Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Quiknet - Superonline Fiberoptik

Crawler

Öne çıkan mesajlar

Afterdeep said:
Kaede;

Sana sömürülmeye açık vermiş olduğu limitsiz interneti nedensiz yere geri almış olamaz, eminim ki uçarı bir şekilde kullanımlar tavan yaptığı için önleme amaçlı böyle bir önlem alındı.

Ayrıca "duygu sömürüsü" ile ne alakası var? Bağlantıyı kuramadım, söylediğim şey Türkiye'nin gerçeğidir. Aksini savunmak bence çok tutarlı olmaz. İnterneti bu şekilde her bulduğunu indiren veya ciddi arşivler için kullanan çok fazla sayıda insan var.

Ben yapılan uygulamadan rahatsızlık duymayanlardanım çünkü bir şekilde hardcore download yapanlar o hatlarda sürekli olarak çok dolaylı da olsa doluluk yaratıyorlar, bu genel trafik akışını bir şekilde etkilemiyor olsaydı zaten dedike line (lease line) diye bir kurgu olmazdı..

Saygılar.

sebepsiz değil, söylüyoruz sebebini. yurtdışı çıkışındaki limitlerini gözardı edip, daha doğrusu ttnet usulu gözardı etmeyip çok da fifi diyerek, şaapamıycakları şeyin altına şeettiler. "uçarı" kullanım diye birşey yok. verilen internet limitsiz, en fazla kullanıcılar haklarını kullanmıştır

hala bütün argümanını "işte download yapanlar kaka, ne kadar para ödedikleri umurumda değil, çok kullanmasınlar" a bağlıyosun

yok öyle bir şey. bu kullanılan su değil, türkiyenin doğal kaynakları değil. para karşılığı verilen bi hizmet

illa bi suçlu arıyorsanız so ı suçlıycaksınız
Sosyal ağlarda paylaş

superonline'ın altyapısı bu işi kaldırmıyor olabilir.
superonline için hat çekmek çok maliyetli olabilir.
insanlar, 10 Mbps bağlantı ile sürekli mümkün olan en yüksek hızda download yapıyor olabilir.

fakat onları kısıtlayınca haklı çıkartan bir sebep değil bu.

para verip hizmet alıyorsam, hizmetin karşılığını isterim. bunu sunamazlarsa, gayet sözleşmemi iptal ederim.

yapılanın savunulur bir yanı yok bence.

hatta reklamda aldatmaca olduğunu ve bu yüzden dava açılması gerektiğini iddia ederim gerek ttnet gerek so için. LİMİTSİZ hizmet sunmuyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Afterdeep said:

Tek tek araştırıp dökecek vaktim yok en basiti Avustralya'da yaşadım, en fazla alabileceğin aylık download limiti 30 GB'tı. Diğer tüm gelişmiş ülkerlerde örnekleri mevcuttur, olmayan yerler de var tabii ki, her ülkede demedim dikkatini çekerse, genelde gelişmiş ülkelerde..

yani tt den sonra birazcık gelişmiş olup telekomda vatandaşına cehennemi yaşatan tek ülkeden örnek vermişsin. sadece avustralya yı gördüysen anlayışının böyle olması doğal. ama emin ol anlayışın doğal değil.

almanya da bir iki tane sadece ulusal servis sağlayıcı varken bu sistemi getirmeye çalıştılar direk bi taraflarında patladı. onlarca lokal ve ulusal servis sağlayıcı çıktı bir anda. ha tabi adamlar bizdeki gibi tekeli desteklemiyorlardı. o ayrım var ve önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Demin 1-2 firmanın broadband hizmetine baktım, adamlar kısıtlamaya gitmişler ama şöyle, farklı zaman aralıkları verilmiş mesele saat 17:00 ila 22:00 arası gibi, bu aralıklarda eğer aşırı download yapmış iseniz alt limitlerde %50 , üst limitlerde %75 internet hızınız kısıtlanıyor, ama sadece 5 saatliğine, sonra tekrar normale dönüyorsunuz. Ayrıca gece 10 dan sabah 9-10 a kadar herhangi bir kısıtlama yok.

Yani yukarıdaki yöntem daha mantıklı, çok download yaparsanız 512k ya indirip sizi bütün ay süründürürüz demiyorlar hiç olmazsa o.o
Sosyal ağlarda paylaş

Bunneh said:

O 5 saat olayı bayağı iyiymiş aslında bizim buradaki Adil Kullanım hedesine kıyasla.

İyi değil mükemmelmiş yav. Çok etkili tamamen primetime da kullanıcı mağdur olmasın diye alınmış %100 mantık sınırları içinde bişey. Çarşı bile buna karşı çıkmazdı hani
Sosyal ağlarda paylaş

Afterdeep said:

Kharon;

Tek tek araştırıp dökecek vaktim yok en basiti Avustralya'da yaşadım, en fazla alabileceğin aylık download limiti 30 GB'tı. Diğer tüm gelişmiş ülkerlerde örnekleri mevcuttur, olmayan yerler de var tabii ki, her ülkede demedim dikkatini çekerse, genelde gelişmiş ülkelerde..

eskiden olabilir. su an ayda AUD49.99'a (55-60TLye denk geliyor sanirim) 130gb limitli adsl2+ var, 130dan sonra hiz 1mbps/1mbpsye iniyor.

gayet guzel fiyatina gore, kotayi astiktan sonrasida cok kotu degil 1mbit internet iste
Sosyal ağlarda paylaş

Herkese tekrar merhaba,

Ben kendime göre doğru bir bakış açısı ile olaylara yaklaşmaya çalışıyorum sadece. Bende isterdim 100 mbit sınırsız download yapabileceğim internet paketine ayda 30 - 40 TL ödemeyi ama o günlere daha çok var maalesef. Telekomünikasyon sektörü ile ilgili imza attığınız her sözleşmede bulunan firma istediği zaman değişiklik yapma hakkını saklı tutar (bu başlık altında yapılabileceklerin maalesef ucu açık) maddesi nedeni ile istenildiği gibi at koşturulmakta. En azından hız olarak allahın belası Telekom'dan daha iyi bir hizmet verdiklerini düşünüyorum. Mesela yukarıda bir arkadaşımızın verdiği prime time'da kullanım kontrolü uygulaması çok mantıklı olabilirdi.

Herkesin görüşü kendine göre doğru olabilir fakat lütfen sizin görüşlerinize ters düşen görüşlere de saygı çerçevesinde yaklaşmayı bilin.

Gerekirse gidin hakkınızı arayın mahkemede fakat sözleşmeleri hazırlarken firmalar oluşabilecek her türlü davaya göre hazırlıklarını yapıyorlar.

Ben Superonline çalışanı ya da benzeri bir görevde yer alan birisi değilim sadece düşüncelerimi aktardım. İnandığım tek nokta; bu ülkede DVD - BluRay - PS3 / XBOX / Wii / Bilgisayar oyunları vb. şeyler çok daha ucuz olsaydı ve geniş bir pazara sahip olsaydık belki de internete bu kadar bağımlı hale gelip bunları tartışma konusu yapmazdık. (İnternetle yapılacaklar tabii ki bunlarla sınırlı değil ama yine de birçoğumuzun kotasının birçoğunu yukarıda saydığım şeyleri download etmemiz oluşturuyordurç.)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Afterdeep said:

Arkadaşar merhaba,

Bende evimde 20 Mbit sınırsız fiber kullanıyorum. Superonline grubunda arkadaşlarım var, bu uygulama çıkmadan haberdar oldum. Trafik o sömürüden dolayı o kadar çok artmış ki böyle bir uygulamaya gitmek zorunda kalınmış. Maalesef ülkemizde 24 saat bilgisayarı açık olan çok kişi var. O hatlar kimseye dedike değil, 24 saat açık olan ve durmadan download yapan her bilgisayar düzgün şekilde hatları kullanmak isteyen ve ortak trafiğe dahil olan diğer bilgisayarlarında bir şekilde yavaşlamasına neden oluyor. Bugün yurtdışında birçok ülkede sınırsız ibaresinin yanında yıldız işareti olur ve altta download yapılabilecek maksimum limit belirtilir. Fiber döşenirken kablonun metre maliyeti Superonline'a 7 TL'ymiş. (kazı vs. bu olaya eklenince en az 25 - 30 TL'lik bir maliyet ortaya çıkıyormuş.

Ben böyle bir uygulama çıkmasına çok bozulmadım zira sömürüyü engellemek için yapılması gereken birşeydi. Kafasının rahat etmesini isteyen arkadaşlar o fiyatlara katlanabilir ya da evlerine lease line çektirebilirler.

Bence burada kızılacak mecra devlettir. Zira ülkeye giren tüm filmlere, oyunlara vs. deli gibi vergiler eklenmektedir. Eminim Türkiye'de de Amerika vs. gibi ülkerelerde olduğu gibi bir Blu-Ray film 15 TL olsa ya da oyunlar 30 - 40 TL olsa buradaki birçok kişi de dahil olmak üzere insanlar o filmleri download edeceğine gider satın alır rafına koyar.

Benim düşüncelerim bu şekildedir.

Bu arada tüketici koruma yasasının 19. maddesi gereği; firma imzalanan anlaşmada değişiklik yaptığı takdirde kullanıcı hiçbir cezai bedel ödemeksizin sözleşmesini iptal etme hakkına sahiptir.

Bilginiz olsun.

Saygılar..

özet geç ***
Sosyal ağlarda paylaş

Afterdeep said:

Herkese tekrar merhaba,

Ben kendime göre doğru bir bakış açısı ile olaylara yaklaşmaya çalışıyorum sadece. Bende isterdim 100 mbit sınırsız download yapabileceğim internet paketine ayda 30 - 40 TL ödemeyi ama o günlere daha çok var maalesef. Telekomünikasyon sektörü ile ilgili imza attığınız her sözleşmede bulunan firma istediği zaman değişiklik yapma hakkını saklı tutar (bu başlık altında yapılabileceklerin maalesef ucu açık) maddesi nedeni ile istenildiği gibi at koşturulmakta. En azından hız olarak allahın belası Telekom'dan daha iyi bir hizmet verdiklerini düşünüyorum. Mesela yukarıda bir arkadaşımızın verdiği prime time'da kullanım kontrolü uygulaması çok mantıklı olabilirdi.

Herkesin görüşü kendine göre doğru olabilir fakat lütfen sizin görüşlerinize ters düşen görüşlere de saygı çerçevesinde yaklaşmayı bilin.

Gerekirse gidin hakkınızı arayın mahkemede fakat sözleşmeleri hazırlarken firmalar oluşabilecek her türlü davaya göre hazırlıklarını yapıyorlar.

Ben Superonline çalışanı ya da benzeri bir görevde yer alan birisi değilim sadece düşüncelerimi aktardım. İnandığım tek nokta; bu ülkede DVD - BluRay - PS3 / XBOX / Wii / Bilgisayar oyunları vb. şeyler çok daha ucuz olsaydı ve geniş bir pazara sahip olsaydık belki de internete bu kadar bağımlı hale gelip bunları tartışma konusu yapmazdık. (İnternetle yapılacaklar tabii ki bunlarla sınırlı değil ama yine de birçoğumuzun kotasının birçoğunu yukarıda saydığım şeyleri download etmemiz oluşturuyordurç.)

Saygılar.

burda sana saygısızlık yapan bi kişi göster. hatta tam tersine sadece kendi haklarını kullandıkları halde insanlara "interneti sömürüyorlar" diyen sensin

daha hala "bence iyi işte" ye getiriyorsun. bozulan bi sözleşme var, kandırılan kullanıcılar var.

sen çıkmış "arkadaşlar bu yaz çok yağmur yağmadı, barajlar boş. lütfen ihtiyacımız kadar su kullanalım" diyorsun

bu su değil, internet. anla artık şunu
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

Afterdeep said:

Herkese tekrar merhaba,

Saygılar.

burda sana saygısızlık yapan bi kişi göster. hatta tam tersine sadece kendi haklarını kullandıkları halde insanlara "interneti sömürüyorlar" diyen sensin

daha hala "bence iyi işte" ye getiriyorsun. bozulan bi sözleşme var, kandırılan kullanıcılar var.

sen çıkmış "arkadaşlar bu yaz çok yağmur yağmadı, barajlar boş. lütfen ihtiyacımız kadar su kullanalım" diyorsun

bu su değil, internet. anla artık şunu

İmza attığın sözleşmeyi iyi okursan, yukarıda açıkladığım maddeden dolayı kandırılmadığını ya da sözleşmenin bozulmadığını anlarsın, kandırıldığını düşünüyorsan git dava et, kazanırsan haber ver herkese örnek teşkil etsin, hepimiz haklarımızı geri alalım. Bende aynı sözleşmeye imza attım ama veryansın edemiyorum çünkü sözleşme koşullarını değiştirmeyi saklı tutar maddesi var ise birşey maalesef iddia etme şansımız yok. Sana bunu deklare etmiş oluyor, koşulları değiştirebilirim haberin olsun demiş, sen de imza atmışsın.

Su değil, internet demişsin, ISP'ye zaten hiç maliyet oluşturmuyor değil mi? Adamlar bir kere döşüyor kabloları 1000 yıl gidiyor o sistem hiç bozulmadan...

Yenilen kazıklara bir yenisi eklenmiştir sonuç olarak, burada konuşuruz, fikirleri paylaşırız, 5-10 gün sonra başlık aşağılara doğru yol alır.

Saygılar..
Sosyal ağlarda paylaş

Artariel said:

Afterdeep said:

Arkadaşar merhaba,

Bende evimde 20 Mbit sınırsız fiber kullanıyorum. Superonline grubunda arkadaşlarım var, bu uygulama çıkmadan haberdar oldum. Trafik o sömürüden dolayı o kadar çok artmış ki böyle bir uygulamaya gitmek zorunda kalınmış. Maalesef ülkemizde 24 saat bilgisayarı açık olan çok kişi var. O hatlar kimseye dedike değil, 24 saat açık olan ve durmadan download yapan her bilgisayar düzgün şekilde hatları kullanmak isteyen ve ortak trafiğe dahil olan diğer bilgisayarlarında bir şekilde yavaşlamasına neden oluyor. Bugün yurtdışında birçok ülkede sınırsız ibaresinin yanında yıldız işareti olur ve altta download yapılabilecek maksimum limit belirtilir. Fiber döşenirken kablonun metre maliyeti Superonline'a 7 TL'ymiş. (kazı vs. bu olaya eklenince en az 25 - 30 TL'lik bir maliyet ortaya çıkıyormuş.

Ben böyle bir uygulama çıkmasına çok bozulmadım zira sömürüyü engellemek için yapılması gereken birşeydi. Kafasının rahat etmesini isteyen arkadaşlar o fiyatlara katlanabilir ya da evlerine lease line çektirebilirler.

Bence burada kızılacak mecra devlettir. Zira ülkeye giren tüm filmlere, oyunlara vs. deli gibi vergiler eklenmektedir. Eminim Türkiye'de de Amerika vs. gibi ülkerelerde olduğu gibi bir Blu-Ray film 15 TL olsa ya da oyunlar 30 - 40 TL olsa buradaki birçok kişi de dahil olmak üzere insanlar o filmleri download edeceğine gider satın alır rafına koyar.

Benim düşüncelerim bu şekildedir.

Bu arada tüketici koruma yasasının 19. maddesi gereği; firma imzalanan anlaşmada değişiklik yaptığı takdirde kullanıcı hiçbir cezai bedel ödemeksizin sözleşmesini iptal etme hakkına sahiptir.

Bilginiz olsun.

Saygılar..

özet geç ***

Okumayı öğren..
Sosyal ağlarda paylaş

"Su değil, internet demişsin, ISP'ye zaten hiç maliyet oluşturmuyor değil mi? Adamlar bir kere döşüyor kabloları 1000 yıl gidiyor o sistem hiç bozulmadan... "

ISP'ye maliyet oluşturuyor kazandığı para da bunu karşılayamıyorsa baştan böyle bir işe girişmese millette internetini yeni bağlatıp sonra böyle adil kullanıma geçiliyor diye haber almasa herkes için daha iyi olmaz mıydı peki?
Sosyal ağlarda paylaş

Afterdeep said:
İmza attığın sözleşmeyi iyi okursan, yukarıda açıkladığım maddeden dolayı kandırılmadığını ya da sözleşmenin bozulmadığını anlarsın, kandırıldığını düşünüyorsan git dava et, kazanırsan haber ver herkese örnek teşkil etsin, hepimiz haklarımızı geri alalım. Bende aynı sözleşmeye imza attım ama veryansın edemiyorum çünkü sözleşme koşullarını değiştirmeyi saklı tutar maddesi var ise birşey maalesef iddia etme şansımız yok. Sana bunu deklare etmiş oluyor, koşulları değiştirebilirim haberin olsun demiş, sen de imza atmışsın.

Su değil, internet demişsin, ISP'ye zaten hiç maliyet oluşturmuyor değil mi? Adamlar bir kere döşüyor kabloları 1000 yıl gidiyor o sistem hiç bozulmadan...

Yenilen kazıklara bir yenisi eklenmiştir sonuç olarak, burada konuşuruz, fikirleri paylaşırız, 5-10 gün sonra başlık aşağılara doğru yol alır.

Saygılar..

Nerde yazıyor bu "tarife fifi, kafama göre değiştiririm" maddesi ?

servis sağlayıcısına maliyeti olmasıyla ne alakası var ? para karşılığı verilen hizmetlerin maliyeti sıfır mı ? olay maliyet değil zaten. olay SOın aç gözlülüğünden dolayı altyapısı hazır değilken kaldırabileceğinden fazla kullanıcıyı kandırarak servis satması

şu kadar savunmandan ve "arkadaşların" olmasından viral olduğun belli zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Afterdeep said:

Arkadaşar merhaba,
24 saat açık olan ve durmadan download yapan her bilgisayar düzgün şekilde hatları kullanmak isteyen ve ortak trafiğe dahil olan diğer bilgisayarlarında bir şekilde yavaşlamasına neden oluyor.

bana açıklar mısın düzgün internet kullanmak nasıldır? 24 saat full kapasite download yapma imkanım varsa bundan yararlanmanın neresi na-düzgündür? komik olmayın lütfen.

"arkadaşlar merhaba" diye başlayan orhan gencebay remixi gibi olmuş bu arada mesaj
Sosyal ağlarda paylaş

valla "kardeşim benim verdiğim internet limitsiz, hızıda ttnetin 10 katı sen bunla gel şu kadar saniyede de mp3 indir şu kadar dk da dvd indir" diye reklam yaparsan, tekrar söylüyorum "limitsiz" anlamını bilmeyen arkadaşlar TDK sayfasından bakabilir, bu isimle internet satıyorsan ve belirli bi müşteri topladıktan sonra vay ben önceden çakallık yaptım işte istediğim gibi değiştiririm dedim, şimdi bu hakkımı kullanıyorum değiştiriyorum diyosan bunun adı haktan bilmemneden çok "adilik" oluyor arkadaşım. Tekrar söylüyorum so çalışanlarına hakaret etmek istemiyorum ama ettirmeye çalışıyorlar yeni tarife paketine bakarsanız hala 10mbps 50gb tarifesini limitsiz diye isimle satıyorlar, buda anlaşmada tarifenin ismini değiştirebilirim maddesi olmadığı içindir büyük ihtimal so avukatları çok zeki ya her halttan yırtarım diye düşünmüşler ama malesef hala LİMİTSİZ adıyla hız limitine gidilen bi hizmet satmaya devam ediyorlar. Bunun lamı cimi yok benim ne dl yaptığımın yada ne ul yaptığımın avukatı olamaz kimse. Ben bu paraya limitsiz hizmet alıyorsam 356gün 6saat bu bilgisayarı açık tutar, her saniye dl&ul yaparım. Ben sözleşmeye imza atarken efenim ben şu kadar saat sonra bilgisayarımı kapatacam söz siz madur olmayın yeterki aman so canını yiiim söz şu kadar ul yapmayacam yeterki sizin siteminize zeval gelmesin diye bi madde imzalamadım kalkıpta %5 kısım dl&ul yaptı diğerlerini sömürdü kimse diyemez demeye hakkı yoktur. Ben parasını verdiğim hizmetin bana verdiği sınırlar dahilinde karşılığını alıyorum bunu ferişhatının bile sorgulamaya hakkı yok anlatabiliyor muyum afterdeep? Fikrine saygım var haklısında gidip bi dvd yi, oyunu insanı fiyatlarda satsalar belki insanlar daha az dl yapacaklar ancak yinede limitsiz adıyla satılan bi internet hizmeti için dl yapanlara sömürdüler lafını söylemeye kimsenin hakkı yoktur isterse dvd 2 tl ye satılsın ben limitsiz internet kullanıyorsam gider bunu internetten indiririm buna kimsenin karışmaya, sorgulamaya, hatta "%5 sömürücü" diye hakaret etmeye hakkı yoktur. Parasını bastım limitsiz internet aldım ister tepe tepe kullanırım ister 30 gün boyunca açmam.
Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

Afterdeep said:

Saygılar..

servis sağlayıcısına maliyeti olmasıyla ne alakası var ? para karşılığı verilen hizmetlerin maliyeti sıfır mı ? olay maliyet değil zaten. olay SOın aç gözlülüğünden dolayı altyapısı hazır değilken kaldırabileceğinden fazla kullanıcıyı kandırarak servis satması

şu kadar savunmandan ve "arkadaşların" olmasından viral olduğun belli zaten

Ben SOL'ü savunmuyorum sadece imza attığınız sözleşmeleri okuyun diyorum, daha maddenin nerde yazdığını bilmiyorsun bana burda soruyorsun, aç sözleşme fotokopini (tabi aldıysan) oku görürsün..

Kandırıldığını düşünen var ise iptal eder sözleşmesini, 10 Mbit internet sınırsız download limitsiz 99 TL yapmışlar, bildiğim kadarı ile Türk Telekom 8Mbit limitsiz de o kadar. Kafa kafaya gelmiş oldular böylece.

Çok sayıda iptal talebi gelirse kararlarını geri de alabilirler, bilinmez..

Medenice fikir paylaşmak güzeldir, karşılıklı anlayış çerçevesinde..

Saygılar..
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

Gayet yazıyor, "nerede yazıyor" diyene kadar iki dakika elini kaldırıp bir kopyası sende olan, altına imza attığın sözleşmeyi okuyabilirsin.

"Kafasına göre" değiştirmesi durumunda, tazminat yükümlülüklerine maruz kalmadan "ben bu değişmiş halini kabul etmiyorum" deme hakkın var zaten bir ay boyunca, dolayısıyla bilgisizce ve boş konuşuyorsun.

Sen saldırmadan ben söyleyeyim bu arada; en çok etkilenen insanlardan biriyim bu durumdan, iptalin eşiğindeyim, tanıdığım falan da yok. Bugüne kadar yediğim en büyük kazık hatta muhtemelen. Fakat bunlar senin anlamsız noktalara parmak basıyor olduğun gerçeğini değiştirmiyor.

ps: Şu var esas merak ettiğim; bana bir telefon veya mail gelmedi bu koşul değişiklikleri ile ilgili. Fatura zaten gelmiyor, hep internetten ödüyorum, kağıt fatura istemediğime dair bir beyanım olmadığı halde. Sürekli adamların sitesine girip yardım menüsünün derinliklerini karıştırmak gibi bir yükümlülüğüm de yok bildiğim kadarıyla. Peki 15 Nisan'a sağdan soldan görüp duymasam, "Almanya yenildiği için biz de yenik sayıldık" gibi yeni halini kabul etmiş mi oluyorum, değişiklikleri bildirip onay almak gibi bir yükümlülüğü yok mu karşı tarafın?
Sosyal ağlarda paylaş

Çok da umurumdaydı ya ahah lafa bak

bak bakıyım yazdıklarımın hiçbir yerinde üyesi olduğumu söylemişmiyim ? bir iki aya istanbula dönüyordum ve döndüğüm gibi almayı planlıyordum. artık almıycam. bitti

bütün şikayet adamların gözünü para bürüyüp kaldıramayacakları yükün altına girmeleri ve dediğiniz gibi bir madde varsa sözleşmede bunun arkasına sığınıp milleti kandırmaları. a pardon kandırma sayılmıyor

ttnetin hizmet verirken "x kbps ye kadar " demesi ki

kaldı ki adamlar bile kabul etmişler böyle bişey yaparsak iptal edebilirsiniz diye

siz hala virala devam edin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...