Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Quiknet - Superonline Fiberoptik

Crawler

Öne çıkan mesajlar

D@rkwish said:

50 ye 5 e verilen parayı ben 10 a 10 a verirdim şahsen :P Superonline sitesinde pek bilgi bulamadım fiber hizmetiyle ilgili, Kozyatağı bölgesinde var diyor ama telefon ederekmi öğreneiblirim bulunduğum apartmana hizmet verip vermediklerini? Sitede oturmuyorum yalnız.

sitede oturmuyorsan alt fiber altyapıya bağlanman mümkün eğil büyük oranda. ama yine de arayıp bir sorabilirsin

Korax said:

baris, ankara cevizlidere mahallesinde varmi bu?

kanka site adı verirmisin bakim bi

Gaap said:

birde şöyle çanakkalede falanda olsa, düşünmeden baglatırım :/

2 gün önce çanakkale boğazını fiber hatla geçtik. çanakkale boğazına bifer döşeyen 2. firmayız şu an. çanakkale 2010 yılında superonline fibernet ile internete giricek. bu mutlu haberi de vermiş oliim.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

Gaap said:

birde şöyle çanakkalede falanda olsa, düşünmeden baglatırım :/

2 gün önce çanakkale boğazını fiber hatla geçtik. çanakkale boğazına bifer döşeyen 2. firmayız şu an. çanakkale 2010 yılında superonline fibernet ile internete giricek. bu mutlu haberi de vermiş oliim.

allasen daha ziverbeye bile gelemediniz minibüs caddesine...
çanakkeleye gideceklermiş peh
Sosyal ağlarda paylaş

Birkaç sorum olacaktı;

Bu merette OpenDNS (yasaklı sitelere girmek için) ve Port açma (Oyunlar yada torrent işleri için) gibi işleri aynı ADSL'deki gibi yapabiliyor muyuz?

Ayrıca telefon hattındanda gelmiyor bu meret, taşınacağım sitede varmış Quiknet fakat ben bağlayın diyince kapıya gelip elime bir kablo tutuşturup mu gidecekler? Nereden nasıl yapılıyor bu Quiknet'in bağlantısı? O kablo nereden girecek nereden çıkacak eve?

Birde sanırım UseNET kullanamıyormuşuz? Sanırım portların kapatılması ile alakalı bir durum. Kaç port kapalı Quiknette?
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:

Birkaç sorum olacaktı;

Bu merette OpenDNS (yasaklı sitelere girmek için) ve Port açma (Oyunlar yada torrent işleri için) gibi işleri aynı ADSL'deki gibi yapabiliyor muyuz?

Ayrıca telefon hattındanda gelmiyor bu meret, taşınacağım sitede varmış Quiknet fakat ben bağlayın diyince kapıya gelip elime bir kablo tutuşturup mu gidecekler? Nereden nasıl yapılıyor bu Quiknet'in bağlantısı? O kablo nereden girecek nereden çıkacak eve?

Birde sanırım UseNET kullanamıyormuşuz? Sanırım portların kapatılması ile alakalı bir durum. Kaç port kapalı Quiknette?

Şimdi ilk sorunun yanıtı evet. Kabloyu falan adamlar takıyor bir tanede kablosuz modem veriyorlar herşeyi hallediyorlar evinden çıktıklarındada bağlantın hazır bir vaziyette oluyor. Bunların dışında UseNet ile ilgili birşey söyleyemeyeceğim ancak hiç bir portun kapalı olduğunu sanmıyorum UseNET'i kullanmadım ancak bir sorun olmaması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

kapalı port yoktu ben kullanırken ama superonline modemin master şifresini vermiyor. uzaktan erişebilmek ve istediği değişikliği yapabilmek için. sonradan port kapatma yapmış olabilir. bana göre hakları yok. zamanında ben şifreyi internetten bulmuştum. değiştirdim. hatırlamıyorum ama arama yaparsan hala bulabilirsin sanırım. şu anda da bu modemi telekomun adsli ile kullanıyorum.

normal internet bağlantısı gibi olacak. dns ayarlarını filan değiştirebileceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

@Apis

apartmanın altına hayvanı bir alet koyuyorlar,o alettende apartmandaki tüm dairelere kablo cekiyorlar.Yani apartmandaki daireler icin kurulum hazır zaten,sen istiyom dediginde o aletten bir portda sizin daire icin ayrılıyor,evin uygın kosesine wireless modemi monte ediyorlar,duvarlar delinmesin vs diosan wc ye yada banyoya kurdurabilirsin,tabi apartmanın planına gore degişebilir.Mesela bisim pirelli modem wc de :D,benim odamla arasında 3 duvar,2 kapı ve yaklasık 7-8m olmasına ragmen wirelless full signal de cekiyor.Modemde kodaman bişey yani,dandik degil.

Torrentde port acmada bir sıkıntı yok,modem arayüzünden cok basit şekilde halloluyor,rapidden sabit 1.2m ile dosya cekiyorum,torrent hızımda buna yakın,upload hızımda yaklaşık 500-600 kb arasında değişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...