Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KDV indirimi, süper bişi mi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yok altta bir ornek verdim, anlattım. Hani sahip olabileceğim tek örnek o, varsa sunabileceğin başka şeyler
öğrenmek isterim. Ama sonuçta basitçe, milli görüşün kadrolarının en azından Allah korkusu olacağını düşünebilirsin.
Doğru ya da yanlış, Noterlere bakan müfettişler canavar calışıyorlar
Mesaj tarihi:
Viktor said:
gol canavarimi iciyor boru hattindan yoksa?

Baya kaçak benzin giriyor ordan, denetlenemiyorda.
Her evde varil varil benzin var, nerden biliyorum? Çok fazla vanlı tanıdığım var ondan.
Bayada ucuz olduğunu duydum orada benzinin
Mesaj tarihi:
abi onun milyon tane esprisi yapıldı cem uzan mazot 1ytl olacak dediğinde bunlar oha zam mı yapılcak demişlerdi :F düşün işte kaçak var mı yok mu
Mesaj tarihi:
İndirimin nerelerde oldugunu bilmiyorum. Ama indirim iyi bişidir.

Şimdi oradan veriyor buradan aliyor diyenler var.. İki türlü almak nasil olurdu ? Daha mi memnun kalacaktiniz ???

Bugune kadar herhangi bir hükümetin herhangi bir şeyde indirim yaptigini ben hatirlamiyorum arkadas, bilen varsa desin..

Ben herhangi bir hükümetin 7 yildan fazla hükmettigini de hatirlamiyorum, bunu da biri açiklasin...

Turizm'e bugune kadar indirim yapildigini da hatirlamiyorum..

Bir çok şeyi hatirlamiyorum ben.. Benim mi hafizam kötü, yoksa daha önce boyle seyler yapilmadi mi ?

Eh sira benzin'e de gelir elbet. 2008 geldi, höt hersey'e yuzde 50 indirim felan die bişi yapamazlar zaten, ekonomi dengesi diye bir şey var. Yawas yawas olmak zorunda boyle seyler. Ancak gidiş gayet guzel. Memnunum. İçki'ye vergi duruyormus. Dursun..

İyi araçlar'in vergisi dussunmus herkes binsinmiş.. Bana kalsa, 2000 motor ve uzeri araçlar yasaklansin, kaldirilsin kullanimdan.. Böylece kimse hayvani hizlara ulasamaz, co2 cikisi azalir.. Felan filan.. Ama yani yapilabilir mi ??
Şirket sahipleri, şirket araçlarini bu statü'de seçme zorunlulugu cikarsa efsane olur mesela, boylece okuz gibi guclu bir sahsi araci, şirket üzerine yapip vergiden kar elde etmekden de arinilmiş olur di mi ? :D
Mesaj tarihi:
Holy said:
Elektronikte var mı bu indirim? Bilgisayar parçası alacaktım da yılbaşından sonraya erteliym demiştim. İyi yapmış oldum yani?

baktım demin nette,
sadece gıdasal ürünlerde :(
ama olsun genede iyi yani, bassınlar ötv ye sigaraya içkiye miss gibi =)
Mesaj tarihi:
Suark said:
yok altta bir ornek verdim, anlattım. Hani sahip olabileceğim tek örnek o, varsa sunabileceğin başka şeyler
öğrenmek isterim. Ama sonuçta basitçe, milli görüşün kadrolarının en azından Allah korkusu olacağını düşünebilirsin.

Babanın yaşadıklarından yola çıkarak nasıl böyle genellemeler yapabiliyorsun?

Müfettişlik bu hükümet döneminde sürekli bitirilmeye çalışılmıştır. Şu anda da müfettişlikleri tamamen kaldırmayı planlıyorlar.

Birçok eski müfettiş bu hükümet döneminde eften püften sebeplerle görevden alınmıştır. Ve yine bu hükümet döneminde bütün bakanlıkların müfettiş sayıları malum kadrolaşma gayreti sayesinde katlanmıştır.

Allah korkusu lafına da söyleyecek bir şey yok sadece gülüyorum.
Mesaj tarihi:
Suark said:
Viktor said:

Her evde varil varil benzin var, nerden biliyorum? Çok fazla vanlı tanıdığım var ondan.

1 tane benzin istasyonu var koca şehirde o da iflas etmek üzereymiş. geri kalan bütün akaryakıt irandan eşşek sırtında kaçak geliyor evet.

ama bunu nası geri kalan 80 ildeki insana mal edersin?
Mesaj tarihi:
Adiemus said:
Suark said:

Müfettişlik bu hükümet döneminde sürekli bitirilmeye çalışılmıştır. Şu anda da müfettişlikleri tamamen kaldırmayı planlıyorlar.

Birçok eski müfettiş bu hükümet döneminde eften püften sebeplerle görevden alınmıştır. Ve yine bu hükümet döneminde bütün bakanlıkların müfettiş sayıları malum kadrolaşma gayreti sayesinde katlanmıştır.

Kadrolaşma oluyor işte onu diyorum, eskinin 2 yemeğe satın alınan müfettişleri gidiyor. Sonuçta onlarda eski hükümetlerin kadroları.
Canavar, idealist isim yapmaya çalışan bu sebepten dibine kadar ince eleyip sık dokuyan adamlar.
Bir sürü noter feci borçlı çıktı, sonuçta çok derin vergi odeyen ve bu dogrultuda cok derın vergı kacıran ınsanlar bu noterler, Hep anlatır peder nasıl kaçırdıklarını vs.. Nasıl oluyor bu? kotu işini yapmayan, 2 yemeğe işini satan müfettişler yüzünden.
Tabi onlarda haklı kendi çapında ama konumuz bu değil.
Dürüst adamlar genelde rahatsız ederler, kurulu çirkin düzeni bozdukları için.
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:
Suark said:
Viktor said:

1 tane benzin istasyonu var koca şehirde o da iflas etmek üzereymiş. geri kalan bütün akaryakıt irandan eşşek sırtında kaçak geliyor evet.

ama bunu nası geri kalan 80 ildeki insana mal edersin?

İçeri giren benzin ülke geneline girenin %70 i civarındaysa gayet mal edersin.
Vergi kaçırmak gibi, direk alamadığın vergiyi genel vergilerle alırsın
kurunun yanında yaşda yanar.
Mesaj tarihi:
Benim aldığım duyum bu yonde işte,%70 olmasda cok fazla
Senin kullanıyo olman da çok buyuk ıhtımal, ama bu tarafta çok pahalı işte.

Deli gibi haksız kazanç var ortada
deli gibi kaçakçılık var
Mesaj tarihi:
said:
İçeri giren benzin ülke geneline girenin %70 i civarındaysa gayet mal edersin.
Vergi kaçırmak gibi, direk alamadığın vergiyi genel vergilerle alırsın
kurunun yanında yaşda yanar.

Böyle bir kaçakçılık için dağa petrol boru hattı döşemeleri gerekir, bırak eşeği kamyon bile kurtarmaz.
Mesaj tarihi:
Boş kamyonlar tırlar gelip geçiyor paso.
Yok 2 ex sevgilim vanlı, pek iç içeyim ordan biliyorum.
Gerçi abartma huyları çok fazla
ama bir gerçek var ki ülkeyi gerçekten kötü yönde etkliyor.

Eşek olayı, yakalanır önlenir
Ama tırı kamyonu nasıl önleyeceksin, adam depoyu doldurdum diyip giriyor içeri.
İnanılmaz yani, herhangi bir evde varillerce depo falan oluyormuş.
Tabi kanıtlayamam, gidip resim çekip gelmek gerekir o ayrı. Ama ateş olamayan yerden duman çıkmaz değil mi?
Mesaj tarihi:
Ben gördüm vanda hakikaten öyle. hangi eve gitsen mazot bulabilirsin. her yerde ucuz mazot tabelaları...

ama bu sadece van için geçerli. kamyonlara ek depo yapıyolar öyle kaçırıyolar genelde, bu da ülkenin %70 ini zor karşılar. ancak oraya gidip gelen kamyoncular bi de van halkı kullanıyordur yani...
Mesaj tarihi:
Suark said:
Adiemus said:
Suark said:

Kadrolaşma oluyor işte onu diyorum, eskinin 2 yemeğe satın alınan müfettişleri gidiyor. Sonuçta onlarda eski hükümetlerin kadroları.
Canavar, idealist isim yapmaya çalışan bu sebepten dibine kadar ince eleyip sık dokuyan adamlar.
Bir sürü noter feci borçlı çıktı, sonuçta çok derin vergi odeyen ve bu dogrultuda cok derın vergı kacıran ınsanlar bu noterler, Hep anlatır peder nasıl kaçırdıklarını vs.. Nasıl oluyor bu? kotu işini yapmayan, 2 yemeğe işini satan müfettişler yüzünden.
Tabi onlarda haklı kendi çapında ama konumuz bu değil.
Dürüst adamlar genelde rahatsız ederler, kurulu çirkin düzeni bozdukları için.

Sen hayatında kaç tane 2 yemeğe satın alınan müfettiş tanıdın söyler misin? Senin baban şerefsiz olabilir, yazdığından bunu anlıyorum ama bu sana eski müfettişlere dil uzatma hakkı tanımaz.

Hiçbir hükümet zamanında müfettiş alımları şimdiki gibi olmamıştır. Hiçbir hükümet zamanında bu kadar çok müfettiş de alınmamıştır. Müfettişler atamayla değil yazılı ve sözlü sınav sonucunda işe alınırlar. Bundan önceki hükümetlerde genelde yazılı sınavda başarılı olanlar mülakatı da takılmadan geçmiş ve işe alınmıştır. Ama şimdi öyle değil. Yazılı sınavda başarılı olan bir sürü aday mülakatta eleniyor ampuller tarafından. Yazılı sınavda istersen birinci ol, adam seni eliyor tarikat bağlantın yok, imam tanıdığın yok diye. Al işte bugünün haberi, http://www.ntvmsnbc.com/news/431954.asp. Adam yazılı sınavda 2. ama ne hikmetse mülakatı geçemiyor. Neyse bu konu hakkında daha fazla yazıp zaman kaybetmek istemiyorum. Öğrenmek isteyen araştırır öğrenir. "İnanmak" başka "bilmek" başka.

Gıdada verginin düşürülmesi konusuna gelirsek, son derece popülist bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Madem vergileri düşürmekti niyetleri, neden sadece gıda? Millet açlıktan ölmesin diye heralde. Millet soğuktan ölmesin diye de kömür dağıtmışlardı. Ah ne kadar iyiler. İmamların yönettiği sadaka cumhuriyetinde yaşıyoruz. Daha da kötüsü bu halk sadakaya muhtaç duruma düşürülüşüne sesini çıkaramıyor, aksine sadaka almaktan son derece de memnun.
Mesaj tarihi:
Şimdi şöyle,
sakin olmak lazım gelir öncelikle.
Babam izmirde noter olup Ülke çapında Vergi veren noterler arasında 3. olmuş bir adam zamanında.
Şimdi bu saçmalık? neden?
İstanbuldaki herhangi bir adam izmirdeki herhangi bir noterden çok daha fazla kazanıyor,
Onu bırak antalyadaki manisadaki adamlarda çok daha fazla kazanıyor.
Kısacası, babam şerefsiz değil fazla dürüst.

4 e yakın şerefsiz müfettiş tanıdım, Gelip kalemi bile vergiden düşmeyen adamı tuzağa düşürmeye çalışıp ne koparırız hesabı yapan 4 e yakın müfettiş tanıdım ki yaşım bu kadar el veriyor.
Babam fazla paranoyak olduğu için bu adamları hep yemeklere vs goturdu, bu pislik herifler tek kuruş kaçırmayan adamı gece uyumadılar.
Ve işlerini kesinlikle iyi yapmadılar.

evet kadrolaşma var, ve iyi yönde var. Gelen adam dürüst, ha her alandaki kadrolaşma iyimidir bilemem, ama bu alanda iyi.
Çok fazla kişinin canı yandı çünkü, söylim çok fazla adam hapse gitti bu yüzden. Her noterden en aşşa 30bin ytl eksik çıktı - bu aslında devletin onceden vermeyın dedıgı bıseyın yanlıs anlasılmasıyla ilgili ama olsun bunu bile alacak kadar iyi adamlar -

Önceki müfettişlerin hepsi kötü mü? Sanmam, ama benim tanımış olduklarım öyle.

Birde gerçekten insalara hakaret etmektense, sinirlenmektense yazılanları daha fazla dikkat harcayarak okumaya çalışsan daha iyi olur, en azından babama bilip bilmeden şerefsiz demezdin.

Populist yaklaşıma gelince, tabiki oyle
tabiki oyle olacak. Soz konusu halk, bize bonus saglayacak bizim refahımızı arttıracak adamların işi bu. Ve bu tabiki oy olarak donecek onlara. Populist yaklaşıma saldıranlarıda anlayamam hiç, devletlerin gorevi halklarını mutlu etmektır oncelıkle onların refahını arttırmaktır. KDV azalıyor işte, niye gıdada? çünkü lüks değil.

Ayrıca bu duruma dusuren bu hukumet degıl ki,oncekılerınde payı var eger bır sey varsa,
35 tane vergı yıllardır var.
KDV nin düşmesi neye işaret? Devlet vergisini gerektiği yerden alabiliyor demek, SSK ya kayıtsız işçi sayısı %50 civarlarında, buda %50 kaçak işçi demek.
Bunlar azalmışki, bu adamların vergileri vs odenıyor ki
KDV gibi yaşın yanında kuruyuda yakan vergiler azalıyor
Mesaj tarihi:
kadrolaşmanın iyisi olmaz. (şahsen inanmadığım bir kavram olmasa da) demokrasiye ters bir yaklaşım. hukuki değil.

toplumsal kontrolün de önüne geçer kadrolaşma. sağlam kadrolaşan bir hükümeti denetleyemezsiniz. eşitlik ilkesine bağlı, demokratik bir cumhuriyette ise bu kabul edilebilir bir durum değildir.

yani aman diyim, günümüzde kadrolaşmayı savunmayın lütfen. özgürlük kavramına terstir bu. ne desem, nerden başlasam bilemedim.

akp, türkiye cumhuriyeti tarihinde en çok atama yapan hükümetmiş bu arada.. korkulur.

kdv indirimi kötü diyemeyiz herhalde(?) ona bir lafım yok. ama birisinin her icraatına düşünmeden çamur atmayacağım gibi, her icraatını göklere çıkaracak da değilim. kdv iner, elektrik çıkar gibi..
Mesaj tarihi:
kdv indirimi ii ama olay vergileri toplayamamakta
yani tamam belki noterleri temizlemiş olabilirler ama öbür taraftan onun belki de on yüz bin milyon katını götürüyorlar
neyse siyasate girmeyelim daha fazla konuya devam edelim
inş tüm firmalar bu kdv indirimini fiyatlara yansıtır en azından %10 daha ucuza bişiler alabilirz
  • Yeni Oluştur...