Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurban Bağışı ve TSK

Daesu

Öne çıkan mesajlar

20 aralık son gün
aslında daha önceden başlık açsaydım daha iyi olurdu..bagış için
kurban kesmeyi düşünenler , mehmetçik için en gerekli günlerde 1 kez daha düşünsünler istedim.Yaşı küçük olan arkadaşlarda ailelerine çıtlatabilirler.

230 milyon cok cüzzü bir rakam, isterseniz kesimsizde bagış yapabiliyorsunuz direk buradanda.
abartmak istemiyorum ama orjinal oyunlara 50 50 mmo oyunlara 20 20 bayılan bizler bir kerede dönüp mehmetcige yardımda bulunabiliriz.

https://www.mehmetcik.org.tr/onlinebagis/bagis_kurban.php
Sosyal ağlarda paylaş

+rep
kurban bağışlicak duruma gelmedim ama tatillerde fln haftalığımı gönderiyorum hala:)

+
laiklikle ne alaka?
+
BU FAALİYETTEN ELDE EDİLEN GELİR; VATANIMIZIN VE ULUSUMUZUN GÜVENLİĞİ, HUZURU VE REFAHI İÇİN CANLARINI HİÇE SAYARAK ŞEHİT OLAN VEYA HERHANGİ BİR NEDENLE HAYATINI KAYBEDEN MEHMETÇİKLERİMİZİN BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUKLARI YAKINLARI İLE GAZİ VE ENGELLİ MEHMETÇİKLERİMİZE SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK SAĞLAMAK, ÇOCUKLARINA ÜNİVERSİTE SEVİYESİ DAHİL ÖĞRENİM YARDIMINDA BULUNMAK AMACIYLA KULLANILMAKTADIR.
vakıf bu bilmem anlatabildim mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

ayıp ediyorsunuz başka birşey degil.
mehmetçik vakfı aldıgı yardımları silaha bombaya yatırmıyor, gazi ve şehit ailelerine yardım ediyor.

Şu başlıkta söyleyeceğimi zaten söyledim; ancak Daesu'nun özellikle affına sığınıyorum zira iyi niyetli bir başlığa siyaset bulaştırdım. Çok merak eden varsa söyleyeyim: İyi kötü eli para tutan birisiyim; Kuran kursuna da yardım ediyorum, Mehmetçik Vakfına da, Türki Cumhuriyetlerden gelen öğrencileri okutan vakıflara da. Milliyetçilikse milliyetçiyim, laiklikse laiğim, müslümanlıksa müslümanım.

Yok eğer oyunu patiye göre oynayacaksak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kurumu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı olan Mehmetçik Vakfı, inançla ilgili bir konuyu öne sürüp para toplamasın.

Gayet samimiyim şu söylediklerimde, umarım kendimi anlatabilmişimdir. Kurban da benim, ordu da.
Sosyal ağlarda paylaş

TSK'ya bagli olmasi cok birsey ifade etmiyor su durumda, yukarida denildigi gibi, kurban diye topladigi paralarla silah almiyorlar sonucta, hayir isi icin kullaniyorlar. Bu olaya laiklik falan diye bakacaksak, devlete bagli hicbir hayir kurumuna da kurban bagisi yapilmasin diyorsun demek ki, illa orduya olunca bozmuyor laikligi degil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

elbette, laik bir devlet dini bir gerekçeyi kullanarak para alamamalı. ha özelde tsk'ya ve özellikle de mehmetçik vakfına bağış yapılsın mı? elbette yapılsın. hatta bireyler dini gerekçelerle de yapsın devlet kurumlarına bağışlarını ama devlet bunu istemesin.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Şu başlıkta söyleyeceğimi zaten söyledim; ancak Daesu'nun özellikle affına sığınıyorum zira iyi niyetli bir başlığa siyaset bulaştırdım. Çok merak eden varsa söyleyeyim: İyi kötü eli para tutan birisiyim; Kuran kursuna da yardım ediyorum, Mehmetçik Vakfına da, Türki Cumhuriyetlerden gelen öğrencileri okutan vakıflara da. Milliyetçilikse milliyetçiyim, laiklikse laiğim, müslümanlıksa müslümanım.

Yok eğer oyunu patiye göre oynayacaksak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kurumu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı olan Mehmetçik Vakfı, inançla ilgili bir konuyu öne sürüp para toplamasın.

Gayet samimiyim şu söylediklerimde, umarım kendimi anlatabilmişimdir. Kurban da benim, ordu da.

huun 2 tip vakıf örnekliyim
1.ahmet vakfı,
insanlardan dini sömürü ile para toplayıp dindar takılan inanclı takılan, ama sömürdügü paralarla filipinlerde sahilde kokain ceken yöneticilerinin oldugu vakıf

2.mehmet vakfı
propaganda yapmadan, talepte bulunmayan fakat dini bir baydam kurban baydamında vakıfa para verenlerin kurban kesim işlemlerini yapıp (burda yardımda bulunan dinen gerekli şeyi yapmış oluyor-bitti) bunlarla gazilere ve şehit ailelerine yardım ediyor. yani kısacası sizin ayak işinizi yapıyor, kurban etini cidden ihtiyacı olanlara temin ediyor

yani 2. vakıf dini öne sürerek para toplamıyor, siz yardımda bulunsanızda bulunmasanızda tsk bi şekilde gazilere ve şehit ailelerine yetişmeye calışıyor.

kurban kesmek demek hayvanı buzluga stoklayıp cıkarıp cıkarıp hergün et yemegi yemek degildir.

Penthesilea said:
Devlete bagli bir kurumun boyle bir talepte bulunmasi cok cirkin.
Isteyen yapar (ve bence cok guzel birsey boyle yerlere bagis yapmak) ama devlet talep edemez yani.

Pent talep bile yok aslında ortada
yani isteyen yapar isteyen yapmaz dedigin gibi, "para yollayın" diye bir durum yok ortada. ki yolladıgım linkte kesimli kesimsiz diye secenek koymuşlar. kurbanda etmeyip 230u direk vakfa yollamak güzel bişi.

4 saatlik f16 turumuzun maliyeti 20milyon dolar olmuş
en azından gazilerin yükünü biraz sırtlansak tskya düşen yükte azalmış olur.

ya tamamen gönül işi bu
yardımsal konulada benim ilk tercigim herzaman mehmetcik vakfı olmuştur
ben keyfime bakarken bu insanlar daglarda görev başındaydı

kısaca niye bu kadar tepkilendiniz cokta anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

cok komiksiniz yani

"Vakif"

nedir
ne demektir?

bilmeden atip tutuyorsunzu laiklik diye
hani hinlik yapip guya laf sokup karizma olucaksiniz
"aha kendi silahiyla vurdum salaklari" olucak

vakif kavraminin anlamini vakiflarin hangi yasalara tabi oldugunu nasil isledigini filan ogrenin once

TSK tarafindan kurulmus bir vakif

TSK nin kendisi degil veya TSK ya direk bagli degil

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan yurdum insani
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
cok komiksiniz yani

"Vakif"

nedir
ne demektir?

bilmeden atip tutuyorsunzu laiklik diye
hani hinlik yapip guya laf sokup karizma olucaksiniz
"aha kendi silahiyla vurdum salaklari" olucak

vakif kavraminin anlamini vakiflarin hangi yasalara tabi oldugunu nasil isledigini filan ogrenin once

TSK tarafindan kurulmus bir vakif

TSK nin kendisi degil veya TSK ya direk bagli degil

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan yurdum insani

bi ses geldi bi yerden
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...