Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kutuplaşmıyoruz, yumruklaşıyoruz (a.k.a. münferit olay canım)

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

burdaki sorun biz diger ozgurlukleri isterken "ozgurluk" sloganiyla yola cikan akp nin bu saydigimiz hicbir ozgurlugu tanimak tanimayi gectim dunyada varoldugunu kabul etmek istememesi

onalrin ozgurluk anlayisi sadece kendi eksenlerinde

insanlarin turbana akrsi cikma sebebi o

kisisel gorusum serbest kalsin banane istiyen takar istiyen takmaz hatta vatandasa direk hizmet vermedikce temizlikci olsun odaci olsun sekreter olsun vs vs komple serbest kalabilir

burdaki tepki turbani serbest birakmak istiyen zihniyetin basi acik gezme hakkini tanimiyor olmasidir

"ortunmeyen kadin musluman degildir" gibi gayet ciddi ve zararli bri dusunce var bunun altinda

"ortunmeyen akdin musluman degildir" in devami "kafirleri oldurmek serbesttir" gibi bir yola giderse bu diye bu akdar insan karsi cikiyor

laikligi benimsemis bir insanin zaten abskasinin turbanina karismasi son derece ters

ancak temel sorun bugun ozgurluk diye turbani serbest birakan kafanin yarin ickiyi yasaklamaya calismasi veya kadin haklari dendiginde ne gerek var seklinde tepki vermesidir "ki vermedi degil"

ozgurlukleri kisitliyan herseyi kaldiricaz diyen YOK baskani hala makaminda oturmaktadir
YOK en buyuk ozgurluk dusmanidir universitelerde kuruldugu zamandan beri

adama sorarlar madem liberalsin hadi kurumun basinada gectin buyur neden kaldirmiyorsun yok u diye

kaldirmazlar

kaldiramazlar

burda sorun inanc dusmanligi veya solculuk nazilik filan degil

burda sorun AKP nin samimi olamamasi
milli gorus gomlegi guc kazanmak icin gecici olarak giyildi simdi gercekten degistilerse toplumu kamplasmaya goturucek bu samimiyetsiz davranislari yapmazlardi

12 eylul oncesi gibi suratli bir kamplasma yasaniyor
o zamanda suleyman demirel ya bizdensin ya onalrdan politikasi guttu toplum birbiirne dusman oldu

simdi ayni hatayi bunlar yapiyor

kutuplasmayi engelliyebilicek gucleri varken gizli ajandalari ugruna yapiyorlar bunu hemde

bu kadar hizli kutuplasan bir ulkede demokrasiden bahsedilemez
demokrasi kutuplasmis toplumlarda saglikli calisamaz

o yuzden cok partili hayata gecildiginden beri birbirimizi yeme vasitasiyla milim oteye gidemiyoruz demokrasi gelisemiyor
Sosyal ağlarda paylaş

yazdığın çoğu şeye katılıyorum, özellikle yök konusunda çok haklısın. akp'ye karşı olan güvensizliğinde de haklısın çünkü seçimden beri kendi seçmenleri dışında kimseye hizmet etmemekteler, oysa iktidarın ilk 5 yılında türbanın t'sinden bile bahsedilmemişti, sürekli ab uyum yasalarına kasıyolardı, keşke devam etseler.

ancaak kutuplaşma ve ötekileştirme konusunda akp ne kadar suçluysa diğer partiler ve seçmenler de o kadar suçlu. fanatizm daima karşıtlığıyla gelişir, baskı altında tutulan ve sistem dışına itilen yaşam tarzları ve kimlikler, eninde sonunda radikalleşir ve sistem düşmanı olarak geri döner. akp'nin kötü politikaları yüzünden akp seçmenini aşağılamak, türban takan her kızı gerici-şeriatçı saymak, türbanlıları toplumdan dışlamak, tıpkı dincilerin "başı açık kadın müslüman değildir" demesine benziyor, hiçbir fark yok arada.

konu hak ve özgürlüklerse ve türban takmak serbest olmalıysa bu konu partiler üstü bir meseledir. çünkü türban artık akp'nin tekelinde değildir, çeşit çeşit partilerden ve çeşit çeşit sınıftan türbanlı insanlar yaşıyor artık ülkede.

akp yüzünden türbana karşı olmak, chp yüzünden Atatürk'e karşı olmakla aynı noktaya çıkar. istenen şey özgürlükse, kimlikse, kendini ifade etmekse, gerisi teferruattır. din adına baskı kurmak ne kadar yanlışsa, herhangi bir ideoloji uğruna baskı kurmak da o derece yanlıştır.

akp milletvekilleri arasında, veya akp'li milletvekillerinin eşleri arasında başı açık olanlar da var. onlar bir baskı görüyorlar mı, toplumdaki başı açık kadınlar akp'den veya herhangi bir devlet organından bir baskı görüyor mu, bunları iyi irdelemek lazım, gerekiyosa gidip sormak lazım, neden bu insanlar yaşam tarzlarını tehlike altında görmüyorlar?

ama tabii yaşam tarzlarını tehlike altında görenler de var, onları da rahatlatması gereken merci hükumettir. malesef seçim akşamı yaptığı konuşmadaki tayyipi göremiyoruz temmuzdan beri.

yine de, kendini "aydın" ve "uygar" insanlar olarak gören bizlerin toplumun herhangi bir kesimini dışlama, üzerinde baskı kurma, hor görme, aşağılama lüksümüz yoktur. akp'yi istemiyoruz, ama akp'li seçmenlerin haklarını da sonuna kadar savunmamız gerekir. yoksa bir başka ideoloji iktidara gelip başka bir grup insan üzerinde baskı oluşturursa diyecek lafımız olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
Ne çakma bi adammışsın sen be.

"Konumuz ötenazi değil" diyerek hemen sıyrıldın di mi? "Özgürlük" konusu tartışılıyor burada, ötanazi de, uyuşturucu da, kürtaj da bu konuya verilmiş örneklerdir. Bu kadar mı çalışıyor kafan, yoksa aklın sıra süper bir şekilde soruyu cevaplamaktan mı yırttın?

demek istedigim şu canım ama biraz düşünmen gerekirdi.
türbanın serbest olup olmaması ötenaziye serbest olsun deyip demememle alakalı degildir.

türbanı serbest birakicak kesimle alakası yoktur bunun.atatürk bile türbanı daha dogrusu baş örtmeyi serbest bıraktıgına göre burda buna karşı olanları anlamak mümkün degildir.

ha türbanı serbest bırakanlar nedeniyle türbana karşıyız diyorsanız buda faşistliktir.
türbanı serbest bırakan ister dombilinin şerefsizin önde gideni olsun,bu türban yada başörtüsü takma hakkını engelleyemez,dünyadada böyledir.
dünya hiçbir zaman böyle şeylere yenilmemiştir.

hala ötenazi hakkındaki fikrimi savunuyorsan,zaten bunu isteyen alır bi siyanürü içer kanına katar küt diye gider.intihar etmekle ötenazi aynı şeydir herşeyin son ana kadar tadını çıkarmak lazım.bu benim genel fikrim.ama yasaklamam.isteyen ötenazi ve intihar hakkını kullanabilir diyorum.
aynen türbanı dogru birşey bulmamam gibi fakat bunu da yasaklamamam gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
limu lar var bide

liberalim diye takilip sagliga zararli diye uyusturucu ya karsi olanlar otenazi dogum kontrolu meselelerinden teget gecmeye kasanlar

ozgurluk diyorsak her alanda olucak
turban takmak istiyen adam kadar otenazi hakki istiyen adamda haklidir belki cok daha haklidir

hadi bide gay evliliklerine gelelim
oda inanc?
adam mutlu olucagina inaniyor ayni cinsden biriyle

gay evlilikleri serberst olsunmu? aha alin size ozgurluk kismeyede bi zarari yok

buna cevap verin bakalim

istersen istedigin kadar eşcinselle ilişkiye girebilirsin türkiyede.

aynı evdede yaşayabilirsin.

kendi aranda kagıt imzalayıp biz evlendik diyebilirsin.

ama evlat edinemezsin.bu yüzden eşcinsel evlilik çogu ülkede yasaktır.

alt tarafı bi kagıt imzalanıcak nolcak kendi aranda imzalıyıver illa buna devletin onayımı lazım? birşey söylemeden tart düşün cevabını kendin aramaya çalış ondan sonra konuş .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
"türk milleti adına yargı yetkisini kullanan mahkemelerin hkararları herkesi bağlar.
türk yargısı türk milleti adına, bunun(türbanın) siyasi simge olduğuna karar vermiş.

hukuk komedisi: bu komedi bir tragedyaya dönme noktası vardır. iki maddede değişiklik yapıldı. 10. maddedeki değişiklik şu: ..."her türlü kamu hizmetlerinden yararlanmasında". oysa, bu maddenin önceki halinde bu anlam zaten vardı. bu nedenle bu değişiklik hiç bir fark yaratmaz.

gelelim 42'ye: eklenen 7.fıkra. kanunda yazılı oplmayan hiç bir sebeple kimse yü. öğrenim hakkından mahrum edilmez.
şimdi, 1. fıkrada şunu görürüz: kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. değerli arkadaşlarım: yine hiç bir değişiklik yok.

(...) kanunda şu söyleniyor: 4. fıkrada bu hak, anayasa ya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz.

(...) neticede, bu değişilikler hiç bir fark yaratmamıştır.

geçen gün abbas güçlü ile genç bakış odtü programında bir hukukçudan alıntı.(tam metni bulamadım youtube da olabilir belki)

üniversitede sürüyle siyasal simge var.. adam gibi anlatamıyoruz ki sorun özgürlük sorunu değildir sorun zihniyet sorunudur kafaların dışı kapalı değil içi kapalıdır offf anlatamıyorum anlatamıyorum anlatamıyorum :(

haa yok ben türbancıyım özgürlük olsun diyen varsa ahada yukarda cevap hazır

ama sorun türban d-e-ğ-i-l
Sosyal ağlarda paylaş

said:

alt tarafı bi kagıt imzalanıcak nolcak kendi aranda imzalıyıver illa buna devletin onayımı lazım? birşey söylemeden tart düşün cevabını kendin aramaya çalış ondan sonra konuş .

ayni sey diger aileler icinde gecerli o zaman

neden evlilik muessesesi var?

mirasi var bunun mal paylasimi var ve evlat edinmesi var

cemil ipekci ile kocasinin evidnemi bir cocuk daha mutlu olur yoksa cocuk esirgeme kurumundami? veya madde bagimlisi annesinin yanindami?

escinseller niye develt tarafindan taninmasin?

avrupanin cogu ulkesinde escinsel evlilikleri serbest gayette cocuk evlat ediniyorlar

liberal dusunceyi gectim ozgurluk kavraminla bagdasik olamdigin burdan belli

insanlari belli kaliplara koyan sen
bu dunyada 3 din var gerisi yalan diyende sen

belli kaliplarin disinda insanlar dusunemez veya yasiyamaz bu kafaya gore

illa bir kalip olmasi lazim

misal akp ye karsitta illa chp lidir

komunistlere karsi konusuyorsa kesin fasisttir

biraz aykiri davraniyor otoriteyi reddediyorsa alternatif genctir metalcidir

saci uzun siyah giyoyorsa satanisttir

hep kaliplar kaliplar kaliplar

gercek hacmi 500ml olan insanlari 200ml lik siselere tikistirmaya calisiyorsunuz

tasanalrda etrafi batiriyor iste

aciyorum gercekten
Sosyal ağlarda paylaş

O dönemde türban mı vardı? Ama inatla savunuyorsunuz Atatürk olsa türbanada izin verirdi diye. Aynı şey gayler içinde geçerli. O dönemde böyle birşey yapacak ortam, şart yokmuş ki? O dönemi bağlamayan şeylerle Atatürk'e referans yapmak, yapsaydı o zaman, yapmış zaten demek saçma. Adam laikliği çat diye masaya koymuş işte. Tartışacaksanız o ilkesini tartışabilirsiniz ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

Hay ağzına sağlık Viktor, demeye çalıştığım şey tam da şu sayfadaki ilk mesajındaki olay.

Türbana karşı değilim ben, kime ne kardeşim kimin kafasında ne olduğu? Burada tamamen AKP'nin samimiyetsizliğinden, "özgürlük" kavramının içinin boşaltılmasından yakınıyoruz. Siyasi geleceği için, ülkeyi delilercesine kutuplaştıran siyasi liderlerden bahsediyoruz.

Niye RTE/AKP'den başkasına yüklenmiyorsunuz derseniz de, "Deniz Baykal'ın yetersizliğinden" derim. AKP hükümeti somut adımlarla gündemi çok rahat değiştirebilirken, Baykal CHP'si sadece RTE'nin "Evet" dediğine "Hayır" diyebiliyor. Eh bu durumda da eleştiriler AKP ve RTE'ye gidiyor, zira Baykal'ın elinde hiçbir güç, olaylara herhangi bir etkisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
said:

ayni sey diger aileler icinde gecerli o zaman

neden evlilik muessesesi var?

mirasi var bunun mal paylasimi var ve evlat edinmesi var

cemil ipekci ile kocasinin evidnemi bir cocuk daha mutlu olur yoksa cocuk esirgeme kurumundami? veya madde bagimlisi annesinin yanindami?
cocuk esirgeme kurumunda.çocuga ilerde niye beni gay adamlara evlatlık verdiniz diyebilir.ideal ebeveyn bir anne ve bir babadır.bunu psikiyatristlere sorabilirsin.

escinseller niye develt tarafindan taninmasin?
tanınıyor zaten.
avrupanin cogu ulkesinde escinsel evlilikleri serbest gayette cocuk evlat ediniyorlar
hangi ülkede ediniyorlarmış?söyle bakem

liberal dusunceyi gectim ozgurluk kavraminla bagdasik olamdigin burdan belli
nerden belli?bir çocugun ebeveyninin eşcinsel olmasını ahlaki açıdan dogru bulmuyorum,hiçbir çocugun 2 tane erkek tarafından anne olmadan büyütülmesini dogru bulmuyorum,tüm psikiyatristlerde dogru bulmaz.

insanlari belli kaliplara koyan sen
bu dunyada 3 din var gerisi yalan diyende sen
öyle birşey demedim.3 büyük kutsal din vardır dedim.
ayrıca türkiyede 3 büyük takım vardır.bu diger takımları gormedigim anlamına gelmez.

belli kaliplarin disinda insanlar dusunemez veya yasiyamaz bu kafaya gore
o kafada degilim.

illa bir kalip olmasi lazim

misal akp ye karsitta illa chp lidir
bence degildir.
komunistlere karsi konusuyorsa kesin fasisttir
bence degildir.
biraz aykiri davraniyor otoriteyi reddediyorsa alternatif genctir metalcidir
bence degildir.
saci uzun siyah giyoyorsa satanisttir
bence degildir
hep kaliplar kaliplar kaliplar
kalıplara sokmam
gercek hacmi 500ml olan insanlari 200ml lik siselere tikistirmaya calisiyorsunuz
çalıştırmıyorum.
tasanalrda etrafi batiriyor iste

aciyorum gercekten
bende sana
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca.viktor şu dedigin şeyleri yapıp yapıp sonra "sensin o" tavrından vazgeç çok komik.

ben din özgürlügüne inanmıyorum diyip faşizm resimleri koyman,sonra düşündüklerimden sonra bana takunyacı ve diger militan müslümanların resimlerini koyup " bak bunlarda müslüman" dediklerini hatırlıyor insanlar ya ama degiştim diyorsan saygı duyarım cicim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiyorum; bunları daha önce yazan düşünen elbette olmuştur, ama tekrar etmek istiyorum.

Üniversitelere türban girmesi bizleri 80 öncesi üniversite kavgalarına geri döndürecek hareketlenmenin fitilidir kanımca. Aynı karlı bir dağda haykırmak gibi bir şeydir AKP'nin yaptığı. Zaten son seçimler sırasında kızışmış, kutuplaşmış, bir topluluğu birbirine düşürmekten başka hiç bir şey değildir.

Üniversitelere türbanlı öğrenciler girmeye başladığı zaman üniversitelerde o üniversiteye hakim olan görüşe göre türbanlı öğrenciler ya da türbansız öğrenciler zorluk yaşayacaklardır. Sözlü ve bazen fiziksel hale gelecek saldırılar olağan hale gelecek insanlar siyah ya da beyaz olmak zorunda kalacaklardır.

Olacak olanlar yavaş yavaş çatışmalara dönüşecek, iç savaş tadındaki öğrenci kavgaları yıllar sonra tekrar alevlenecektir.

Tek işi okumak ve vatana faydalı olmak olan binlerce insan kendini bu "savaş"ın içine bulacak bir anda. İşler türbanlı öğrencilerin derse girip girmemesiyle bitmiyor ne yazıkki.

Türkiye'de yaşayan hiç bir insan baş örtüsüne karşı da değil. Ben de dahil aklı başında olan insanların karşı oldukları şey "türban". "Türban" litaratüre yeni girmiş siyasi bir araçtan başka birşey değil kesinlikle. Dinle, hakla, imanla hiç bir alakası yok türbanın. Kafasına takan insanlar bas bas bağırıyor siyasi düşüncelerini. Ve üniversitelerde siyasi düşüncelerinizi höykürmeniz pek de yasal bir şey değildir.

Topic'in açılma nedenine gelirsek;
Bu ülkede aklı selim hiç bir güvenlik görevlisi, türbanlı birisinin babasına fiziksel zarar vermez. Vermeye cesaret edemez çünkü. Bir arkadaşın da dediği gibi hem işinden olur hem de iş bulamaz. Ayrıca o "baba"nın yaptığı sadece gövde gösterisidir, bak ben kızımı nasıl sokarım demeye çalışmıştır. Sokamayınca da kavga çıkarıp, "yasa çıktı sokamıyoruz" demeye getirmiştir işi. Zaten bu hükümetin genel sistemi de budur. Fakir ve mazlum edebiyatı yaparak rant sağlamak. Çünkü Türk milleti duygularıyla hareket eder, ezilenin yanında olmak ister.
Zaten son seçimleri de "bunlar müslüman cumhurbaşkanı istemiyor" sistemiyle ve diğer partilerin mallıklarıyla kazandılar, başka bir şey değil.

Umarım biz de ikinci Malezya olmadan aklımızı başımıza toplayabiliriz. Tek temennim bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor'a yazmışsın gerçi cevapları, o gelir kendi cevaplarını verir de sana, ben de kendi açımdan düşündüklerimi söyleyeyim dedim.

fightersfight said:
cocuk esirgeme kurumunda.çocuga ilerde niye beni gay adamlara evlatlık verdiniz diyebilir.ideal ebeveyn bir anne ve bir babadır.bunu psikiyatristlere sorabilirsin.

İdeal ebeveynin anne-baba olmadığını iddia eden yok, lafı hemen çevirme. Kimse burda "Oo harika bir çekirdek aile, hadi şunların çocuklarını alalım da eşcinsel ailelere dağıtalım" da demiyor. Bahsedilen çocuklar, kimsesiz, terkedilmiş çocuklar.

Türkiye'deki Çocuk Esirgeme Kurumlarının durumu zaten ortada. 3 sene bile geçmedi Malatya Çocuk Esirgeme Kurumundaki olayların üzerinden. Sen kalkıp "Çocuk Esirgeme Kurumunda daha iyi yetişirler" diyorsan, ya hakikaten sırf laf olsun diye konuşuyorsun, ya en azılısından bir homofobiksin.

Kalkıp işkence gören çocuk psikolojisini, eşcinsel bir aile tarafından yetiştirilecek bir çocuğun psikolojisinden daha sağlıklı görmenin başka bir açıklaması yok zira.

fightersfight said:
hangi ülkede ediniyorlarmış?söyle bakem

Belçika, İzlanda, Hollanda, İsveç, İspanya, İngiltere, Danimarka, Almanya...

Bunlar sadece Avrupa'dakilerden ilk göze çarpanlar. Yalnız, bunların dışında bir çok ülke var buna izin veren. Biraz araştır, öğrenirsin.

fightersfight said:
nerden belli?bir çocugun ebeveyninin eşcinsel olmasını ahlaki açıdan dogru bulmuyorum,hiçbir çocugun 2 tane erkek tarafından anne olmadan büyütülmesini dogru bulmuyorum,tüm psikiyatristlerde dogru bulmaz.

Bir kere "Tüm psikiyatrislerde doğru bulmaz" diye cümle olmaz.

Kendini ifade etmekteki yetersizliğini geçip, konu hakkındaki düşüncene geçersek, "Evlat edinilecek çocuk"un psikaytrik durumuna göre düşünmüyorsun da ondan böyle bir cümle kuruyorsun (Kuramıyorsun?). Hala "Anne olmadan" lafına kilitlenip kalmışsın, duvara toslayıp da onu itmeye çalışan oyuncak arabalar gibisin vallahi. Burada bahsedilen olay Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki, kimsesiz, terkedilmiş çocuklar. Kaç kere tekrarlamam lazım? Yoksa senin yaptığın gibi [/b]bold[b] karakterlerle mi yazmak gerekiyor?

Hangi psikaytr işkenceyle yetişmeyi, eşcinsel ebeveynlerle yetişmekten daha sağlıklı buluyor, bir kaynak ver bakalım. Boş lafla olmuyor bu işler.
Sosyal ağlarda paylaş

bana gore ve bazı psikologlara göre eşcinsellik bir kişilik bozuklugudur.
bunu yasaklamam.
ama evlat edinmesi ne izin vermem ben olsam. başka bir hayatıda bozmuş ve onun rızası olmadan o çocugu birine baglamış olursun.nasıl kötü bir ebeveyne çocugu vermek istememem gibi.
bu zaten benim konu alanım degil bunu psikiyatristlere danışmak lazım.
konuda bu degil ama sizin derdinizi biliyorum.

türbanı serbest bırakıcak kişinin diger özgürlüklere ne kadar destek verip vermedigini tartışıyorsunuz.
türbanı ünilerde serbest bırakıcak kişi isterse dünyanın en şerefsiz en yobaz en namussuz adamı olsun,bu türban takmanın özgürlük olmadıgını söyleyemez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...