Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Not: Düşüncelerimi aşağıda düzgünce anlatmaya çalıştım ve birkaç soru sordum. Düzgün cevaplar umabilir miyim? Doğu'da savaş var. Vatan uğruna gidip ölmek (ya da öldürmek) çok şaçma geliyor ama bana. Özellikle bana bu kadar kötü davranan bir vatan uğruna. Anarşist fikirlere mi inanıyorsun, döv; Allah'a inanmıyor musun, döv; Okulda sınavda bir kere de kendi fikirlerini mi yazmayı denedin hocanın siz ne düşünüyorsunuz dediği soruda, soruşturma aç - dersten bırak; cinsel tercihlerini mi sevmiyorlar, dışla;... Ben neyimi vereceğim bu ülkeye, önce o bana biraz güler yüz göstersin, yabancı gibi hissettirmesin. Şu anda ortada korumamı gerektiren hiç birşey yok, çünkü koruyacağım şeyler beni korumuyor. İşler çok kötüleşir de, dediğiniz gibi olursa, alır başımı giderim, imkanım var. Öyleyse neden şimdi gitmiyorsun, istemiyoruz senin gibisini, defol derler hep bu noktasında konuşmamın. Anarşist olabilirim, ama burada kalmama alış-verişsel bir açıdan bakıyorum şu anda. Devlete verdiğim vergi, ve insanlara verdiğim şarkılar, şiirler ve günah keçileri ile burada kalma hakkını elde ediyorum. Ayrıca aynı dili konuşuyoruz, burada doğdum, burada istediğim gibi yaşamaya hakkım var, kimseye de bir zararım yok. Devleti düşüncelerimi yargılayabilecek bir kurum olarak görmüyorum. Ama hiç bir devlet benden çatışmamı is-te-ye-mez! Hayatım boyunca gidip, görmediğim, üzerinde yaşamayı aklımdan bile geçirmediğim ve oradan gelen kimseyi tanımadığım yerleri benim-bizim diye benimseyip uğruna insan öldürmeyi haklı görmenin neresinin mantıklı olduğu da anlamıyorum. Siz de büyük ihtimalle aynı şeyi yapardınız doğuda bir Kürt anneden doğsaydınız. Determinizm diye birşey var bu hayatta. Kürtler yapmaları gerektiğini düşündükleri şeyi yapıyorlar, Türkler'de yapmaları gerektiğini düşündükleri şeyi yapıyorlar; ben de hepiniz delirmişsiniz diyorum ve inime çekilip yaralarını yalıyorum. Toplumun bu deliliğine katılmayı reddediyorum ve onlara doğruyu göstermeye çalışıyorum ama bu uğraş sadece yeni yaralar açıyor fiziksel ve zihinsel olarak. Kabul ediyorum; sizin tabirlerinizle: Vatan hainiyim, Kürt uşağıyım, öldürülmem vacip. Ama ne kadar uğraşsem, sempati kurmaya çalışsam da nasıl düşündüğünüzü anlayamıyorum, ülkenin milliyetçilerini seviyorum ama. Bana yaptıkları herşeye rağmen hem de. Eğer senin için güç kelimesi, ya da ona ulaşma güdüsü tamamen anlamını yitirmişse, uzaktan etrafında olup bitenleri izleyip yanlış yapanları ya da doğru yapanları sadece insan oldukları için eşit olarak sevebiliyor ve yanlış yaptıkları durumlarda onlar için üzülebiliyorsan ancak kendine ben anaşisttim diyebilirsin. Ben sizin için üzülüyorum(Kürtler ve Türkler için) ama siz benden nefret ediyorsanız, beni öldürmek ya da hapsetmek istiyorsanız burada bir sorun var diyebilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 ne kadar güzel yazmışsın, tüm duygularımı dile getirmişsin. vermediği hizmetin neyini istiyorlar acaba? uzun uzun yazmayacağım cevap, sen söylenmesi gereken herşeyi söylemişsin. gelsin flameler görelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Çok güzel bir yazı olmuş.Çok güzel ifade etmişsin duygularını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 ya bu birazda hep bana hep bana mantığı değil mi? Kabul ediyorum bu ülke bize iyi imkanlar sağlamıyor güleryüz göstermiyorda hangimiz bunu düzeltmek için bir çaba gösteriyor. Ben yapamam bana mı düşer ben mi uğraşıcam milletin derdiyle ve buna benzer bi sürü bahane üretiyoruz sonrada şikayet etmeye devam. Artık millet taşın altına elini sokmalı eğer bir çaba göstermiyorsan şikayet etme hakkına dahip değilsin. bazı düşüncelerine katılmıyorum ama uzun uzun cevap yazıcak havamda değilim :) ayrıca dediklerim genele hitap ediyor sonuçta GERGE yi tanımıyorum bu dediklerimi sadece ona söylemiş olsam belkide yargısız infaz yapmış oluum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 ne havandasın peki! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 düşüncelerimin benzediği hatta aynı olduğu başka bir insan tanımamıştım senden başka.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Yazdıklarının tamamına katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 GERGE said: ve onlara doğruyu göstermeye çalışıyorum Düşüncelerim çok farklı eksenlerde olmasa bile (Aynı noktaya varacak bir görüşüm askerliğin gönüllü olması gerektiği) yazını samimi bulmadım ben ve özellikle bu alıntıladığım noktaya takıldım(yazının genelinde de bu takıldığım noktadaki tavra benzer bir tavır mevcut zira). (edit: neden takıldığımı da belirteyim; insan her tartışmaya tabi ki kendi fikrini ortaya koyarak girer amaç da budur zaten kendi fikrini sunup karşıdakiyle karşılaştırmak ve hala kendi fikrine inanıyorsa onu savunmaya devam etmek. Ama daha konuşmaya yukardaki gibi bir varsayımla girdiğin zaman konu anlayış vs olunca hele söylediklerin iyi samimiyetini kaybediyor gibi geliyor bana. Sorun orda zaten, bir çok insana göre senin hoşuna gitmeyen davranış biçimleri onların "doğruları" ). Eğer ki vatan dediğin yer anlayış ve refah doluysa zaten pek çok insan zorlanmadan vatanına karşı vatan sevgisi besleyecektir. Bu vatan sevgisi en fazla dondurmayı seven biri için dondurmayı sevmek kadar zor olabilir. Ama bence vatan sevgisi bu tür beklentilerden olabildiğince uzak olmalı, içinde bulunduğu vatan ortmanı sevmediğin için o vatana birşeyler verme/kazandırma istediğinden uzaklaşman beklendik bir durum zaten şaşılacak bir şey değil, bir çok insanın vereceği bir tepki. Burda kalma hakkını kendinde gördüğün için değil, burda kalmak istediğin için kalman lazım zaten yoksa durmanın bir manası yok başka bir ülkeye gidip hayatını istediğin gibi yaşaman ve isteklerin doğrultusunda yaşayacak kadar cesur olman lazım, aynen istemediğin bir ortamda kalıp o ortama birşeyler katmaya çalışmak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 en ufak farklılıklara karşı hoşgörü bulunmadığı için toplumun belli kesimleri devlet ile aralarında bağ oluşturamıyorlar. Kürtler, Araplar, Aleviler, Eşcinseller, Solcular, Dinciler, Gayrimüslimler vb. Devlet bizimle bağ kurmadığı için bizde ona bağlanamıyoruz. Almanlar İtalya'yı işgal ettiğinde ilk direnişe geçenler işkencehanelerden, hapishanelerden çıkan Komunist partizanlar olmuştu. Öyle bir durumda emin olunuz ki Türkiye'de de aynısı olacaktır. Ama bu devleti/rejimi savunmak falan istemiyoruz. Ben Kürt halkı ile empati kurabiliyorum. Her ne kadar şiddete karşıysamda; PKK olgusu Güneydoğu'da yaşananların doğal sonucudur. Kürt sorununun silahla çözülemeyeceğine inanıyorum. O yüzden bu savaş benim savaşım değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 hiç bir şey değilse, yani her şeyi yok sayarsak bile, sonuçta sen bu vatan üzerinde dünyaya geldin. bu yaşına kadar bu vatanın ekmeğini yedin. tamam haklısın. vatan bize çok iyi imkanlar sunmuyor olabilir. hatta karşıt görüşlülere insanlar saygılı da olmayabilir. ama vatan sevgisi bence bunlardan bağımsız bir şeydir. eğer bu vatan bu haldeyse, bunun sorumlusu ben olduğum kadar sensinde. unutma, bu vatan kurulurken şehit olanlar, senin benim bu günlerde yaşayabilmem içindi. ben merkezci düşünce devam ettikçe, orda ölmenin, şehit olmanın pek bir anlamı yok. orda ölenlerde, kendileri için ölmüyorlar. sen burada yazabiliyorsan, ben doğum günü kutlayabiliyorsam, o gidip içip sçıp eğlenebiliyorsa, bunların nedeni orda ölen insanlardır. he eğer farklı bir düşünce içindeysen de ,hani "git" laf çok klişe bir laf ama, başka bir ülkenin vatandaşı olmak o kadar da zor bir şey değil. daha yazacak çok şey varda çok yorgunum şimdi. edit: şu paticik forumlarında bile, hep diyoruz ya eğitimli insanlarız, hiç kimse birbirinin düşüncesine saygı göstermezken, sokakta ki eğitimsiz bir insandan bunu nasıl bekleyebiliriz? burda bile aynı hava yok mu sanki; müslüman mısın öcüsün, anarşist misin kakasın, milliyetçi misin faşistsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 GERGE çok güzel yazmışssın.Ellerine sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 ben bunu konu disina aliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thealon Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Toprak uğrunda ölen varsa VATANDIR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tharin_ Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 şu bir.. hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Vatan ile kişisel çatışmalar sonucu ortaya çıkan üzüntüyü karıştırmayın. Savaş benim savaşım değil demek o savaş senin canını yakana kadar devam eder ancak. Allah korusun ama yarın öbür gün bir yerde patlayan bir bombada yaralanan bir tanıdığın olduğunda mı senin savaşın olacak? İlla senni canının mı yanması lazım bazı şeyleri yapmak için? Veya canın daha fazla yanmasın diye tepki göstermek mi hata oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arjantin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 ne mantık ya..herkes eline silah alıp dağa çıksın o zman,tuzun kuru sallayıp duruyon..gece vakti arabanı yaksınlar da sen de sevgi laflarını daha hisli söyle,anlıyorum sizi de..hey allahım,keşke iran,s.arabistan,ırakta falan doğsaydın da bu ülkenin sana ne verip vermediğini anlasaydın..bu ülke hiçbişey vermemiş doğru,mantığa dayanan akıl fikir de vermemiş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tharin_ Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 adam türkiyeden daha kötü durumda olan ülkeler yok dememiş ki. hatta senin bahsettiğinle onun bahsettiği arasında en ufak bir bağlantı yok, tekrar okuyup anlamaya çalış bence mantığa dayalı akıl fikir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 benden milliyecisi vatan severi olmasin ancak benzer dusunceler icinde olmadigimi soylersem yalan soylemis olurum bu ulkeden simdiye kadar ne gordum? yasam standardima bakiyorum avrupalinin cok altinda imkanalr kit universteler lise dengi gurur duyabilicegimzi herhangi bir bilimsel gelisme yok cunki bilimadamalri itinayla kaciriliyor anca yurtdisinda calisanalrin yaptikalri syeelri duyup pohpoh oluyor kendimi ifade ozgurlugum yok efendi davranirsin kiroluk yapmaszin ibne derler siyah giyersin satanist olursun tras olmassin hippie olursun onyargi onyargi onyargi yalan soylemeden sevdigim seyleri ifade etmek onyargilarla etiketler yemeden dolasabilmek istiyorum vatanimi seviyorum ancak ustunde yasiyan insanlari sevmiyorum bu ne perhiz bu ne lahana tursusu deseler haklisin derim organize dinlerin tamamindan tiksiniyorum, ancak ifade ozgurlugum yok espri bile yapsan dinime hakaret ettin der kelleni alirlar okul biticek benle ayni bolumu bitirmis yurtdisidnaki adamin 1/5 maasini veren bir pozisyon icin gunelrce torpil ariycam ve abdeshane ibrigi gibi gezen turbanli bir esim olmadikca devletin kapilari bana kapali olucak hayvan gibi vergi veriyorum develt hizmet evrsin diye ama develtin bu paralari aldigi hzimetleri ozel sektor yapiyor ve gene para veriyorum kallavi sekilde aldigim her urune %18 vergi vermek istemiyorum hele bu hobimse bi %20 daha evimde baktigim kopegi dinen mekruh diye oldurmek istiyen bir adam var ancak polis kedidir kedi diyip dalga egciyor mahkemeler o kadar kablabalikki sira gelene kadar kopek eceliyle olecek ee niye hizmet ediyimki bu ulkeye veya neden cirpiniyimki? ulkenin sartlari hede hodo degil kisisel guc ve iktidar kavgalari yuzunden vatandas 60 senedir bir o uctan bir bu uca surukleniyor kolay yoldan iktidarmi olmak istiyorsun? milleti birbirine dusur duygu somurusu yap bitti arada yananlarmi? yansinalr senden onemlimi millete ragmen millet icin uzun donemli hicbir icraat da yapama bu cikar kavgalari yuzunden statuko aynen devam bir arpa boyu yol ilerliyeme bakiyorum koskoca mustafa kemal kendi kisisel hayatini heba etmis ordan oraya zorluklar ve acilar icinde bir hayat surmus sirf ulkesi icin ancak kazanilan ne? o biel kalici bisey birakamadi sirf guc ve iktidar hirsi ugruna yaptikalri lime lime edildi ediliyor bi benmi kaldim gerizekali yurduma hzimet edicem diye kasicam? biliyorum ulek yoentimini ele gecirsem dunyanin en refah icinde yasiyan en zengin toplumunu yaratsam benden sonra cin fikirlini biri kicindan bisey uydurup sirf guc kazanmak ugruna kavga dovusle benim basladigim noktaya geri surukliyecek herseyi saatlerce kasip kumdan kale yapican ancak plajdan ayrilma vakti gelince doverek uzak tuttugun cocuk ardindan tepinerek yikicak kaleni oysa o kaleyi yapmak icin butun gun insanalr denize girerken sen gunesin altinda didinip durdun pancar oldu derin bide bissuru yikmak istiyen veletle ugrastin oysa mal gibi kaleyel ugrasicagina denize girseydinya sende? yada 3-4 capulcu bulup diger kale yapan cocukalrin kalelerini yiksan eglenirdinde belki onlarin elinden gazozlarini bile alirdin bisey cikmazdi ortaya ama? cikmasin ciakrtsande pesidnen yikilicak kalici bisey olmiycak ne diye kasiyorsun rifat albayimada soyledim bunlari nasil dolduysam artik askerlik subesinde o yogunlukta cayimi icerken birden kustum ortaya cok kizdi dedi asker cocugusun sende ulkeyi terkedicem diye dusunuyorsan... dedim bu dusunceye zorla sokanlarin hicmi sucu yok sende haklisin ne diyim dedi o buruk... ben buruk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Güzel düşünüp yazmışsın ama eksikler var. O teröristler karını, aileni öldürürse bu dediklerini düşünmeye devam edebilir misin? O onların kavgası diyebilir misin? Terör bu yüzden bastırılması gereken birşey. Bütün zararı masumlar görüyor. edit: bir üste viktorda haklı gerçi, ne diyeyim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 arjantin said: ne mantık ya..herkes eline silah alıp dağa çıksın o zman,tuzun kuru sallayıp duruyon..gece vakti arabanı yaksınlar da sen de sevgi laflarını daha hisli söyle,anlıyorum sizi de..hey allahım,keşke iran,s.arabistan,ırakta falan doğsaydın da bu ülkenin sana ne verip vermediğini anlasaydın..bu ülke hiçbişey vermemiş doğru,mantığa dayanan akıl fikir de vermemiş... dunayda daha kotulerini gosterip eldekiyel avunan bi biz variz o yuzden milim ielriye gidemiyoruz kadercilik kemiklerimize islemis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Viktor işin ilginç tarafı asker çocuklarından babaları gibi düşünmesi bekleniyor. Babalar Atatürk ve yurt sevgisi aşılıyorlar küçüklükten itibaren ama büyüyüp bu ülkenin inatla geriye gitmek istediğini görünce her şekilde o sevginin derecesi azalıyor. Hayır efendim, asker çocukları babaları gibi düşünmek zorunda değil. Viktor'un yazdığı çoğu şeye katılıyorum. Olaya hep devlet seni okuttu, sağlık hizmeti (rezalet) verdi açısından bakılıyor. Peki devletin benden götüdükleri neler? İnanılmaz derecede aldığı vergilerin 10 da 1 i bile doğru düzgün geri dönmüyor. Tabii örtülü ödenektir, maaşlardır, devletteki bozukluklardır bunlara girmeme gerek yok, yukarda viktor çok güzel anlatmış. Tanıdığım ne kadar asker çocuğu varsa hepsi elinde olsa çekip gidecekler. Açıkçası ben yaşam felsefemi değiştirdim. Yaşadığım yer Güney Pasifik sahilleri olabilir, Amerika olabilir, Kanada olabilir, Brezilya olabilir. Ama önemli olan sadece benim mutluluğumdur. Kendim huzura erdikten sonra gerisi teferruattır. Kaç kaç sen de kaç vatan haini diye saçma sapan bir üslüpla yaklaşılıyor gitmek isteyen insanlara. Ben mutluluk arıyorum. Zamanında çok fazla düşündüm bu ülke hakkında ve çıkar bir yol bulamadım. Hayatımı da bu uğurda feda etmek istemem çünkü birşeyler 80 senedir düzelmediyse, bu saatten sonra da düzelmez. Hayalcilik yapmanın hiç gereği yok. Ben artık şeriatçileri, şeyhlerin el etek öpücülerini, şekilci islamcıları, bütün hafta boyunca çevresine zarar verip, milleti dolandırıp, yetim hakkı yiyip ondan sonra Cuma namazını kılıp Allah'ı kandıranları ve bu adamların peşinden koşan Türk toplumunun bazı kesimlerini ve ülkenin genel gidişatını düşünmeyi bırakmak istiyorum. Düşündükçe daha çıkılmaz bir hale geliyor işler, o yüzden siyasetten uzaklaşmam gerekiyor. Akışına bırakmak lazım hayatı, gözlemleyerek ama duygusuzca yaşayarak... O zaman bazı şeylere dayanma gücüne erişebiliyor insan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 omg wall of text of kolay yazi viktor ! dediklerine tamamen katılıyorum .çok klasik olcak ama söylesen tesiri yok sussan gönül razı değil. türkiyede bir neslin bir sonraki nesil ile bağları kesilmediği sürece bu kaypaklık bu fırsatçılık bu yobazlık bu cahillik devam eder . o zaman ne diyoruz. yaşasın fettoman empire! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 psikolojisi bozuluyor insanin boyel boyle develt bisey vermedi ustelik babami aldi gata da kardiyolog bakicak ciegrci bakicak su bakicak bu bakicak burokrasiyel bogusurken babam yogun bakimda vefat etti ve kendielride soyluyor ihmal var ancak kader hebele hubele diye ne yapiyim yani annem diyor askeriyeye gir ordada kal kendi cocuklarima ayni aciyi ve sinri bozuklugunu yasaticagimi biel bile neden bole bi ise giriyim? ben karaci olucam tankci olucam babam gibi diye kuleli askeri lisesine girmek icin basvuru pesidne kosarken babam elimden kagitlari alip yirtmisti cocuk kafasi anlamayip sinirlenmistim kendisi tankci benim daha yuksege gelmemimi istemiyor diye gunahini bile almistim belki zihnimi nderinliklerinde oysa beni korumaya calistigi o yasimda nerden aklima gelebilirdi ayni eziyetelri ayni sorunlari yasamiyim diye bazen diyorum keske beyinsiz tikky olarak gelseydim dunyaya dunaydan birhaber aptal sarisin modeli ideal secenek mesala bilmeden dusunmeden kaygilanmadan baskalarinin sirtindan luks hayat seriat neymis yeniyormuymus? ekmegin fiyati kacmis? fatura denen sey neymis? askerlik is bulam sorunu filan fasa fiso keyfinmi kacti git amerikaya hayatini yasa 3 hafta sonra don veya temelli yerles ohhh mis insanin hayatindaki tek sorunu ask mesk olsa keske sitcomlardaki gibi yasayip gitsek zaten buyuk bir sitcomdayizya tanri buyuk ihtimal aptalliklarimizi ve benciligimiz yuzunden yasadigimzi felaketleri izliyerek yuakrdan guluyordur belkide uzuluyordur yaratilanin bu kadar salak cikmasi karsisinda belkide coktan bizi unuttu bakma mesgale buldu kendine 1400 senedir ses seda yok yukardan ya unutulduk yada harbiden adam olucagimzidan umidi kalmadi sev diye kitap yolluyor nefret et anliyorlar kismeyi incitme diyor kelle kesiyorlar hepinizi ben yarattim diyor onun adini kullanarak birbirlerini olduruyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Ben bir tek insanın, tek başına bile bir ülkenin bir bilim alanındaki seviyesini oldukça yukarı taşıyabildiğini gördükten sonra (artık o kadar çok kullandım ki bu örneği herkes biliyor herhalde kim olduğunu; ali nesinden bahsediyorum) bu insanı kendime model olarak aldıktan sonra ve o insanı ve benzerlerini kendilerine model alan en az bir kaç tane yakın arkadaşımı gördükten sonra o kadar da umutsuz değilim açıkçası. Bu iş için beş yüz kişiye gerek olmadığını gördüm, kendini gerçekten bu işe adamış bir grup insan yeter. İsteyen gider, isteyen kalır zaten kimsenin kimseye kızma hakkı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Bırakıp gitmek kolay. Uzun yola çıkan karınca gibi düşünmek lazım; gideceği yere varamayacağını bilse bile "yolunda ölürüm en azından" diye düşünenen karınca var ya; o işte. Yazılanların çoğuna hak vermemek ya da anlayış göstermemek mümkün değil; ama hep dediğim gibi: ümitsizlik insana yakışmıyor. Doğrudur memleketin genel hali istediğimiz gibi değil ama daha beterleri de var. İstediğimiz gibi olsun istiyorsak; burda kalıp, inandığımız yolda bildiğimiz şekilde yaşamaya devam etmek gerekir. İyi mi olur, kötü mü? Kimse bilemez, bu sebeple kalıp görmek lazım nasıl olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar