forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 imkb 55k tepe noktasından 45000lere doğru geriledi bugun dış borsalarında yüzde 5'e varan gerilemer yaşanıyor dolar nihayet arttı ülkemiz olası krizden ne kadar etkilenir, sıcak para, yatırımlar ekonomik hedefleri ne ölçüde etkiler bir de türban sorunu var tabi tüm bunlara paralel yönde ilerleyen 2008 yılı siyasi ve ekonomik açıdan baya hareketli başladı not: dier topic kitlenmiş, açıklama filan da yok, mail atıp filan uğraşamam hiç ihtimal vermesem de başlık alakasız olmuş konuyla gibi bir his var içimde kitlenmesine dair ama bence türban her konuyla bağlantılı o yüzden genel bir başlık sonuçta, nese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Kitlenmisse bir sebebi vardir , basligi degistirip yeniden niye aciyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 iktidar, bu krizin faturasını yüklenmemek için kriz çıkarım iktidardan ayrılmak istiyor olabilir.umarım bu oyuna türkiyedeki sivil güçler gelmezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Her topiğe türban kelimesini karıştırmak marifet değil. Konu en fazla 3 yzaı sonra ekonomiden sapıp türban etrafına odaklanacak o yüzden kilitledim. Bu topiğide takip ediyorum en ufak dediğim yolda ilerlerse topik bunu da kilitlerim. Ayhrıca bir kerte kilitlenen topiği tekrar açmanın ne alnamı var? Demekki uygun görülmemiş kilitlenmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Abi türbanla ne alakası var?Ekonomimizde türbanın pek bi etkisi yok. Dünya borsaları düşüşte.Bush un planları tutmadı fedde faiz beklentisi arttı bi yandanda seçim havası var zaten. Ayrıca citigroup 9.7milyar$ zarar açıkladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 kitlenen topicin, türbanla alakası o topicin esprisi dünyada, ülkemizde farklı gelişmeler olurken sadece türban-şeriat-laiklik üçgenine saplanılmasına bir gönderme http://forum.paticik.com/read.php?13,3074644,3075047#msg-3075047 kitlenen topicin aynısı olmasın diye bu topicte ciddi olarak yazdım, şöyle ki* türban, siyaset tartışmak serbest sanırım, türban içerikli 2-3 farklı topic duruyor zaten konu dışında konu ekonomi içerikli olsa bile konu konuyu açar, seviyeli bir şekilde olduktan sonra istediğimiz gibi tartışırız sanırım ki *madem dier konunun amacı anlaşılamadı açık açık yazayım, ülkenin sorunu sadece türban deil, aynı türban ekonominin bir parametresi de deil(yazalım bari herşeyi madem anlaşılmıyor) ama bizim ciddi sorunları görmemizi engellemesi açısından çoğu şeyle ilişkili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 çok fazla ekonomiyle ilgilenmem aslında ancak geçen gün NTV de küresel bir krizin eşiğinde hatta içinde olduğumuzu söyediler. ama henüz adını kriz olarak koymamışlar. neden acaba merak ettim. ekonomi neyin patlamasını yaşıo şu an ? -- not: absolut türban konuşmayın topikte demiş, takib eden 2 postta da türban denmiş. ya bi bırakın, ekonomi topii ekonomi konşun. ben cidden merak ediorum bu küresel ekonomik sarsıntının neden kaynakladığını. o diil kitlencek die korkuyorum, merakımı gideremicem :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 millet türkiyede türbanla uyutuluyorken dışarıda türkiyedeki cari açık konuşuluyordu dünyada ekonominin resesyona girdiği bir gerçek. ancak bu dalgalanmaların bizim gibi dışarıdan ısıtılmış piyasaları daha da fazla etkileyeceğini düşünüyorum. acil karar verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. ancak işi bilen adamların yorumlarına ihtiyacımız var.. yorumları global piyasalar ve türkiyedeki ekonomik durum üzerine yapın ama.. konuyu dağıtıp sulandırıp "aaah aah şincik tayyip olmayacktı!" tarzı rakı geyiğine çekmeden konuşalım konuyu bankada/yatırımda mıydı yoksa çalışan birileri mi ne vardı? onların katılımlarını da bekliyoruz. grafikli mrafikli mesnetli destekli yazılarınızı bekliyorum dört gözle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Gayet güzel krizdeyiz şuan ama henüz kazığın ucu giriyor sadece o yüzden acımıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 @forgiver öteki topii açarken ne düşünüyodun bilmiyorum, ama gördüğün gibi kimse ne demek istediğini anlamamış. Ben de kendim gördüümde "ne diyo bu ya? dalga geçiyo heralde." dedim. Konuyla ilgili olarak: Petrolün varil fiyatı 90 dolar altında?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Bugün 91 $ dı en son baktığımda. Mortgage sorunu var. Amerika'da faizler yükseldiği için ev ödemelerinde zorlanmaya başladı Amerikan halkı. Bu da tüketimi azalttı. Amerika'da tüketimin azalması demek, dünyadan Amerika'ya yapılan ihracatın azalması demek ki, bu da çok büyük bir problemdir. Bir de işte faizlerin daha da yukarı çıkma beklentisi, Çin'in sürekli üretim için diğer hammadde ve petrol fiyatlarını yükseltmesi (hafif bir gevşeme var bu aralar), yüksek yiyecek fiyatları da bu çalkantılara tuz biber oluyor. Ek olarak Amerika'nın resesyona girmesi, Türkiye'yi, hepinizin de tahmin edebileceği gibi büyük bir bunalıma sokar. çünkü GDP'niz eskisi gibi artmıyordur, hatta azalıyordur. Alım gücünüz azalır. Yukarıda belirttiği gibi bu bütün dünyayı vurur. Türkiye'de ihracatı tamamen ithalata bağlı olduğu için, dolasıyla IMKB de göbek bağıyla NASDAQ'a bağlı olduğu için çok feci kayıplara uğrarız. Umarım FED müdahele eder bir şekilde ki geminin yürümesi için müdahale etmesi gerekiyor. 2006 Mayıs'ın farklı bir versiyonunu yaşıyoruz şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Ama bütün dünya krize girerse bizim 2 kat girmemiz gayet normal der çıkar işin içinden yetkililer. Çünkü kendimize ait bir planımız yok, yabancılar ne isterse onu yapıyoruz ona göre mallarımızı satıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 belediye secimlerine kadar bir sey olmaz dert etmeyin. amerikadada amerikan secimlerine kadar hic birsey olmaz yine dert etmeyin. Sakin beyler o kadar cosmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 etkileri son çeyreğe kadar hissedileceltir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 durumumuz çok iyi. böyle devam. bush da oyun bozanlık yapmasın yok plan falan. ne güzel yuvarlanıp gidiyoruz işte. zaten bu planlar, yok faiz azaltmaları için artık çok geç. amaçları kontrollü düşüş yaptırmak. tepkiler mal çıkışı için kullanılcak artık. öyle bir durumdayız ki tek çıkış yolu gebermesi piyasaların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Devleti yatırımcılar ürkmesin diye piyasadan çekersen, küresel krizlerde böyle dımdızlak kalırsın. Ben yine de umutluyum, ortada acayip petro-dolar var bu parayı nereye kadar nakit tutacaklar. Amerikan ekonomisi küçülüyorsa, bu paralar gelişmekte olan ekonomilere kayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 ..................................................... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 ne faiz yükseltmesi? ekonomisi durgunluğa girecek bir ülke faizleri yükseltip, "hey piyasa iş yapmayın, paraları bankalara koyun, ekonomide hepten yaprak kımıldamasın" der mi? abd devleti ödemelerle ilgili bir sorun yaşarsa faizleri yukarı çeker, ekonomi duraklama sinyalleri veriyorsa faizleri indirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 ne sebep olmuş bu krize haberlerde gördüm bende dünya borsaları kırmızı alarmda falan diye amerika iran'a falan mı girdi yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 huun doğru söylüyorsun biraz aklım karıştı galiba saçmalamışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 yo saçma değil aslında. piyasaki durgunluk eğer uzun sürerse düşen vergi gelirlerini dengelemek için devletin faiz yükseltmesiyle sonuçlanır. böylece devlet kısa ve orta vadede gelirini değil ama ödemeler dengesini sağlama alır. piyasada zaten mevcut durgunluk devam eder, bu arada devlet topladığı paranın bir kısmını gerekli gördüğü sektörlerde mikro bazda kredi kullandırtarak tıkanıklığı aşmaya çalışır. sadece durgunluk sinyalleri veren bir ekonomide tedbir olarak ilk etapta faizler indirilir ve piyasanın kendi kendine dengeye gelmesi için dua edilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 amerikan dolarının dünyada bu kadar serbestçe dolaşması ve hatta abd dışındaki ülkelerin dahi dolar üstünden kredi vererek doların değeri üzerinde bu kadar etken rol oynayabilmesi abd'nin para politikasını etkiliyor. Dolayısıyla bu süreçte bizim gibi ekonomisi şu sıralar sıcak para akışıyla şişirilmiş olan ülkeler ani kriz anlarında çekilen sıcak para ile darboğaza giriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 reel fazilerde 2-3puanlık bir indirime gidebiliriz ancak 1-2gün daha geçirip görmeden uzaktan sıkmam doğru olmaz. indirim ile birlikte giren yabancı parayı kaçırma riski de doğar mı? bilemiyorum.. lam yok mu bi ekonomist ulan! diğer yandan yarın merkez bankasının açıklaması olacak sanırım, 2.dönem beklenti anketi sonuçlarının açıklamasının yanına bi iki şey iliştirirler belki (umarım?) yarın japonyadan faiz indirimi beklenmiyor diyorlar. ama bilemiyorum. sanırım olmaz.. perşembe ise yine amerikaya çeiviricez kulaklarımızı. gelen rakamlara göre daha makul bişiler denilebilir.. ama ben son derece kıt olan bilgime bakmadan resesyonun gümbür gümbür etkileyeceğini düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 tv ye cıkan ekonomıstler kurlardan hep sikayetci doların 2 ytl cıvari olması gerektıgını soyluyorlar yoksa kapıda devolıasyon mu var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar