Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şimdi mi aklınız başınıza geldi?

calimero

Öne çıkan mesajlar

Ardeth said:
İnsanlarımızı yeterince eğitemediğimiz / yeterince eğitmek için çaba göstermediğimiz için yasaklar koymak zorunda kalıyoruz çok kötü bu ve çözüm olmayacak eğer yine yasak koyduktan sonra bir tarafımızı yayıp oturmaya devam edersek.

+23784634985724

@lonely
Orada birşeyler anlatılıyor ancak içinde ki bir düşünce yüzünden bütün yazıyı yoksaymak yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

yazına yorum yapmıycam, ama sadece yanlış bilgini düzeltmek istedim. "asıl laiklikte devlet dinden elini tamamen çeker" demişsin, ancak yanlış bu. tam tersine, laiklik tanımı gereği bütün din eğitiminin vs. devlet eliyle ve devlet kontrolünde olmasını da içerir. laikliğin 3-4 temel unsuru vardır, bu da onlardan biridir.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
Asıl soru şu

Ne olduda Anadolu kadının Zübeyde hanımın bile başörtüsü türban oldu?

Nasıl olduda türbanlılar tüm laikleri dinsizlikle suçlayacak adeta düşman görücek kadar güven kazandı?
Kim neden bunların götünü kaldırdı?

bunlar cevaplandığı zaman böyle bi sorun kalmıycak ve sonuna kadar haklısın black.
Sosyal ağlarda paylaş

Birde bu türban tartışmasında bazı insanların gerçek niyetleri açıkça görünüyorken hala bu forumda nasıl türbanı desteklerler inanamıyorum. Onca grup liderleri falan açıkça "şeriat hukuku iyidir" diye televizyonlarda görüş bildirirken bizim forum gerzekleri hala "baskı yok" diyebiliyor ya yani vitamin eksikliğimi var nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede herkes Kemalist olmak zorunda değil, herkes laikliğin en uygun düzen olduğunu düşünmek zorunda değil. netekim aramızda da demokrasinin oldukça berbat ve zararlı olduğunu düşünen arkadaşlarımız var, çeşitli postlarında bunu dile getirdiler.

ha burada önemli olan unsurlardan birincisi "tahammül" ikincisi de "uzlaşma". nerde uzlaşıcaz? evrensel olarak kabul edilmiş hak ve özgürlüklerde, insanın kendini ifade etmesinde, istediği gibi giyinebilmesinde ve konuşabilmesinde uzlaşıcaz.

nerde uzlaşmıycaz? bir kişi, inancı veya politik görüşü ne olursa olsun, bir başka kişiye karıştığı, hakaret ettiği, şiddet uyguladığı, veya herhangi bir şekilde baskı altında bıraktığı zaman uzlaşmıycaz. bu konuda birinci güvencemiz meclis olacak. meclis olmazsa devlet olacak. devlet de olmazsa AİHM olacak. o da olmazsa zaten asker olacak.

bu ülkede laikliği kaldırmaya kimsenin gücü yetmedi ve yetmez de. korkulan şey "tahammül" etmek zorunda kalmak, korkulan şey yasakları meşru gösteren bir tehlikenin ortadan kalkacak olması.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır korkulan o şey değil. Korkulan şey amacın "yasakları kaldırılması" değil, amacın AÇIKÇA "islam hukukuna sahip bir yönetim" olmasıdır. Sizin anlamadığınızda budur. Hala olayın özgürlük olduğunu söyleyerek kendinizi kandırıyorsunuz.

Ayrıca kadını 2. plana iten, mal haline getiren, özgürlüklerini elinden alan bir sisteme sizin "özgürlük" demeniz son derece komik, anlaşılmaz ve aptalca.

Siz sanıyorsunuz ki türban okullarda serbest kalınca herşey düzelecek, orda bitecek, tek amaç o olacak. Ama görmüyormusunuz kaç günde kaç tane derneğin yobaz sahibi "şeriat hukuku iyidir" diye yorum yaptığını? Görmüyor musunuz Türbanın heryerde serbest kalmasını isteyenlerin yürüyüşlerini, görmüyormusunuz "yaşasın şeriat!" diyenlerin yürüyüşlerini.

Daha size ne demek lazım? Bizim ülke bir avrupa ülkesi değil, burda özgürlük adı altında attığın herhangi bir dini adım seni şeriata yönlendirir ve bu KESİNDİR.

"öyle bişey olmaz", "biz farklı bir ülkeyiz" demekle farklı olunmuyor, bas baya cahilliğin sınırlarını zorluyoruz, tıpkı iran, pakistan, ırak, vs. gibi. Bu durumda Cumhuriyetin temel ilkelerini korumak için, ülkenin islamik bir düzene sürüklenmemesi için sıkı yönetim şarttır, yasaklar şarttır. Siz istesenizde istemesenizde şarttır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca şu dini sitelerin forumlarına bakmanız lazım. KORKUNÇ.
Bir mesajı yapıştırıyorum buraya:

said:
Şeriat,ALLAH(c.c)'ın sistemidir.Şeriat'a karşı sonu .....izm ile biten ''İnsan icadı'' sistemleri benimseyenler,şirk içindedir.Onlara şimdiden geçmiş olsun tabii o hataları ile ölürlerse.

Bunun gibi düşünen binlerce insan varken nasıl gelip türban'ı masum bir yasağın kaldırılması olarak görüyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Hayır korkulan o şey değil. Korkulan şey amacın "yasakları kaldırılması" değil, amacın AÇIKÇA "islam hukukuna sahip bir yönetim" olmasıdır. Sizin anlamadığınızda budur. Hala olayın özgürlük olduğunu söyleyerek kendinizi kandırıyorsunuz.

herkes yasalar önünde eşittir ve herkes kamusal haklardan yararlanabilir. bu mu islam hukuku?
LathspeLL said:

Ayrıca kadını 2. plana iten, mal haline getiren, özgürlüklerini elinden alan bir sisteme sizin "özgürlük" demeniz son derece komik, anlaşılmaz ve aptalca.

"2. plana itilen ve aşağılanan kadınlar" neden bu denli savunuyo türbanı? aptallar mı? ha yok beyinleri yıkanmış. ya da nedeni ne olursa olsun, bu zihniyetle mücadelenin yöntemi yasak koymak değil, onlara örnek olması gereken, demokrasi aşılaması gereken insanlar yasak koyarak aslında islam hukukunun prensiplerine yaklaşmış olmuyorlar mı?

LathspeLL said:

Siz sanıyorsunuz ki türban okullarda serbest kalınca herşey düzelecek, orda bitecek, tek amaç o olacak. Ama görmüyormusunuz kaç günde kaç tane derneğin yobaz sahibi "şeriat hukuku iyidir" diye yorum yaptığını? Görmüyor musunuz Türbanın heryerde serbest kalmasını isteyenlerin yürüyüşlerini, görmüyormusunuz "yaşasın şeriat!" diyenlerin yürüyüşlerini.

ne zaman nerde kim yapmış bu eylemi? hem "yaşasın komünist devrim" diye eylem yapanlar da var, "katil devlet hesap verecek "diyenler de var, onlar giriyo üniversteye?

LathspeLL said:

Daha size ne demek lazım? Bizim ülke bir avrupa ülkesi değil, burda özgürlük adı altında attığın herhangi bir dini adım seni şeriata yönlendirir ve bu KESİNDİR.

nası kesin? nası yönlendik şimdi şeriata? çok içimden geldi o yüzden caps'le yazmak istiyorum:

YASAKLARIN VE SIKIYÖNETİMİN OLDUĞU BİR ÜLKENİN, BİR ŞERİAT ÜLKESİNDEN FARKI NEDİR?
Sosyal ağlarda paylaş

sir biraz polyanacilik oynuosun bence.
özgürlük falan bizde biliyoruz , ama zamanı ,yeri ,uygun altyapisi olmadigi belli .

gözlüklerin çok pembe olmuş.

türbanın aslında özgürlük acısından heryerde serbest olmasi lazim ,ama yapılanları , yapılmış olanları, yapılabilecekleri görünce insan özgürlüğü unutuyor.

amsterdamda bile red light /esrar serbestligi kalkiyor biliyorsun dimi? fazla özgürlüğü kontrol edemediler.
Sosyal ağlarda paylaş

Farkı çok açıktır, şeriat'ın kuralları farklıdır, sıkıdır, kadınlar özgür değildir, yanlış davranırlarsa asılır, kafası ezilerek öldürülür, köledir kadınlar. Sıkı yönetimde dinin zorbalıkları engellenir, kadınlar özgürce dolaşabilir, kimse kimsenin başını ezmez.

sir, resmen yazık. O kadar dar görüşlüsün ki acıyorum. Türbanı isteyen kadın kadın hakları nedir bilmiyordur. Açıkça türban taksın diye para alanda var, zorlananda var. Ve evet beyinleri yıkanıyor. Çevresinden etkileniyor, yobazların yaşadığı çevrede, erkeklerin zorba olduğu çevrede yetişen kadın buna alışıyor.

Bunu göremeyecek kadarda kör olduğun (büyük harflerle) ÇOK AÇIK :). Önünü, yaşadığı ülkeyi göremiyorsun daha.
Sosyal ağlarda paylaş

ben türban falan istemiyorum ki, ben kimin ne giyeceğine birey kendisi karar versin istiyorum, devlet karışmasın istiyorum. kimin hangi nedenlerle ne giydiği ilgilendirmiyo beni, o giysisiyle varolabilsin, benimle eşit haklara sahip olsun istiyorum. hele bi de evde-mahallede baskı görüyosa, bi de devletin baskısına neden gerek var bu kadın üzerinde? türban yasağı türbanlıların hayatını kolaylaştırıyo mu, kadınların hakları korunmuş mu oluyor? yoksa türban takanları, veya takmak zorunda kalanları siz de mi "birey" olarak görmüyorsunuz?

abi sıkıyönetim diyosun, ne kadınlar ne erkekler kimse özgür olmıcak o zaman, ne farkın kaldı şimdi şeriattan? dinin zorbalıklarının yerini devletin zorbalıkları alır.

insana yapabileceğin tek kötülük fiziksel acı vermek değil ki, baskı oluşturmak, susturmak, yasaklamak da faşist düzenin veya şeriat düzeninin ortak özellikleridir.

size yazık abi esas, özgürlüğün yeri ve zamanı olmaz, ya herkese özgürlük, ya da herkese faşizm. hayır bi de şimdi yasakçılığı savunup da ilerde özgürlüğü ne yüzle savunacaksınız ki? şeriat düzenini düşleyen adamdan farkınız nedir?

ayrıca toplumun içinde gerçekten şeriat isteyen yoğun bir kitle olsaydı, mesela halkın %47si şeriat isteseydi bu ülke yerinde durabilir miydi sanıyosunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sen kendi kafandan sıkıyönetim kabusları üretiyorsun. Benim dediğim o değil. Bu şeriat yanlılarını yok edecek bir sıkı yönetim, nasıl AKP geldi her yere adamını soktu, biri gelecek bütün bunları temizleyecek, fetonun para kaynaklarını yok edecek, dinci sermayeyi yok edecek, eğitimde reform yapacak. Bunlar o şeriat isteyen halk istesede istemesede yapılacak düzenlemeler olacak. Budur benim sıkı yönetimden kastım. Çağdaş insanları kısıtlamayacak, dinci kafaları kısıtlayacak.

Çok istediğin özgürlükler ülke tamamen bu şeriat kafalılarından kurtulduğu zaman uygulanabilir. Şuan değil.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ayrıca toplumun içinde gerçekten şeriat isteyen yoğun bir kitle olsaydı, mesela halkın %47si şeriat isteseydi bu ülke yerinde durabilir miydi sanıyosunuz?

Toplum ne isteyeceğini bilemeyecek kadar cahil ve aciz. O yüzden koyun gibi yönetiliyor zaten. Bilinci yerinde olan kitle ne yapacağını biliyor, bugün yürüyüş yapanlar gibi.

Doğuda ki bütün cahil halk mön mön bakıyor herşeye, birisi bunlara gelip "şeriat getiriyoruz" diince onlarda "olur abi, güzel olur hatta" diyecek. Şuan diyenler gizliden gizliye dedikleri için herkese ulaşmıyor bu planlar. Adam zaten kendi cahil kurallarını uyguluyor köylerinde, şeriat onlara ekstra güç demek olacak. Çünkü çağdaşlık işlerine gelmez, şeriat gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

özgürlüklerin uygulanması, ne şeriata, ne de sıkıyönetime gerek kalmaması demektir.

belki de sen toplumun ne istediğini göremeyecek kadar kapalısındır?

ve abi zaten sermaye sıkıntısı var, bi de dinci sermayeyi çökertirsen bittik bittik! =)
Sosyal ağlarda paylaş

Calimero, milletin Hrant Dink topiğinde yaptığını sen bu topikte yapmışsın; niye Uğur Mumcu, Madımak, v.s. de tepki göstermedinizde şimdi gösteriyorsunuz diyenler vardı ya, sen de aynısını yapıyorsun, yok şuna şuna ses çıkarmıyorsunuz ama türbana tepkinizi koyuyorsunuz diyorsun. Bence bu tür tartışmalar hatalı, niye : 1. tepki gösteren insan, Hrant Dink topiğinde de adı geçen + senin burada sözünü ettiğin birçok olaya tepki gösteriyor, 2. bir olayda tepkisiz kalmak, diğerinde de tepkisiz kalmayı gerektirmez, 3. bir konu açıldığında o konu tartışılmalı, ' ama şunlar tartışılmadıydı, yok tepki konmadıydı ' denmemeli, isteyen o tepki konulmadığını düşündüğü konuda topik açmalı

Ayrıca türban olayı hiç te küçümsenecek bir konu değil, burası bir ne bileyim İsviçre olsaydı, hiç haz etmesem de türban özgürlüğünü savunabilirdim, ama ne yazık ki ülkemiz için gerçekten rejimi tehdit eden bir sorun.

Son olarak ' bu ülkeden bir Mustafa Kemal Atatürk geçmemiş olsaydı, acaba ne menem bir yaşam tarzı içinde olurduk şu an? ' sorusu düşünülesi bir soru bence...
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadığım mevzuu, türban karşıtlarını savunduğu ilk ve en önemli mesele eğer türban üniversitelere girerse türban takmayanlara kötü gözle bakılacağı değil midir?

benim okuduğum üniversitenin mevcudu yaklaşık 1300 civarı. herkesin birbirini tanıdığı bi yere oldu artık orası. türbanla girilmiyor evet ama kim dışarda türban takıyor herkes biliyor. büyük üniversitelerin küçük ölçekte bi kopyası gibi olduğunu düşündüğüm için de tespitlerimin doğru olduğunu düşünüyorum.

türban takanı var takmayanı var. takanlar farklı yerde mi oturuyor? hayır. atıyorum 10 tan farklı bölümde toplamda 50 tane birbiriyle sık görüşen 15 er kişilik gruplar ele alacak olsam ben bu 15 kişinin içinde atatürkçüsü de var türbanlısı da rock dinleyeni de var. okulu bi çok sebepten hiç sevmiyorum ama herkesin birbirini yakından tanyabilmesi olanağı sayesinde türbanlılarında - onların tabiriyle diğerleri, sizin tabirinizle sizinle - otura"bil"iyor olması. tüm bu türban tartışmalarının saçma olduğunu bana kanıtlayan şeydir.

demek istediğim tam anlatamamış olabilirim ama sonuç olarak tek bişey söylemek istiyorum:
gereksiz gaz yapıyosunuz gençler.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
Asıl soru şu

Ne olduda Anadolu kadının Zübeyde hanımın bile başörtüsü türban oldu?

Nasıl olduda türbanlılar tüm laikleri dinsizlikle suçlayacak adeta düşman görücek kadar güven kazandı?
Kim neden bunların götünü kaldırdı?

yanılıyorsam ki tarih bilgim iyi değildir ama izlediklerim kadarıyla 80lerin sonunda erbakan efendinin başörtülü bütün kızlara hepsi benim kızımdır bunlar herşeyi yapar hade höde şeklinde ateşli bi açıklama sonrası bu kutuplaşmaları fitilledi
Sosyal ağlarda paylaş

Burası kıbrıs değil başkentte gazi üniversitesinde uzun saçlıları dövüyorlar türban serbest olsa takmayanları sınıfta silkerler. Türban konusunun siyasi simge olarak kullanılmasına yada bu derece tartışılmasına karşıyım bencede serbest olmalı fakat bu şartlarda serbest edilemez. Türkiyenin kültürü yetersiz dini bir simgenin eğitim alanlarında serbest edilmesine.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...