Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika-Reyting-Xbox-Reality-Kim Haklı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar,xbox'a yazdığım bir rpg oyunu sayesinde singapur tabanlı bir şirketten proje teklifi aldım,başta Amerika olmak üzere çoğu yerde ratingler parça parça(broadcast,cable vs vs) şeklinde olduğundan bu dataları net tabanlı birleştirip dünyada total ne izlendiğini veren bir program yazıyorum,sona geldim.
Şirket tarafından satın alındı program ama hem şirketin hem benim kararsız kaldığım bir nokta var şirkette çalışan birinin yüzünden.

Geçen hafta sunum yaptığımda,adamın biri çıkıp bana Reality Şovlarda izleniyor,onlarıda reyting listemize almalıyız dedi.Adam haklı,evet bir csi yada bir nfl maçının altında izlenme oranlarına sahip ama masraf düşük olduğu için programlar kendine yer bulabiliyor.

Bendeonlarıda programa dahil ettim,sunumumu yaptım ama o adam yine beğenmedi.Geçen gittiğimde bana şunu dedi;
"e sen bbgyi,real world'ü episode olarak almışsın."
Dedim ki İnsanlar uyur,işe gider,okula gider,aşık olur,sex yapar,yemek yer,oyun oynar,internete takılır,film izler,gezer vs vs.
Bundan Tvye kalan vakit zaten azdır
(Türkiyede günde ortalama 5 saat Tv izlenmekte
Hollanda da günde ortalama 3 saat Tv izlenmekte)
(Ki Pc kullanımı arttıkçta tv izlenimi düşmekte)
E bu 3saatin içinde Haberide,Lostuda,Nflide,Futboluda vs var.
Bundan dolayı Reality Şovlar,7/24 yayın yapsa dahi Episode şeklinde 1saatlik yayınlardan reyting alırlar.Çünkü vakit o kadar.
Sonrasındaki diyalog;
Adam: Dediklerine katılmamak mümkün değil.Ama o kadar basit mi dediğin,youtube gibi siteler niye tutuyor o zaman,biri birinin havuza taş fırlatmasını niye izliyor?
Ben:20saniyelik Taş fırlatmakla,7/24 aynı şey mi?Kaldı ki bir esprisi,bir güzelliği olmayan videolarda youtubeta çokta izlenmiyor ki.
Adam:Justin Timberlake'i 7/24 tvye koysalar izlemezmisin?
Ben:Ben kimse bunu izlemez demiyorum,insan bir algı alır,Justin'in 1 günü nasıl geçer,1haftası nasıl geçer,bakabilirim ara ama 1haftadan sonra o da rutin olucaktır.Ondaki algımı almış olucam.Kaldı ki Justinde uyucak,saatlerce ses çalışıcak filan bu kısımlar izlenmez ki dedim.E ben Friends,Prison Break izlemek varken ona mı harcıcam zamanımı yapma etme dedim.

Bunun akabinde adam ikna oldu,diğer adamlar baştan beri benim dediklerimi destekliyorlardı zaten.Ama ben yinede konuyu araştırmak istedim, Realitylerin 7/24reytinglerine baktım fakat nette bunun hakkında bilgiye denk gelemedim.

Sizin bildiğiniz bu konuda siteler varsa çok iyi olur,
Site öneriniz yoksada en azından benim dediklerimin mantıklı olduğunu söylerseniz,içim rahatlarsa bu konuda,site söylemiş kadar olursunuz..
Mesaj tarihi:
Bence haklısın çünkü kimse ama kimse 7/24 reality izlemez.Gerçi Türkiye'de 5 saat TV izleniyor ama galiba bir araştırmaya göre (ne kadar doğrudur tartışılır.) 2.4 milyon Türk 7/24 TV izliyormuş.Ve gene Türkiye'de reality şovlar çılgınlık yaratıyor,bunu da biliyoruz.Ama bana baklırsa gerçektende reality şovlar reytingi Episode başı alırlar.Yani kaç kişi izlemiştir evin içini 7/24 gösteren BBG kanalını?
Mesaj tarihi:
Bone said:
aklıma "microsoft bana iş teklifi etti" veya "macromedia'da çalışıyorum, flash programını ben yaptım" diyen fake'ler geldi.

bu kadar uzun ve normal yazılar yazıyolar mı o fakeler ?
Mesaj tarihi:
Evet 7/24 izlenmiyor dediğin gibi ayrıca, en azından Türkiye'de gözlemlediğim kadarıyla bu tarz programları her gün izleyenler, her gün aşağı yukarı aynı saatlerde izliyorlar. Yani gündelik işleriyle tv izlemesini bir programa sokuyor bir nevi ve her gün aynı saatlerde tv başında oluyor. Bu yüzden, program 24 saat yayınlansa bile belirli kitlelerin hangi saatlerde o programı izlendiği bulunabiilir.
Mesaj tarihi:
Hmm..hakkımda daha çok bilgi için;
nielsenmedia.com'a maille veya başka bir yolla ulaşırsanız,onlardan Tr'den sadece Tunç isminde birisinin çalıştığını ve Bilg.Müh. 3.sınıfta okumakta olduğunu filan öğrenebilirsiniz..
Mesaj tarihi:
Yorumlar için sağolun tek birşey daha sorucam müsadenizle,şuana kadar tek aksi bir yorum gördüm,o da imdb truman show forumlarında.
Adamın biri şöyle dedikten sonra;
Nobody would watch this... maybe a 2 hours every week of the best parts, but no one would actually watch all day...

Biri böyle cevap vermiş;
Have you not seen the nutters who live for Big Brother? I know people at work who follow that show religiously, despite it being... what eight series so far? Kind of tragic. Plus, with it being on all the time, people would probably tune in at different times, different target audiences viewing different time slots.

Plus, movie. Let's suspend disbelief for awhile.

Bbg için deli olanlar?
işte bile düzenli izleyenler?
yahu iş bu,işte nasıl tv izlersin,hemde reality show filan?
8series demiş ama 8seri 7/24ten devam etmedi ki episodelardan devam etti ve son 2senedir reytingleri yüzde 40bazda azalmakta..Değişik zamanlarda değişik kişilerin bakması çokta birşey ifade etmez ki,sonuçta genelde akşam 7-12 arası ne izlenirse ordan para kazanılır.

Haksızmıyım?

İlgilenip 2 cümle karalayanlara teşekkürler

@xbox oyunu hakkında pmde aldım,1-2kelimeyle geçiştirmek yerine yapım sürecinide aktarıcağım bir başlık açıcam konuyla ilgili bu akşam:)
Mesaj tarihi:
topice giriş çıkıyordum kaç gündür, bugun okuma fırsatı buldum, ilginç bir konuymuş.

yorumum:
bütün olarak nasıl alınabilir ki zaten
belli bir saat dilimine göre değil mi reytingler
bütün kabul etsen bile ayırmak zorunda kalırsın

bölüm olarak nitelendirilmesi daha mantıklı da
bunu nasıl sınıflandırıyorsun
mesela elemelerin yapıldığı haftada bir olan final bölümünü mü kastediyorsun
yoksa hergün şu saatler arasında yayınlanan görüntülerden en çok izlenileninde göre mi
Mesaj tarihi:
şöyle söyliyim,
Nfc'i geçen hafta 93 milyon kişi izledi broadcast üzerinden
Başka bir platformdan 10milyon kişi daha izlemiş bunu,
bu tarz verileri birbirini cinsine çeviren nielsenmedia var ama bunları toptan bir şekilde sunmuyorlar,bizde onlardan aldığımız verileri toptan bir şekilde sunucaz,zira bu yönde talep varmış piyasada..

haftalık episodeları katıyorum,günlük özetlerin yer aldığı öğle kuşağını katıyorum ki 1saatlik genelde ve çokta bir rating getirisi olmuyor.
ama asıl benim merak ettiğim,bazı kanallar mesela kanal6 bir ara akademi türkiye evini canlı vermişti,bunların bir reyting getirip getirmiyeceği..
özet varken ki onu bile izleyen kesim çok fazla değil,7/24 yayın yapan reality kanallarıda dahil etmeliyim,dahil etmek için sanırım başka anlaşmalar vs gerekicek ama düzgün bir getirisi olmucaksa,bir reyting döndürmüyorsa,eklemekle uğraşmak istemiyorum,istemiyoruz açıkçası.
Mesaj tarihi:
reality showlar rating getirmiyo olsaydi, su anda bilmemkacinci sezonlari cekilmezdi hicbirinin, inanilmaz fazla bi kitlesi var bunlarin ve futbol takimi tutar gibi showdaki insanlari tutuyo insanlar, ve ev hanimlari ozellikle gunun buyuk bi bolumu bu showlari izleyebiliyo, hatta su anda ki writer's strike oalyi sebebiyle bu tur showlar daha da onem kazanmis durumda cunku senaryoya ihtiyaclari yok. bunlardan cikanlar showdan sonra da unleri surduruyo ki, bu da ne kadar ilgi cektiklerinin kanitidir.
Mesaj tarihi:
insanlar herhangi bir reality show'u izlemiyor ama dikkatini çekmek isterim. özellikle son zamanlarda, ünlülerin yer aldığı show programları ortaya çıktı ki, bu sıradan insanların artık o kadar albenisi olmadığı sonucuna varabilir.

eskiden, bu şovların yeni olduğu zamanlarda BBG uğur, BBG hasan, bbg michael gibi tipler ortaya çıktı ama sanmıyorum ki bir defa daha ortaya çıksın.

dediğim gibi, içinde olan kişiye göre değişebilecek bir konu.
bülent ersoy'u koysan mesela 7/24 izlenir.
Mesaj tarihi:
yıldız teknikden doğuşa yatay geçiş yaptım,dersleri paralel,sanırım 1dönemde erken biticek bir aksilik olmazsa..

Konuya cevaben,
Bülent Ersoy konusunda da,herkes belli bir süreden sonra ünlü olur.Tvye birini koy,o 3hafta sonra ünlüdür,bbglerin ilk hafta düzgün reyting almayıp sonra tavan yapması bundandır,yapımcıların ve Pelin Akat'ın dediğine göre.

Ama bu demin dediğim mantığa geliyor,Türkiye gibi çalışmayanların tonla olduğu bir ülkede bile 20-24kuşağı dışında top100reytinge 3-4program ya giriyor ya girmiyor,e böyle bir ortamda 7/24 reality kanalı izlenir demek garip geliyor bana
ki günlerdir nette araştırmama rağmen episode dışında reality tvlerin full gün izlenme reytinglerinden bahsedilmiyor.

Sanırım arkadaş 7/24 yayında olur ama onların 1-2saatlik özeti filan özlenir tarzda dedi?
Mesaj tarihi:
tv konusunu bilmem ama iktisatta bir kural vardır say kanunu diye. her arz kendi talebini yaratır.

izleyenler mutlaka vardır 7/24 ama dikkate alınacak kadar olduklarını sanmıyorum. ayrıca rating denen şey eğer reklam verenler için ölçülüyorsa ki öyledir, bu tip insanların yüksek bir alım gücüne sahip olmadıklarını tahmin etmek güç değil.
Mesaj tarihi:
Kendimi yanlış ifade etmemden kaynaklı ufak bir yanlış anlaşılma söz konusu sanırım aquila,Head,huun la;
Reality Şovlar 3 kısımda oluyor;
1-Gündüz Kuşakları
2-özet ve eleme haftası
3-Bir kanal üzerinden gün/gece aralıksız yayın.

1.'nin reytingi 80-100.sıra aralarında gidip gelmekte,
2.'nin reytingi ilk 20 civarında değişmekte,
ama 3.yle ilgili bir data bulamadım,kendime ve insanlara danıştım;
Kod yazmak,Wow oynamak,Friends'i tekrar tekrar izlemek,Gezmek,Kız arkadaş edinmek varken tvye az bir süre ayırdığımı farkettim ve tüm dünyada da eğilimin bu yönde olduğunu biliyorum(günde 3-5saat)
e bunun bir sonucu olarak 3.şık otomatik olarak çürümekte değil mi zaten arkadaşlar?

Sanırım ben 7/24 derken genel konsept olarak Reality Şovları kastettim sandınız,ama hayır,1.ve 2.şekilde episodelar halinde,gündüz kuşağı halinde izlenir tabiki benim bahsettiğim ve bir dataya erişemediğim 3.nokta.
Mesaj tarihi:
:)head ve huunlada benzeri bir yanlışanlaşılma söz konusu oldu sanırım:)
Dijital Platform tabanlı yayın yapan gruplar,mesela Fox grup,Fox Reality1,Fox Reality2(sallama tabi=) )tarzında kanallar açarak sadece o evden veya her neresiyse orasını göstermekte
ve reyting listelerine bir türlü girememekte,bende bu yüzden bu datayı kullanmama gerek yok dimi diye sormuştum sadece:)
Mesaj tarihi:
adamınbiri said:
olayı tam kavrıyamadım beynim yetmedi sanırım ama reytingler sabah programlarında cuma ve cumartesi geceki 8 ile 11 arası (artık tv de ne varsa) patlıyo

valla ben de anlamadım.
x-box ile reality showlarının arasındaki bağıntıyı çözemedim.

reality showlarının rating'i yüksekse x-box'a da beauty and the geek veya bbg gibi oyunlar mı yapılcak demek oluyor bu?
  • Yeni Oluştur...