Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Webcamdeki şu resim normal mi?

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bugün kargodan Microsoft Lifecam 1000 ürünüm geldi. Teknosadan aldım.

Ama ekranda hiç gitmeyen renkler var. Webcam'in gözünü elimle kapatarak bir ss aldım, her tarafının siyah olması gerekir ama oradaki o renkler hiçbir zaman kaybolmuyor. Normal görüntüde de üstte kalıyor. Tabi zor farkedilcek şeyler ama normal midir sizce bu?

Resmin üstüne tıklayıp büyütün ve dikkatlice bakın lütfen arkadaşlar, birçok renk noktası var.

Sosyal ağlarda paylaş

aynı sorun benim aldığım bi kamerada da vardı. uyduruk olduğundan falan öyle olduğunu düşünmüştüm ama başka bişey ile alakalı sanırım.. ama başka kamera bağladığımda düzgün gösteriyor (a4tech kullanıyorum şuan), bilgisayardan değil yani. ama nedenini bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:
Senin aldığın kamera da Microsoft Lifecam miydi xaty?

hayır. CEDRIX diye uyduruk olduğunu düşündüğüm bi marka, fiyatı 20ytl gibi bişeydi sanırım.

şimdi aklıma geldi de ekranlardaki ölü piksel olayı gibi birşey olabilir mi ki? öyleyse de benzeri bi uygulaması vardır sanırım. aldığın yere bir danış istersen
Sosyal ağlarda paylaş

Gece görüşünü kapatınca düzeldi sağol Tyrael, ama gece görüşü ile hep aynı yerlerde sabit o noktalar çıkıyor. Mavi yeşil hepsinden var.

@Holy
Arkadaş sende renk körlüğü olabilir bu arada :)

@Viktor
Ayrıca kameraya gelince, içindeki kamera dandik olsa ne olcak, sanki süper hızlı uploadımız var da karşımızdaki 10-15 fps ile bizi izleyecek. Bu kamera Türkiye şartlarında yeterli, üstelik windows ile tam uyumlu, geceleri ışığı olmadığı halde ışıklıymış gibi gece görüşü var (yani geceleri gözünüzü alacak hiçbir ışığa gerek yok), ve sürekli açık duran ışığı yok (eski webcamimin ışığı hiç kapanmıyodu bu nedenle usbden çekiyodum, üstünde sensör vardı gerçi gündüzleri sorun olmuyordu da geceleri çekilmiyodu.
Ondan webcam güzel beğendim ama nokta işleri kafamı yordu :)

Neyse ya, çözülcek bi sorun değil, öyle garantiye götürülüp değiştirilcek bi olay da değil, kullanalım böyle :)
Sosyal ağlarda paylaş

Renk körlüğünü bu yaşta farkedicek değilim ya görüyorum yeşili de kırmızıyı da :P Sanırım sorun ya monitörün dandikliği ya da ekran kartının. Neyse sen sorunu az da olsa çözmüşsün ama ben hala inatla piranha diyorum. Cam gibi görüntüsü var, ışığını ayarlayabiliyorsun. Fiyatı da 30 ytl idi ben alırken. Microsoft'tan ucuz olsa gerek?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...