Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazıl Say : "Onlar kazandı , ben yokum"

SturmVogel

Öne çıkan mesajlar

eğer bu ülke için sölüyorsan düşünceni, elbet birileri gelir sana dava acar bu işler böle, sende cıkıp" ter ederim üleeeyyn" dersen komik olur,

bu ülkede yüzlerce insan ölüm tehditleriyle yaşadı veya öldürüldü fazılsayın sölediklerinden cok daha önemli cok daha büyük şeyler söylediler, sadece kendileri değil aileleri tehlikeye girdi, hiç biri cıkıp "giderim haaaa" demedi, oturup devam ettiler yaptıklarına, veya artık kaldıramıycakları bı noktaya gelince iş o zaman terk ettiler ülkeyi.

nedir yanı "ülkeyi terk ederim bak" demek
Sosyal ağlarda paylaş

sanatçılar, insanlara hitap eder ve onlara önderlik eder. fazıl say'da herhangi bir tehtit değil. kendi düşüncesi doğrultusunda, insanların dikkatini bir şeye çekmeye çalışıyor. bu onun yapabileceği birşey. sezen aksu konserleri öncesinde sürekli insanlara öğütler verir, onları belirli konularda elinden geldiğince yönlendirmeye, doğru şeyleri söyleme çalışır. bu da onun gibi. fazıl say için doğru buymuş, onu savunmuş. saygıyla karşılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benim fikrim degisti.
Soyle oturdum bir daha analiz ettim.
Eskiden seriat gelcek falan derdim de, seriatin gelecegi yok.

Turk milleti bu kadar kaypakken sikilinca bırakacak AKP yi, yeni bir akıma kapılacak. Bu sefer parasiyla, gucuyle AKP li olan milletvekkileri doneklik yapip o partiye gececekler. Gene komur icin oylar satilacak belki, ya da din somurusu yerine baska somuru populer olacak.

Su anki gidisat ilimli islam modelinin daha yaygin bir sekilde uygulanan halini ongoruyor. Tehlike belli noktaya geldiginde ordu mudahele eder gibime geliyor. Su anda ordu mudahale etmiyorsa vardir bir bildigi diyorum.

Ha peki fa$ist LathSpeLL ve benim gibi tipler neden gitmek istiyorlar? Ben sayayim, gelecegi belirsiz olan, sadece gunu yasayan, aydinlanmaktan ve cagdasliktan uzak,yagmaci ve umursamaz bir toplumda yasamaktansa, gidip daha iyi yasam standartlarina ulasmak istiyorlar. Eskiden kacma bahanemi rejim tehlikesi olarak gorurdum. Ama burada el etek open, onun bunun yalakasi olan bir tip olsaydim ve beni tatmin eden bir refah seviyesine ulassaydim kesinlikle Turkiye'de yasardim.Daha iyi olanaklara sahip olmak icin insanin disarida sansini denemesi kesinlikle bireyci ve rasyonel bir harekettir.Benim dusunceme gore namaz kilarken "suna nasil kazik soksam? Baskasini nasil dolandirsam?" diye dusunmekten cok daha samimidir.

Zira deneyebildigim kadar denerim disarida, yapabilecegime inaniyorum. Hayat belki cok daha kazik ve zor olacak, ama sonucta istedigimi elde etmek icin elimden geleni yapacagim.

Ha olmazsa diye birsey demiyorum kendime, ama gene de donerim yani buraya yapamazsam, sonucta buranin vatandasiyim.

Sokakta turbanla dolasmak ne kadar ozgurlukse, ulkeden daha iyi yasamak icin kendi iradesiyle gitmek o kadar da ozgurluktur, demokrasiye aittir. O yuzden cekip gidenlere vatan millet edebiyati yapmayi birakin derim. Isteyen istedigini yapsin.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
80 yıldır rejim pek değişmedi doğrusu, meğer hep faşizmde yaşıyomuşuz =))

komünizm tartışmasına girersek iyice saparız ya, ama komünizmi şeriata tercih ederim tabi ne de güzel olurdu halkların kardeşliği falan..

komunizm halklarin kardesligi degil, yeteneksiz ve sifatsizlarin digerleri ustunden beslenmesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

hani fasist izya kacicazya
tuzukuru monitor delikanlilarina bende yaziyim

seneye mezun olucam
hep kaymakamlik sinavlarina girmekti hayalim abanir kazanirim diyordum

ama biliyorumki hem asker cocugu hemde bu dingillerle farkli dusucnede oldugumdan yazilidan %100 cikarsamda mulakattan gecme sansim %0.5

imamhatipli aciktan kamu yoentimi mezun utipleri aliyorlar paso

niye kaliyim burda? salakmiyim ben
yatirir parayi masterdan sonra oturma izni veren bir ulkeye atarim kapagi kapasite ve imkanda var kasar doktora yapar kalirim orda
liseden bozma universtelerinde en buyuk derdi turban olan bir ulked eegitim gorevlilerinin OSS turkce&matematik testine sokulup ise alindigi bir ulkede isim ne benim

fazil sayada yapilan b pek cok gencede

bilimi horgor kansere tedavi bulan adama "daha amerikalialr bulmadi sen enreye buluyon" de

arastirma imkani sunma bilimde biel hersey torpil ve adamkayirmayla yurusun

unievrstedeki egitim gorevline aile kurmayi imkansiz kilan abuk ucretler ode ve OSS den bozma ales le ise al sonra sakalina sacina giysisine karis

doktoruna begenmedigin kicikirik yunanistan in verdigi ucretin 1/4 unu verme calisma sartlarini mahfet yetersiz hastanelerde gunde 3242352 tane hastayla bogustur

ogretmenine aclik sinirinin ustune cikabilicegi bir maas verme ek is yapmaya mecbur birak ogretmenkocasi&karisi evi gecindirmiyorsa surum surum surunsun

up tis up tis muzikle allah cezani versin beni terk ettin lanet olsun sarkilari soyliyene sanatci de gercek sanatciyi horgor

mustehcen diye sanat eserlerine saldir heykeltrasi ressami kacir

binbir sansurle kitap yazmayi zorlastir, muhalif her yazari mahkemeye ver

ondan sonra gencler niye kalmiyor, bu beyin gocunu niye onliyemiyoruz de
gitmek istiyene de kaciyor vatan haini de

gecin efendim bu isleri
kalana pislik muamelesi yaparsaniz tabiki gidicek

ama bu iktidarin ozgurluk esitlik ve demorkasi anlayisi sadece kendi yandaslarini kapsiyor

kiz olsam turbani takar kalirdim valla kolay olay
bir agliyorsun basbakan evinden ariyor ole bi ulke
Sosyal ağlarda paylaş

pwnbot said:
sir said:

komünizm tartışmasına girersek iyice saparız ya, ama komünizmi şeriata tercih ederim tabi ne de güzel olurdu halkların kardeşliği falan..

komunizm halklarin kardesligi degil, yeteneksiz ve sifatsizlarin digerleri ustunden beslenmesidir.

+BIRMILYARBESYUZÜÇ her zaman düşündüğüm şeyi dile getirmişin.
Sosyal ağlarda paylaş

pwnbot said:
sir said:

Bu kadar kolaydı dimi bir cümleyle özetledik komünizmi.Bende o zaman kapitalizm asalakların mirasları sayesinde akıllı insanları sömürdüğü rejim derim.
Paticiktede bir çok insan seçim sonrasında terketmek lazım bu ülkeyi dedi , sinirle verilen ilk tepkidir bu çok da doğaldır fazıl say hala bu ülkede olduğu içinde fare değildir .
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
Fazıl Say'ı seversin sevmezsin, ama Türkiye dendiğinde dünyada onların aklına gelen isimlerden biri.Peki o fare ise biz ne oluyoruz, söylersen sevineceğim

Türkiyeyi çok seviyo olsa giderim ederim edemez.Bu ülkeyi,bu vatanı sevenler koşulsuz sever.Mehmetçik doğuda bu ülkeyi sevdiği için savaşıyo "yok yaa bu ülkeden bişi olmaz yobaz oldu herkez neyse Atatürk'e de yazık oldu dağılcak ülke"diyip silahını orda bırakıp gidebilirde ama dimi?!
Sosyal ağlarda paylaş

Sawer said:
pwnbot said:
sir said:

+BIRMILYARBESYUZÜÇ her zaman düşündüğüm şeyi dile getirmişin.

Dediğiniz doğru ise sizin için çok iyi. Başkaları üzerinden beslenir gidersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer bir yerde yaşamsal amentülerinizin sarsılmaya başladığını görürseniz, ve gitseniz, kim sizi fare olmakla suçlayabilir? Konu Dışı kısmı ülkenin dört nala nereye gittiğine dair ibret tabloları ile dolu, birkaçını okumanız kafidir. Eğer "yok be ülke iyiye gidiyor, gitmek isteyen de faredir.ülkesini seven kalır burada" diyorsanız, yoktur size sözüm.

Gitmekten bahsetmek zorunda kalmaya dek düşenleri değil de onları , bu ülkeyi 2-3 senede bu hale getirenleri kafanızda yargılamanızı öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

FAZIL SAY İLK DEMEÇ "SOKARIM BÖYLE ÜLKEYE IM OUT"
FAZIL SAY İKİNCİ DEMEÇ "ONLARA TESLİM OLACAK DEĞİLİZ"

Sanatçı burda, ilk demeci dikkatleri üzerine çekmek için, ikinci demeci asıl anlatılmak isteneni vurgulamak için kullanmıştır.

Niye gidio ülkeden gitmesin bık bık yazmayın artık yeter be
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...