Chaotic Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Laptopumun şarj ı son 3 dakikayı gösteriyor ama inat ediyorum yazacağım. gerekirse tezimin içindeki bilgileri sonra ilave ederim. Ben buna inanıyorum arkadaşlar. nedenini kısaca özetlemem gerekecek olursa yokluğunda yerine bilim konulması halinde dünyanın daha hayrına olacağına inandığım sözde sanat dallarıdır bunlar. elbette kökten kazınması doğru olmaz ama günümüz dünyasında ben bu dalları haddinden fazla beslendiği için kocaman şişko ve koca popolu adamlara benzetiyorum. Ve eğer gerekli istatiksel çalışma da yapılırsa bu alanlara harcanacak zaman yeri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 wtf? yeteneksiz bir arkadaşımızın serzenişi midir bu yoksa? insan yaratıcı bir varlıktır. öğrendikleriyle bişeyler yapmak ister. sanat bir dürtüdür, bir ihtiyaçtır, alışkanlıktır. ne engellenmesi, insanlar daha çok yönlendirilmeli bence sanata. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 garbaca yollayın bu konuyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 üstüne alınma,ya da alın.bence bunlara saçma diyenler başlı başına saçmadır. Sanat ve Bilim birbirini tamamlar,biri olmadan diğeri hiçbir şekilde olmaz,olamaz. Sanatın yarattığı özgür ve sorgulayıcı düşünce olmasaydı günümüzdeki bilimsel gelişmelerin hiçbiri var olmayacaktı. Bilimsel gelişmelerle desteklenmeseydi de sanat,bağnaz düşünceler altında yok olacaktı. En azından benim görüşüm budur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Edebiyat, Müzik ve Resim dışında ki diğer herşey saçmadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Bilimin ilerlemesini edebiyat sağlıyor bir yerde. bugün sıklıkla kullandığımız gps cep telefonu vb. cihazların fikrini bilim adamları değil bilim kurgu yazarları ortaya atmıştır mesela.bilime ilham oluyor... gereksiz diyemem ben, kimisinin kafası da o saydığın şeylere çalışıyor. kimi insanda çok ilgileniyor. kitleleri oyalamak için birebir işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 bilim bu saçma dediğin şeylerden daha fazla ve daha rahatça faydalanabilmem için bir araçtır benim için sadece. bu dediklerin olmazsa bilimi napıcam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Edebiyat resim ve müzik bizi insan yapar. Hiç bilim olmasa da olur. Bilim olmadan insan varlığını sürdürebilir ama bunlar olmazsa o zaman Çinli oluruz hepimiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 önemli olan dah supe bilsigaarlar dah super ucaklar, dah super tanklar tufekler arabalar kullanmakmı yoksa mutlu mutlu keyifli keyifli yaşamakmı? muzik, resim, edebiyat olmadan cok sıkıcı olurdu yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Yani hakkaten müziksiz, kitapsız bir dünya düşünülebilinir mi acaba? Saçma ötesi über gereksiz bi başlık olmuş. (O zaman cevap atma demeyin post kasıyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Müzik, edebiyat, resim gibi öğeler olmasaydı, hepimiz işlem yapan robotlar olurduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Chaotic said: Ben buna inanıyorum arkadaşlar. nedenini kısaca özetlemem gerekecek olursa yokluğunda yerine bilim konulması halinde dünyanın daha hayrına olacağına inandığım sözde sanat dallarıdır bunlar. elbette kökten kazınması doğru olmaz ama günümüz dünyasında ben bu dalları haddinden fazla beslendiği için kocaman şişko ve koca popolu adamlara benzetiyorum. Ve eğer gerekli istatiksel çalışma da yapılırsa bu alanlara harcanacak zaman yeri bu yazdıklarından "ya baba ya, okulda bu edebiyattı müzikti resimdi dersler çok saçma ya, keşke kaldırsalar bunları" feryadı algıladım. eğer öyleyse, hiç de saçma dersler değil bunlar. ha, düzenlenip derlenip toplanması gerekebilir, misal resim derslerinde hep bize hoca "şu şeyi çizin" derdi, o ders işkence gibi geçerdi. oysa teorik de olsa birşeyler öğrettiği, birşeyler anlattığı, onları uygulattığı dersler daha eğlenceli ve daha öğretici olurdu. müzik de aynen öyle, müzik türleri, müziğin yaşam üzerindeki etkileri felan bunları anlatmaları güzel şeyler, ama hep flüt hep solfej işe yaramıyor. hayır, ortaokulda müzik hocası flüt deliklerini parmakla kapatamadığımızda azarlardı kızardı bağırırdı felan ama ne oldu, zerre bir halt öğrenmedim onlardan. buna karşın, edebiyat, müzik ve resim güzel sanat dallarıdır. insanın çevresine ve hayatına bakışı değişir, hatta yaptığı işlere bile yansır. bilim ile sanat içiçedir, sanat zihni açar, bilim de o zihni kullanır. sanat olmadan, özgür düşünce olmadan, yaratıcılık olmadan, bilim zayıf düşer, insanlar (beyinleri) aç kalır, susuz kalır. örneğin edebiyat dediğimiz olgu, sırf liselerde okutulan "uyaklar, ölçüler, aruz vb" olaylarından ötedir. bir stephen king romanı bile edebi eserdir. (çok saçaklı yazdım, kafam bulanık, alakasız cümleler kurmuşsam mümkün...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Farinal said: Edebiyat, Müzik ve Resim dışında ki diğer herşey saçmadır.(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 mustafa akıllı ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Ekmek said: Değildir. Dağılın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Sevmedigin herseye sacma diyip kestirip atmak sacmadir esas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 iyi dedin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 İyi ki şarjın bitmiş :P. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Çok aferdersin, o kadar saçmalamışsın ki sağlıklı bir yorum yapamıyorum, denedim birşeyler yazmayı ama olmadı :( Ama şuraya takıldım Chaotic said: yokluğunda yerine bilim konulması halinde dünyanın daha hayrına olacağına inandığım 1800lerden beri dayatılan "bilim ne kadar gelişirse dünya o kadar iyi bir yer olur" düşüncesinin hala doğru olduğuna inanan insan kaldı mı? Bilimde gelişme dünyadaki refah seviyesini arttırmaz, beraberinde dünyaya zarar verir.. Son 100 yılda dünyanın geldiği hale bakarsak bilimin gelişmesini ve buna bağlı olarak dünyanın daha iyi olmasını nasıl iddia edebiliriz ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 bilim çok can sıkmaya başladı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Bir "15'imden gün alıyorum ve acilen tespit yapmalıyım." konusu daha. ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Hoba yeni nesil Kaczynski'ler geliyor =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 oooy ireeem sensiz nereleree gideeem? kuplesi olmasa hayatim daha kolay olacakti. =(d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar