Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 onur öymen'in bu konuyla ilgili güzel bi açıklaması vardı.düzgün bir cevaptı onu okumak gerek...
elaidi Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Ben her türlü türban takanların diğerlerine cesaret verdiğini düşünüyorum. o yüzden soriy.
cocacola Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Türban konusunda söylenebilecek tek bişey var. At gözlüğü gibidir. Sağını solunu göremezsin. Bastırılmış duygular hep içinde biyerlerde kalır. Kötüdür sevmem. Peki eğer üniversitelere girerse nolur.? Bi ara düşünceleri yüzünden tutuklananlara uygulananların aynıları uygulanması lazım kanımca... Gerekirse asıcaksın. Bu bütün ihtilallerde böyle olmamışmıdır?
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Redeagle said: Ya şaka mısın sen? Çok gitme 20- 30 sene git geriye? Gamalı haçın ne olduğu kanıtlanmışmış. İNSANLAR FARKLI PARTİLERDEN OLDUKLARI İÇİN ÖLDÜ DİYORUM? Şaka mısın nesin? Tarih mi bilmiyorsun. Nesin? edit: bana göre gericiliğin simgesidir, sana göre değildir. Ayrılık tartışma buradan çıkar işte. bu yüzden gamalı haçın nazilerin simgesi oldugu kanıtlanabilir, zaten simgesiydi. ama türbanıın kanıtlanmadıgından,sana göresi bana göresi oldugundan,yasaklanması yanlıştır.
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Sağcıların solcuların kavgasının, ölümlerinin nedeninide oldu bitti mantığına oturt. Tamam diyeyim. Hem Nazileri sen beğenmiyor olabilirsin. Ama ben beğeniyorum destekliyorum var mı? Düşünce özgürlüğüdür, sana göresi bana göresi farklıdır. Bütün din alemi böyle düşünüyor o zaman doğrudurla değil benim işim. edit: Gamalı haça takılıp durma, kendince basit bir cevabı var zannettiğin için ona yükleniyorsun. Partiler yüzünden çıkan olayları açıkla. Chp tarafı desteklemiyor Akp tarafı destekliyor. İşte partisel ayrım. Yine aynısı.
cocacola Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 ayrıca eğer svastika'ya takılıyorsan insanlık tarihindeki ilk simgelerden biridir ve Luck, Light, Love ve Life olarak 4 L nin birleşmesiyle oluşmuştur. ve mutluluğun simgesidir. Kısacası nereden çekersen oraya gider... edik: typo
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 dagilinuleyn said: Burax said: hee o zaman aynı güzel mantıkla suçluları hapse atınca kafalarında düşünce değişecek mi?yoksa eğer değişmeyecekse hapse atılmasın kimse iki olayı aynı kefeye koymuyorum ama mantık olarak otur 0 aynı mantık degil.türban takmak bir SUÇ degildir. Yasak olanı bir şeyi yaparsan nasıl SUÇ olmuyor?
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Türban takmak yasak değil ki? Türbanla Kamusal alana girmek yasak. O da şimdilik. Kürtler, Aleviler vs. kendi simgeleri ile girebilecekse okula türbanlılarda girsin. Ama diğer gruplara benzer hakların tanınacağına çok şüpheliyim. Nazileri desteklemek anayasal suçtur ayrıca... Türban belki serbest kalır ama o kalmaz.
KahnX Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 cocacola said: ayrıca eğer svastika'ya takılıyorsan insanlık tarihindeki ilk simgelerden biridir ve Luck, Light, Love ve Life olarak 4 L nin birleşmesiyle oluşmuştur. ve mutluluğun simgesidir. Kısacası nereden çekersen oraya gider... edik: typo Yannış. ateş,su,hava,toprak olacaktı ayrıca, Türkei überalles. Heil Penthesilea
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Nazilere gelene kadar çoook kavga çıkaracak simge sembol düşünce var. Siyasal simgeler girecekse çok eğlenecez emin olun.
Finkel Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 bence eğlenceden çok üni lerde kaos ortamı yaratılacak. benim düşüncem.
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Pozitif manada söylememiştim zaten :)
Black_Lupin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 bende türban takıcam ama kafama değil...
eldar Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Svastika zart zurtu sigeliyor olabilir ama Nazi ideolojisinin simgesi haline gelmiştir nihayetinde. Nasıl ki başı örten bir kıyafetin siyasi islamın simgesi haline geldiyse. Siyasi simgelerin yeri kamu alanı olamaz ancak Başbakanımız bunu anlayamayacak kadar sığ. Ben nazi ideolojisini seviyorum diye bir düşünce modern demokrasi anlayışında yer almaz çünkü demokrasi, düşünce özgürlüğü asla faşizmi, ırkçılığı ve benzeri hukukun temel ilkelerine ve insan haklarına aykırı düşüncelerin savunulması için kullanılamaz.
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 ombakkombak said: Türban takmak yasak değil ki? Türbanla Kamusal alana girmek yasak. O da şimdilik. Kürtler, Aleviler vs. kendi simgeleri ile girebilecekse okula türbanlılarda girsin. Ama diğer gruplara benzer hakların tanınacağına çok şüpheliyim. Nazileri desteklemek anayasal suçtur ayrıca... Türban belki serbest kalır ama o kalmaz. Yok yasak demedim, sadece sanki böyle kıçına don takar gibi istediğin yerde türban takabilirsin tarzında bir post atılmış. Yasak olduğu yerlerden bahsediyorum.
Odinn Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Ben Darwinin mezar taşını sırtıma asıp öyle üniversteye girmeyi düşünüyorum :p
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 cocacola said: Luck, Light, Love ve Life olarak 4 L nin birleşmesiyle oluşmuştur. AHAHAH daha neler of. Svastika dediğin Hindu icadı bir zıkkım, sallamadan önce az araştırma rezil olmanızı engelleyecektir, saygılar.
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 cocacola said: ayrıca eğer svastika'ya takılıyorsan insanlık tarihindeki ilk simgelerden biridir ve Luck, Light, Love ve Life olarak 4 L nin birleşmesiyle oluşmuştur. ve mutluluğun simgesidir. Hocam sen bir efsanesin. Yemişler seni. :D
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 öncelikle konu ile ilgili "hatalı bir düşünce lan bu!" diyebilirim ve dedim bile... ancak diğer yandan türk halkı bunları güzel güzel hakketmektedir. türbanlı dediğiniz/dediğimiz başı kapalı kızlarımız okullara kafalarının üstüne peruk takıp (o dümdüz saçlar ile çok dikkat çekiyorsunuz yalnız.. =( bunu söylemem gerek, o kadar parlak saçlara arkadan bakınca adam başka bi şi umuyor) okullara girmiyorlar mıydı? giriyorlardı. tepki gösteren? ee yerinde tepki gösteren yok.. sonracığıma istanbul üniversitesini gezmeye gelen yabancılardan başı kapalı olanlara güvenlik görevlilerinin (bekçi?) yaptığı sataşma falan da vardı, ki okula da almadılar bunları.. yerinde miydi bu tepki? eee, hayır.. şimdi çok hariçten gazel okuyormuşum, çok salakça konuşuyor muşum gibi gelebilir. önemli yok. ancak her şeyin uygun bir vakti ve yapılış şekli var. doğru zamandan doğru hamleler yapılmadı. hatalı olaylar yaşandı, habire patinaj hali gerçerli zaten bürokrasinin hüküm sürdüğü her kurumda.. kısaca "yasak"lar doğru uygulanamazsa, bir taraftan yasağını da yasanı da deldirirken diğer taraftan can yakmak için sertleştirmeye çalışırsan eğer elinde işe yarar, dişe dokunur bir kural, kaide kalmaz. saygınlığını da yitirirsin birileri gelir CÖRT! deler yasağı pek önemli not: türban olayı/tartışması/yasağı benim için başörtüsü+peruk kombosu ile gerek okul yönünden(yasak mı dediniz, girdi mi? girdi.. olay bitti..) gerekse muhafazakar kesim yönünden (başınızı kapatma sebebinizin saçları mavi siyah boyanmış rus hatunlarına benzemek ve fetiş görünmek olduğunu sanmıyorum? değil miydi? hmm.. olay bitmiştir) sonuca ulaşmıştır. _______ sonuç olarak, burası türkiye. kimseye bi şi olmaz. sen koy yasağı. aşacak bir yol bulunur.. olmadı delinir, olmadı kaldırılır. yampirik bir şekilde türban+peruk kombosu çekeceklerine rahatça okula girsinler.. giren zaten girmiş. ne "yok girmedi!!" demenin faydası var ne de "acımadı kiii" demenin. en azından üniversiteler de bu ikiyüzlülükten kurtulur. yasakmış.. peh
cocacola Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 baklım siz yiicekmisiniz die yazim dedim:P
Finkel Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 benim anladağım kadarıyla arkadaşlarmızın yakındığı olay, eğer bu yasak kalkarsa diğer insanlarda kendilerini belli ettikleri objeleriyle üniversitelere giricekler ve karmaşalar olucak.
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Ve eğer diğer yasaklar kalkmayacaksa niye türbana kıyak geçiliyor. O da var :)
Öne çıkan mesajlar