Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

warlocklar

Stblack

Öne çıkan mesajlar

Ben hala anlamiyorum druid gibi karsisina ne gelirse gelsin hic fark etmeyen bi class varken neden butun nefret warlocklara.

Bakin locklardan nefret edio olabilirsiniz, buna okey, ama locklardan nefret ediyorsunuz die ya da sizi kesebiliyor diye direk "lock imba" diye mantik yuruturseniz bu is olmaz bi yere varilmaz.

Genel olarak hep 1v1 muhabbeti donuyor, hala anlamadiysaniz anlayin,uygun talentli ve yaninda uygun peti olan lock 1v1 de ezer, nokta. Eger 1v1 de adam kesip mutlu olan bir tipseniz acin bi lock kesin cumle alemi.

PvP dedigimiz artik ne BG ne outdoor, sadece arena. Butun oyun arenaya uygun olarak dengeleniyor. Kimse 1v1 de bi class oburunu ziplatmis umurunda degil bunuda aklinizdan cikartmayin.

Gelelim arenaya. Arenada lock imba diyen arkadaslara ev odevi veriyorum, gidip tek tek baksinlar s2 de bracketlerin ilk 5 takimlarinda kac adet warlock var. Sonra druidleri, warrior ve roguelari saysinlar. Tek tek buraya yazsinlar ki cumle alem gorsun kim arenada daha cok is yapiyor.

Ayrica butun hesaplarinizi gelen rakibe uygun talentlerle yapiyosunuz. Misal "sl/sl olacagina felguard al kes rogue'u" demis bi arkadas, sl/sl yerine al felguardi aynen basla diger setuplara karsi kaybetmeye.

Muhim olan bi setup'i degil mumkun olan en cok setupi kesebilecek talentler ve classlardir, bunuda en iyi Druid + rogue yapiyordu S2'de, sonrasinda da druid + warrior geliyordu. Ama insanlar nedense 1v1 de warlocklarin en noobunu bile kesmekte zorlandiklari icin basliyolar veryansina.

Imba imba dediginiz DC'nin ne ozelligi kaldi ya bugun? Clos, spell reflect, her bi boku kaldiran trinketler, buff silen buyuler, bok pusur neler geldi su oyuna, ama herkes hala DC imba DC imba.

Tekrar yaziyorum, PvP 1v1 degildir Arenadir, begenmeyen bu oyunu biraksin kendine baska oyun arasin, ha bi de arenada bi dc'ye oyun kaybediyosaniz zaten PvP yapmayi bilmiyosunuz demektir sucu kendinizde arayin.
Sosyal ağlarda paylaş

Resilience direk dotter classlar için tasarlandı ve künefe üzerine kaymak gibi birşey oldu.

1v1 de mobilityleri azdı, kitelayamıyorlardı meleeyi. O zaman tanklasılar dedi dev ler de. Shadowpriest in hala survivabilitysi çok çok düşük, ben çoğu zaman ikinci fear i yemeden 20 yatırıyorum ama adamlarda felaket bir burst var.

Warlock a gelince, deathcoil kaldırılıyor demişsiniz, deathcoil in horror effecti kaç saniye sürüyor hatırlamıyorum 2 ya da 3 olmalı. Healerin reflexi+latency zaten 1 sn olsa, dispelledikten sonra 1.5 saniye de global cooldown, yine 2.5 saniye çalıyorsunuz karşı takımdan.

Mana drain arenada LoS lanamıyor, pillar falan işlemiyor bulşit.
Drainlife zaten aptal saptal birşeydi ne wound poison ne mortal strike işlemiyordu düzelttiler onu en azından.

Felguarda zaten söyleyeecek birşey bulamıyorum, bence mortal strike da vurabilmesi lazım herkese verdi zaten blizzard healing reductionu, warlockların da olsun. Bana 3500 armor la 400-500 vuruyor şaka gibi. Evasion işlemiyor artık felguard a zaten sağolsun pet classlarının pve damage i arttırıcam derken blizzard.

Soullinki zaten developerlar kafaları iyiyken eklemişler gayet belli.

Cast timelarımız uzun demişler, çoğu dot instant, shadowbolt, soulfire atmayı da beklemiyordunuz umarım. Unstable Afflictionun da instant olması saçma olurdu değil mi.

Curse of Tongues zaten gg, grubunuzda druid veya mage yoksa yandınız. Felhunterın spelllocku, devour magic vs vs bitiriyor casterları

Not: Undead rogue olarak bir zorluk çekmiyorum warlocklara karşı saçmalamadığım sürece ama diğer bütün classlara karşı saçma derecede güçlü olmalarını da saçma buluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Resilience direk dotter classlar için tasarlandı ve künefe üzerine kaymak gibi birşey oldu.

Resiliance Melee lere karşi özellikle warriorlara karşi tasarlandi BC itemizasyonu ile warriorlar/rogueler biçerdöver moduna girip doğramasin milleti diye bazen denk geliorsundur resilsiz tiplere kaç sny sürüyor paketlemen ? :)

said:

Warlock a gelince, deathcoil kaldırılıyor demişsiniz, deathcoil in horror effecti kaç saniye sürüyor hatırlamıyorum 2 ya da 3 olmalı. Healerin reflexi+latency zaten 1 sn olsa, dispelledikten sonra 1.5 saniye de global cooldown, yine 2.5 saniye çalıyorsunuz karşı takımdan.

Evet çoğu zaman interrupt olarakda kullanilabilior arenada ama 2 dakikada bir sonuçda diger intterupt mekanikleri ile karşilaştırılamaz bile.

said:

Mana drain arenada LoS lanamıyor, pillar falan işlemiyor bulşit.
Drainlife zaten aptal saptal birşeydi ne wound poison ne mortal strike işlemiyordu düzelttiler onu en azından.

Mana drain de resillianceden etkilenior artikin ayrica los demişsin hangi Channeling ability etkilenior pilardan? (Mindfly,Arcane missle vs vs)
Drain life ayri bi mekanik olarak tasarlanmişti heal değil ama millet agladi "Dreyn layf owerpöver QQ" diye heal mekaniğine uydurdular onuda,Drain life over powered diyen rogueler vardi yahu :D

said:
Felguarda zaten söyleyeecek birşey bulamıyorum, bence mortal strike da vurabilmesi lazım herkese verdi zaten blizzard healing reductionu, warlockların da olsun. Bana 3500 armor la 400-500 vuruyor şaka gibi. Evasion işlemiyor artık felguard a zaten sağolsun pet classlarının pve damage i arttırıcam derken blizzard.

Arena gearli yani +armorlu bi rogueye 400-500 vurabilmesi için felguardin warlock'un 1700 civari spell dmgi olmasi lazim (Yanlış hatirliyorda olabilirm) yada The blackbook kullaniyordur veyahut peti bs+might ile bufflamişlardir.

said:
Soullinki zaten developerlar kafaları iyiyken eklemişler gayet belli.

Sl+sl banda absurt gelior aptal derece işlevsel 2vs2-3vs3 bazında ama diger speclerle kabul edilebilir düzeyde (5vs5 için sl+ruin+imp sp veyahut bodoz felguard 7/43/11)

said:
Cast timelarımız uzun demişler, çoğu dot instant, shadowbolt, soulfire atmayı da beklemiyordunuz umarım. Unstable Afflictionun da instant olması saçma olurdu değil mi.

Çoğu zaman CC'de yada ateş altında olduğundan warlocklar genelde Sp/fear/instantlar harici birşey atilmioyor
Çoğu dot instant değil sadece curse of agony instant talentsiz olarak;
Corruption:2 sny
Immolate:2sny
UA:1.5 sny
Siphonlife: instant
Curse of agony: Instant (Ki bunun yerine çoğu zaman weakness yada tongues tercih edilir)
Sosyal ağlarda paylaş

imp Corruption almıyan lock varmı? instant değil demek mantıklı değil,

siphon life, corruption, howl+unstabble affliction, drain life ohh işte miss gibi dmg...

drain life heal mekanığiydi yanı dmg veriyo diye heal etmediğini söliyemeyiz herhalde, ayrıca siphon+drain üstünde sl varken mis gibi outheal ediyodu warrior'ı... bide üstüne dmg veriyodu, yazık yahu
Sosyal ağlarda paylaş

nihlathak said:
Cuce birak bu 1v1 hesaplarini ya, arenada o isler oyle olmuyo :)

Ya bu nasıl bir savunmadır?

Bütün spelleriniz instant sizin fear hariç. Zaten tek olayınız dot + fear arenada da. Skill gerektirmiyor, bütün hard core locklar da diyor bunu.

Yani herkese aynı anda kütür kütür dot vurup fear spamleyen bir class warlock. Line of sight derdi yok, geçen her saniye adamın lehine işliyor, warriorları da outheal ediyordunuz, mageleri hala outheal ediyorsunuz. Zırt pırt resist. Hala gelip buraya warlock skill classsıymış gibi konuşuyorsunuz, bitiyorum ben o anda.

Pvp arenadır evet. Arenada bireysel oyun yok mu ben anlamadım şimdi.

Locklar mı top notch değil? Saydığın iki setup sadece anti lock olarak tasarlanmış setuplar. Bütün ladderı domine ettiginiz için yüksekte onlar. Druid healerlar da imba. Bu oyunda dengesiz birçok şey var. Ben resto druid yada discipline pri kesemiyorum arenada pillar abuse yüzünden. resmen deep frost olmama ragmen manam kesinlikle yetmiyor. Yani anti druid ve priest yine warlock. Bas drainmanayı hocam. Ne pillar dinliyor ne bi obtacle. Yani şkayet ettiğin sınıfın tek belası da sensin, diğer sınıflar 3 katın zorluk çekiyor druide karşı ama "Druid bir 1v1 sınıfı değil". Ve healerken imba, 1v1 için feral olunca ekmek yine.

Artık arena takımları setup kurarken locklara karşı etkili setup kuruyorlar. Yani ister kabul et ister etme, butun ladderı bu hale getiren yine lock.
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:
said:

Resiliance Melee lere karşi özellikle warriorlara karşi tasarlandi BC itemizasyonu ile warriorlar/rogueler biçerdöver moduna girip doğramasin milleti diye bazen denk geliorsundur resilsiz tiplere kaç sny sürüyor paketlemen ? :)

Dotter classlar için = dotter classlar'a avantaj sağlıyacak şekilde kastettim orada bir yanlış anlaşılma olmuş.

Senin de dediğin gibi resilience en çok warrior ve rogue u vurdu. Zaten 60 tan 70 e geçerken bu classlar yeni combat rating sistemiyle çok fazla crit kaybettiler. Ben level 70 olduğum anda 19% critim 1200 kusur da attack powerım vardı mesela. E ben 10 ay gear kastım, character sheet de 32% crit yazıyor ama recount u açık tutuyorum arenada, toplam crit rate im 22%. 3% artmış yani benim crit stat'ım 10 ayda kağıt üstünde. İsterse 95% crit yazsın char sheet de, oyuna yansımadıktan sonra ne anlamı olucak ki.

Bu yüzden çoğu rogue dagger oynamayı bıraktı, çünkü crit üzerine dayalı bir build. Warriorlar sword ve mace oynuyorlar axe yerine vs
Sosyal ağlarda paylaş

abuuu gene geç kalmışım, topik 8 sayfa tepeleme olmuş heeeç okuyamam =p ama ilk posta cvp:

1- warlockları çok severim, eğer benim yanımdalarsa
2- warlocklardan nefret ederim, eğer benim karşımdalarsa
3- warlocklara çok üzülüyorum, çünkü aşırı nerf geldi
4- warlocklara oh olsun diyorum, çünkü bi zamanlar yanlarına yaklaşılamıyodu, nerf lockz plx =P
5- ve evet ben bi mageim.. bi lock felhunterıynan bana saldırdığı zaman gerçekten nerdeyse hiç şansım olmuyor. arkadaşın da dediği gibi "gariban mageler". Shadow priest ve lock kesemiyorum. eskiden iceblock dotları üstümüzden kaldırmıyodu artık kaldırıyo ama, felhunter gibi bi şerrreeeffsiz kıçımı ısırırken, ben napim ki o locka karşı.. spell lock veriyo. sheep basıorum kaldırıyo. bufflarımı yiyip duruyo.. üstüne fear DC alıorum içime. drain life sağlamından bi hatrımı soruyo..

en son çok sağlam bi lockla kapışmıştım. adam %3 te kaldı ben yattım. adamın sölediği tek şey: şimdiye dek bi magede bukadar seri atak ve kaçış görmemiştim. az kalsın kesemiodum. YAW ADAM NERDEYSE KESEMİCEKTİM diyerek ne kadar şaşırdıını belirtiyo. yani dövüşün sonu başından belli. lock > mage..

ya hiç unutmam bi keresinde bi felhunter benim POM'umu yedi!! LAN POM LAN O POM.. gavura yapılmaz, adam geldi POMU yedi gitti. pyroya bastım başladı 6 sn castinge. o.O kaldım, noluo olm hani pom dedim. arkamda felhunter oturmuş geviş getiriyo yediği POM'umla..

ayrıca PVE de de ne diceemi bilemiorum. bizim guilddeki locklarda tamam dehşet gear var, harbi çok aşırı üstleri başları ama kardeşşim dmg meterda 1. sırayı hiç mi bırakmaz bi insan.. yok.. 1. sırada lock. bossuna göre bazen rogue. 4. olunca artık ss alıcam =p nerf lockz plx eheh. güçlü işte ne diim. güçlü..
Sosyal ağlarda paylaş

8 sayfanın tamamını okuyamadım o yüzden özür diliyorum eğer yazdıklarım daha önce yazıldıysa...

Locklar çok güzel Nerf yedi tmm kabulüm...
Ama olay şu ki ağlaması gereken classların sonuncusu warlocklar :)

Benim anlamadığım oalylardan biri de melee class diyip durulması...
Felguardla gezicem Felhunterla gezicem denince melee class zorluk cıkartıyor tmm...
Ama yanınızda bi succu olsa bence o kadar etkisiz olamssınız 10sn onu mu kastedeyim diyebilirsiniz... ama aynı anda herseyi yapmak istemenizi anlamıyorum...
Felhutner CASTER lar için bitiş anı gibi bişey..
Felguard da oyle zaten talent agacı sonu olan bi yaratıktan baska bişey beklenmez :D
Warlockların Kurtulma sansı her halukarda var ama Priesti ele alırsak yavaslatmak için ozellik yok... Tek koruması heal ,shield ve FEAR ... Fear 30sn cd de... Trinket olayını herkes biliyo zaten... kısacsı 30sn adamdan kurtulma sansı yok Oyunun en imba dotuna sahip :) ama 1 tane... Death coil yok talentla alınan bir yavaslatma curse yok :D En az Sorunu olan Class su an kesinlikle Warlock ve Hunterdır son Bufflar ile...

Roguelar gercekten ozellikler dusunulduunde cok abartı olmus gibi gorunsede... BUG larından dolayı cok sorun yasıyor... Vanish attıgımda resmen acabaise yarayacak mı acaba diyorum...
Genelde petler bırakmıyor peşimizi oysaki stealthe bile gecsek bırakması gerekiyordu son PATCH ile.. Sonuç olarak hala Locklar OP bence diğer classlara bakınca...
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi 1v1 olarak olaya bakıosanız lock op ama daha 1v1 arena maalesef piyasada yok ama 3v3 ve 5v5 de lock op diyemezsiniz.Dreamhack maclarını izlediyseniz best setupı fark etmissinizdir.Lock un hayvani staminası olabilir ama bunun bazı sebepleri var.Escape bi abilitysi yok melee yapıstı mı iptalsin.2v2 de cok iyi classlardan biri ona da lafım yok ama diger her türlü normal bi class.Frost mage rogue+healer takımlarında sadece healerına dualara baslıosun...
Sosyal ağlarda paylaş

Xhunarion said:
nihlathak said:
Cuce birak bu 1v1 hesaplarini ya, arenada o isler oyle olmuyo :)

Ya bu nasıl bir savunmadır?

Bütün spelleriniz instant sizin fear hariç. Zaten tek olayınız dot + fear arenada da. Skill gerektirmiyor, bütün hard core locklar da diyor bunu.

Yani herkese aynı anda kütür kütür dot vurup fear spamleyen bir class warlock. Line of sight derdi yok, geçen her saniye adamın lehine işliyor, warriorları da outheal ediyordunuz, mageleri hala outheal ediyorsunuz. Zırt pırt resist. Hala gelip buraya warlock skill classsıymış gibi konuşuyorsunuz, bitiyorum ben o anda.

Pvp arenadır evet. Arenada bireysel oyun yok mu ben anlamadım şimdi.

Locklar mı top notch değil? Saydığın iki setup sadece anti lock olarak tasarlanmış setuplar. Bütün ladderı domine ettiginiz için yüksekte onlar. Druid healerlar da imba. Bu oyunda dengesiz birçok şey var. Ben resto druid yada discipline pri kesemiyorum arenada pillar abuse yüzünden. resmen deep frost olmama ragmen manam kesinlikle yetmiyor. Yani anti druid ve priest yine warlock. Bas drainmanayı hocam. Ne pillar dinliyor ne bi obtacle. Yani şkayet ettiğin sınıfın tek belası da sensin, diğer sınıflar 3 katın zorluk çekiyor druide karşı ama "Druid bir 1v1 sınıfı değil". Ve healerken imba, 1v1 için feral olunca ekmek yine.

Artık arena takımları setup kurarken locklara karşı etkili setup kuruyorlar. Yani ister kabul et ister etme, butun ladderı bu hale getiren yine lock.

Lock skill gerektirmiyor arenada dedikce ben yine yazdiklarimi tekrar ederim sabaha kadar. Skill gerektirmese cumle locklar gladiator gezerdi ama ne yazikki sayilari hicte cok degil.

Mage 2v2 sux, bunun lockla ilgisi yok magele ilgisi var. Mage 3v3 5v5 adami, sen bi 5v5 te lockla oyna bak bi de o zaman soyle lock skill gerekirir mi gerektirmez mi...

Yine diyorum, skilli olmayan locktan bi bok olmaz olmuyoda anca mal mal milleti dotlar zart die de yatar yere arenada. Yani en azindan yukarilarda boyle. Kitelamak , interrupt etmek, crowd control, arenada skill ister emek ister hiz ister ayni anda cumle alemin ne yaptigini gorebilmek ister, sandigin gibi gir lockla kir milletin azgini yuzunu degil, istersen bi gun vereyim benim locku adexe filan gelince gorelim su skill istemeyen locku bakalim gorelim ne kadar oynayabileceksin skill istemeyen classla.

Olm egri otur dogru konus, skillsiz bi bok olmaz bu alemde istedigin classi ac...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...