Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban'ı koruyan yeni "güvenlik" birimleri başlamış.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Lawliet said:

açmaya yada dişçiye gitmene (ki adam ağzının içine kadar giriyo)

Püü terbiyesiz adamın yaptığına bak. Tee nerelerine giriyormuş. Niye izin vermişler böyle şeylere? Fetocan gençliği bir el atsın düzeltsin. Türbanı din gereği haline getirdikten sonra bunuda istiyoruz. >:D<
Mesaj tarihi:
@Lawliet: Şekil olarak türbanın da dinin gereği olduğu tartışılabilir, onu geçtim böyle insanlar var. Bu türbanlı kişi de saçma bir mantıkla sağa sola bakmıyordu muhtemelen.

Ayrıca Hasan Şaş formasıyla da okula girersek Hasan Şaş'ın benimsediği ideolojiyi savunmuş ve şov yapmış oluruz di mi? Onunla da girmeyelim mesela :D

Che t-shirt'ü giymek ayrı, türban takmak ayrı. Biri ülkenin rejimine direkt olarak etki etmez, ekonomik yönetim biçimidir, diğeri bu ülkenin üzerine kurulduğu tüm değerlere karşı olan zihniyetin siyasi sembolüdür, ayrıca da dini bir semboldür. Bu yüzden Che t-shirtü serbest olabilirken türban olamaz.
Mesaj tarihi:
:@ nileppezdel: şekil olarak veya olmayarak türban kesinlikle dinin gereğidir. hatta sadece türban değil, tesettür dinin gereğidir.. (farz demiorm dikkat et!)...

ayrıca türban bi ülkeye nasıl tam karşı olabilir onuda bi açıklarsan sevinirim... 1- bu ülke şeriat ülkesi olmaz, olamaz (ki eğer olsun diyen varsa, dediğiniz gibi iran'a gidebilir) 2-türban üni ye alındı, hadi bakanlıkda görevde yapabiliyor, hadi meclisede girdi, hadi cumhurbaşkanıda tübanlı oldu, nooldu? hiçbişi... sadece irtica geliyor lol oldu.... peki bişi daha, bu ülkede kaç kişi dediğin gibi gerçek islamı yaşıyor? her başını kapıyıp altına "fileli çorap" "dar tunikler" "tak tak tak diye ses çıkaran gökdelen topuklu ayakkabı" lar giyenler gerçek müslüman değil.. sadece onun bi dinin gereğini oldğnu düşünüolar veya dediğiniz gibi "mahalle baskısı" e benim oturduğum semtte, her gece müzik eğlence barlarda kızlarla yaşanan bihayat war, ama ben öyle bi hayatın içinde değilim ama aynı "mahalledeyiz" ben niye baskı olştuğunu hissetmiorm.. hiçde umrumda değil kim napıosaymış..

bide şu var, ben siz ne derseniz deyin körü körüne islama bağlıyım hani düşüncelerimi değiştiremezsiniz islam hakkında.. onun için konu o tarafa gitmesin boş uğraş... ama akp hükümeti hakkında yada ülkedeki sorunlar hakkında gelin konuşalım, tartışalım (ama "iç savaş" çıkartmadan)..

son, aihm de bi davanın sonucu
"madem almıyorlar sende özel ünilerde oku"
"ama onlardada tam serbest değilki" (ki öyle, fatih üni ye gittik başı kapalı birisi göremedik peruk şapka)
"e okuma o zaman"
"ama nie? okumakda dinimin gereği"
"e o zaman başını aç"
"ama açamam o da dinimin gereği"
"......."

vs vs..
Mesaj tarihi:
öncelikle şu konuya değinmek istiyorum, türban nedir?
Nedir?

öte yandan birşey daha sormak istiyorum, güzel memleketimde kızlar imam hatip liselerine giriyor orada başörtüsü takıyorlar, peki imam hatip lisesi nedir? Meslek lisesi, imamlık okulu. ordan nereye girilir? genellikle ilahiyat. Peki kadın imam diye birşey var mı? hayır. o zaman kızlar neden imam hatip lisesine girer?
Mesaj tarihi:
@Lawliet: Şimdi türban İslam dininin sembolü, e sen türbanı oralara sokarsan laik bir ülke olarak her dinin sembolüne ve kıyafet biçimine izin vermek zorundasın. Yoksa laik değilsin, bu arkadaşlar bunu gözardı edip sadece türbanı yasallaştırıyorlar, bu da laikliğe darbedir, ve bu ülkenin üzerine kurulduğu değerlere terstir haliyle.

Ayrıca dinin gereğini birkaç ders saati için yerine getirmemekte çok sorun olacağını sanmıyıorum. Merhamet eden Allah, insanların barış içinde ve kardeşçe eğitim görmesi için sembollerden uzak, laik üniversitelerimizde türban yasakken neden çıkartıp girdin demez bence kuluna.
Mesaj tarihi:
Türban demode bir zihniyet. Destekleyenlerde gerici. Özgürlük adına savunanlarda özgürlükten zerre anlamayan insanlar bütünüdür. Bu kadar basit.

türban mantıksızlığın sembolüdür. Neymiş allah istemiş kadınları kapatmayı. Ne kadar eşitlikçi, ne kadar özgürlükçü, ne kadar yüce varlığa yaraşır bir davranış.
Mesaj tarihi:
tanriyi sorgulamak bi yana
ozgurluk adi altinda kendi kitlesini kayiriyor, ortaligi karistiriyor
siyaset meydanında konusulmustu "ülkelerde polemikler olur, lakin ulkeyi yonetenin gorevi degildir bunu olusturmak, onun gorevi yonetmektir, bizim ulkemizde yoneticiler yapiyor bunu" diye, cok dogru bi lafti.
Mesaj tarihi:
şöyle diyim, merhamet eden Allah elbet affedebilir (!), ama bizim burda tartğmz, affedilirmi, islamın şartımı, vs değil, üniv.lerdeki gereksiz problem.. artı her görüşe saygılıyım, birlikte okumakda pek bi dğeişiklik olmaz benim için..

ve Allah bi çok emir verdi, neden?, kendi ihtiyacı olduğu içinmi? hayır.. açıklarım neden oldğunu ama siz anlmaszsınız, çünkü islam nedir, hatta din nedir ondan haberiniz yok. ve inanmayan birine bunu açıklamam (açıklayamam daha doğru).. ben dicem çünkü sonunda mahşer var, hop mahşer ne? e gel de anlat şimdi bu adama mahşerin olduğunu..

vs vs...

konunun ismi neden türbanı koruyan güvenlik birimleri başlamış?, neden türbana saldıran gazeteciler varmış değil?..

çünkü farklı düşünüorz, biriniz olaya soldan bakarken, ben sağdan bakıorm.

ama görüş farklılığına anlayış gösterin..
Mesaj tarihi:
Evet de o zaman her türlü dini sembol srbest olsun. Ben x dinine inanıyorum diyip bornozla girebileyim okula. Yoksa laiklik olmaz. Laiklik olmazsa TC olmaz.

Bornoz giymek bir Müslüman'a ne kadar saçma geliyorsa x dinine mensup kişiye de türban takmak o kadar saçma gelebilir. O yüzden bornozla girilir mi saçma gibi savunmalar kullanmayın lütfen.

Laikliğin gereği budur. Ya hep ya hiç. E hep durumu mümkün olamayacağından hiç durumu olmalı. Ha yok hacım laiklik gereksiz problem yaratıyor laiklik olmasın dersen onu bilemem..
Mesaj tarihi:
laiklik varsa dünyada laikliği kim çıkardı: fransa... peki fransa kim, ermeni tasarısını kabul eden bi ülke, peki biz fransa gibi olmak zorundamıyız hayr..
Mesaj tarihi:
dediğinde haklısın, kesinlikle karşıyım renkli renkli türban takanlara, veya fileli çoraplarını ortaya çıkarıp türban takanlara, veya dapdar elbiseler giyip türban takanlara. onlara yasak olsun sorun değil.. ama hakkaten dini için örtünenler var, işte o yüzden bu yaygara, yoksa banane o sıkma baş dar elbise ve 10 km topuklu ayakkabı giyen kesimden... ben onları konuşmuyorm..
eğer sölediklerini onlar içinse doğru derim, ama gerçekten dini için kapanana laf atıosanız işte o zaman ben cvp verirm :D (şiir gibi oldu beh :P )
Mesaj tarihi:
Lawliet said:
laiklik varsa dünyada laikliği kim çıkardı: fransa... peki fransa kim, ermeni tasarısını kabul eden bi ülke, peki biz fransa gibi olmak zorundamıyız hayr..

HAHAHA
Mesaj tarihi:
Lawliet said:

imdat...
Mesaj tarihi:
evet nasıl yobazım nasıl yobaz bir bilseniz, evimiz nişantaşında değil çarşambada, hatta dedem ve dayılarım asker değiller imam onlar, sonra arkadaşlarım her gece bara diskoya değilde camiye mevlüte gidiolar, hatta tekila yerine sütle fondip yapıolar :D

bi faşistliğim var ermeni tasarısına karşı, direk bağladım.. sizin yazdığnız saçmalıklar yanında hiçbişi bu :D
  • Yeni Oluştur...