Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

akademisyenlerden özgürlük kampanyası

Sufi

Öne çıkan mesajlar

Valla benim söylemeye çalıştığım, bu türkiye için saçını başını yolarak eğitim getirmeye çalışmış bir insanın "bu sorun bir bez parçasına takılarak değil eğiterek, öğreterek zorlama yapılmadan çözülür" demeye gayet de hakkı vardır. Onu yapmayan insanlarınsa yapabileceği tek şey bıçak kemiğe dayandıktan sonra çığırtkanlık yapmaktır. Senelerdir yasaklarla idare ediliyor bu mesele (ve başka bir çok mesele) ama eğitim ve öğretim bazından insanlara çağdaşlık ve hoşgörü getirmeye çalışılmadığı için herhangi bir ilerleme olmadı bu meselelerde hatta bence gerileme oldu. Siz yanlış politikalarla senelerdir bunları çözmeye çalışan insanları eleştirin önce ali nesin gibi insanlara "şuursuz liboş" diyeceğinize.
Sosyal ağlarda paylaş

fightersfight said:
sir said:
sizin görüşünüze her katılmayanı aynı tarafa itmenin gereği yok, görüşleri tartışalım insanları değil.

evet bende bu dertten çok muzdaripim.fakat bir insanın bilgi ,birikim konusunda kıtlıgı olunca yapacagı muhabbet kıraathane muhabbetini geçmiyor.ben burda adam gibi tartışan kişilerle fikirleri tartışmak isterdim fakat yaptıkları muhabbet ganyan muhabbetinden öte gitmiyor.

+yukarda ardeth in yazdıgı şey, ,benimde daha once yaptıgım çok alıntı, bu bilgi eksiklikliginin,onuda geçtim bilgi sahibi olmadan araştırmadan ana haberlerden anadan babadan duyma bilgilerle nereye kadar tartışılabilecegini gözler önüne seriyor.

sen -bi saniye sayayım- newdonis, v2, gijo, udonis olarak 4 defa atıldıugın bir yerden istenmedigini bile bile yüzsüzce geri döndügünden dolayı itici olmaktan müzdaripsin (hos seninki artık iticiliginde ötesinde ya) (bu arada, mesela sam ve sirde hemen hemen senle aynı görüşleri savunuyorlar ama senin aksine onlara sevgi duymasamda saygı duyuyorum, nedense artık)
Sosyal ağlarda paylaş

saygım senin fahişen olsun.

burdaki topigi kişisel tartışmaya çevirmekte inat eden esas trollere söylüyorum:

şeyimde degilsiniz çok net söylüyorum,boşuna yazmayın.fikirleri tartışıcaksanız tartışın.

küçük insanlar kişileri
orta insanlar olaylari
büyük insanlar fikirleri mi tartışıyordu dimi?

-internet forumunda yüssüzlük olamıyacagını bin kere söyledim.bu foruma 20 kere atilan biri 20 kere gelebilir üye alımı oldugu sürece.

+sir ve sam,bu forumda düşüncelerini daha kibar bir dille ve hatta üstü kapalı dile getiriyor,sir lede konuşmuştum,
sizin gibi lerin şimşegini üstüne almamak için,fakat benim öyle bir derdim yok,çat çat söylüyorum,bu bazı insanları komplexlere itiyor ve kudurtuyor o ayrı.kuduran sorunlu insandır zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Nedense bu özgürlükçüler, demokratikler AKP öncesi yoktu şimdi ağlıyorlar.

Kardeşim son nokta şudur: Bu ülke tamamiyle demokrat ülkesi değildir, belli kuralları, anayasası, yasakları vardır. Bu yasaklara uymayanları uydururlar. Böyle bir ülkede yaşıyorsunuz. Darbe olsunda sussun şunlar be yeter. Kendinizi bişey sandınız vik vik ötüyorsunuz. Sanki sadece bizim görüşümüz bunlar. Müjdat Gezen'inden Ferhan Şensoy'una, Gazanfer Özcan'ından bilmemnesine, tanıdığım bütün üniversite öğretim üyelerinden, sizin artık komik bulduğunuz "aydınına" kadar herkes yanlış biliyorda siz özgürlüğü savunuyorsunuz.

Peeeeh derim.
Sosyal ağlarda paylaş

demokrasi anarşi demek değil ki. ferhan şensoy söylüyo diye "oo kesin doğrudur" mu diyelim? o değil de siz neden farklı fikirlere bu kadar tahammülsüzsünüz esas onu irdelemek lazım. özgürlükçüler bundan önce nerdeydi demek de ne saçma şeydir bilemedim, sanki 80 yıldır gözlemliyosun kim özgürlükçü kim değil gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
vay be! bone persepolisi izlemiş ve iran devrimini çözmüş. keşke şah kalsaymış iktidarda, aslında bütün halk onu seviyomuş di mi? ama işte talihsizlik olmuş birdenbire şeriat gelivermiş. biz de dikkat etmezsek böyle hooop birdenbire gelivercek şeriat.

persepolisten yola çıkıp türbanı, akp'yi, bütün meseleyi doğru analiz etmek mümkün değildir. midnight express izleyip türkiyeyi analiz etmekle aynı şey olur bu.

evet irandaki düzeni hiçkimse istemiyo. sokakta öpüşen ve converse giyen türbanlı kız şeriat ister mi sanıyosun?

ha bu arada aksiyon dergisinin ne dergisi olduğu umrumda değil, aziz nesin bunları söylemiş mi söylememiş mi, beni ilgilendiren o. söylediyse bilip bilmeden ali nesin'e laf atanlar utansın.

Hayır, etraftaki gerçekleri görmezden geliyorsanız en azından Persepolis'i izleyin dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
demokrasi anarşi demek değil ki. ferhan şensoy söylüyo diye "oo kesin doğrudur" mu diyelim? o değil de siz neden farklı fikirlere bu kadar tahammülsüzsünüz esas onu irdelemek lazım. özgürlükçüler bundan önce nerdeydi demek de ne saçma şeydir bilemedim, sanki 80 yıldır gözlemliyosun kim özgürlükçü kim değil gibi..

Farklı fikirler dediğin şeylerin ülkeye zarar vericek olmasından dolayı.

Refah Partisi, Fazilet Partisi gibi zihniyetler boşuna kapatılmadı.
Türbanın Türkiye'ye kim tarafından ve ne amaçla ithal edildiği belli.
Türbanın (ve karaçarşaf) İran'da dine rağmen din üzerinden zorlatılma için kullanıldığı da belli.
İran'ın ve Afganistan'ın durumu da belli.
Bir ara din üzerinden prim yapan kişinin hangi ülkeye kaçtığı da belli.
Ilımlı islam denilen AKP'nin kullandığı stratejinin hangi devletler tarafından üretildiği ve alkışlandığı da belli.

Buna rağmen, "farklı fikirler" kisvesi altında buna destek mi olalım?

Kaldı ki, "türbana evet derim, ama satanistlere ve nazilere müsaade etmiycez" deniyor.
Bu ülkede özellikle son zamanlarda tek bir vukuatı olmayan satanistlere ve nazilere terörist gibi davranılırken, türbanı savunan kişilerin bir sürü vukuatı olmasına rağmen tek özgürlükçü hümanist toplulukmuş gibi davranılıyor.
buna da çifte standart denir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Farklı fikirler dediğin şeylerin ülkeye zarar vericek olmasından dolayı.

fikirler ülkeye zarar vermez, eylemler verir. türban yasağı bu ülkeye zarar veren bir eylemdir örneğin. refah ve fazilet partisi anayasaya aykırı hareket ettikleri için kapatılma davası açıldı ve çat kapatıldılar, bundan önce de biçok parti kapatıldı çeşitli nedenlerden dolayı. bu mesele hukuk meselesidir.

Burası ne iran, ne de afganistan. Burası başka bi ülke. başka bi halk yaşıyo burda, başka bi yönetim, başka bi kültür, başka bi dil var. olayların gelişimini tamamen dış etkenlerle bağdaştıramazsın, illa içerde, sistemin tam göbeğinde yapılmış çok büyük hatalar olmalı durumun bu kadar vahim olması için. bunları sorgulamadan da herhangi bişeyi çözmek mümkün değildir.

ha türban nerden ithal edilmiş, bi saniye, toktamış ateş'in yazısına bakalıımm:
"Türban", Sayın Doğramacı ve YÖK'ün, 10 Mayıs 1984 tarihinde uydurdukları bir yalandan başka bir şey değildir.

yazının tamamı

Bone said:

türbanı savunan kişilerin bir sürü vukuatı

hangi vukuatlar? türban takanlar bizzat bi vukuat yaratmışlar mı? türbanı savunan kişiler zaten üniversteye girebiliyo ki, bi engel yok onlara karşı..satanisti de giriyo, nasyonel sosyalisti de giriyo. onların belli giyim kodları var mı, sokakta yürürken "aa bak bu nazi, bak bu satanist" diye belirleyebiliyo musun? bu inanç veya düşüncelerinden dolayı okumaktan mahrum bırakılan olmuş mu ülkede?

olan, etliye sütlüye karışmayan, bi iş bulabilmek için üniverste okumak isteyen ama aile baskısıyla devlet baskısı arasında kalmış kızlara oluyo..
Sosyal ağlarda paylaş

fightersfight said:

-internet forumunda yüssüzlük olamıyacagını bin kere söyledim.bu foruma 20 kere atilan biri 20 kere gelebilir üye alımı oldugu sürece.

Yüzsüz olduğunu biliyoduk tamam da bir insanın üye alımı kapanana kadar trollük yaparım şutlandıkça dönerim kimse de bişey diyemez diyecek kadar yüzsüz olabileceğini sanmazdım.

Bak, ne güzel demişsin. atılmak. eğer gitmeni istemeseler niye atsınlar? kullanıcılar atmıyo bu arada, yetkililer atıyo bunu da belirtiyim. Demek ki bişeyler yanlış di mi?

Nereye gidersen git, bazı kurallar vardır. Günlük hayatında, okulda, işte olduğu gibi forumda da vardır. Nasıl günlük hayatında bazı şeyleri yapman yanlışsa, burada da yanlıştır.
Nasıl olsa dayak yemiyorum, üyelik te bedava, şutlandığım yere istediğim kadar dönerim mantığı yüzsüzlüktür. Dünyada da olsan forumda da olsan jüpiterde de olsan yüzsüzlüktür.

Eğer kullanıcıları dinlemiyorsan bir de yetkili ağzından alalım aynı şeyi;
http://forum.paticik.com/read.php?13,3068876,3077632#msg-3077632
en üst mesaj...

Zegna said:
isim vermiyorum ama, kovuldugun yere 10.kez donulmez.

yuzsuzluk yapmayin..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
Burası ne iran, ne de afganistan. Burası başka bi ülke. başka bi halk yaşıyo burda, başka bi yönetim, başka bi kültür, başka bi dil var. olayların gelişimini tamamen dış etkenlerle bağdaştıramazsın, illa içerde, sistemin tam göbeğinde yapılmış çok büyük hatalar olmalı durumun bu kadar vahim olması için. bunları sorgulamadan da herhangi bişeyi çözmek mümkün değildir.

İran'ın bir de şah dönemi vardır.
Şah'ı indirmek isteyen insanların asla akıllarında molla yönetimi yoktur, mollalar bundan fırsat bilip yönetimi ele geçirmiştir.

Merak ediyorsan Viktor'a sor, anlatsın.

said:
ha türban nerden ithal edilmiş, bi saniye, toktamış ateş'in yazısına bakalıımm:
"Türban", Sayın Doğramacı ve YÖK'ün, 10 Mayıs 1984 tarihinde uydurdukları bir yalandan başka bir şey değildir.

Türban (tesettür) İran'da mevcut olan giyim şeklidir. Bunu da Fetullah Gülen ithal etmiştir. Elbette Fetullah Gülen yönetimde olmadığı için, direk "bakın ben ne getirdim" diyerek çıkmamış, başkalarına sunmuş, onlar çıkartmıştır.

said:
hangi vukuatlar? türban takanlar bizzat bi vukuat yaratmışlar mı? türbanı savunan kişiler zaten üniversteye girebiliyo ki, bi engel yok onlara karşı..satanisti de giriyo, nasyonel sosyalisti de giriyo. onların belli giyim kodları var mı, sokakta yürürken "aa bak bu nazi, bak bu satanist" diye belirleyebiliyo musun? bu inanç veya düşüncelerinden dolayı okumaktan mahrum bırakılan olmuş mu ülkede?

Satanist kıyafetleriyle veya nazi kıyafetleriyle girebilen oluyor da "mahrum bırakılan olmuş mu" diye soruyorsun.

Ayrıca bırak Allah'ını seversen.
Dışarda türban takan gençlerin, üniversitelerde okuduğunu ikimiz de biliyoruz. Bunu inkar etmeye gerek yok. Kafalarına peruk takıp girebililiyorlar.

Türban takan kızların bizzat vukuatları olmuştur. "6.4 yetmedi mi?", camiye kendini zincirleme ve polis gaz bombaları arasında türban eylemleri. Hadi bunları geçelim, komünüstlerin bu tip eylemlerini sıkça görüyoruz.

Ama "türban"ı koruma amacıyla Malatya katliamı gibi olayları çok gördük. Şu Danıştay saldırısında bile çıkan adam Vakit gazetesinden etkilendiğini, türbanı korumak, dini korumak istediğini söylemişti.
Sosyal ağlarda paylaş

yazıyı okumadın mı bone? türban kelimesinin dahi nerden çıktığını anlatıyo. cumhuriyet gazetesiyle büyümüş bir çocuk olarak toktamış ateş'in yazısını görmezden mi geliyosun, yakıştıramadım sana..

nazi kıyafeti nedir, satanist kıyafeti nedir, nolur açıklar mısın? kıçımızdan kıyafet sallamayalım, lütfen.

işte niye böyle komik uygulamalara gidiliyo onu anlamıyorum, neden peruk, neden bere? türbandan çok daha komik ve garip duruyo , üstelik ben türbanlı olsam rencide olmuş hissederdim kendimi. sen üniverste kapısından girerken "onu çıkar, bunu giy" deseler, noluyo lan demez misin?

eylem yapmak herkesin hakkı, üniverstede okuyup da eylem yapan binlerce insan var zaten, burda neyi öne sürdün anlamadım?

malatya katliamını türbanlılar mı yaptı? madımak'ı türbanlı kızlar mı yaktı? hayır. ama fatura onlara kesiliyo. çünkü gerçek failleri bulun(a)mıyor. sorunu çözmek yerine halı altına süpürülüyor. ve kurunun yanında yaşı da yakıyolar göz göre göre.

iyi o zaman ben de Atatürk'ün mirasını korumak için türbanlıları katledeyim, bu sefer gidip Atatürk'e mi laf atacaksınız?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar inanç özgürlüğünü savunduğunuzu görünce gözlerim yaşarıyor Sir.

Bir Alevi olarak bana ilkokulda/ortaokulda Sünni yorumlu din dersleri zorlatılmıştır.
Ortaokulda sağolsun hocalar birşeyler öğretmiştir, ama özellikle ilkokulda sadece arapça dua ezberlettiler.
Ben hiç birşey anlamam arapçadan, arapça ezberlemek zor gelirdi ve din derslerinden zayıf alırdım. İlkokulda notlarımı düşüren bir dersti.

Peki madem üniversitelere (üniversitelere gitmek zorunlu değildir, hatırlatırım) giren kızların bereyle değil türbanla girebilmesini savunuyorsunuz,
neden İlk öğretimdeki din kültürü dersinin zorlatılmasına ses çıkarmıyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

çıkartıyoruz abi, sen aç topik bak nası savunuyorum din derslerinin değişmesi gerektiğini.

sen yine aynı hataya düşüp "bunu yapıyosunuz da bunu niye yapmıyosunuz" gibi kofti argümanlar üretiyosun. o zaman sen bugün TC için naptın, bugün Atatürk için naptın, neden 29 ekim'de anıtkabire gitmedin diye de soralım, bi yere varamayız ama baştan söyliym.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Bu kadar inanç özgürlüğünü savunduğunuzu görünce gözlerim yaşarıyor Sir.

Bir Alevi olarak bana ilkokulda/ortaokulda Sünni yorumlu din dersleri zorlatılmıştır.
Ortaokulda sağolsun hocalar birşeyler öğretmiştir, ama özellikle ilkokulda sadece arapça dua ezberlettiler.
Ben hiç birşey anlamam arapçadan, arapça ezberlemek zor gelirdi ve din derslerinden zayıf alırdım. İlkokulda notlarımı düşüren bir dersti.

Peki madem üniversitelere (üniversitelere gitmek zorunlu değildir, hatırlatırım) giren kızların bereyle değil türbanla girebilmesini savunuyorsunuz,

bu ne abi hem bu ülkede laikliğin mevcut durumuna dokunulamaz diyorsun, hem din dersinden şundan bundan bahsediyorsun. bülent arınç bile olsa bu ülkede laiklik yeniden yorumlanmalı dediği zaman birisi ortaya çıkıp evet bakın benim de böyle böyle sorunum var demiyorsunuz, bülent dediyse şöyle böyle akp sana güle güle demekten başka ne yapıyorsunuz.

yani anlamıyorum, anlayamıyorum. bu ülkede laiklik adı altında dayatmacılık yok mu diyorsunuz, bize varsa herkese olsun mu diyorsunuz ne diyorsunuz? elin ortodoksu sittin senedir papaz yetiştirdiği okul açılsın ister laiklik, alevi der ben cem evi isterim laiklik, herkes bişe ister hep laiklik.

kimi memnun ediyor laiklik bu şekliyle ülkede? ha bunu söyleyince laiklik olmasın demiyoruz tabii, olsun da abd gibi olsun ingiltere gibi olsun. bişe olsun anasını satim, mevcut durum tat vermiyor işte apaçık ortada. sadece laiklik de değil, herşey elden geçsin, ama bir türban ayağına milyonlar kitlenip kalıyor böyle gece gözüne ışık tutulan tavşan gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış yorumluyor olabilirim ama university kelimesini latin kökenine bakmadan ingilizce türetirsek "universe city" olur heralde. Bu bağlamda da kendilerini ülkelerden bağımsız algılıyor olabilirler.

Bu arada wiki'den baktım açılımı latince olarak: "community of teachers and scholars" imiş. Yani öğrenci, öğretmen topluluğu oluyor sanırsam.
Sosyal ağlarda paylaş

bleda said:
Rektörler bunlara ayar verdi bi güzel.

Siz 600 kişisiniz türkiyede 86k ögretim görevlisi + asistan var die.

valla rektörün yediği genel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi ve başörtüsü yasağının kalkması gibi ayarlardan sonra , açıkçası onunkine ne derece ayar denir ayrı , bir de heralde o sayı da tam tersi olucak , o da çok üzücü :/
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
belki rastlamamışsındır birkaç kez yeri geldiğinde bütün din derslerinin kaldırılması gerektiğini savunduğumu söylemişimdir (sir'e söylemişsin ama türbanın serbest bırakılmasını savunduğum için üstüme alınıyorum)

ve yine söylüyorum, din derslerini içeriklerinin değiştirilmesi, seçmeli yapılması falan değil tamamen öğretimden çıkarılmasını savunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben sam, sir ve diger benim gibi aynı görüşü savunanların sabrına hayran oldum.
sir,sam,malik+ sufi,

beyler bu faşist adamlara laf anlatmaya çalışıyorsunuz,güzel güzel argümanlarınızı yazıyorsunuz
anlamıyorlar.
zaten anlamadıkları için faşistler.bu bir paradox.

demokrasi,faşizm,hukuk,
bunların hiçbiri hakkında yeterli bilgiye sahip degiller sizin gibi.araştırıp da bakmıyorlar,başkalarının fikirlerini kaale bile almıyorlar,kapalılar.

adam diyorsunki şu şu sebebten dolayı böyle diyorsun,hakaret ediyorlar saçma diyorlar , o laflarıda tükeniyor bu sefer başlıyorlar olayı kişisellige dökmeye.

bu forumdan 10 kere banlandım,20 kere de banlanırım hiç şeyimde degil.bu dar kafalılar zaten dar,dışarı açılamıyorlar.
tek yapabildikleri kinlerini bir tür atma yöntemi izlemek.

bu foruma " ben nolifer degilim" diye topic açıp uzun uzun paragraflarla hayatını savunan komplexli bir insan zaten nasıl bu konular hakkında tarafsız yorum yapabilir ki?

nefretten besleniyorlar.
karşılarına birilerini almadıkça yaşayamazlar çünkü kişilik sorunları var,düşmanları olmadan yaşayamazlar.

nasıl beşiktaş, fenerbahçe ve galatasaray olmazsa beşiktaş olmaz,
bunlarda öyle.
burdan köpükler saçarak nefretlerini belirttikelri adamlar sokakta yanlarından geçiyor gıkları çıkmaz.

kendilerine düşman edinerek , kişilik ediniyorlar,
bone a sorsan nasıl birisin anlatsana diye,

adam ilk türbana karşı olan biriyim der.
bide nolifer degilim tabiki der.
birde paticik forumunda madalya sahibi arkadaş.

ha derseniz madem bu forum şeyinde degil niye tekrar tekrar geliyorsun yüssüzlük de degil diyorsun.

insanları tanıyorum,sosyolojik tesbitler yapıyorum,insanların haksız duruma düşünce ne gibi tepkiler verebildigini görüyorum,böyle fikirler insanlar tanıdıkça kendim de gelişiyorum benim için bir deney oluyor.hadi bakem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...