Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

No Country For Old Men

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Bu sene süper filmler izledik gerçekten.

Valla Bardem'in benzinci emmiyle bozuk para muhabbeti yaptığı sahne ve There will be blood'ın bowling salonundaki finali...

Bu iki sahneyide unutamiicam sanırım.İki filmide birbirinden ayıramadım,ama There will be blood daha iyidi sanki Oscar alamasada...
Zaten bafta vs birçok dünya çapı platformda 60 küsür ödül kaptı There will be blood, Oscar'ı da No Country for old man alıversin...
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel bir film ama "biraz" değil fazla, çok fazla abartılmış.

Yani bir kere çoğu kişiye hitap etmiyo, sıkabiliyor. Sinemaya beraber gittiğim insanlardan sıkılan çok oldu.

klişelerden arınma bir film yapma çabası içine girmişler, fazla abartmışlar, orjinal olalım diye kasmışlar, müzik olmaması olsun, kurgusu olsun, karakterler olsun, sonu olsun öyle.

Ama bu biraz fazla kaçmış. Hani güzel noktalar olsa, ve zaman zaman gerilimi çok iyi verse de bazen bu abartılıklar fazla göze batmış filmin önüne geçmiş. Hani "hiçbişey anlamasın millet de çok entel bir film havası vermiş olurum, anlamadıkları için de sanattan anlamıyosunuz derim" havasıyla yapılmış tırt filmlere benziyor bu yönüyle beraber.

Film zaman zaman hedefine çok güzel ulaşmış, rahatsız edici, gerici atmosferi vermiş, olaylara daha somut bakmış, klişelerden arınmış vs, ama zaman zaman da "çok yaratıcı olacam" diye yırtınışları o kadar göze batmış ki filmden kopartıyor insanı.

mesela

Mesela, ana karakterin filmin yarısında kimse beklemezken zart diye ölmesi, "iyi"lerin kazanmaması, katilin istediğine ulaşması gibi güzel ve yaratıcı şeyler vardı. Ama katil mesela tamamen şişirmeydi. Aşırı abartıya kaçmış bir Hanibal Lecter klonuydu, bu kadar abartı olmasa çok daha iyi olacaktı. Sanki fabrika üretimi gibiydi. Yine filmi "hadi saçma sapan biyerde zart diye bitireliim" diye bitirmeleri de abesliğin önde gideniydi, orjinallik yapalım derken batırmışlar. Aklıma iyi ve kötü pek çok örnek geliyo filmle ilgili ama 1-2 tanesi yeterli sanırım derdimi anlatmaya.

Film hakkında en güzel şey, artık her şey olup bitmiş katil adamın karısının evindeyken, arka koltukta oturan amcamın tüm salonu güldüren "adam boş durmuyo" yorumuydu heralde :)
Sosyal ağlarda paylaş

Film çok güzel, ama imdb'de falan abartıldığı kadar olmadığını düşünüyorum. Coen'lerden yine güzel film, bu.

Filmin sonu bombaydı;

Ama bittiği yer araba kazasından sonrası değil, şerif rüyasını karısına anlattığı yerde bitti o film. Sonrası bonustu.

Edit: film sonunda salondan çıkarken arkadan birinin "Allah kahretsin böyle filmi." deyişi harikaydı.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:
Güzel film ama hafiften abartılmış. O gidişata çözümlenmemiş bir son uymamış. bir şekilde çözümleniyorsa da bana bunu vermeyi başaramadı :D

Ayrı bir paragrafı hak eden ise Chigurh karakteri. Gerile gerile koltuğa zımbalandım, çok başarılı (tu)

peh aynı fikirde olmak zorunda kaldım. :/

film şahane gidiyordu ama son çeyrekte kendisi devam ederken yarattığı beklentiyi karşılayamadı. iyi son beklemedim özellikle ama bir 'tamamlanma' görmeyi bekledim. iyi olsun, kötü olsun. ama bir anda muhtemelen filmin en iyi sahneleri olacak yerler ileriye sarıldı ve tommy lee amcadan biraz eh kıvamında felsefe dinledik ki filmin açılışındaki konuşması daha anlamlıydı demeliyim.

şugar abi cidden saykoluk konusunda lisanslı bir abimiz, terazisine tıkladım. ayrıca llewyn abimizi de tuttum, bu nedenle de filmin sonu daha da tatminkarlıktan uzak oldu.

carla jean sorusuna cevaben

öldü, evden çıkarken ayakkabısında kan kaldı mı diye bakıyordu şugar abi

sonuç itibariyle bence imdb puanını haketmemiş zira sonu bayağı havada kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

bardem'in oyunculuğu çok iyiydi ve özellikle chigurh ile benzinci arasındaki diyalog çok etkileyiciydi.

ama gene de filmi beğenmedim. lee jones karakteri öylesine oturtulmuş gibi kaldı. filmin sonundaki ufak felsefesi yetmemiş bence. filmin zart diye etkisiz bitmesi hiç olmamış.

top 20 falan fazlasıyla abartı.
Sosyal ağlarda paylaş

Güney aksanı süperdi,genelde filmleri alt yazısız izlesem de.Bu filmde ihtiyaç duydum,so Texas =]

Big Lebowski ve Fargo'dan sonra yeni bir baş film bekliyordum,geriye baktığımda o beklentim karışlanamadı diyorum.Ama başka bir film kafamda bu kadar çok enstantane yaratmamıştı orası kesin,yani 2 kere izlemiş olmama rağmen tüm sahneleri,replikleriyle aklımda; gerçekten çok zekice sunum yapılmış basit bir konu.

Yani çorapla yürüme sahnesi bile çok etkileyici geldi bana ya da Tommy Lee'nin süt içtiği anlar...Bardem'in yaralandıktan sonra titizlikle yarasını temizlemesi mükemmel bir soğukkanlılık,ayrıca filmin geçtiği zaman ile ilgili hiçbir tarih söylenmiyor ama bozuk para muhabbetinde dikkatlice izlendiğinde yıl aslında söyleniyor.Josh Brolin doğru tercih olmuş rolüne,adam zaten Universal tarafından baya pazarlanıyor,daha çok fazla karşımıza çıkacak belli.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
büyük umutlarla izleyipte fos cıkan filmlerin baş listesine koyuyorum bu filmi.aslında herşey güzel gidiyodu.

ama..

psikopat adamın performansını takdir etmek lzm.adama hsta oldum.ama o final nedir arkadaşım.tam filmin kopması lazımken final olmamıs.yani film daha iyi olabilirdi.ama o finalle öeh die ortada kaldım

Sosyal ağlarda paylaş

deişik bi film olmalıyım derken sıçmış bence.ha filmin farklı bi felsefesi varsa bilemem ama ben beğenmedim.

ayrıca güzel final olması için öyle bi atraksiyon isstemedim.ama böyle olmamalıydı.psikopat amcamın oyunculugunu gölgede bıraktı bana göre o final
Sosyal ağlarda paylaş

bence film başarılıydı. parayı alan adamın kararlarını verirkenki psikolojisini bu kadar doğal anlatması filan izleyiciyi filmin içine çekiyor. empati yeteneği gelişmemiş olanlar bu tarz filmleri sevemezler zaten :p , spiderman izlemelerini öneririm onlara. errm yok tarz meselesi diyim de kavga çıkmasın. :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
yahu yeni izledim, ne zamandır izleyecektim hatta taa sinemadayken izliyecektim. neyse. iyiki izlememişim sinemada

karakterler müthişti, kameralar müthişti, sahneler güzeldi. ilk bir saat vay be dedim.

ama son sahnelerde pfff dedirtti resmen. ulan bişey mi kaçırdım dedim, araştırdım yorumları okudum, arkadaşlara sordum. yok. cidden finali çok kötüydü. final sahnelerini ayrı ayrı düşünürsek iyiydi, süprizdi, ilginçti fakat, sahne sıralamasıdan sanırım fena bi boşuna izliyoruz hissi verdi.

-baba ben anlamadım ne biçim bir sondu öyle
-abi hiç coen biladerler filmi izlemedin mi
-haa tamam ozaman iyi olmuş... peh yok abi hala kötü yani.

yok yani hayal kırıklığıydı benim için. klişeden uzak durcaz demişler tamam tebrikler de olmamış ki? ki hala da, bu film neden iyiydi sorusunun cevabını verecek adam arıyorum, ciddiyim biri beni aydınlatırsa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...