neutrino Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 O zaman ismi de Hobbit olmasın? Ya bence burdaki temel sorun kitapların popülerleşmesi. Öncesinde bu kitapları okumuş olan, öyküyü bilen, karakterleri kafasında farklı farklı canlandıran bir kitle vardı. Sonrasında filmler yapılınca 10 yaşındaki çocuk da, liseli call of duty ergeni de bu öyküye ulaşır, üzerinde yorum yapar oldu. Filmlere karşı çıkılmasının altındaki temel neden bu. Artık lotr da, hobbit de o kadar özel değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 ahahahah altıma sıctım, insanlar lotr hobbit ögrendi diye icerleyen kısım varmış. ne kafasıdır bu nasıl bir bencilliktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 e ne guzel işte? hobiti okumamıştım mesela, lotru lisede falan okumuştum. peter jackson baya da başarılı film çevirmede. hikayeyi değiştirdimi? evet güzel oldu mu? evet MEsela, zibilyon tane batman filmi var, hepsi birbirinden farklı. Son yapılanlar çok güzel, ama adam kendine göre uyarlamış mı? uyarlamış. hobit süper bi masal olmuş, panon labirenti,narnia tadı falan var resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Herif kitapları değiştiriyor evet. Yapcak bir şey yok yani. Helms Deep ikinci kitapta 10 sayfa anlatılıp geçilen bir şey mesela. Filmde olmayan kişiler eklediler, drama eklediler, sahne eklediler. Bütün film onla alakalı oldu. Haa ama kötü film çekmiyor işte. Lotr çıkınca izledik. Hobitler daha da masalsı olmuş. Bence iyidir. Zaten bunlardan hayıflanacak duruma düştüysek yeni star trek filmleri yüzünden bilim kurgu fanları, twilight yüzünden vampirciler toplu intihar etmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 tolkien en çok, yaptığın edebiyat değil şarlatanlık diyen kişilerle uğraşmıştır desek hata yapmış olmayız ama bugün kendi icadı bir tür popüler olduktan sonra, o türün takipçileri tarafından, o türle alakalı bir sinema filmi, kendi başını ağrıtan aynı tutuculuk ile eleştirilmesini görse herhalde çok üzülürdü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Robert_Poche said: ahahahah altıma sıctım, insanlar lotr hobbit ögrendi diye icerleyen kısım varmış. ne kafasıdır bu nasıl bir bencilliktir. Altına sıçtığın için düzgün anlayamamışsın sanırım. İnsanlar lotr ve hobbiti öğrendiği için değil, bunlar filmler sayesinde popüler olup kitapları hiç okumadan etmeden üzerinde milyon tane geyik yapılmasından, fikir üretilmesinden, eleştirilmesinden, burger kiing'de oyuncaklarının dağıtılmasından dolayı içerleyen bir kısım var. Herkes kitapları salyalar akıta akıta tüketip sonrasında başka eğlenceler arayacağı nesneler olarak görmüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Filmler kitapların satışı bozar, satıştan ziyade genç nesil artık hazır film olduğu için kitaplarını takmaz, ancak filmden çok etkilenip edebiyat merakı olan çocuk belki alır okur zaten fanboyu olur ondan sonra. O açıdan kötü biraz tabi kızıl saçlı olmayan bir elf hatunu hatırlıcak çocuklar, ama bir tom bombadil bilmeyecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Battle for middle earth'ten biliyorum ben mesela tom amcayı asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 hikayenin bugu abi adam, bildiğin glitch frodo oraya gelince lag oluo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 neutrino said: Robert_Poche said: ahahahah altıma sıctım, insanlar lotr hobbit ögrendi diye icerleyen kısım varmış. ne kafasıdır bu nasıl bir bencilliktir. Altına sıçtığın için düzgün anlayamamışsın sanırım. İnsanlar lotr ve hobbiti öğrendiği için değil, bunlar filmler sayesinde popüler olup kitapları hiç okumadan etmeden üzerinde milyon tane geyik yapılmasından, fikir üretilmesinden, eleştirilmesinden, burger kiing'de oyuncaklarının dağıtılmasından dolayı içerleyen bir kısım var. Herkes kitapları salyalar akıta akıta tüketip sonrasında başka eğlenceler arayacağı nesneler olarak görmüyor. kitap okuma alışkanlıgı olmayan insanların bu başyapıtları ögrenmesi ve üzerinden fikir yürütmesi dokunuyor sanırım, dogru anladım. nerdrage oluyor bu durum sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Robert_Poche said: kitap okuma alışkanlıgı olmayan insanların bu başyapıtları ögrenmesi ve üzerinden fikir yürütmesi dokunuyor sanırım, dogru anladım. Kitap okumak bir alışkanlık değil yaşam biçimidir. Sorun okumadan fikir yürütmekte değil mi zaten? Bilmeden, araştırmadan, okumadan her konuda fikri olan insanlarla dolu sokaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 yani bu insanlara yasak mı olmalı hobbit ve lotr'u ögrenmek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Kitap okumak sex yapmaktan daha zevkli ama lanet olası reklamcılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Robert_Poche said: yani bu insanlara yasak mı olmalı hobbit ve lotr'u ögrenmek? Elbette yasak değil. İtiraz edilen nokta daha çok insanın bilmesi, okuması değil. Kitapları okumadan, sadece filmlerle bu eserin tüketilmesi sonucu yaşanan yozlaşmadan yakınılıyor. Bu eserler filmlerden ibaret değil, filmler ne kadar iyi olsa da mükemmel değiller, olamazlar da. Ama bunu düşünmeden filmler sayesinde her şeyin basitleştirilmesi, kitaplar hakkında okumadan yorum yapan insanların olması üzücü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 işte anlatmaya calıstıgım üzücü olmaması gerektigi, pc gaming ve console gaming gibi bir durum bu, kabullenilecek ve kitaplara yönlendirilecek insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Konu çok gereksiz yerlere geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar