@ardeth, get a life.
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
ispark otopark ve harac ucgeni
edit: Hah oldu =/
idrak edememe sorunlari bas gosteriyor kuresel isinma karsitlarinda sanirsam =/
Güzel demişsin,hoş demişsin ama,bu ülkede sadece "yapılması zorunlu kılınan" şey otopark olayı değilken,yani bu konu üstünde bence bukadar durmamak gerek bence.Netice olarak önceden yokmuş,ama belediye "surdan bi rant sağlayalım" demiş ve artık var.Nekadar istemesende var yani artık :)
Avrupa bütün bukadar şeyi yaparak dirlik düzen oluşturmuş.Senin okuluna toplu taşımanın olmaması yine devletin,belediyenin eksikliği.Doğal olarak seninde bu konuda isyan etme hakkın var elbette.
Elbet avrupa ülkelerinin bi çoğunun nüfusu 10 milyonu bile geçmiyo.Cezalar çok yüksek.Millet hata yapmaktan korkuyo ceza ödicem diye.Türkiye de alışmadığımız bi durum bu,kural ve yasakları dikkate alma olayı.
Halen arabanın lüks olduğu konusunda hemfikirim ben.4 milyon otopark parası nedirki hem istanbul gibi yerde?Herşeyin bi bedeli var elbet,enazından allahın değnekcisi gelip senden 30 milyon otopark parası isteyemez(zamanında benden istediler).
Bide evet tayyip'i sevmiyoruz,desteklemiyoruzda ama buderecede komplo teorisine gerek yok yau.Adam zaten vuracağını vurmuş yani,oturup "4 ytl otopark,2 saatten sora +3 ytl,5 adam soksak yeter" falan diye onlamı uğraşsın,okadar abartma bence :)
Avrupa bütün bukadar şeyi yaparak dirlik düzen oluşturmuş.Senin okuluna toplu taşımanın olmaması yine devletin,belediyenin eksikliği.Doğal olarak seninde bu konuda isyan etme hakkın var elbette.
Elbet avrupa ülkelerinin bi çoğunun nüfusu 10 milyonu bile geçmiyo.Cezalar çok yüksek.Millet hata yapmaktan korkuyo ceza ödicem diye.Türkiye de alışmadığımız bi durum bu,kural ve yasakları dikkate alma olayı.
Halen arabanın lüks olduğu konusunda hemfikirim ben.4 milyon otopark parası nedirki hem istanbul gibi yerde?Herşeyin bi bedeli var elbet,enazından allahın değnekcisi gelip senden 30 milyon otopark parası isteyemez(zamanında benden istediler).
Bide evet tayyip'i sevmiyoruz,desteklemiyoruzda ama buderecede komplo teorisine gerek yok yau.Adam zaten vuracağını vurmuş yani,oturup "4 ytl otopark,2 saatten sora +3 ytl,5 adam soksak yeter" falan diye onlamı uğraşsın,okadar abartma bence :)
57 milyon ytl yillik kazanc, tayyip'in damadi. komplo teorisi falan degil. gercek.
57 milyon ytl toplanmasi icin ben de her sokakta araba basina 4+ saat basi ucret alirdim. ya cok fakirsiniz milletin arabayla gezmesi batiyor size, ya da cok zenginsiniz boyle bir harac verme durumuna bu kadar sakin kalabiliyorsunuz. baya ilginc bir durum.
57 milyon ytl toplanmasi icin ben de her sokakta araba basina 4+ saat basi ucret alirdim. ya cok fakirsiniz milletin arabayla gezmesi batiyor size, ya da cok zenginsiniz boyle bir harac verme durumuna bu kadar sakin kalabiliyorsunuz. baya ilginc bir durum.
Demokrasi adı üstünde..
Pyro'ya katılıyorum. ÇOK YERİNDE BİR YORUM
/elaidi
/elaidi
Valla toplamını bilemicem.Kim işletiyo,çalıştırıyo onuda bilemicem ama belediyeye bağlı değilmi işpark?Herneyse.Komplo teorisi yada değil,bilemiyorum okadarını.
Arabam vardı(yeni sattım).O vergisiydi,bakımıydı zartıydı zurtuydu,parkıydı cezasıydı her ay dünya masraf çıkarıyodu.Netekim öğrenci değilim,devlet güvenceli bi işimde yok ama gereken neyse ödüyodum.Araban varsa,ödüyosun mecbur.Mesela bende ankara karum'a gidip arabayı bedavaya koyacak yer arıyorum,ama bulamıyorum :) o kadar trafiğin olduğu biyerde,zaten çevrede müsait değil.Paşa paşa giriyodum mecbur karum'un otoparkına.Saati 5ytl 1 saatten sonra +X ytl'ye.Paran yoksa gidemiyosun arabayla karuma mesela.İşte sana lüks :)
Yani netice olarak,yetki devletin elinde olduğu için,mecbur veriyosun.Değnekci'ye verdiğim 5 ytl'ye acırım ben.İllegal para almaktır o,gasptır,haraçtır,tehdittir.Ama belediye yapıyosa enazından resmi haraçtır,vergi gibi düşünülür.Alanya/Antalya civarıda hep belediye otopark parası topluyo 2-3 ytl.Mecbur boyun eğiyosun,yani elbet sakin kalmak istemem ama kanunu var yasası var,bu adama kalkıp "devlet bizden haraç kesiyo" diyemezsinki.Yapınca mecbur kalıyosun işte,yoksa bende park parası ödemek istemem yani :)
Polat alemdar bu işide el atacaktır. (:D
57 milyon ytl yıllık kazanç ne ki
aylık kazançtır o
ya da isparktaki görevliler işini biliyodur
bi de çalışma şekli nasıl ki bunların, görevlendirdiklerinin doğru fiş kesceğine güveniyorlar mı yoksa aylık belli bir para karşılığında o adama kiraya mı veriyolar nasıldır yani olayı
aylık kazançtır o
ya da isparktaki görevliler işini biliyodur
bi de çalışma şekli nasıl ki bunların, görevlendirdiklerinin doğru fiş kesceğine güveniyorlar mı yoksa aylık belli bir para karşılığında o adama kiraya mı veriyolar nasıldır yani olayı
Bizim okulun önünde de var bu işparkcılardan (yeditepe) arkadaşla okula gittik park ettik işte arabayı indik adam geldi;4 milyon+üstüne ne verirsen dedi arkadaşda 5 milyon verdi işpark'ın yapılma amacı otopark mafyasını engellemek ki bence çokda iyi bi çalışma caddebostan sahilde 10 milyon istemişlerdi bikere işpark yokken şimdi sabit 3 ile 5 milyon arası
ya
tayyipin oglu olmasa başka birinin oğlu kazanacak bu işten.
Ha gönül isterki o para tamamen belediyeye gitsin, ama gitmiyor ve tayyipin oğlu olsun olmasın gitmeyecek.
3ytl veriyorsun, gozun arkanda kalmıyor. 3 ytl sadece, gunde ıctıgın sıgara paketınden ucuz.
Ayrıca onları "dodge" lamak mumkun :P:P.hehehhe,
bide sizden para alınca fiş isteyin de cebe atmasınlar =)
tayyipin oglu olmasa başka birinin oğlu kazanacak bu işten.
Ha gönül isterki o para tamamen belediyeye gitsin, ama gitmiyor ve tayyipin oğlu olsun olmasın gitmeyecek.
3ytl veriyorsun, gozun arkanda kalmıyor. 3 ytl sadece, gunde ıctıgın sıgara paketınden ucuz.
Ayrıca onları "dodge" lamak mumkun :P:P.hehehhe,
bide sizden para alınca fiş isteyin de cebe atmasınlar =)
Tabi ki otopark ucretli olucak abi sehir icinde, sacmalama Emre Efendi.
İlke, araba yok tabi at bol keseden.
1985 den beri Yeşilköy' de oturuyorum, bit kadar bir çarşımız var zaten merkezde, başından sonuna kadar, sağlı sollu
ispark-man dikmişler. 2 saati 3 YTL.
Bu arada sola park etmek de yasak dı, derhal tabelalar sökülmüş tabiki.
ispark-man dikmişler. 2 saati 3 YTL.
Bu arada sola park etmek de yasak dı, derhal tabelalar sökülmüş tabiki.
Öne çıkan mesajlar