Prawler Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 DTP PKK’nın terör örgütü değil “Kürtlerin yok sayılmasının zorunlu sonucu olarak ortaya çıkan ve Kürt sorunun çözümünü isteyen bir siyasal örgütlenme olduğunu” savundu. ANKARA - Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) dün gerçekleştirilen PM toplantısına ilişkin sonuç bildirgesinde, PM’nin, “operasyonlar, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın tutuklanması, son siyasal süreç, yerel seçimler, parti kapatma davası” gündemiyle toplandığı ifade edildi. “Sınırötesi operasyonun Türkiye’nin sorunlarını çözeceği” üzerine kurulu bir konseptle, “Kürtlerin kendi iradeleriyle belirlediği talep ve temsilcilerinin tanınmadığı, bunun yerine geleneksel politikaların devam ettirildiği” öne sürülen bildirgede, “Partimize ‘PKK bir terör örgütü müdür, değil midir?’ dayatması belirttiğimiz konseptin bir uzantısı olarak geliştirilmiştir” denildi. Terör örgütü PKK’nın “Kürt sorununun çözümünü isteyen bir siyasal örgütlenme” olduğu iddia edilen bildirgede, “Kürt sorunu doğru tahlil edilmeli, bunun bir parçası olan PKK özgün olarak ele alınmalı ve birlikte çözümü tartışılmalıdır” görüşü savunuldu. DTP’nin gündeme getirdiği “demokratik özerklik” projesiyle sorunun “yasal ve anayasal düzenlemelerle çözülerek Türkiye’ye tarihi bir başlangıç yaptıracağı” öne sürülen bildirgede, “Demokratik açılımlar ve siyasi çözüm arama yerine, bu ülkede barış ve diyalog başka bir bahara bırakılmıştır... Geliştirilen operasyonlara karşı özellikle bölge halkı ve çocukları dağda olan aileler oldukça kaygılıdır” görüşlerine de yer verildi. Bildirgede, “AB, Irak Kürt Federe Hükümeti ve diğer çevrelerle iç ve dış diplomasiyi geliştirerek sorunların derinleştirilmesi, halkların birbirine kırdırılması politikalarının karşısında duran ve çözümde ısrar etme kararı alınmıştır. Bunun için gerekli heyetleri oluşturup planlamayı çıkarmış durumdayız” denildi. Kapatma davasına ilişkin savunma hazırlıklarının devam ettiği ifade edilen bildirgede, Demirtaş’ın tutukluluğunun kaldırılması için girişimlerde bulunulacağı kaydedildi. PM toplantısında, yerel seçimlere ilişkin hazırlıkların da değerlendirildiği belirtildi. Kaynak: NTVMSNBC Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Seviyorum bu ülkenin demokrasi anlayışını.Hala ve hala bu lafları duyabiliyoruz,bu adamların elinden bu yetkilerin alınması için canlı yayında çıkıp ülkeye dümdüz kaymalarımı gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
varsýnolsun Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 meclisin mafyayla ilişkisini göz önünde bulundurursak pkk elbet siyasal bir örgütlenme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Muhakkak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 "Canlı kalkan olabiliriz demişler" bu düşüncelerinin sonuna kadar arkasındayım. Pıt pıt bi dtpli bi pkklı vururuz. Dondurma çeşidi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Ben yeni gördüm tam açıcaktım sen açmıssın prawl. Neyse, bence sıkıosa gidip o iddia ettikleri gibi pkklılara canlı bomba olsunlar ilk obmbayı atan ben olmazsam şerefsizim ne diyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Abi o tanklar, o fuzeler depolarda curuyecegine degerlendireceksin, surumden kazanacaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Ben çıkayım dışarı alayım elime keleşi (onların tabiriyle savunma aracımı) dizeyim kurşuna önüme çıkan tüm kürt bebeklerini. Bu da siyasal bir örgütlenme olsun ne güzel :). İnsanların kavramlar hakkında bilgisizliklerini bu kadar belli etmeleri beni şaşırtmıyor artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Ek olarak. Siyasal sizsiniz örgüttekilerde sizi, avradınızı ve daha nice sizin gibi düşünenin ensesini öpsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 canlı kalkan olmaları yönünde tam destek hep destek veriyorum zaten ayırtetmesi zor oluyordu buyursunlar gitsinler 4.hava saldırımızda canlı kalkan olsunlar +hala konuşabiliyorlar bir de TR de demokrasi yok derler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Bu adamların samimiyetsizce hala barış istiyoruz , kardeşlik konuşmaları tiksinti verici.Resmen bu kelimelerin anlamını boşalttılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Bu sefer işin bokunu çıkarmışlar bende savunamayacağım DTP'lileri :D Gerçi söylemek zorunda olduklarını söylüyor adamlar o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Freedom of speech. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 balatalar kopunca boyle sancilar oluyor iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 pkk, kanlı eylemleri siyasetinin ötesine geçen bir terör örgütü olabilir (bu bağlamda pkk için bir "ira" diyemem) ama siyasi yaklaşımları yok diyemezsiniz. siyasetle de fazlasıyla iç içe.. en azından türkiye'nin kürt sorununu, en büyük siyasi yaralarından birini (çünkü yaramız çok ama gocunan yok) mesken edinmiş bir mikrop. türkiye o yarayı temizleyemedikçe de yaşayacak. ordunun harcadığı milyar dolarlar da hikaye, sadece daha fazla silah tüccarını zengin ediyoruz. öte yandan türkiye'de demokrasi varsa, dtp bugün bu baskıyı görmezdi. bu teraneleri daha ne kadar dinleyeceğiz? demokrasi olsa, muhtemelen pkk diye bir problemimiz de olmazdı ya.. nitekim bu kin kusmalar hiç bir şeyi çözmeyecek. 15 yıl sonra tekrar hortlayacak bir kürt sorunu orada yine olacak.. isterlerse binlerce kürdü öldürsünler, dtp'yi kapatsınlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Prawler said: Geliştirilen operasyonlara karşı özellikle bölge halkı ve çocukları dağda olan aileler oldukça kaygılıdır; görüşlerine de yer verildi. Ben bu kısmına bayıldım. Operasyon düzenlemeden önce keyifleri yerindeymiş, güle oynaya sivilleri öldürüyorlarmış demek. Operasyonlar düzenlenmeye başlayınca piskolojileri bozulmuş, kıyamam ben onlara. Canlarım benim. Birşey olmasın çocuklarınıza? Tabi yaptıklarıda zor iş, ne özverilerle kullanılıyorlar halbuki. TSK'da işlerini hiç kolaylaştırmıyor canım. Nerde bu devlet? Huu nerdesin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Duyan da dağa piknik yapmaya gittiler sanıcak lol Sorun bakalım dağda ne işi varmış çocuklarının? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 uu güzel gönderme :) çanakkalede ne işleri varsa bunların da dağda o işi varmış :F tarih tekerrürden ibarettir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2007 ilk siyasal amaçla kurulmuş olabilirler kürt haklarını savunmak için falan hanı bi dönem radyoda 30 dk boyunca kürtçe yayın yapılması falan tabiki aşırı saçma bişey o zaman laz falanda gelsin onlarda lazca yayın yapmıyor dıye bi örgüt kursunlar ülkeyi bölmeye calıssınlar neyse bütün hepsının sonu popolarında bomba patlasın 150 175 degil gunde 500 600 ölü versinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 sevmiyorum DTP'Yi . Pkk'ya laflar hazırlayan çok insan tanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 yazmayı düşündüğüm herşeyi ractamanius yazmış, bana da +1 vermekten başka çare kalmadı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 dtp partiden veya demokrasiden herhangi bir parça almış bir topluluktan başka her şeye benziyor. sanki adının açılımı devasa toplum provokasyonluğu gibi bişi. en komik tarafı ise biz kardeşiz geyiğini yapmaları. keza kürtler kardeş ama "onlar" değil. açıkça söylüyorum, sadece germeye, kızıştırmaya çalışan biri nasıl kardeş olabilir ki.. "biz kalkan olacaktık ama vazcaydık.. merkez yürütme kurulumuz reddetti" meali; at yemi, ver gazı, ayır milleti ikiye! Ohohoh X-mas geldi vallahi! bizim de hediyemiz bu olsun bari.. ne üzücü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 sanki bütün kürtler bunların arkasında o yüzdenmi 20 milyon kürt oyunu dtpye vermedi akpnin aldıgı oy 17milyon = %47 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Hardter said: ilk siyasal amaçla kurulmuş olabilirler kürt haklarını savunmak için falan hanı bi dönem radyoda 30 dk boyunca kürtçe yayın yapılması falan tabiki aşırı saçma bişey o zaman laz falanda gelsin onlarda lazca yayın yapmıyor dıye bi örgüt kursunlar ülkeyi bölmeye calıssınlar neyse bütün hepsının sonu popolarında bomba patlasın 150 175 degil gunde 500 600 ölü versinler lazlara ve boşnaklara aynı yayın yapılacaktı tvde iki grubunda insanları karşı cıktılar biz tc vatandaşıyız türküz dediler dilimiz türkçe diye karşılık verdiler. birsürü boşnagın evine gittim ana dillerinide rahatça konuşuyorlar isterlerse bir sıkıntıları yok kışkırtılanla kıştırtılamayan rahatça belli oluyor zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 evet haklısı daesu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar