Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bursa hakkında bilgi lütfen

la_bombonera

Öne çıkan mesajlar

Estel_Anorien said:
ya cidden bursada böyle akşam eğlenceye gidilecek club'dır bardır nerelerde var ve neler var?

yukarıdada dendiği gibi Heykel'de Leman Kültür var

Kükürtlü barlar sokağında "high-out" var, bence bu aralar Bursa'nın en güzel yeri orası.

Kültürpark'ın karşısında da zelig olsun chaos olsun gayet hoş yerler var.

Fatih Sultan Mehmet bulvarı taraflarında da güzel yerler olduğu söyleniyor ama ne yalan söyleyeyim 3. Kat hariç hiç birine gitmedim. 3. kat'ta fena değildi ama maiilerimizi alırken keşke spam yapacaklarını da ekleselerdi :D

Eğer diyorsan ki benm bat değil club istiyorum, Mudanya yolunda Vici var. Bursa'nın yegane kopuş yeri :D
Sosyal ağlarda paylaş

la_bombonera said:
Önümüzdeki aydan itibaren iş nedeniyle Bursa'ya geçeceğim ve büyük ihtimalle haftanın 5 günü bu sebeple Bursa'da kalacağım. Bu güzide kentimize ilk defa geliyorum ve varsa Bursalı patilerden yardım istiyorum, bana bir ön bilgi verebilir misiniz acaba?

Nelere dikkat etmeliyim, nerelere gidip nerelerin yakınından geçmemeliyim? Özellikle oraya gittiğimde ilk işim kendime antrenman yapabileceğim bir spor salonu ve koşu yapabileceğim bir park gibi bir şey bulmak olacak, bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Spor salonu çok sen nerede kalıyorsun onu söyle yardımcı olurum. Koşu yapmak içinde hangi ilçede kalacağına bağlı. Nilüfer'deysen sorun yok orada çok güzel koşu alanları var. Merkez'deysen tek çaren Kültürpark zaten. Nerelere gidilmez dersen demiryolundan aşağı mahallelere, ovada kurulan mahallelere gidilmez. Ama sen nerede kalacağını iş yerinin yerini falan söylersen daha spesifik sorular sorarsan yardımcı olurum.

-Uludağ'dan İskender Kebap yersin. Santral Garajın oradaki Dİvan lokantasında çok güzel sulu yemek bulunur. Kayhan usulü pideli köfte yenilir.
-Tophane'nin orada arabalı-çay bahçesi var, yine oraya yakın surların orada saklı bahçe var. Surların tepesindeki Kitabevi'de güzel bir yer. İstasyon Cafe var tarihi tren istasyonunu restore ettiler ağaçlar içinde falan biryer.
-Alem-içki mekanı zaten Arap Şükrü'dür. Merkezdedir bulamama gibi bir şansın yok.
-Beşiktaş konusunda dikkatli olmalısın. Teksaslıların mekanları olarak bilinen Altıparmak, Yenimahalle gibi yerlere başka takımların işaretleri ile girilmez.
-Merkezi yerlerde pek güvenlik sorunu yoktur. Ama aralarda geceleri tinercileirmiz falan mevcuttur.
-Tiki kızlar alışveriş merkezlerinde takılıyorlar. Zafer Plaza özellikle. Tam şehir merkezinde cam bir piramit.
Sosyal ağlarda paylaş

Bur-sa-lı-sın muhabbeti vardır ayrıca ki Bursalılar pek kaldıramaz. Zeki Müren ve Bülent Ersoy Bursalıdır evet. Bülent Ersoy Karacaali lidir hatta ki Kumladan Sonra gelen bi köydür orası. Ama Arto falan Bursalı değildir.

Ayrıca Bursalılar da "0" değildir x)
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.lifeinbursa.com/mekan/

Gidilebilecek mekanlar bunlar, şahsi önerilerim:
St. Bernard (cidden çok güzel bi yer, canlı müzik var, yemek)
Vici (club)
Kat 3 (fena değildir, pub)
Saklı Bahçe (çay bahçesi)
Zafira (oldukça şık bi yer, yemek)
tel numaraları vs. en üstteki sitede var.

Ek olarak AVM'lerinden şu an için en güzeli bence Korumax, Mudanya Yolu'nda, Emek girişi (emek berbat bi yerdir ama avm yol üstü etkilemio pek), Zafer Plaza şehir merkezi'nde gayet güzeldir orası da. Carrefour İzmir Yolu'nda ailecek gidilir genelde :P.

Kendini oyalıcak bişiler arıyorsan Danspor'a bi göz at derim, nette bilgi bulabilirsin

Varoş kısımlar hariç kimse kimseye karışmaz Bursa'da, gayet insancıldır Bursa halkı. Çok da güzel bir şehirdir. Bence şu an için en büyük sorunu Bursa'nın Korumax ile Emek kavşağında oluşan trafik ve haftasonları Altıparmak ve Fomara girişlerinde oluşan trafik. Başka da canını bişi sıkmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:
ya bu sitedeki yerler tatmin etmedi pek.. ben böyle alternatif ya da rock müzik calan canlı müzik barı arıyorum kafamda. Barzolar da basmış olmasın ama..

şibumiyi kapadılar :/ daha önce yazdığım gibi leman var barzoların basmamış olduğu :p haftaiçi boş günlerinde resimli iyidir, başka zaman görmemişler veya veletler basıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kat 3 çok güzel, kat 3 ün yanında malta var oda güzeldir, canlı müzik yok ama fiyatları daha uygun.

heykelde bi yerlerde çaçaron vardı, resimli var. daha gecesi için barlar sokağı olabilir. eller havaya, gece eğlence için veni vidi. yada mudanya yolu vici olur. boo da güzeldir ama pahalıdır baya. yeter bunlar. fazlası için mudanya yolundan feribotla istanbula geçiyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Alternatif bir mekan arıyorsan heykeldeki leman kültür idealdir.. gündüz saatleri her nekadar okuldan kacan yada okuldan cıkmıs emolar olsada aksam belli saatten sonra elite kesiminde takıldıgı güzel bir mekan oluyor..Gece gitmeni tavsiye ederim.. (ünivesite ögrencisinden bankacısına avukatına doktoruna kadar gelenler var)

Çaçaron,resimli falan eskiden güzeldi ama son dönemlerde artık hapcısı otcusu ayyaşı tikkysi ortamcısı bile takılır oldu bozdu oralarda kendini..

Uludag kebapcısı şiddetle tavsiye edilen yerler arasındadır.

Arkadaşlar bahsetmemişler ama Kafkas pastenelerinin herhangi bir şubesinden kestane şekeri almayıda unutma..Özellikle cikolatalı olanları çok güzel oluyor.. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
aynı mesajı ombak'a da atmıştım ama buraya da yazayım dedim.

ben bursa'ya geldim. ama şu anda ciddi bir alışma problemi yaşıyorum. çalıştığım işyeri kestel organize sanayide. kaldığım yer ise ataevler miş. google earth den gördüğüm kadarıyla çalıştığım yer bursanın bir ucu, kaldığım yer diğer ucu.

bu yüzden öncelikle kendime şehir merkezinde mümkün olduğunca ucuza kalabileceğim bir pansiyon/hostel bulmam lazım. oda kahvaltı bana fazlasıyla yeter, hatta kahvaltı vermese bile olur.

sonra spor salonunun bir çaresine bakarız. zannedersem şu anda kaldığım yere yani ataevlere yakın nilüfer asya sports center var (google earth ün yalancısıyım) oraya yazılabilirim ama benim öncelikli hedefim daha şehir içi ve düzenli bir yerde kalmak.

bu konudaki yardımlarınız bir insanın hayatını kurtaracak kadar değerli olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:
ya bu sitedeki yerler tatmin etmedi pek.. ben böyle alternatif ya da rock müzik calan canlı müzik barı arıyorum kafamda. Barzolar da basmış olmasın ama..

kat 3 ü tavsiye ederim canlı müzik var çoğu zaman. maç zamanı gidersen maçta izlersin harika olur + barzolarda gelmez oraya öğrenciler için çok güzel biryer..heee eğer dersen ki ben biramı içerim muhabbet falan müzik önemli değil ozaman barkot var setbaşında orayı tavsiye ederim barzo hiç uğramaz oraya..
eskiden olsa sana vici yi öneriridim ama şu anda vici kan ağlıyor barda üzerinde atlet ayağında terlik karı kız kesen müşteriler var eskiden onlar 50 metre yaklaşamazdı vici ye...yani sana önericeğim kat 3 ve barkot(gerçi barkot kapanıcaktı ama..) birde bursanın meşhur resimli barı var orda rock müzik grupları çalar hep ama yer itibariyle etrafında çok fazla pavyon var hatta bir olay anlatayım..
birgün resimliden çıkarken önümden benle birlikte uzun saçlı küpeli bir kişi daha çıktı resimliden o sıradan resimlinin yanında ki pavyondan çıkmış kol kola girmiş 2 barzo ;
-şşşttt ipne lan top baksana buraya gel eğlenelim lan..demişlerdi çocuğa
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...