Laorx Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Arkadaşlar ben geçenlerde Creative EP 630 kulak içi kulaklık aldım, harika ses veriyo bas mid tiz fln süper ama şimdi bu kulaklık tipini ilk defa kullanmaya başladım bi garip geldi yemek yerken fln dinlenmiyo:) yada müzik dinlemedinmi vücudunda olan herşeyi duyuyosun resmen. Neyse asıl soruma gelirsek bugün baya bi dinledim, biraz önce mutfakta su içerken kulağım bi bımbımbım etti sanki arabayla yüksek biyere çıkarken kulak tıkanırda sonra açılırmış gibi. Sizce bu kulaklıklar sağlık açısından ilerde sorun çıkartırmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 sonuna köklersen sesi sorun cıkartabilir. kulaklık tipi farketmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Kulaklık tipi farkediyor maalesef. kulakiçi ve kulağa giren kulaklıkların yanlış/dengesiz kullanımı "swimmer's ear" adı verilen bir rahatsızlığa (otitis externa) neden olabiliyor. Ya da daha basitinden geri gelebilir bir duyma kaybına sebep oluyor. Bu sebepten ötürü açık hava kulaklıkları (şu kulağı tamamen kaplayan) ve gürültü önleyici kulaklıkları tavsiye ediyorlar. Kaynak. edit: swimmer's ear a link eklendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 abi birde bu kulak içi kulaklıklar ile nasıl rahat ediyorsunuz! Bir kere denedim başka biri serçe parmağını kulağına sokmuş gibi bir his veriyor insana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum kulakiçi kulaklık, herangi bir rahatsızlığım olmadı henüz. (ilk kullandığım ep630'du benim de, şimdi cx300) Ben de aksine diğer tip normal kulaklıkları takamıyorum, heran düşecekmiş gibi oluyor ve müzik dinlenmiyor resmen. Kulak deliklerine göre büyük boy takmış olduysan ağrıtabilir yalnız ona dikkat et bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 aynen +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Ben de 2006 yılbaşından beri kullanıyorum (doğumgünümde Sony Ericsson Walkman telefon hediye etmişlerdi de, onun kulaklığı kulak içi tipteydi) Alışması biraz zor oluyor, garip geliyor insana ama sonra bırakamıyorsun. Bu kulaklıkların çok artısı var. Birincisi sesi çok açmak zorunda kalmıyorsunuz. Çünkü normal kulaklıklarda dışarıdan gelen sesleri bastırmak için sesi çoğu zaman fulllemek zorunda kalırsınız. Bu kulaklıklarda öyle bir problem olmadığından orta volümde bile gayet sakin bi biçimde dinleyebiliyorsunuz. Ayrıca sesi çok açmak zorunda olmadığınızdan MP3 çalar dalga motorunuzun da pili daha uzun süre gidiyor. Bir de bence bu kulaklıklar kulak sağlığı için çok daha iyi. Çünkü dediğim gibi volümü aşırı artırmak zorunda kalmıyorsunuz. Mesela normal kulaklıklarla İstanbul da Magirus minibüse binince sesi hayyvan gibi açmak zorunda kalıyordum, eve gidince de başım ağrıyordu. Çünkü bas yetersiz kalıyordu ve rock dinlediğimden tiz daha fazla oluyordu. (Philips orjinal kulaklıktı) Fakat bu kulaklıklarda o sorundan tamamen kurtuldum. Yeni Philips kulak içi kulaklık aldım, tavsiye ederim. Mutlaka deneyin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Yaklaşık 2 senedir Sennheiser CX300 kullanıyorum. Ondan evvel bir süre Sony EP51 miydi neydi onu kullanıyordum. Ben kendimi bildim bileli "walkman" kullanan biriyim, bütünleştim artık walkman ile. Bir çok kulaklık tipi kullandım ve kullandıklarımın en iyisi açık ara kulak içi kulaklık oldu. Dışardaki sesi kesmesi mucize bir olay resmen. Yıllarca ne çekmişiz ya. Yok dolmuş sesi, yok sokak sesi, yok otobüs sesi... Takıyosun kulak içi kulakları, sesi yarıya indiriyorsun, dışardanda ses gelmiyor, müziğinle başbaşasın. Şimdi CX300'ün yerini alacak bir üst kademe kulaklıklara bakıyorum. Shure e2c, Winstone UM1, J-jayz gibi seçenekler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 swimmersear said: Headphones that fit over or on the ear are a better choice than ear buds. However, the best choice is to upgrade to noise-isolating or sound-canceling earphones. A study of listening behaviors by Dr. Fligor and colleague, Dr. Terri Ives of the PCO School of Audiology, found that as “background noise increases, listeners increase the volume of their music players. In other words, people who normally set their iPods at moderate volume levels choose higher levels when they are in a noisy environment.” Users can keep the volume lower by switching to headphones that reduce or block background noise. Bu durumda kulak içine giren, dışardan gelen sesleri engelleyen bir kulaklık alıp kısık seste müzik dinlemek daha mı sağlıklı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Kualkların temizliği önemli yoksa kirleniyorlar :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Kulak kirlerini sesle parçalıyorsun işte.Ultrasound bir nevi =]. Bende kullanmayı düşündün ama dışardan komik gözüküyor denediğim modeller.iPod için olanlar böyle kulakta bir ilgiç duruyor bi de evet dinledikten sonra çok fazla sese duyarlı oluyorsun,ama yinede güzel dizaynlar var almayı düşünüorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Bir de bu kulaklıkları arkadaşa eşe dosta pek veresim gelmiyo. Abi şu şarkıyı bi açsana dinleyek diyenleri la get diye geri püskürtüyorum. Sonuçta direkt yağ ve bilimum iğrenç maddelerden oluşan yeşilimsi bir kulak kiri sözkonusu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Kulak ne kadar hava alıyosa o kadar sağlıklı. Başka bir deyişle kulaklık kulağın hava almasını ne kadar engelliyosa o kadar kötü. Sony ex71 var bende mesela, kulak hçi hava almıyor, komple izole ediyo, bariz sağlıksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 evet ya o kulaklıklar resmen kişisel oluyor ben de kaçınırım vermekten zaten istemezler de vaziyeti bilenler =p Bi de benim bi tezim var bu kulakiçi kulaklıklarla ilgili; sanırım kulak sıvısı(kiri mi demeliyim) bu içe giren plastik kısmı bir süre sonra yumuşatıyor. İlk aldığınızda basları falan daha güzel toplayan kulaklık bir süre sonra sanırım bu toplama olayında biraz eksiklik yaşıyor, bunu da o plastiğin yumuşamasına bağladım yumuşamasını da kulakiçi salgılara bağladım kendimce. Yanlış mıyımdır? Hatta bi ara bu plastikleri eski formuna döndürmek için buzlukta falan bekletsem mi 1 gün diye düşünmüştüm :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Yani kulaklık açık olsun, sesi sonuna kadar açalım arkadaki müziği duymak için diyorsun :) Bariz sağır edici abi diğer kulaklıklar. Harbi diyorum. Magirus minibüs sesini bastırmak için ipod sesini açıp da minibüsten inince kulağı adam gibi duyamayan insanlar var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Yeni konu açmamak için buradaki arkadaşlara soruyorum: Kulak dışı, kulak kepçesine geçmeli türden bildiğiniz iyi ve kaliteli ne kualklıklar var. Tepeden bandı olsun istemiyorum... 5 yıldır kulak dışı (böyle bir terim varsa) kulaklık kullanıyorum SONY ve sonunda bozuldu... Önerileri tez zamanda bekliyorum. Her müzikisiz geçen otobüs yolculuğu daha asabi oluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 kulak içi kulaklık al bence, inanılmaz ses veriyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Kulak içi kulaklık tavsiyesi verebilcek var mı? LathspeLL said: Şimdi CX300'ün yerini alacak bir üst kademe kulaklıklara bakıyorum. Shure e2c, Winstone UM1, J-jayz gibi seçenekler var. CX300'e baktım güzele benziyor. Diğerlerini bulmak zor gibi. Çok araştırmadım ama hep alışveriş yaptığım sitelerde yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 creative ep630 veya sennheiser cx300 kulakiçi kulaklık denilince akla gelen 2 ürün işte, ikisini de tavsiye edebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Peki bunlar koşarken yada genel olarak hareketli bir spor yaparken rahat taşınabiliyor mu? Kulaktan kayıyor mu yada hareket sesleri rahatsız ediyor mu? Ben standart iPod kulaklığı + earpad (kulaklık üstüne geçirilen havlucuk gibi şeyler) kullanıyorum aylardır. Earpad'ler saolsun kulağımda rahat duruyor ama yine de arada sırada yerine oturtmam gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 yav said: creative ep630 veya sennheiser cx300 kulakiçi kulaklık denilince akla gelen 2 ürün işte, ikisini de tavsiye edebilirim cx400'ü gittigidiyordan 18ytlye aldım inanılmaz ucuz kulaklıklar var. 100ytlye shure e4c ve bose triport in ear beraber satıldı, 40a shure e2c gitti, resmen içim yandı 140ytllik kulaklığı 18e aldığıma, keşke bunları alsaydım dedim. Gittigidiyora bak. Bu arada cx400ü de şiddetle tavsiye ederim, her frekansta dengeli ve duygun bi kulaklık, gayet konforlu hem. Tizlerin yüksek ses seviyelerinde bile gayet güçül ve temiz gelemsi beni şaşırttı. (tiz severim ben) ipod'un stok kulaklığıyla kıyaslanmaz bile. cx300ü denedim, uzun süre sony ex71 kullandım, ex 71 cx300 ile cx400 arasında bi yerde kalıyo diyebilirim. cx300 de mp3playerların yanında verilen kulaklğı kullanan herkesi fazlasıyla tatmin eder. (Çünkü mp3playerlar genelde çok ucuz kulaklıklar verir yanında, fiyatı kulaklıktan yana kısıp, seçimi kullanıcıya bırakırlar aslında) Shure falan alabilseydin öyle ucuza dierk mp3playerı çöpe atıp discmanime dönüş yapıcaktım, o derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 gg deki kulaklıkların bazıları sahteymiş, dh da falan da dikatli olun diyorlardı, sahte alırsan gg yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Kesinlikle creative ep630, sennheiser kulaklıkları denedim aynı ses yani arasındaki fark maksimüm %10 diyebilirim oda mid tiz çok az ama tabi sennheiser'a çok daha fazla para verilirmi bilmiyorum bu kadar fark olduğu için. Kulak içi kulaklık alın arkadaşlar çok kaliteli, daha önce duymadığım şeyler duydum bazı şarkılarda abartmıyorum:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 ABD'den aldim baya guzel bi kulak kanalina giren kulaklik ben de. O dedigin olay ara sira bana da oluyor, ucakta falan da bazen rahatsiz ediyor o dedigin olay ama ses inanilmaz, normal kulakliga donulmez bundan sonra yani : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Laorx said: Kesinlikle creative ep630, sennheiser kulaklıkları denedim aynı ses yani arasındaki fark maksimüm %10 diyebilirim oda mid tiz çok az ama tabi sennheiser'a çok daha fazla para verilirmi bilmiyorum bu kadar fark olduğu için. Kulak içi kulaklık alın arkadaşlar çok kaliteli, daha önce duymadığım şeyler duydum bazı şarkılarda abartmıyorum:P kesinlikle, ben de bunu çok yaşadım. yazmayı unuttuğum bir noktaydı hatırlattığın iyi oldu. bazı şarkılarda eskiden kulaklık yüzünden duyamadığınız ayrıntı sesleri duymak çok güzel bi duygu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar