Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

First Lady bu

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

SoulCube said:
yav said:
ya kadın orda bu domuz eti mi diye sormuyor
etin piştiği tavanın tarihini soruyor.

kim saçmalamış bi daha düşün

yok anlamıcaksınız ben son kez yazıp cıkıyorum.
domuz etide olsa pişmiş tavada olsa aynı şey.
yıkanıp yıkanmaması farketmez.
bunu anlatmak için çook uzun yazmam gerekiyor ama biliyorum ki boşa yazıcam.
kalın sağlıcakla.

SoulCube o zaman söylermisin Amerika'da herhangi bir Amerikan restoranında 1 kez olsun domuz pişmemiş tava var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
Spirit_Healer said:

gibi unsurlarda dine ait hiçbirşey olmamalı. ben beni yöneten ve beni uluslararası olarak temsil eden insanların din unsurlarını her daim ön plana çıkarmasından rahatsızım. insanların dini vardır, ülkelerin değil, ülkemiz laik ise onu yöneten insanların da gerektiği yerde dininiden fedakarlık etmek, edemiyorsa o göreve laik olmadığı için dini hayatını rahatça yaşayacağı bir iş sahibi olması görüşündeyim.

first lady kadrolu, maaş filan mı alıyor devletten? istediği yerde, istediği zaman, istediği haltı yer.

ben saymıştım yönetici öğretmen zart zurt falan diye, savunduğum düşünceyi genel hatlarıyla anlattım. cumhurbaşkanının eşini eğer global olarak önemli bir statüde tutuyorsa çağımız, bir "temsil etme" olayı sözkonusuysa o kadın da her türlü tarafsız olmalı.

türkiye islam devleti değilse, yöneticilerimizin uluslararası olarak yaptığı müslüman propagandalarından bıktım onu haykırıyordum first ladyden uzaklaşmışım birazda sam :)
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu ne diye hemen müslümanlığa, İslam'a getiriyorsunuz onu anlamadım. Haberin verildiği sitede de aynı şey yapılmış. Müslümanlıkta domuz eti pişirilen tavada pişen yemek yenir miymiş? Bu mu yeni tartışma?

Size ne? Parayı veren "ben istemiyorum, öyle değil böyle olacak" demiş.

Masaya gelen şarabı 10 senelik değil diye geri gönderse, "oo ne kadar laik first lady" diye gurur duymanız lazım bu durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

o tavalar hiçmi yıkanmıyor, cumhurbaşkanının ve eşinin gittigi bir restorant tek büfe gibi olacak degilya zaten her yemekten sonra temizleniyordur dogal olarak, hani cokta gereksiz olmuş

içine sinmemiş demekki ne diyim. bir müşteri olarak soru sormak ve istekte bulunmak gayet dogal
Sosyal ağlarda paylaş

şov.. Lokanta domuz kalıntılı yemek verecek sanki.
tavada daha önce pişen yiyeceklerin listesini yapın lütfen çünkü ben "MÜSLÜMANIM", evet doğru duydunuz müslümanım. Domuz lafı geçen bir lokantada yiyemem kusura bakmayın çünkü müslümanım, evet..
Böyle bir geyik döndü herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

veya hiç bu kadar kasmadan milletin yediği yemekten size ne?

İşte sorun da bu.

Orada o kadar organizatör var, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının karısı bunu önceden organizatörlere haber verip o tavayı kontrol ettirtebilir ama yok yani, olay şova dönüşecek.

Ha bu arada "ılımlı islam" modelini kurmuş ve benimsemiş bir toplumun Cumhurbaşkanının eşinin böyle şeyler yapmasını da doğal karşılıyorum hani.

Yoksa banane yani kadının yediği yemekten.
Ama medyada yer bulmaması gerekirdi madem kadının böyle bir hassasiyeti varsa.

Bu noktadan bakıyorum olaya ben.

Cumhurbaşkanını ve "asarım, keserim kanunu ben çıkarırım sanane" diyen bir başbakanını beğenmeyen vatandaşlıktan çıksın! Kendileri son derece demokratik ve özgürlükçü ama eleştiriye hiçbir zaman tahammülleri olmadı.

Gene gündemde birşeyler patlamasın diye önüne geçmek için yaratılmış suni bir gündem diye düşünüyorum.

Ya da Aydın Doğan'ın canı sıkıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

bu topik devam mı ediyo hala?

forgiver yazmış ben de yazayım arkadaşlar "kosher" olayını bi araştırın, bu konuda yahudiler de çok tutucudur. bunda garipsenecek veya tartışılcak ne var bilemiyorum. parasını verdiğin sürece dini inançların doğrultusunda istediğin şekilde yemek yiyebilirsin.

hem, hani sizin cumhurbaşkanınız değildi? =)
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun uzun okumadım, ama Türkiye'de de domuz eti yapan restoranlar var. Bu yaptığı şey, rutin olarak her yemek yediği yerde sorup uyguladığı bir prensipi olsa, gerçekten daha önce domuz eti yapılmış bir tavada pişirilmiş bir yemeği yiyemiyor olsa, şu güne kadar bilirdik. Gidip bu hareketi Amerika'da, gazetelerin duyacağı şekilde yapması, şovdan başka bir şey değildir bence...
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren 2 mesaj üstü oku öyle bir hakkın varlığı açıklanmış.Daha üstlerdede var :P

PS : Ayrıca haddini aşmak nedir abi ben 2. sınıf yerlerde bile istemediğim şekilde gelen yemeği geri çeviririm.Yenisini getirtirim getirmezse kendi bileceğidir en fazla arkamdan küfür eder :P
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:
forgiver said:

veya hiç bu kadar kasmadan milletin yediği yemekten size ne?

İşte sorun da bu.

Orada o kadar organizatör var, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının karısı bunu önceden organizatörlere haber verip o tavayı kontrol ettirtebilir ama yok yani, olay şova dönüşecek.

Ha bu arada "ılımlı islam" modelini kurmuş ve benimsemiş bir toplumun Cumhurbaşkanının eşinin böyle şeyler yapmasını da doğal karşılıyorum hani.

Yoksa banane yani kadının yediği yemekten.
Ama medyada yer bulmaması gerekirdi madem kadının böyle bir hassasiyeti varsa.

Bu noktadan bakıyorum olaya ben.

Cumhurbaşkanını ve "asarım, keserim kanunu ben çıkarırım sanane" diyen bir başbakanını beğenmeyen vatandaşlıktan çıksın! Kendileri son derece demokratik ve özgürlükçü ama eleştiriye hiçbir zaman tahammülleri olmadı.

Gene gündemde birşeyler patlamasın diye önüne geçmek için yaratılmış suni bir gündem diye düşünüyorum.

Ya da Aydın Doğan'ın canı sıkıldı.

aslında hiç laf kalabalığına gerek yok

yemek istediği yemeğin nasıl olacağının haber yapılmasında kadının ne gibi bir rolü olabilir
ortada bir acayiplik varsa zaten bu da olayın haber yapılmasıdır
zaten sana göre bişey olmadığını ifade etmişsin ama ben yine yazayım

cumhurbaşkanının eşinin yemeğini istediği şartlarda istemesinden bize göre ne var?
Sosyal ağlarda paylaş

evet diye cevap verilmiş.

şov nedir ya? paparazziler her hareketini takip edip birşey yakalamaya çalışmıyor mu ünlülerin? kadın çıkıp beyanda mı bulunmuş "böyle birşey istedim" diye. neye dayanarak şov yaptığını iddia ediyorsunuz, izah edin bir zahmet bari.

cidden çok komik boyutlara taşındı karalama, devlet yönetimi kısmı kafi gelmedi de first lady'nin yediği, içtiği malzeme oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki istediği yiyeceği yiyebilir insan, ama sonuçta burda bahsi geçen gelen yemek değil ki? :) Hatta eminim, gelen yemeği afiyetle yemiştir.

Sadece değinmek istediğim, üst sınıf bir lokanta da, Türkiye Cumhuriyeti'nin, yaklaşık 70 milyonluk bir ülkenin First Lady'si olarak, gösterdiği davranışın "bence" hatalı oluşu.

Abdullah Gül, eskiden Dış İşleri Bakanı'yken, eşi ile beraber yurtdışı gezilerine çıkmadı mı? Çıktığında etrafında gazeteciler yok muydu? O zaman böyle birşey olsa, haberciler yayınlamıycak mıydı? Tabiki yayınlanacaktı ve ben bu yaşıma kadar ilk defa böyle birşey görüyorum. Bence almış olduğu ünvan ile, tekrar ediyorum, haddini aşan davranışlarda bulunuyor.

Şöyle de yaklaşabiliriz olaya, sen T.C.'nin First Lady olmayı hak etmiş bir şahıssın. Gideceğin yerler, yapacağın işler çok önceden belirlenmiş. Senin yerine bu işi yapacak onlarca eleman var. Çağırırsın bir tanesini, ister nazikçe, ister kabaca, "Şu şu tarihte gidilecek olan şu restoranın şefi ile konuş. Durumu anlat ve mutlaka farklı bir tava kullanılmasını rica et." dersin, olay biter. Ama yoooooook. Etrafta onlarca gazeteci var, sen o kadar kişinin içinde böyle bir açıklamada bulun.

Ek olarak, böyle bir yaklaşıma gidiyorsa, söylesin o zaman Laura Bush'a, "Sizin tabaklarınızda yemek yiyemem ben, siz daha önce bu tabaklarda domuz eti yemişsiniz." veya "Bu bardakla içemem ben, siz daha önce bu bardaklar ile alkol servis etmişsiniz. Lütfen gidip yenileri alınsın / getirilsin!" diye?

Söyleyebilir mi? Cesaret edebilir mi? Orası tartışılır...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yukarıda kadının ne yapabileceğini, nasıl engelleyebileceğini anlattım.

İsteseler de medya'dan gizli saklı halledilirdi bu iş.
Kesinlikle bir konuda katılıyorum, isterse yeni tava aldırttırır şefe.Onun kişisel tercihidir.

Ama bunu bizim ya da medyanın duymaması gerekir.

Nasıl kapalı kapılar ardında bizden habersiz kendi anayasalarını yapıyorlarsa, yemek yeme tercihlerini de bize duyurmasınlar, şahsen istemiyorum, diğer arkadaşlar da umarım hemfikirdir. Sessiz sedasız bir şekilde tava olayı halledilebilecekken böyle suni gündemler yaratmaya ne gerek var?
Sosyal ağlarda paylaş

o zamanlar bu kadar prim yapmazdı, evet. şu aralar esen rejim tehlikesi rüzgarları sayesinde bu kadar magazin bir haberi vatan meselesi addedecek insanlar üzerinden ekmek yedikleri için üşenmemişler, arayıp bulmuşlar malzeme. turnayı da gözünden vurmuşlar, burada görüyoruz şekil 1-a.

abd kendi verecekleri resmi davetlerde zaten onlar demeden düşünür o detayları. bizim 'çağdaş' insanlarımız kadar duyarsız olarak bütün dünyayla ilişkilerini yürütemezler sonuçta.

kadın bunu garsona söylediyse, garson da gazetecilere anlattıysa burada kadının ne suçu var? sanki çıkıp demeç vermiş gibi konuşuyorsunuz. paparazzi kavramını duydunuz mu acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...