Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stephen Appiah'ın Futbol Hayatı Bitti


Xobalt

Öne çıkan mesajlar

Ertem Şener’in hazırlayıp sunduğu futbolİG’de Fenerbahçe ile sorunlar yaşayan ve uzun süredir sahalardan uzak kalan Appiah’a konulan teşhisin ne olduğu anlatıldı.

Star TV 'de yayınlanan ve spor Müdürü Ertem Şener'in hazırlayıp sunduğu FUTBOLİG'de Fenerbahçe ile sorunlar yaşayan ve uzun süredir sahalardan uzak kalan Appiah'a konulan teşhisin ne olduğu anlatıldı.

FUTBOLİG tarafından yapılan araştırmada Ganalı futbolcuda deriN VEN TROMBOZ'U (TOPLARDAMAR'DA PIHTILAŞMA) olduğu belirtildi. Appiah'ın futbol oynamaya devam etmesi durumunda Kalp Krizi, Böbrek Yetmezliği, Akciğer Kanseri, Travma, Felç vs…gibi ölümcül durumlarla karşı karşıya kalacağı ifade edildi.

Bu arada Appiah'ın bağlı bulunduğu menajerlik şirketi Base Soccer Agency Limited (Base Futbol Ajansı Limited Şirketi) tarafından Dünya Futbol kamuoyuna yayınlanan Basın Bildirisi'de Futbolig tarafından yeminli bir tercüme bürosuna tercüme ettirilmiş olarak spor kamuoyuna sunuldu.

Bildiride Fenerbahçe kulübünü suçlayan Appiah'ın futbol hayatının bittiği ifade ediliyor.


İşte o şok eden bildiri…

Medyadaki yakın zamandaki haberler üzerine, Stephen Appiah'ı temsil eden yönetim şirketi olan Base Soccer Agency Limited (Base Futbol Ajansı Limited Şirketi), futbolcunun sakatlığı ve Fenerbahçe Futbol Kulübü ile olacak gelecek kariyeri ile ilgili yapılmış olan bazı açıklamaları açıklığa kavuşturmak üzere, aşağıdaki bildiriyi yayınlamak istemektedir:

Ocak 2007'de, Kulüp ile yapılan bir antrenman seansı sırasında, Stephen, sol dizinde bir sakatlık geçirmiştir. Bu sakatlık, bundan sonraki birkaç ay esnasında daha kötüye gitmiştir. Ancak, Kulüp için oynamaya devam edebilmesi ve Kulübün 2006/7 sezonundaki hedeflerini yakalamasına katkıda bulunabilmesi için, Kulübün ricası üzerine, Stephen, sezonun geri kalanında, acısını kontrol etmesi için iğne ile Kulüp için maçlarda oynamayı kabul etmiştir. Bu dönem süresince Stephen, kendi başına yüzme havuzunda antrenman yapmış ve genellikle maçlardan bir veya iki gün önce takımın geri kalanıyla antrenmanlara katılmıştır.

Stephen bu acı dindiren iğnelerle Nisan 2007'ye kadar Kulüp için maçlara çıkmıştır ancak 2006/7 sezonunun sonuna doğru kendisi, 2007/8 sezonu için zamanında formda olabilmesi için dizinden ameliyat olacağı konusunda Kulüp ile anlaşmıştır. Bu ameliyat 23 Mayıs 2007'de gerçekleşmiştir.

2007 yazında Kulübün Avusturya'daki sezon öncesi kampına katıldıktan sonra (kendisi bu kamp sırasında yine kendi başına, Kulübün fizyoterapisti ile antrenman yapmıştır), 2007 Temmuz ayı içinde veya bu ay civarlarında Stephen nefes alma güçlükleri ve sol dizinde ve genel olarak sol bacağında ağrılar çekmeye başlamıştır. Stephen bu zorlukları Kulübün tıbbi personeline bildirmiştir ve daha sonra kendisine Kulübün tıbbi personeli tarafından astım teşhisi konmuştur. Bundan dolayı takip eden üç ay için Stephen'a Kulüp tarafından astım tedavisi uygulanmış ancak başarı sağlanamamıştır.
2007 yılının Ekim ve Aralık ayları arasında, ki bu süre boyunca Stephen Kulüp için maçlara çıkmaktaydı, futbolcu, nefes alma güçlükleri çekmeye devam etti. Ancak Kulübün reçete etmiş olduğu tedavi bu duruma etki etmemekteydi. Sonra, Aralık 2007'de, Stephen bunun sebebini keşfetti: Stephen'ın aslında Kulübün teşhis koymuş olduğu gibi astımı olmadığı, sol bacağında ameliyat sonrası kan pıhtıları gelişmiş ve bunun sonradan mikro emboli'ye çevirmiş olduğu Türk ve İtalyan doktorlar tarafından yapılan bir seri test sonrasında teyit edildi. Dolayısıyla Kulüp, Stephen'ın sağlık sorununu yanlış teşhis etmişti.
Sakatlığının yanlış teşhisi ve yanlış tedavisinin, potansiyel olarak yaşamını tehdit etmesinden hiç bahsetmesek bile, potansiyel olarak kariyerini tehdit eden bir duruma yol açmış olduğunu öğrenmekten dolayı Stephen, içinde son derece büyük bir kaygı hissetmiştir. Haberler; karısı, 3 genç çocuğu ve ailesinin geri kalanları için de korkunç bir şok olmuştur.
Geçtiğimiz ay süresince, bu yanlış teşhis ve yanlış tedavinin sonucunda Stephen, sağlık sorunu için İtalyan doktorların tavsiyesinde tedavi görmüştür. Kulüp, durumun farkındadır ve Stephen'ın rehabilitasyonu iyi gitmektedir.
Ancak Stephen, Gana Futbol Federasyonu'nun ricası üzerine ve Kulübün tam bilgisi altında Afrika Milletler Kupası'na katıldığı Gana'dayken, kendisinin kişisel tıbbi bilgilerinin detayları ile ilgili birçok gizli bilginin dünya medyasına yayınlanmış olduğunu basındaki haberler aracılığıyla öğrenmiştir. Bu haberler aynı zamanda Kulübün, kendisinin yerine bir başka oyuncu ile sözleşme imzalayabilmek üzere Stephen'ın sözleşmesini dondurma yollarını aramış olduğunu da ileri sürmekteydi.
Kulüp, Stephen'ın sözleşmesinin süresini bir yıl daha uzatmak üzere kendi lehine bir opsiyonu uygulamak için de yollar aradığını o zamandan bu yana teyit etmiştir. Kulüp, bunu yapmak için hiçbir aşamada Stephen'ın rızasını aramamış ve Stephen böyle hiçbir uzatmaya imza atmamıştır. Kulüp, Stephen'ın sözleşmesine tabi olan opsiyonun bir nüshasını Stephen'a temin etmiş ancak asıl sözleşmenin bir nüshasını temin etmemiştir. Hem Stephen, hem de kendisinin kanuni temsilcileri birçok vesile ile sözleşmenin bir nüshasını Kulüp'ten istemişler ancak Kulüp bugüne kadar sözleşmeyi ifşa etme konusunda bir şey yapmamıştır. Bunun sonucunda Stephen, Türk Futbol Federasyonu'na başvurarak sözleşmenin bir nüshasını talep edecek ve kendisinin bu talebinden FİFA'nın haberdar edilmesini sağlayacaktır.
Stephen şunun net bir şekilde bilinmesini istemektedir ki, kendisi Kulübü sevmekte ve Kulübün taraftarlarına tapmaktadır. Ancak sakatlığından bu yana Kulübün kendisine karşı olan tutumundan dolayı, anlaşılır bir şekilde, Stephen'ın maneviyatı çok kırılmış bulunmaktadır. Stephen Kulübün sadık bir elemanı olmuş ve Kulübe yardımcı olabilmek için kayda değer ağrı ile maçlarda oynamıştır. Bunun ışığında kendisi, Kulübün kendisine olan davranışından dolayı şok ve derin bir hayal kırıklığı içindedir.
Sakatlığının yanlış teşhisinin bir sonucu olarak, Afrika Milletler Kupası'na Gana'nın yaptığı ev sahipliği sırasında Stephen'ın, ülkesinin takımının kaptanlığını yapması mümkün olmamıştır. Bu, Stephen ve ailesi için çok üzüntü verici bir durumdur. Stephen 7 yıl boyunca ülkesinin milli takımının kaptanlığını yapmıştır ve bu turnuvadaki ev sahibi ülke olarak ülkesinin milli takımının kaptanlığını yapmak onun rüyası olmuştur. Kendisi, Gana'daki büyük bir turnuvada olmasını bir yana bırakın, onun herhangi bir maçını bile çok seyrek olarak seyretme fırsatı bulan ailesinin önünde ülkesini temsil etmekten gurur duymuştur.
Bu, Stephen ve ailesi için çok zor bir dönemdir. Stephen bu meselenin bir sonucu olarak Kulübe karşı hukuki bir durumda taraf olmak istemezken, Kulübün hareketleri sadece Stephen ve ailesinin kayıplar ve acı çekmesine sebebiyet vermemiş, aynı zamanda bunlar, sakatlığını tedavi etmeyi ve kendisine sakatlığı öncesinde olduğu gibi davranmayı Kulübün başarabileceğine dair olan tüm inancını da Stephen'ın yitirdiği anlamına gelmiştir.
Stephen üç genç erkek çocuğu babasıdır ve çekirdek ailesinin dışında kalabalık bir aileye sahip olmakla beraber, kendisini destekleyen ve kendisine bağımlı olan, Gana'da kurmuş olduğu bir vakfı da bulunmaktadır. Dolayısıyla bu meseleyle ilgili olarak doğru kararı vermesi onun için son derece önemlidir. Geçmiş birkaç ayın korkunç olayları karşısında kendisi şu anda önündeki şıkları değerlendirmektedir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lütfen ya haberi yapan program elinde hiçbirşey kalmadıgı için sadece saçma sapan haber yapan bi program =)
appiahın oynadıgı son dönemde bende bir sakatlığı oldugunu düşünüyordum çünkü gerçekten ilk geldiği seneki performansından uzaktı ama programda anlatıldıgı gibi bi sakatlık oldugunu sanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Fenerbahce cizgisinden sapmayip bi dunya yildizinin daha kariyerini sona erdirdi


Malesef öyle,

Bir yıldız oyuncu,birkaç maçta oynasın diye 4 ay iğneyle bastırmışlar,yanlış teşhis ve tedavi vs. vs.

Fener'in kadrosunda gerçekten sevdiğim 3 yabancıdan biriydi,devrin yıldızıydı denildiği gibi.

4 ay iğneyle sahaya süreceğine adam gibi dinlendirselerdi Appiah'tan daha fazla yararlanacaklar ve belki de o birkaç maçta kazandıklarından çok çok daha fazlasını kazanabileceklerdi,şimdi kaybedebilirlerde.Sonda yazılanları okuduktan sonra da umarım dava açılır ve Fenerbahçe kaybeder,en azından gelecek hayatı biraz düzelir...

edit:Lan üzüldüm off
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bildiride (türkçesini okumaya kasmadım) appiah ın futbol hayatı bittiği falan yazmıyor. sırf sallamasyon yani. appiah 'ben sakatken oynatıldım, benden habersiz (nasıl oluyorsa) sözleşmemi uzatmaya çalıştılar, şimdi de sözleşmemi dondurmaya çalışıyorlar' diyor.

tedavi de iyi gidiyormuş hatta

"Stephen has been receiving treatment for his condition on the advice of Italian doctors. The Club is aware that this is the case and his rehabilitation has been going well."

neymiş ? bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayacakmışız.

neymiş ? fenerbahçe kariyer falan bitirmemiş.

ama lincoln ün osuramadığından dolayı kariyerinin bittiği hikayesi gerçek hala, aksini ispatlayan çıkmadı :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...