Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Edebiyat Müzik Resim saçma mıdır

Chaotic

Öne çıkan mesajlar

Laptopumun şarj ı son 3 dakikayı gösteriyor ama inat ediyorum yazacağım. gerekirse tezimin içindeki bilgileri sonra ilave ederim.
Ben buna inanıyorum arkadaşlar. nedenini kısaca özetlemem gerekecek olursa yokluğunda yerine bilim konulması halinde dünyanın daha hayrına olacağına inandığım sözde sanat dallarıdır bunlar. elbette kökten kazınması doğru olmaz ama günümüz dünyasında ben bu dalları haddinden fazla beslendiği için kocaman şişko ve koca popolu adamlara benzetiyorum. Ve eğer gerekli istatiksel çalışma da yapılırsa bu alanlara harcanacak zaman yeri
Sosyal ağlarda paylaş

üstüne alınma,ya da alın.bence bunlara saçma diyenler başlı başına saçmadır.

Sanat ve Bilim birbirini tamamlar,biri olmadan diğeri hiçbir şekilde olmaz,olamaz.

Sanatın yarattığı özgür ve sorgulayıcı düşünce olmasaydı günümüzdeki bilimsel gelişmelerin hiçbiri var olmayacaktı.

Bilimsel gelişmelerle desteklenmeseydi de sanat,bağnaz düşünceler altında yok olacaktı.

En azından benim görüşüm budur :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bilimin ilerlemesini edebiyat sağlıyor bir yerde. bugün sıklıkla kullandığımız gps cep telefonu vb. cihazların fikrini bilim adamları değil bilim kurgu yazarları ortaya atmıştır mesela.bilime ilham oluyor...

gereksiz diyemem ben, kimisinin kafası da o saydığın şeylere çalışıyor. kimi insanda çok ilgileniyor. kitleleri oyalamak için birebir işte...
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:
Ben buna inanıyorum arkadaşlar. nedenini kısaca özetlemem gerekecek olursa yokluğunda yerine bilim konulması halinde dünyanın daha hayrına olacağına inandığım sözde sanat dallarıdır bunlar. elbette kökten kazınması doğru olmaz ama günümüz dünyasında ben bu dalları haddinden fazla beslendiği için kocaman şişko ve koca popolu adamlara benzetiyorum. Ve eğer gerekli istatiksel çalışma da yapılırsa bu alanlara harcanacak zaman yeri

bu yazdıklarından "ya baba ya, okulda bu edebiyattı müzikti resimdi dersler çok saçma ya, keşke kaldırsalar bunları" feryadı algıladım.

eğer öyleyse, hiç de saçma dersler değil bunlar.
ha, düzenlenip derlenip toplanması gerekebilir,
misal resim derslerinde hep bize hoca "şu şeyi çizin" derdi, o ders işkence gibi geçerdi. oysa teorik de olsa birşeyler öğrettiği, birşeyler anlattığı, onları uygulattığı dersler daha eğlenceli ve daha öğretici olurdu.
müzik de aynen öyle, müzik türleri, müziğin yaşam üzerindeki etkileri felan bunları anlatmaları güzel şeyler, ama hep flüt hep solfej işe yaramıyor. hayır, ortaokulda müzik hocası flüt deliklerini parmakla kapatamadığımızda azarlardı kızardı bağırırdı felan ama ne oldu, zerre bir halt öğrenmedim onlardan.

buna karşın, edebiyat, müzik ve resim güzel sanat dallarıdır. insanın çevresine ve hayatına bakışı değişir, hatta yaptığı işlere bile yansır.
bilim ile sanat içiçedir, sanat zihni açar, bilim de o zihni kullanır.
sanat olmadan, özgür düşünce olmadan, yaratıcılık olmadan, bilim zayıf düşer, insanlar (beyinleri) aç kalır, susuz kalır.
örneğin edebiyat dediğimiz olgu, sırf liselerde okutulan "uyaklar, ölçüler, aruz vb" olaylarından ötedir. bir stephen king romanı bile edebi eserdir.

(çok saçaklı yazdım, kafam bulanık, alakasız cümleler kurmuşsam mümkün...)
Sosyal ağlarda paylaş

Çok aferdersin, o kadar saçmalamışsın ki sağlıklı bir yorum yapamıyorum, denedim birşeyler yazmayı ama olmadı :(

Ama şuraya takıldım

Chaotic said:
yokluğunda yerine bilim konulması halinde dünyanın daha hayrına olacağına inandığım

1800lerden beri dayatılan "bilim ne kadar gelişirse dünya o kadar iyi bir yer olur" düşüncesinin hala doğru olduğuna inanan insan kaldı mı?

Bilimde gelişme dünyadaki refah seviyesini arttırmaz, beraberinde dünyaya zarar verir.. Son 100 yılda dünyanın geldiği hale bakarsak bilimin gelişmesini ve buna bağlı olarak dünyanın daha iyi olmasını nasıl iddia edebiliriz ki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...