Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

S_burti

Öne çıkan mesajlar

Akhlaur said:

Abi radagast ı hatırlamıyorum hatırlatın lütfen.Kitabı okuyalı 12 13 yıl falan oldu.

5 tane büyücü gönderiyor tepedekiler, işleri regüle etsinler diye.
2 si bi şekilde ölüyor/öteki yakaya geçiyor

kalan 3 tane adam var
saruman
gandalf
radagast

Saruman AK, gandalf gri, radagast boz. düşük seviye gibi, ama bu herifin hayvanlarla bi iletişimi vs si var ve kartallarla konuşabilio falan.

gandalfı kuleden kurtaran ve fılmın sonunda kartalları gonderen o.
benim hatırladıgım bu
Sosyal ağlarda paylaş

o iki tane ortadan kaybolanlar ölüyor diye bir şey yok sanıyorum. bir yorum yok o konuda. bunlar mavi olanlar. ikisi de mavi. orta dünya'ya geldikten sonra iyice doğuya gidiyorlar. rhuna'a doğru. başlarına ne geldiğini veya yaşayıp yaşamadıklarını kimse bilmiyor. bir daha dünya'nın batısında görülmüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Akhlaur said:

Abi radagast ı hatırlamıyorum hatırlatın lütfen.Kitabı okuyalı 12 13 yıl falan oldu.

kalan 3 tane adam var
saruman
gandalf
radagast

Saruman AK, gandalf gri, radagast boz. düşük seviye gibi, ama bu herifin hayvanlarla bi iletişimi vs si var ve kartallarla konuşabilio falan.

benim hatırladıgım bu

öteki yaka ölüyorlar diye bişi yok doğuya gidiyor 2 mavi büyücü
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Akhlaur said:

kalan 3 tane adam var
saruman
gandalf
radagast

benim hatırladıgım bu

Tom bombadil değil miydi onlardan biri ?
Sosyal ağlarda paylaş

hayır. tom bombadil, orta dünyada yaratılan her şeyden önce yaratılmış biri. ilk yeşeren ağacı falan görüyor. kendi çizdiği sınırlar içerisinde her şeye hükmü geçiyor vesaire. nasıl ve neden yaratıldığı muallak.

bu büyücüler ise orta dünya'yı yaratan tanrılar pantheonunu oluşturan tanrıların yardımcıları. bunları orta dünya'ya bu tanrılar yolluyor yaşlı adam kılığında çok daha sonra. tom ise her şeyden önce orada zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Akhlaur said:

kalan 3 tane adam var
saruman
gandalf
radagast

benim hatırladıgım bu

silmarillionda istari, lotr da wizard olarak geçiyorlar.

silmarilliondan said:

Chief among them were those whom the Elves called Mithrandir and Curunír, but Men in the North named Gandalf and Saruman. Of these Curunír was the eldest and came first, and after him came Mithrandir and Radagast, and others of the Istari who went into the east of Middle-earth, and do not come into these tales. Radagast was the friend of all beasts and birds; but Curunír went most among Men, and he was subtle in speech and skilled in all the devices of smith-craft. Mithrandir was closest in counsel with Elrond and the Elves. He wandered far in the North and West and made never in any land any lasting abode; but Curunír journeyed into the East, and when he returned he dwelt at Orthanc in the Ring of Isengard, which the Númenóreans made in the days of their power.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...