la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Ben bir kişinin arkasından konuşmak ya da dedikodu yapmanın ne olduğunu tam olarak bilemiyorum. Atıyorum ben iş arkadaşım hakkında birisine (iş arkadaşımın da tanıdığı birisi olacak tabi bu) bu adam şöyle yapıyor böyle yapıyor onun yüzünden ben şu hale düşüyorum gibi konuşsam (yalan söylemeden, doğruyu söyleyerek gerçekleri saptırmadan) bu onun arkasından konuşmak gibi mi olur? Ya da ben, x ve y olarak 3 arkadaşız diyelim. x kişisine ben y nin bir takım huylarından hoşlanmadığımı artık bu tip davranışlarından fenalık geldiğini falan söylesem içimi döksem bu y nin arkasından konuşmak ya da dedikodu yapmak mı olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Ynin suratına söyleyebileceğin şeyleri baskasına söylersen pek kötü bişi olmaz kqanımca. Ama adamın suratına söylemeyi büzük yemiyo da arkasından bu adam gaydir diye konusursan ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 İyi şeylerden bahsedersen pek problem olmaz. Zaten bunu cümle içinde "arkasından iyi şeyler söyledi" diye kullanırız =) Kısacası nedir? Yüzüne rahatlıkla söyleyemeyeceğin şeyleri arkasından söylemek dedikodu, arkadan konuşmaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 yiğit biz sürekli senin arkandan konuşuyoruz, özellikle efe, bır bır bır ağzı durmuyo, yiğit öyle yiğit böyle diye. eheheh şaka lan, zincire gidelim bi ara =D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 rahatsız olduğun şeyleri başkasına gidip anlatıp, o kişinin suratına karşı gülümseyip, hiç bahsetmezsen ona arkasından konuşmak olur. dedikodu da ise daha çok seni ilgilendirmeyen meselelerde girer işin içine. şöle böle yapmış, sonra şöle olmuş, şununla beraber olmuş. daha çok kıskançlık gibi durumlarda olur dedikodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 "Ya olm Şükrü çok şerefsiz bir insan evla... aaa Şükrü! naber abi naapıyosun? ehehehe" Bu oluyor arkasından konuşmak, yoksa Şükrü süper bir insan evladıdır ehehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 önüm arkam sobe, saklanmayan ebe! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Oçluktur. (orantılı çaresizlik) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Bir insanın haberi olmadan, o insan kendini savunamayacağı halde o kişi hakkında kötü şeyler söylemektir (doğru ya da yanlış). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 peki dedikodu yapılırken olaya kulak misafiri olup da dedikodusu yapılan insana bunu anlatmaya ne denir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkness87 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 ispiyonlamak, yememiş içmemiş s**mamış yetiştirmiş denir.. sen kötü olursun;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 ön/arka kavramlarından arka olanına göre konuşmaktır.. misal hemen önümdeki mesajın sahibi için "darkness'ın kilo vermesi lazım. baksana şişko olmuş!" dersem bu arkadan konuşmak olur.. ancak ne gariptir ki sağ yandan konuşmak, sol çaprazdan konuşmak gibi türleri dilimizde kendine yer bulamamıştır. dilimizden utanmayalım, bunları da kullanalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 walla bana göre arkasından konuşmak karşıdaki kişinin yüzüne söyleyemediğin/söyleyemeyeceğin şeyleri başkasıyla paylaşmaktır. misal ben bir arkadaşımın arkasından kibarca gay diyosam yüzüne de söyleyebilmeliyim. ama yüzüne söylemeyipte başkalarının yanında kötülersem arkadan konuşmak olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 "kaseye bak" "abi şuna kaç tur olur" demek arkasından konuşmaktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 evet pek güzide arkadaslarimin da soyledigi gibi, arkasindan konusmak: 1) yuzune soyleyemeyecegin seyleri, gidip bi baskasina anlatıp, adama hiç bişey olmamis gibi davranmaktır. bu yanliştir, yapilmamalidir, dinleyici olmaktan bile kacinilmalidir diye düşünüyorum. 2) "x'e bak, kilo vermesi lazim, köy bırakmadi etrafta yikti gecirdi" demek de bu konsepte girebilir. bunu tutorials'a mi gondersek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 dori bayansın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 ve? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 benimleğğn evleniğğr misiğğn? o deil. bir de arkasına geçip oradan konuşmak vardır. ama ayıp değildir heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
varsýnolsun Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 kendini kandırmaktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 bi de arkasindan bagırmak vardir ahmeeeeeeeeeeeeet kantine gidiyoosaaaaaan bana daaaa bi çaaay kaaaap aaagaaaağğ dersin butun koridor sana bakar falan. ama zannetmiyorum arkadasimizin bunlardan bahsettigini. o 1. secenekle ilgileniyor, o sebeple hiç konuyu dagitmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 dağıtalım yaws açıklamışlar ztn =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Arkadan bağırmak KEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL diye olunca tadından yenmiyor. of lan of liseyi özledim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 dori bayarsın :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Mesela bi gün pati wc3 servera girmiştim feyk hesapla. Adamlar 10 dk soyadımla dalga geçtiler. Ayıp ya. Erdöl -> Ermeni. Tamam çok komik. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Werewolf said: Arkadan bağırmak KEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL diye olunca tadından yenmiyor. of lan of liseyi özledim Evet, böyle olunca arkasından bağırmak güzel oluyor. Aah ah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar