Disparition Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Eğer işletim sistemi olarak Ubuntu kullanan varsa buradan yardımlaşabiliriz. Kullandığınız yararlı programları paylaşabilirseniz çok sevinirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 ben, sevgilim, annem ve 3 ya da 4 arkada$ım daha ubuntu kullanıyoruz.. annem garip kaçmı$ olabilir tabi ama kullanım amacına uygun olarak ben ubuntu kurdum o da ha windows ha ubuntu diyip giri$ti.. neyse.. bi problem olursa yardım edebilirim.. ps: yarım saat önce bir arkada$ıma msn'den ubuntu ile ilgili 2 saatlik bi yardımı bitirdim mesela :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Isletim sistemi linux, distribution'i ubuntu olanlar diyerek yardimlasmaya baslayabiliriz mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 riglous, derslere falan giriyorsan yada girecek olursan öğrencilerin yandı valla. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BLaXx Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 baya bi donem kullandim, su anda kullanmiyorum.. ama her turlu yardimci olmaya calisirm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Mirage said: riglous, derslere falan giriyorsan yada girecek olursan öğrencilerin yandı valla. :D Pek sevdiklerini soyleyemem.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Ubuntu, fedora, kubuntu derken kubuntu'dayım bir süredir. Xubuntu düşünüyordum bir süredir ama onun da yeterince iyi olmadığına karar verdim (tek fark masaüstü sistemleri aslında). Fırsat bulursam tekrar ubuntu'ya dönmeyi düşünüyorum. Gerçi asıl istediğim paketleri tek tek özenle seçilip kurulmuş bir debian üstüne gnome. Biraz daha uzun soluklu bir 'fırsat' lazım tabi bunun için =) Bu arada "Ubuntu kursam mı ?" diye düşünen arkadaşlar varsa çıkalı fazla olmayan 7.10 sürümüyle donanım konusunda epeyce rahat edeceklerdir. Ubuntu 7.10'da "Restricted Drivers" olayı sayesinde epeyce insanı da bu dertten kurtarmış oldu. En basitinden bana kafayı çizdiren, linux sürüsücü olmayan wireless kartım ile artık sorunum yok. Son zamanlarda epeyce distro karıştırdım. PC Linux şu aralar epeyce popüler gibi ama ben sevmedim yinede. Yeniyim ve/veya yeni soluk istiyorum derseniz Ubuntu'yu en azından bi deneyin diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ppoyr Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 ubuntu skinli windows kullanıyorum, yardım konusunda birsey diyemicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 riglous said: Isletim sistemi linux, distribution'i ubuntu olanlar diyerek yardimlasmaya baslayabiliriz mesela Vakti zamanında başka bi yerde böyle söyledim diye adamlar yokedecekti beni Linux işletim sistemi değil çekirdektir diye =) PS : http://www.enixma.org/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 edit: yanlış yere post Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 olay linux'un ne olduğu değil Ubuntu kullananlar ile ilgili sanki ya.. yoksa insanlar linux'u halen linaks ya da linüks diye okurken çekirdekmi$ sistemmi$ tartı$mak pek de yerli değil :) ubuntu sorunlarını konu$alım ya da daha geni$ ifade ile debian sorunlarını, o bunu dedi sen $öyle dedin'i değil. kimse kimseye ayar vermeye çalı$massa daha sağlam sonuçlar çıkabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Cagar bre o topa tutanlari. Bizi de yoketsinler hele bi. said: The Free Software Foundation views Linux distributions which use GNU software as GNU variants and they ask that such operating systems be referred to as GNU/Linux or a Linux-based GNU system. However, the media and population at large refers to this family of operating systems simply as Linux. While some distributors make a point of using the aggregate form, most notably Debian with the Debian GNU/Linux distribution, the term's use outside of the enthusiast community is limited. The distinction between the Linux kernel and distributions based on it plus the GNU system is a source of confusion to many newcomers, and the naming remains controversial. Bu UO oynarken, "ben nebula oynuyorum" demeye benziyo. Linux kernel'i GNU/Linux disinda baska bir sistemde kullaniliyor mu? Nayir. O zaman Linux'a isletim sistemi diye hitap edersin. Cekirdektir, dogru soyluyosun. Ama distro'lar hala Linux distro diye geciyo cogu yerde. Yukarda yazdigi gibi cok azi Debian GNU/Linux distribution diyor ki, o yokedenlere iletirsin. Ayrica gunumuzde Linux'u OS olarak kullanan kalmadigini dusunursek, Linux'tan kasit Linux kernel'den baska bir sey olamaz zaten. Sorun konusalim. Ama sorun olunca yeni baslik aciyoruz. Tekrar bakmak istedigimiz zaman da ariyoruz. Zaten yabanci forumlarda yeterince cozum mevcut. 7.10'la beraber bircok sorunu da duzelttiler. Bence abartmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ppoyr Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 isletim sistemi hem cekirdegi (linux) hem de software i (GNU) tanımladıgı icin ve distrolar da cekirdek uzerine software i modifiye ederek olusturuldugu icin linux kernel debian distro demek daha dogru gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Şu an KDE4 paketlerini indiriyorum Ubuntu'ma eklemek için. openSUSE'ye de geçme ihtimalim var, hatta KDE 4'ü seversem büyük ihtimalle öyle yaparım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 burada bazı cevapları bulacağını dü$ünüyorum:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Alpha 4 KDE4 kullanmıyor tam olarak. Burası var: http://www.kubuntu.org/announcements/kde-4.0.php Çok sevdim ama. 8.04 ile Kubuntu'ya geçerim ben de. Zaten Pulse Audio'yi heyecanla bekliyorum epeydir. Fedora ile denedim ama Fedora'yı sevmiyorum ben. Red Hat'e yıllardır bir antipatidir gidiyor bende. openSUSE zaten 19 Haziran'da çıkacağı için şimdilik onu düşünmeye çok gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Bu çıkan -ve benim hayallerimi yıkan- KDE 4 KDE ekibinin tam olarak yapmak istediğinden çok çok uzakmış, öyle söylüyorlar. Ekibin yalancısıyım ben de. KDE 4'ü görüp test etmek için yeni kubuntu sürümünü beklemek çok daha mantıklı gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 abi neler diyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 KDE4 cikmadi mi zaten ya? Niye bekledigini anlamadim ben? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 GERGE'nin verdiği linkten KDE 4'e bir göz attım. Live CD yavaş olduğu için çok ayrıntılı bakamadım ama ilk izlenimim iyi. 8.04 Hardy Heron çıkınca Kubuntu kurarım daha detaylı bakarım. Yada şu anki Ubuntuma mı kursam kararsız kaldım. Neyse daha var zaten. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 kde'yi hiç sevmem ama youtube'dan birkaç kde4 videosu izledim, galiba kde'ye geçicem =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 riglous said: KDE4 cikmadi mi zaten ya? Niye bekledigini anlamadim ben? Çıktı pek tabi, fakat dediğim gibi biraz hayal kırıklığı oldu. Dediğim gibi düşünülen KDE4'ten pek uzakmış şu anki hali. Söyledikleri tarihte çıkarabilmek için aceleye geldi sanırım. Biraz daha zamana ihtiyacı var diyebiliriz KDE4 için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 di said: riglous said: KDE4 cikmadi mi zaten ya? Niye bekledigini anlamadim ben? Çıktı pek tabi, fakat dediğim gibi biraz hayal kırıklığı oldu. Dediğim gibi düşünülen KDE4'ten pek uzakmış şu anki hali. Söyledikleri tarihte çıkarabilmek için aceleye geldi sanırım. Biraz daha zamana ihtiyacı var diyebiliriz KDE4 için. acaba bu aksamada windows ve mac ortamlarının da hazırlanı$ı bi sebep midir aklıma takıldı. neticede gnome rulz sevemedim kde'yi. sevdiremiyorum da ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 5.1 ses sistemim var.ses kartı onboard.windowsda gayet guzel çalısırken kubuntuda rearlar ve center çalısmıyor.nasıl çözebilirim ? nası tanıtacam 5 hoparloru sisteme ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 performans artışı için noatime ile okuma işlemlerindeki performansı artırabilirsiniz ~$ sudo gedit /etc/fstab # /etc/fstab: static file system information. # # proc /proc proc defaults 0 0 # /dev/sda1 UUID=11689d6d-0167-4fe6-8050-c5c07b358677 / ext3 defaults,errors=remount-ro,noatime 0 1 aynen şekildeki gibi yerine yerleştiriyorsunuz /dev/sdb1 /media/Seagate ntfs-3g defaults,noatime 0 0 NTFS hddniz varsada işe yaraması gerek. http://www.faqs.org/docs/securing/chap6sec73.html kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar