Bone Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Son zamanlarda oynayıp bitirdiğim oyunlardan biri Crysis bir diğeri de Call Of Duty 4. Crysis'in grafikleri efsane olmuş. Her ne kadar laptopta minimumda oynamak zorunda kalmış olsam da, başka bir bilgisayarda ultra high grafikleri gördüm, oyunun ortasına kadar bölümünü gezdim. oyunda haritaları kademe kademe hazırlamışlar. her kademede bir öbek düşman bulunuyor. oyun çok kısa, ama bu öbeklerin her birinde onlarca kez load/save yapmanız gerekebiliyor. bu sırada oyuncuyu sıkmamak için ilginç de bir senaryo yapmışlar. Ancal Call Of Duty 4'ü oynadıktan sonra ağzım açık kaldı. Grafikleri Crysis kadar iyi değil belki, ama hikaye kısmında crysis'i solda sıfır bırakmış. Özellikle Half-Life 2'de gördüğümüz "oyuncuyu sıkmamak için sürekli değişik aksiyonlar koy" tarzında bir oyun akışı hazırlamışlar. Sürekli elde taramalı tüfek koşturup durmuyoruz. Üç değişik karakteri oynuyoruz. Bu üç karakterin de farklı olayları mevcut. Hatta araya thermal kameralı bir bölüm koymuşlar, yaratıcılıklarını tebrik ettim. Oyun içinde hikaye anlatılması sanırım Half-Life 1 ile başlamıştı. O zamana kadar oynadığımız oyunlar hep oyunun başında bir video, oyunun sonunda bir videodan ibaret bırakırdı senaryo anlatımını. Oysa Half-Life 1'de, senaryoya dahil oluyoruz. NPC'lerin konuşmalarını dinliyoruz, onlarla birlikte çalışıyoruz, insanların öldüğüne tanık oluyoruz felan. İkinci oyunda da bizi resmen film izlermiş gibi bir oyun sundular. NPC'lerin mimikleri, senaryo, haritalar, hepsi oyun için ayarlanmıştı ve başarıyla birleştirilmişti. Call Of Duty 4'ün de Half-Life yolundan ilginç bir şekilde gitmiş olduğunu görüyorum. Call Of Duty'nin önceki oyunlarında böyle güzel senaryo anlatımı görmemiştim. Acaba son zamanlarda çıkan (2004-2008) böyle Crysis gibi, Call Of Duty 4 gibi, Half-Life 2 gibi ilginç senaryo anlatımına sahip, film gibi FPS'ler bulunuyor mu? Güzelse, mod felan da olur hani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 deus ex Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Hikayesi değil, fakat anlatımı olarak The Darkness var. Konsol oyunudur kendisi. Özellikle sonu çok güzeldir. Chronicles of Riddick'de çok güzeldir. Tam bitti dersin, bitmez şaşırtır seni. BIOSHOCK, oynamadıysan git intihar et lütfen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 bone said: Acaba son zamanlarda çıkan (2004-2008) fenris said: deus ex ahmet çakar said: sizi bu yarışmadan eleyeceğim, gözüm tutmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 hmmm evet olmamış. :P riddick in oyunu hakkaten şahaneydi bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 riddick ve bioshock da çok güzel oyunlardı, evet :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 riddick derim baska birsey demem hayatimda oynadim en cool oyundur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 ühü riddick cd'mi getirmemişim kıbrısa. bir yerden bulup oynamak lazım ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Hikaye istiyorsan The Darkness oyna kesinlikle hikaye anlatımında bioshock kadar güzel bir oyun. Hatta yanılmıyorsam oyunun hikayesine bazı yerlerde Garth Ennis yardım etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 fear,portal bildiklerim biyoşoka güzel diyorlar bilgisara 3 ay önce yükledim 5 dakka oynadım elimi sürmedim bidaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 sorun sende bioshock inanılmaz bi oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Sylian said: Hikaye istiyorsan The Darkness oyna kesinlikle hikaye anlatımında bioshock kadar güzel bir oyun. Hatta yanılmıyorsam oyunun hikayesine bazı yerlerde Garth Ennis yardım etmiş. the darkness henüz pc'lere çıkmadı di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 S.T.A.L.K.E.R Quake 4 (fena deildi senaryo :p) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 BIOSHOCK un senaryosu film senaryolarından güzeldi vallaha... onun dışında RTCW ın senaryo da çok iyiydi... star trek voyager - elite force da iyiydi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Half-life ile başlamadı ama güzel öyküler. Epey eskilerden Lands of Lore serisi vardır mesela, ne manyaklardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Eski Golden Eye 007 vardır bir de, epey iyiydi onun konuda. Yenilerden Dark Messiah of M&M 'in konusu beni çok sarmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 GERGE said: Half-life ile başlamadı ama güzel öyküler. Epey eskilerden Lands of Lore serisi vardır mesela, ne manyaklardır. lands of lore rpg hehehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Ama fps de, morrowind hesabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 her first person eşit değildir fps. fps = first person shooter. Böyle oyun boyunca dan dan ateş edip durursun. morrowind hesabı felan da değil, ikisi de düpedüz rpg :) eğer rpg'lere girecek olursak zaten hiç bir fps oyun rpg'lerle yarışamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Her FPS = FPS. First person shooter oynanan açıyı belirten bir terimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 her FPS = FPS ama her FP != FPS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Tabii ki. First person gezmece yada first person tavla oyunları falan da var. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Myst de mi FPS? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Yok. First person tıklamaca o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yigitoglu Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 o degil de baya eski bi fps vardi demosunu oynamistim. jurassic park gibi bir yerde yuksek bir platform uzerinde hatun ile basliyorsun oyuna ve oyunun uyuz bir yapısı var hatunun elini kontrol ediyorsun, cephanesi biten silahı atıp yerden digerini alıyorsun filan. bileniniz var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar