ombakkombak Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 illa bir yerde açık vereceksin hiç kasma. her seferinde verdin. çok sinirli olduğun bir anda... :D ek: seçimden önce falan bende bu özgürlük ayaklarına takılıp akape iyi falan yazmıştım şimdi pişman oldum. Ulusalcılara kıl kapmama rağmen haklıymışlar diyorum. AB için reform yapıyorum dedi sonra vazgeçti, Kürt sorunu dedi sonra vazgeçti, Alevi açılımı dedi iki tabak aşure yedi unuttu, zorunlu din dersleri vb. hepsi unutuldu gitti. Yedin bizzi tayyip, kaşla göz arasında türbanda geçti. Satmaya devam, türban tamgaz... AB, Kürt sorunu, Azınlık hakları vb. hepsi yalan oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 lol yazı stilini değiştirmiş bi de yapıorm felan. ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 anlaşılması kimilerince çok zor birşey olduğundan tekrar vurgulayım neden yanlış olduğunu, 2002'de hükümete gelene kadar sık sık şikayet ettiğiniz aihm dahi türbanın bir siyasi simge olduğunu söyledi. kimse kimsenin dinine karışmıyor. en azından şöyle diyeyim, laikler, kimsenin dinine karışmıyor. ama anadolunun birçok kesiminde, islamcı kesim, herkesin dinine karışıyor. hal böyleyken, daha fazlası engellenmek istiyor. ama bazı kafalar bunu anlamamakta, veya anlamamazlıktan gelmekte ısrar ediyor. e böyle olunca, insanlar çıldırıp sınıflandırmakta haklı oluyor. evet şahsen, iran ın nasıl iran olduğunu bilen bir insna olarak, beni o hale getirmeye çalışan her insana gayet faşist bir tutum takınırım. bunu da açıkça çekinmekten dile getirmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Yalnız bu seferki şeklini takdir ettim. Akp yanlısı olduğunu en azından söylüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 O buna şu buna karışıyor diyorsunuz. Şu oruç tutmadı diye dayak yedi vs. gibi örnekler veriliyor. Devlet veya kurumları biri müslüman değil diye yada şu dine mensubsun diye yada senin başın açık diye ona ceza vermişimidir , herhangibir işinde tökezletmişmidir , veya ona yasak koymuşmudur ? Diğer taraftan başı örtülü eğitim almak isteyen , çalışmak isteyen insanlara karşı peki devletin yasak getirmiş olması nedir ? Siz burda örnekleri veriyorsunuz fakat verirken atladığınız çok önemli nokta olanların normal şahıslar arasında geçmiş olması ki bu her konuda olabilir. Ama bizim sorunumuz şahıslar arasında geçen değil direk olarak devletin kendi vatandaşına sistematik olarak yaptığı yasaklamadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Horizon kendi elinle yazdın oruç tutmadı diye dayak atmaya çalışan birini devlet kendi kurumuna niye alsın? Neden kendi kurumunda,devletin kavga çıkartmaması gerkeen bir olayda kavga çıkmasına müsade eden bir alım yapsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 PhysX said: Horizon kendi elinle yazdın oruç tutmadı diye dayak atmaya çalışan birini devlet kendi kurumuna niye alsın? Neden kendi kurumunda,devletin kavga çıkartmaması gerkeen bir olayda kavga çıkmasına müsade eden bir alım yapsın? Pardon ama dediğin biraz abest olmuyormu ? Devlet kurumunda kimin kavga çıkarıp çıkarmayacağını ya da aşırılık yapacağını nasıl biliceksin. Kavga eden hiçbir insanı almayalım ? peki nasıl yapıcaz hadi bakalım insanların beyinlerini okumaya başlayın şimdi çok vaktinizi alabilir ama :). Yani bazı DENYO lar :) çıkıp orda burda sen şunu yapıyosun sen bunu yapıyosun diye birbirine saldırdı diye , suçsuz insanlar bunlarla alakası olmayan insanlar haklarından mahrummu edilmeli. Çok saçma geldi bana şu söylediğin , dediğin gibi birşey kıstas ise devlet dairelerinde insan değil robotlar çalışmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 robotlar çalışsa mutlu olurdum bıktım zaten yavaşlıktan.. ben onu şunun için söyledim nasıl ki che tişörtü giyenlerin kavga potansiyeli var ise aynı şekilde türban takanların hatta kafasının içine türban takan erkeklerin de aynı şekilde kavga potansiyeli var. kafalarını okumana gerek yok amerikadan anlarsın o tip adamların nasıl adamlar olduklarını şimdi nasıl kavga potansiyeli vara dersen açıklayayım: memurluktan örnek veriyorum; bir adam gelir fatura yatırcaktır adam ama orda çalışanda che tişörtü vardır ve fatura yatıracak che ye gıcıktır çok basitçe boktan bir sebep çıkartır bana faturayı düzgün vermedin der yada yanlış birşey söyler ki zaten che tişörtlü de dünden hazırdır kavga etmeye.. bir güzel kavga ederler ondan sonra kişi - kişi kavgası devlet kişi kavgasına dönüşür. ha dersen kavga ediyo atın o zaman sana şu şekilde cevap veririm: atıcaksan niye aldın o zaman? bunu aynı şekilde türban konusuna da yerleştirebiliriz vs.. benim için ne taktığı ne giydiği önemli değildir. kafasıdır önemli olan. ayı yogi kostümü ile de gelse fred çakmaktaş da olsa hiç farketmez.. bir adam gelir neden türban taktın baş örtüsü tak niye o ? der al sana şamata o adamın hatası ne karışıyor dersen de sana derim ki gey tişörtü giyip(yuvarlak el işareti olan) sana baksam ne dersin? hele ki yıllardır geylerin baskısı altında kalıp yeter be gey olmuyorum diye baskı mı kurulur diyen biri isen! amaç: var olmaması gereken kişi-kişi kavgalarını, devlet-kişi kavgasına dönüştürmemektir. zaten laiklik bunun din ayağıdır diğer ayağı için (bkz: demokrasi) (tüm hikayeler hayal ürünüdür konuyu anlatma maksadı ile yazılmıştır kimseye ve hiçbir kuruma,dine atıfta bulunulmamış aksine saygı! duyulmaktadır) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 İnsanların beynini okuma ve eğilimlerini görme teknolojisi çıkınca dediklerin olabilir. Ama şu an dediklerini gerçekleştirebilecek bir sistem yok içinde bulunduğumuz sistem dahil yasaklara rağmen. Dediğin gibi birşey doğru olacak ise bu geneli kapsar ozaman. Her kesimin yobazı fanatiği aşırısı vardır. Her kesimin aşırısını nasıl ayır edebiliriz mümkün değil. Gereksiz birşey konuşuyoruz şu an. Çözümü bırak fantaziye gider sonu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 fantaziyi senin çözümü anlaman için yaptım. her şeyin aşırısı zarar yani demem odur ki.. che tişörtü giyen normal tişört giysin.. türban takıcam ben 11!!! diyen de başörtüsü taksın.. doğru düzgün bir yasa ile de başörtüsü nün önü açılsın üniversitelerde ama bu şekilde türban özgürlük falan olmuyor.. ayrıca sen benim demek istediğimi gayet iyi anladın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 11 sayfayı okudum ve göze batan bazı şeyleri eleştirmek istiorum. Ben AKP taraftarı yada CHP taraftarı da deilim söylediklerim yanlı olarak anlaşılmasın.Ancak gördüğüm birkaç yazı ilgimi çekti. Türban hakkında bişey bilmeyen arkadaşların yazısıydı bunlar. Biri türbanı prezervatife benzetmiş biri salaklık demiş. En başta bu ülke demokratik deil mi? yani ben nasıl şortla dışarı çıkıosam yanıma kız arkadaşımı alıyorsam ve raht rahat geziyorsam o zaman herkesin kendi giymek ve yapmak istediklerini yapmaya hakkı var.Ve herkesin buna saygı duyması gerekiyor bende dahil.Tek derdi insanların ileride kamusal alana da girmesi türbanlıların.. Şaka gibi.. 90. yıla yaklasıoruz cumhuriyette ve Atatürk devrimlerinde. Böyle bişey olabileceğini düşünen insanlar cidden düşünmeli tekrardan bu durum olabilir mi diye. Olması mümkün deildir olamaz da.Bu ülkenin halkı yapısı bunu kaldıramaz.Evet televizyonlarda görüoruz her hafta istanbul üviversitesi önünde eylem yapan insanları şeriat isteyenleri.Ama bunun mümkün olmayacağını da bilioruz zaten bu insanlar deil miydi komünistliğe Allahsızlık diyen? E peki en büyük komünistlik Şeriat deil miydi :) burda yapılmak istenen aslında çok daha deişik bir olaydır. Ne yazıkki 11 sayfa buna değinilmemiş. Bu bizi bölemeye çalışanların bir oyunudur.80 lerde 90 larda bölemediler. şimdi başarıyorlar.Ve ben bu kadar insanın bunu anlayamamasına üzülüyorum. Sağcı-solcu kavgaları vardı ecevit-türkeş koalisyon yaptı biz birbirimizi öldürdüğümüzle kaldık. 90 larda RP zamanı her taraf peçeli kadınlarla doluydu gene biz birbirimizi yedik şimdi onlardan tek tük kaldı. Bu da bir oyundur. Oyuna gelmememiz lazım. En azından bu ülkeyi seviyorsak. Saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 ya çok saf düşünüyorsunuz ya da olayı hala kavrayamadınız. Türban bir SİMGEDİR. Türban fetullahın askerleri birbirlerini kolayca tanısın, kadrolaşma yaparken kolayca bilsin millet birbirini. Şu ilk geldikleri günden bugüne kadroların resmen ağzına sıçtılar. Hızlıca kademe kademe heryeri ele geçirdiler. Aaa senin kızında türban var sen geç şuraya, senin annende türban var seni şuraya yerleştirelim. Nasıl tanıyacak bunlar birbirini ? Al sana türban. Al sana bir SİMGE. Yolda geçen askerleri nasıl tanıyorsan fetullahın köpeklerini de öyle tanıyorsun işte. Bir de başörtülü teyzeler nineler var. O kadar tatlı gözüküyorlar ki, türbanlılardan o kadar farklılar ki. Direk kanın kaynıyor. Lütfen türban başörtüsüdür, simge değildir vs diye zırvalamayın. Karşınızda çocuk yok. Acıda olsa bazı şeyleri öğrendik bizde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 ya ne tartışıyorsunuz kuzum siz? ben konudan uçtum gittim. hala konu Kanal 7, Vakit felan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Platon Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 yaşasın masonluk aslghlıh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lawliet Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 birincisi fetulalhın askerleri diye bi kavram yok uydurma, islamın emrine uyan müslümanlar dersen anlarım.. türban başörtü değilse, başörtüye izin verin o girsin üni ye (madem öyle o zaman böyle hesabı)... ben bilmiorm türban la başörtü arasındaki farkı, açıklayın biriniz.. ama kalkıpta, yok başörtü anadaolu kadının taktığıdr dicekseniz hiç bulaşmayın.. artı beni hala başkası zanneden arkadaşlar war, size göre bi tane mi "örümcek kafalı" var dünyada onuda anlamadım.. ben diyebilriymim "naha siz aynı görüşü savunuosnz biriniz fake".. bide ben bişi daha dicem türkiyede kürt sorunu diye bişi yok, PKK terör örgütü sorunu war oda ayrı kürt sorunu deyip, bütün kürtleri aynı kazana atamazsınız ki öyle bişi zaten yok ortada... zorunlu din dersi kalkmadı diosunuz, ingilizce derside kalkmadı hala veya yabancı dil dersleri.. kültürse kültür, örf se örf.. toplum ikiye bölünsün diyen warsa onun bu ülke vatandaşı oldğundan şüphe ederim zaten, kendi kendini yada bi avuç insanı örgütleyen örgütlesin bağlamaz kimseyi.. bugune kadar aynı topraklarda yaşamış insanız, değermi "iç savaş" çıkartmaya.. bi anlık galeyana gelip asarım keserim gibi sözler sarfetmeyin iki dkka düşün yanlış oldğnu anlarsın.. vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Toplum ikiye bölünmesin diyorsun ve bölmeye çalışıyorsun ? fetboy2000 i kapatıp biraz mantığa davet ediyorum seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lawliet Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 toplumu ikiye bölmeye çalışsaydım, en azından başarılı olurdum.. ve toplum ikiye bölünse, muazzam bi eşitsizlik olur.. ben konuşurken mantığımla tarttıktan sonra konuşuyorum zaten, asıl sen "at gözlüklerini" çıkar öyle bir bak konuya.. konu islam sosyalistlik ateistlik değil. akp hükümetinin naptığı.. yada "ülke elden gidiyormu" yahut "irtica geliyor lol"... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Saçı örten hiçbir zihniyet "mantık" kelimesi ile bağdaşmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 mantık sizin tekelinizde çünkü =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mantık bilimin tekelindedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 @Lathspell dinin oldugu yerde dogmalar vardır ancak bilimde dogma die bişey yoktur. kaldı ki din tartışılamaz gerçektir. inanırsın yada inanmazsın ama başörtüsü takana da hoşgörülü olmak zorundasın. istesen de istemesende. eğr olmazsak ne olur işte o zaman bölünme başlar bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 hepsine kafam girsin asdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 sir said: mantık sizin tekelinizde çünkü =) turbanın ozgurluk ve demokrasi kisvesi altında universitelerde serbest bırakılmasını isteyenler ne kadar buyuk bi ironi icinde olduklarının farkında degiller,saclarını gostermeme yasagını,ozgurluklerının kısıtlanmasının ozgurlugunu ıstıyolar,kendinle celismek bu olsa gerek,bir ozgurluk bi ozgurlugu kısıtlıyorsa o sey ozgurluk degil ancak safsatadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 valla ben hayatımı başımı kapatarak daha rahat sürdürüyosam, başım kapalıyken kendimle daha barışıksam ve buna kendim karar verdiysem, gittiğim her yerde başımın kapalı olması benim için mantıklıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 kafanı kapayınca özgür olmuyor musun? özgürlük izafi bi kavram deil midir? sen donla gezersin özgürüm dersin. isteyen peçeyle gezer özgürüm der. kimsenin özgürlüğüne karışmak kimsenin haddine deildir. biz kendi özgürlüğümüz dışındaki şeyleri ne zaman hazmedersek işte o zaman bu ülke demokratik olur. Demokrasiden bahsediyorsak bu ülkede ilk önce dayatmaları kaldırmamız gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar