Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telekom bizi düşünüyor o/

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Biraz evvel telefon çaldı ve Telekomdan ADSL için arayan bayan kendisini tanıttıktan sonra hat annem adına olduğu için annem ile görüşmek istediğini belirtti. Oğlu olduğumu belirttikten sonra aramızdaki yaşanan diyalog;
- 1024 kbps 4 GB kotalı hizmet alıyorsunuz doğru mu?
- Evet (Bu sırada bende yusuflar başlar, acaba aşan kotalar yüzünden öküz gibi fatura gelecek artık telefonla mı haber veriyolar diye :D)
- Önümüzdeki 2 yıl ADSL hizmeti almayı düşünüyor musunuz?
- Evet
- Telekom'un kotalı kullanıcılar için yeni bir kampanyası mevcut. Yıllık faturadan %12'lik bu indirimden yararlanmak ister misiniz?
- Hat benim adıma kayıtlı değil, bu konuda son sözü benim söylemem doru olmaz dedim. Tam bu sırada da annem telefonu aldı ve görüşmeye başladılar.

Şimdi annem telefonu almasaydı aynen "Zaten ne hizmet veriyorsunuz ki bir de kampanya ayağı yapıyorsunuz ki?" diye başlayıp bayan operatör falan dinlemeden bayağı bi sövecektim. Sen kalk git dünyanın en pahalı internet hizmetini sağla, yurt dışı çıkışlarında stabil bir hız ayarlama, yeri geldiğinde internet hizmetinin kullanımı bile engelle, bir sorun olduğunda telekomda bir sorun, problem modeminizde olabilir, modem ışıklarını kontrol edin şeklinde tavsiyeler ver, bir de gelmiş kampanyamızdan yararlanmak ister misiniz diye sor :X

Oh ne ala memleket...
Mesaj tarihi:
shadowfury, sana o %200 ihtimalin ne olduğunu söliim, adamlar 2 yıl daha kendilerine bağlı kalmanı istiyo çünkü yakında daha iyi alternatifler iyice ulaşılabilir hale gelecek.
Mesaj tarihi:
Abso valla başka şansım yok ya :)

Bi de ciddi yatırımlar var çok büyük sermaye sahipleri tarafından yapılan. Böyle 2 senelik bağlama kampanyalarını değişik şekillerde yaz aylarından beri deniyo TT. Yani umut falan değil belli olacaklar. Ne zaman olur o belli değil işte. Zaten Telekomünikasyon başkanlığı ve 3G olayında bi katakulli döndü, iptal oldu falan...
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Kullanmayın telekom o zaman. :)

telekomun adamları konu dışını ele geçirmiş ehue söylerken inandın mı abi sen o satıra?

telekom'un ne kadar kazandığına dair bir haber vardı bugün gazetede. bayağı bir kazanıyorlarmış. sanırım ilk kez telekoma nette değilken küfür ettim :P
Mesaj tarihi:
1 sene önce falan vardı o indirim geyiği ben üye oldum şimdi cefasını çekiyorum denilebilir. Yazın bir indirim kampanyası vardı ona sokturtmadılar, herhangi bir kampanya olduğunda da yararlanaıyorsun. karşılığında her ay 2,5 lira falan az bişey veriyosun. Bir şekilde patlatıyolar onu bir taraflarımızda o yüzden.
Mesaj tarihi:
Sanırım burdaki kimse agustostaki buyuk indirimi falan hatırlamıyor. Ya da ne biliym gecen 2-3 sene unutulmus.

Adamlar bayagı bayagı indirim yaptılar, hatları 4 katına cıkardılar hala insanlar sızlanıyolar; sizi bilmiyorum ama bende cok nadir olan bi iki sey haricinde hicbi sorun yok. Ben de zamanında cok kufretsem de artık telekom'a kufretmek iyice moda olmus sanırım. Grev sureci haricinde ciddi bi kesinti oldugunu hatırlamıyorum, bi de gecen senelerdeki canakkalede gemi fiber optik kabloya takıldı diye kopan baglantı zamanlarını dusunun.

Kısacası, gelisme var adamlarda ama bunu bile takdir edemiyoruz. Daha guzel/ucuz hizmet gelirse ben de ona gecerim tabii ki ama sırf adamlara gıcıklık olsun diye de abartmanın alemi yok.

İyi servis veriyolar mı, hayır, ama gelisme var mı evet bunu da goz onune alın. Oyle 2 gunde hallolacak is degil bunlar, biraz sabredin. Uzun vadede telekom eger gelistirmezse kendini zarar duseceginin farkında; cunku kendine rakip gelirse gelirleri dusucek ve rakip gelmesini engellemesinin tek yolu devamlı kapasiteyi artırmak. Boylece rakiplerin ortaya koyması gereken sermaye de artacagından aynı servisi vermek icin, girmeyecekler piyasaya. Yani, acıkcası ben Telekom'dan zamanla daha da fazla kapasite artırımına gitmesini bekliyorum. Bakalım zaman gosterecek ne kadar haklı oldugumu ama...

Japonyayla İsvecle de bizi karıstırmanız cok sacma. Ordaki bilgisayar elektronik esya fiyatlarıyla da burdakileri karsılastıralım o zaman nasıl bi fark cıkıcak. Burası Turkiye, evet teknolojide 2-3 yıl geriden geliyoruz hep. Evet insanlar bunu duzeltmeye calısıyorlar, ama adamlar biseyi gelistirdiklerinde bile "biz begenmiyoruz bunu olmamıs" demeye adamlara kostek olmaya gerek yok.

2 yıl abone kalmak istemiyosan da "yok istemiyorum" dersin, indirim yapıcam diyen adama da kızanı ilk defa goruyorum =) Yani, karsına seni orda dinleyecek birini duymussun madem mutsuzsun "hayır kardesim istemiyorum cunku soyle soyle soyle memnun degilim buz yuzden de 2 yıl sizin musteriniz olmak istemiyorum" dersin. Eger yeteri kadar insan bunu derse ve indirim basarısız olursa, emin olun telekomdaki birileri bunu farkedicek ve dusuneceklerdir. Adamlar salak degiller sonucta, yaptıkları indirim ise yaramamıssa biseyleri gozden gecirirler.

Uunutmayın, telekom eskisi gibi yasal olarak tekel degil. Her an rakip cıkabilir karsısına o yuzden eskisi gibi sallapati davranamıyor. Bu gelismeleri gormek yerine habire laf etmek ne size ne telekoma ne de internet baglantınıza bisey kazandırır. Sikayetiniz varsa, baglantınız kopuyorsa sikayet edersiniz olmadı telefonda bagırır cagırırsınız (musteri olarak hakkınız) hic istemiyorsanız da adsl yerine her zmana kablo.net'e gecebilirisiniz.
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:
shadowfury, sana o %200 ihtimalin ne olduğunu söliim, adamlar 2 yıl daha kendilerine bağlı kalmanı istiyo çünkü yakında daha iyi alternatifler iyice ulaşılabilir hale gelecek.

yaw oyle de bide su acıdan dusunmek lazım. su anda smile var onun kullandıgı hatlar turk telekonun hatları kabloları vs. şimdi yeni gelebilecek şirketler kendi kablolarını mı dosicek de turk telekomdan daha iyi verim vericekler?
Mesaj tarihi:
Yani ben bunun ustune ne desem bos. Okumadan yorum yapmana mı bisey diyeyim, yoksa yazıdaki dedigim insan tipine tam uymana mı bilemedim. Siz takılın ya, ilk cıkacak baska operatore gecersiniz de o da size gecirmeyecek sanıyorsunuz herhalde.
Mesaj tarihi:
Ben kendi gorusumu yazdım, eger katılmıyosan katılmıyorum dersin elestirirsin vs. Ama okumadan da laf etmeyin...

Bu arada ben de bekliyorum telekom'dan daha iyi hizmet verecek bi firma olsa da anına gecerim, ama bu mukemmeli beklemek gibi bisey oluyor. Daha eve kısın ortasında donmak uzereyken dogalgaz taktırmak icin bile binbir takla attıgınız bi ulkede, ulkenin en buyuk cep telefonu operatorunun yıllardır insanları kaz yolar gibi yoldugu bi yerde, cok da degisik bir fiyat politikası beklemiyorum acıkcası. Ha, insallah 2 yıl sonra su anda yazdıklarımı yerim.

Ama yemezsem de o zaman aklınızda bulunsun eski gunler.
Mesaj tarihi:
TT'nin bu denli kafasına estiği gibi davranmasının nedeni diğer firmaların yatırım yapmamasıdır.

Diğer firmalar yatırım yapmazsa,TT'ye rakip çıkmak yerine ondan kiralama mantığı ile devam ederlerse böyle devam eder.

Ayrıca TT ülkemiz şartlarına göre iyi sayılabilecek bir hizmet sağlıyor,ayrıca internet hızlarımız halen bir çok Avrupa ülkesi ile aynı.O ülkelerdeki yüksek hızda internetler ise ayrı bir fiyatlandırma ile sunuluyor.

Bizden ucuz ve yüksek hız kullanan ülkeler ise belli zaten.Japonya,Amerika,İngiltere gibi ülkelerle Türkiye'yi karşılaştırıyorsunuz,internet diye ağlıyorsunuz.

Önce diğer gelişmelerimizi tamamlayalım da internetimizde gelişir.Türk Telekom'a kızacağınıza,laf söyleyeceğinize asıl suçlu olan kendilerini rakip diye adlandıran firmalara kızın,asıl suçlu onlardır.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:
TT'nin bu denli kafasına estiği gibi davranmasının nedeni diğer firmaların yatırım yapmamasıdır.

Diğer firmalar yatırım yapmazsa,TT'ye rakip çıkmak yerine ondan kiralama mantığı ile devam ederlerse böyle devam eder.

Ayrıca TT ülkemiz şartlarına göre iyi sayılabilecek bir hizmet sağlıyor,ayrıca internet hızlarımız halen bir çok Avrupa ülkesi ile aynı.O ülkelerdeki yüksek hızda internetler ise ayrı bir fiyatlandırma ile sunuluyor.

Bizden ucuz ve yüksek hız kullanan ülkeler ise belli zaten.Japonya,Amerika,İngiltere gibi ülkelerle Türkiye'yi karşılaştırıyorsunuz,internet diye ağlıyorsunuz.

Önce diğer gelişmelerimizi tamamlayalım da internetimizde gelişir.Türk Telekom'a kızacağınıza,laf söyleyeceğinize asıl suçlu olan kendilerini rakip diye adlandıran firmalara kızın,asıl suçlu onlardır.

Ahanda cok guzel yazmıssın dusuncelerimi, benden daha iyi yazmıssın hatta kesinlikle :P

+1
  • Yeni Oluştur...