Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Edep Ya Hu!"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

http://www.milliyet.com.tr/2008/01/20/son/sontur20.asp

Otobüs duraklarında bulunan bilbordlardaki reklam afişlerinin üstüne "Ahlak Maneviyat Tahribatına Hayır! Edep Ya Hu" logolu kağıtlar yapıştırıldı.

Yeni ŞafakGazetesi'nin haberine göre, İstanbul'un Avcılar semtinde, otobüs duraklarında bulunan bilbordlardaki reklam afişlerinin üstüne "Ahlak Maneviyat Tahribatına Hayır! Edep Ya Hu" logolu kağıtların yapıştırıldığı dikkati çekti.

Sabah gazetesinin haberine göre, özellikle ana caddelerdeki durakları hedef alan kimliği belirsiz kişiler, bu kağıtları, içinde kadın bulunan reklamlara yapıştırdılar. Kadın olmayan reklamlara dokunulmadı. Bir billboard'da erkeğin kadını yanağından öptüğü reklam da hedef oldu.

Korsan stickerleri kimin yapıştırdığı belirlenemedi. Emniyet yetkilileri olayla ilgili kendilerine bir şikayetin gelmediğini söylediler.
Sosyal ağlarda paylaş

Eulogy said:
ya hu ayri yazilmaz, birlesik yazilir ve eski turkcede "kari" anlamina gelir. "cayimi getir yahu","kilicimi ver yahu","postum nerede yahu" gibi kullanilir. once ne dediklerini bilsin aptal herifler. saka gibiler.

Ya hu ayrı yazılır ve "Ya Allah" anlamına gelmektedir.
Milleti aptallıkla suçlamadan önce konu hakkında biraz araştırma yapmak her zaman işe yarar, tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Werewolf said:
Eulogy said:
ya hu ayri yazilmaz, birlesik yazilir ve eski turkcede "kari" anlamina gelir. "cayimi getir yahu","kilicimi ver yahu","postum nerede yahu" gibi kullanilir. once ne dediklerini bilsin aptal herifler. saka gibiler.

Ya hu ayrı yazılır ve "Ya Allah" anlamına gelmektedir.
Milleti aptallıkla suçlamadan önce konu hakkında biraz araştırma yapmak her zaman işe yarar, tavsiye ederim.

İnşallah iki anlama sahiptir de, ikinizde mor olursunuz!
Sosyal ağlarda paylaş

Ayol bulamadım adam gibi kaynak ama;

#
konuşurken çok rahatça kullandığımız (örnek:"ben nerden bileyim yahu" gibi) fakat çoğumuzun anlamını bilmediği bir kelimedir. esasen birbirleri ile yatmışlığı olan kimselerin karşılıklı kullandıkları kelimedir (örnek: hacivat ile karagöz'de hacivatın karısına "yahuuuuu!" diye seslenmesi)
(jokerimsi, 30.8.2006 23:03)

eski dilde '' ey falanca'' anlamına gelen sözcük..
(tasatmakicinkuyuarayandeli, 17.2.2007 14:39)

neyse, gene de yaniliyormusum ehe
Sosyal ağlarda paylaş

[quote Otobüs duraklarında bulunan bilbordlardaki reklam afişlerinin üstüne "Ahlak Maneviyat Tahribatına Hayır! Edep Ya Hu" logolu kağıtlar yapıştırıldı.

Yeni ŞafakGazetesi'nin haberine göre, İstanbul'un Avcılar semtinde, otobüs duraklarında bulunan bilbordlardaki reklam afişlerinin üstüne "Ahlak Maneviyat Tahribatına Hayır! Edep Ya Hu" logolu kağıtların yapıştırıldığı dikkati çekti.

dejavu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...