Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı

murtyy

Öne çıkan mesajlar

Sadece wow icin dusunuyorsan ve de uzun sureli bi upgrade dusunmuyorsan 1950xt yerinde bi tercih olacaktir.
hd3850 icin muhtemelen islemcin ve ram ini baz alarak agp icin fazla bi kart oldugu soylenebilir.
1950xt ye alternatif ucuz bulunabilirse hd2600 de dx10 destekleyen agp kartlara bi alternatif. (1950xt desteklemiyor)
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT'in dediğine katılıyorum. Hatta bence 7600 bile fazla. GeForce 6800 yada ATI karşılığı (X800 galiba) da yeterli olacaktır.

Şöyle açıklıyayım. Bende AMD 2800+ işlemci ve GeForce 6800 var. X1950 Pro AGP aldım. En ufak fark olmadı diye geri iade ettim. Yani bana öyle geliyor ki, 6800'i bile tam performansına çalıştıramıyor benim işlemci. Daha üstüne para vermezdim ben olsaydım.

Ayrıca 6800 ile WoW gayet iyi çalışıyordu bende. Ama o zamanlar CRT ile oynuyordum, çözünürlüğüm düşüktü (1152×864 falan). Şimdi 22" ekranda 1680x1050 oynamaya kalksam sürünür herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemcilerin oyunlara etkisinin çok çok düşük olduğu biliniyor.
Daha önce okdugum bir çok testte ekran kartı sabit olmak üzere orta dereceli ve iyi kalitede iki işlemcinin hızları çok farklı olmasına rağmen oyuna etkileri yuzde 10' u geçmiyordu.

Ekran kartını yükseltmenin etkisiz olması saçma olmuyor mu?

Ben de anakartta agp 4x ve ekran kartım Asus 9600xt. Conan oynamak istiyorum ama artık ne yapcam bilmiyorum. Laptopta mı aynucaz acaba
Sosyal ağlarda paylaş

Etkileri % 10 işlemci % 20 ekran kartı vs diye hesaplanan bişey değil bu.

Oyunlarda grafik yükü çok ağır olay bu. Bu yüzden performans sınırını ekran kartı belirliyor. O sınırın üzerindeki işlemciler ise fark oluşturmuyor.

Grafik ayarlarını düşürdükçe oyunda hızlanma oluyorsa, işlemcinin performansa etkisi yok demektir, o sınırın sütündedir zaten. Ama bi yerden sonra artık oyun hızlanmıyorsa, o nokta işlemcinin tam performansıyla çalıştığı nokta denebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Jedi said:
o konfigrasyona x1950 almana gerek yok.
wow da performans istiyorsan sadece, hem o kadar para bayılmanın luzumu yok hemde o istedigin işi rahatlıkla görecek bi kart var.
9600xt.

Iııh benim eski ekran kartım kendi ellerimle overcloklanmıs 9600xt'yi ve bunu yapamıyodum.

Cok iyi bisi istiyosan x1950gt ama sadece wow icin alacaksan parana yazık. İkinci el saglam nvidia 6800/7600 ya da ati x1650 isini gorur senin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...