Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Yarın Üniversitelerde

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

CthuLhu said:
mühendisliğin ateşleyicileri umuttepeye aındı bu sene..MYO'lar falan bildiğin saçma bi ortam var şu an vinsanda ben de beklemiyorum pek bişey =)

+1
Çok acayip, çok yobaz tipler gördüm ben geçenlerde. Şalvar tipi pantalonlarla 5-6 kişi kantinin sigara içilmeyen bölümüne geçmiş, kapı karşısında oturuyodu.
Ayrıyetten, ben de en azından mühendislik bölümlerinde pek olay yaşanacağını sanmıyorum. Gerçi bazı mühendislik bölümlerinde bikaç kişi o ünlü "Kocaeli üni türban serbest hale gelmeden, derse türbanlı aldı" olayı zamanında girmiş derse türbanlı halde.
Sosyal ağlarda paylaş

dieevil said:
Penthesilea

Ozgurlugune inanan insanlara SAF dıyen arkadasım .Sanada kalkıp CHP ın okuzluklerıne takılan SAF ++++ demek geldı ıcımden .... (En kısa örnek Bakınız Secımlerde turbanlılara CHP Rozeti takan Baykal ve bugun takındıgı davranıs sekli ornegı.. )

Penth'in CHP'yi savunduğunu nerden çıkardın? Buda ayrı bir körlük.
Sosyal ağlarda paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün türban değişikliğini onaylamasından sonra ilk eğitim günlerine bazı üniversiteler türbana izin verirken bazı üniversitelerde türbana geçit vermedi.

TÜRBANA İZİN VERMEYEN ÜNİVERSİTELER

Marmara Üniversitesi
'nde bugün ikinci yarıyıl eğitimine başlandı. Üniversite'nin Göztepe Kampusu'ne gelen türbanlı öğrenciler içeriye alınmıyor. Ancak türbanını çıkardıktan sonra içeri girebiliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi
Maslak Kampusu'ne türbanlı gelen öğrenciler, girişteki kabinde türbanlarını çıkararak içeri giriyor.

Trakya Üniversitesi
'nde kampuslara türbanlı öğrencilerin girişine izin verilmedi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi
'nde türbanlı kız öğrenciler okula alınmadı.Yaklaşık 35 bin öğrencisi olan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde türban konusunda eski uygulama bugün de devam etti. Türbanlı kız öğrenciler başları kapalı olarak okula alınmadı. Bazıları eskisi gibi kapının girişinde başını açıp kampuse girerken, bazıları da öğleden sonra saat 14.00'te yapılacağı belirtilen Üniversite Senatosu toplantısından çıkacak kararı beklemek üzere kapıdan döndü.

Uludağ Üniversitesi'nde eğitim gören türbanlı öğrenciler, sabah güvenlik görevlileri gelmeden türbanlarıyla kampusa girdi. Güvenlik görevlilerinin mesaiye gelmesinden sonra türbanlı öğrencilerin derslere girmesine izin verilmedi.

Toplam 45 bin öğrencinin eğitim gördüğü Uludağ Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün türban yasağını kaldıran yasayı onaylamasının ardından bugün ilginç görüntüler yaşandı. Sabah erken saatlerde Eğitim Fakültesi'ne gelen bazı türbanlı öğrenciler, güvenlik görevlilerinin işbaşı yapmamasını fırsat bilip, türbanla kampusa girdi. Saat 08.30&'da mesainin başlamasından sonra Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın talimatıyla türbanlı öğrencilerin üniversiteye sokulmaması için önlem alınırken, kampusa girenler ise türbanlarını çıkardı. Bazı öğrenciler türban yerine giysilerinin kapüşonlarını taktı.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan UÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Cuma günü karar onaylandı. Hayırlı olsun. Ben bu insanları içeri sokarsam anayasal suç işlemiş olurum. YÖK'teki 17'inci maddenin tarifi yapılmalıdır dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne girişte güvenlik görevlileri kimlik ve türban kontrolünde bulundu. Bazı öğrenciler türbanlarını çıkarıp derse girerken, bazı öğrencilerde üniversitenin kararını protesto ederek servislerden inip derslere girmediler.

Türbanla ilgili Anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından türbanlı öğrencilere kapılarını açan ilk üniversite olan, daha sonra karar değiştiren Kocaeli Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı ve YÖK Başkanı Özcan'ın yazısına rağmen türbanlı öğrenciler kampusa alınmadı. Türbanlı öğrenciler güvenlik görevlileriyle konuştuktan sonra, eskisi gibi kulübeye giderek türbanlarını çıkarıp peruk takarak derslere girdi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde türban yasağı sürdü. Türbanlı öğrenciler görevlilerin uyarısıyla türbanlarını çıkarıp derslere girdiler.

İzmir'de Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri'nde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın yasa değişikliğinin yeterli olduğu, türbana izin verilmesi yönündeki talimatına rağmen türbanlı öğrenciler İzmir'de derslere giremedi. Bazı öğrenciler, kampus girişinde türbanlarını çıkardı, bazıları ise peruk takarak içeri girdi.

YÖK'ün kararına rağmen İzmir'de üniversiteler yasağa devam etti. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'nde öğrencilerin derslere girmelerine izin verilmedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne gelen türbanlı öğrenciler, güvenlik görevlilerince içeri alınmadı. Yasak kararının devam ettiğinin bildirilmesinin ardından bazı öğrenciler, fakülte kapısı yanındaki kabinde türbanlarını çıkarıp saçlarını düzelttikten sonra içeri girdi. Bazı öğrenciler peruk takmayı tercih ederken bazıları da doğrudan fakülte girişinde türbanlarını çıkartıp içeri girdi.

Ege Üniversitesi
'nde ise türbanlarıyla kampusa giren öğrencilerin, derslere girmelerine izin verilmediği bildirildi.

TÜRBANA İZİN VEREN ÜNİVERSİTELER

Gaziantep Üniverstesi
'nde türbanlı öğrenciler derslere girdiklerini ve herhangi bir sorunun çıkmadığını söyledi.

Erciyes Üniversitesi'nde ise öğrencilerin bazıları derslere türbanla girerken, bazıları türbanını çıkarıp girdi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş ise eski uygulamanın devam ettiğini ve türbanın serbest olmadığını söyledi.

Konya'daki Selçuk, Trabzon'daki Karadeniz Teknik, Elazığ'daki Fırat, Van'daki Yüzüncü Yıl, Yozgat'taki Bozok üniversiteleri ile Rize ve Siirt üniversitelerinde bu sabahtan itibaren türbanlı öğrenciler derslere girmeye başladı.

Kaynak: Hürriyet
Sosyal ağlarda paylaş

zaman simdidir hazir gazeteciler varken maskelerimizle robe umuzla armorimizla okula girme vaktidir

gorelim bakalaim ozgurlukler neriye kadar

rahibe kiyafeti giysin bi hanim kizimiz alicaklarmi iceri?

sonra go go AIHM
ozelelstirmelerden yuttuklari paralari fitil fitil cikaricaz!

bunalrin ozgurluk kavraminida butun dunya gormus olucak
Sosyal ağlarda paylaş

Anayasa’nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişiklikler sonrası, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ek 17. maddesi başta olmak üzere, gerekli yasal düzenlemeler yapılmadıkça Üniversitemiz Yönetimi kılık-kıyafet konusunda yürürlükteki uygulamaların sürdürülmesinin hukuka uygun olacağı kanısındadır.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

ahaha Kadri YAMAÇ izin verir mi öyle =)
Sosyal ağlarda paylaş

dieevil said:
Penthesilea

Ozgurlugune inanan insanlara SAF dıyen arkadasım .Sanada kalkıp CHP ın okuzluklerıne takılan SAF ++++ demek geldı ıcımden .... (En kısa örnek Bakınız Secımlerde turbanlılara CHP Rozeti takan Baykal ve bugun takındıgı davranıs sekli ornegı.. )
CHP'li oldugumu nerden cikardin?

Ben ozgurluge inananlara mi saf demisim orda? AKP'nin bunu ozgurluk adina yaptigini dusunmek safliktan baska hicbir sey degildir demisim, ve evet hala ozgurluk adina bunu destekleyenlerin, seyim hiyar diyenlere ellerinde tuzla kosacaklarini da dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Yer:Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Gün:Bugün
Tarafımdan tespit edilmiş türbanlı öğrenci sayısı:0

....

Ancak bir de buna bakalım

Yer:Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü
Gün:Geçen Cuma
Tarafımdan tespit edilmiş türbanlı öğrenci sayısı:1
Derse girmemişti ama bina içerisindeydi.Kimya bölümünün girişinde güvenlik yok sanırım ondan..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Girişte kapılara asılan A4 sayfada bu kararın henüz uygulan(a)mayacağı yazmaktaydı. Kampüs içinde türbanlı herhangi bir canlı görülmedi.

gaziantep üniden bildiriyorum , ikili oynuyor bizim üniversite .

eskiden beri türbanlılar kampüse girer ederdi , derslere giremezdi.

bugün de derslere giremeyeceğine dair üni senatosundan açıklama yapıldı .

1 aya kalmaz bu soysuzların sesinden de eser kalmaz , girer türbanlısı başörtüsü vs si .
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...