünün kötüsü değil kötünün iyisi Windows'tur bir kere. :P

Mesela Linux çok övülür birçok şey yapılır vs ama modem driverını (ki kendisi normalde Win XP driverıdır) Vista'ma, Linux'e olduğundan daha kolay ve acısız kurmuştum.

Hani "sıkılmadınız mı driver aramaktan" diyorsun da, sana zorlamıyor ki kimse "illa toplama alacaksın, driverı olmayan kartlar arayıp bulacaksın" felan diye.
Gidip bir hazır PC al. Mesela HP.
Adamlar HP bilgisayarlara, mevcut donanımın her driverını otomatik olarak yükleyen bir update programı koymuş durumda. Tek tuşla kendi donanım parçalarının driverlarını yükleyip kuruyor.

MAC'in avantajı sabit donanım hadisesiyse, aynı avantaj PC'de de bulunmakta.

ecik cücük alt toolbarda 500000 tane ufak sımge bulunmuyor bende bir kere :) 2 tane simge oluyor bende, biri ses ayarı, diğeri modem bağlantı simgesi.

"kaçınız windowsla gelen programları kullanıyor", ben :)
Windows Movie Maker hızlı ve kolay bir video yapma programı.
Windows Media Player'ı winamp'a tercih ediyorum (yıllardır winamp kullandım, ama wmp 11'ten sonra winamp'ı kurmaya artık zahmet bile etmiyorum, üşeniyorum).
sonra en önemlisi msn messenger var.
microsoft office de yıllardır windowsla kullanılan program.
wordpad ve notepad hep elimin altında bulunmakta.
calculator de fena bir program değil (özellikle calculator'e kısayol tuşu bulunan klavyelerde).

Elbette Windows'u sevmiyorum, çok problemli bir işletim sistemi. Profesyonel kullanım özelliklerine sahip değil.
Paint programı taa Win 3.1'de kullandığımdan hiç bir farkı yok.

Ama geniş, rahat ve kolay kullanım sunan bir arabirimi mevcut. Driver problemi, Vista ile oldukça minimuma inmiş durumda. İnternete bağlıysan, elindeki her türlü donanım için sürücü bulmanda yardımcı oluyor. Birçok şeyi kendisi kurup hallediyor.

Ha, "profesyonel programlar yok" diyebilirsin, ama Windows, MAC'in tersine öncelikle "dizaynır"lara hitap ederek çıkmadığından, Adobe programları gibi profesyonel kitleye hitap eden programlar yerine, genel kullanıcı kitlesine hitap eden programlar koymuş durumda.

Oyun alanda herhangi bir alanda daha iyi diyorsun macler. Peki server konusunda "windows server mı, linux server mı" diye tartışılıyor da "mac server olsun" denilmiyor? Neden internette chat yapmak, sörf yapmak isteyenler mac kullanmıyor da pc tercih ediyor? C, OpenGL, Java vs gibi programlama dilleriyle uğraşanlar neden Linux veya Windows PC kullanıyor da, MAC kullanmıyor?
Neden MAC lafı açıldığında hep "photoshop programını daha hızlı açıyor, daha iyi dizayn programları var" deniyor da, şu yukardaki konulara rağmen "oyun dışında herşeyi mac daha iyi yapıyor" deniyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...