Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir ülkeyi ele geçirmek bu kadar kolay mı?

Bone

Öne çıkan mesajlar

Die Hard or Live Free izliyorum şu an (evet sinemada izleyemedim cafede izliyorum)

(Not: aşşağıda yazacaklarım spoiler içerebilir, boşuna spoiler tagına almak istemiyorum, filmi izlememiş olan varsa ama konuyu merak ediyorlarsa onlar da okuyabilirler, ama spoiler okumak istemeyen varsa bakmasın)

Efendim, şöyle.
Anladığım kadarıyla adamlar Amerika'daki tüm hackerlarla iletişime geçiyor, FBI'ın sitesini hackleyebilecek bir adam arıyorlar, onu bulduklarında ise diğer tüm hackerları öldürüyorlar ve FBI'ı hackleyen adamla çalışmaya başlıyorlar.
O kişiyi kullanıp Amerika'nın tüm elektrik elektronik altyapısını çökertip herşeyi istedikleri gibi kontrol etmeye başlıyorlar.

Hani bir aralar Tüm internet altyapısını ayakta tutan birkaç makineye saldırı düzenlemişlerdi de, bir ikisi hariç geri kalanlarını hacklemişlerdi ya, o bile kocaman bir hacker grubuyla yapılmıştı, tek bir kişiyle değil.

Sen kalk çat çut şekilde takır takır indir tüm Amerika'yı.
saniyesinde inebilecek şeylerse bunlar, Amerika'daki güvenlik uzmanlarının işi ne? Hani Kevin Mitnick gibi adamlar çalışıyor güvenlik uzmanı olarak, ama bunların karşısında tek bir adam, Ülkenin tüm sistemlerini sanki tereyağından kıl çekermiş gibi ele geçiriyor.
Askerleri, itfaiyeyi felan gösteriyorlar, bunlar da salak salak dolaşıyor ortada. Kimse bir tespit bile edemiyor bu bir kişiyi.

Bu kadar kolay mı bu iş?
E bu kadar kolaysa, biz de kendi Türk hackerlarımızı kullanalım, hepsi birden Amerika'ya saldırı yapsın, adamların hayatını kontrol etsin?
Hani bizim hackerlar çok övünüyorlar ya kendileriyle, bunu da yaparlar.
Amerika'daki adamları bulamayan Amerika yönetimi, bizdeki adamları hiç bulamaz, bulsa bile zaten o karışıklıkta bize girmeye bile hali kalmaz.

Hani film işi felan diyebiliriz de,
Koskoca Bruce Willis'in oynadığı film,
o kadar da desteksiz sıkmazlar,
vardır bir bildikleri herhalde?
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz daha dikkatli izlemen lazım filmi..

Filmdeki esas kötü oğlan, eskiden FBI'ın Internet / Sistem Baş Mühendisi ve ABD'nin herşeyle bağlantılı olan Sistem'in çok vulnerable olduğunu, bunu düzeltebileceğini büyük bir paraya düzeltebileceğini söylüyor ancak kendini inandıramıyor ve işi bırakıyor.

Daha sonra ülkedeki küçük çaplı hackerlara algoritma hazırlatıyor bir tane, belirttiği sistemi kırabilecek ancak dışardan saldırı alamayacak. Bizim yardımcı oğlanda dediğini yapıyor.

Şimdi birbirine bağlantılı bir çok sistemin böylesine bir algoritma ile çözülmesi tartışılabilir ancak kesinlikle mantıksız değil.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:
He siz ciddi ciddi filmin gerçekliğini falan tartışıyosunu dimi.

filmin gerçekçiliğini değil, filmdeki mantık.
hani filmdeki gibi amerikayı tek bir hackerın ele geçirebilmesi gibi bir olayın mümkünatı...

Gangren said:
Biraz daha dikkatli izlemen lazım filmi..

Filmdeki esas kötü oğlan, eskiden FBI'ın Internet / Sistem Baş Mühendisi ve ABD'nin herşeyle bağlantılı olan Sistem'in çok vulnerable olduğunu, bunu düzeltebileceğini büyük bir paraya düzeltebileceğini söylüyor ancak kendini inandıramıyor ve işi bırakıyor.

Daha sonra ülkedeki küçük çaplı hackerlara algoritma hazırlatıyor bir tane, belirttiği sistemi kırabilecek ancak dışardan saldırı alamayacak. Bizim yardımcı oğlanda dediğini yapıyor.

Şimdi birbirine bağlantılı bir çok sistemin böylesine bir algoritma ile çözülmesi tartışılabilir ancak kesinlikle mantıksız değil.

Amerika hakkında fazla bilgim yok da, böyle bir sistemin mevcudiyeti nedir?

Hani çok da kasıcı bir sistem olduğunu düşünmüyorum, hatta var bile olabilir. Sadece tüm sistemleri tek bir noktaya bağlıyan bir software gibi bişi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bu kadar kolay mı bu iş?
E bu kadar kolaysa, biz de kendi Türk hackerlarımızı kullanalım, hepsi birden Amerika'ya saldırı yapsın, adamların hayatını kontrol etsin?
Hani bizim hackerlar çok övünüyorlar ya kendileriyle, bunu da yaparlar.
Amerika'daki adamları bulamayan Amerika yönetimi, bizdeki adamları hiç bulamaz, bulsa bile zaten o karışıklıkta bize girmeye bile hali kalmaz.

Kısa ve Öz. Tamer Karadağlı nasıl çakma George Clooney ise, bizim hackerlarımız da çakma Mitnik cikler. 13 yaşından beri Hack/Crack/Deface gündemini yakından takip ediyorum. Php foruma admin girişi yaparak index atmakla hacker olunmuyor ne yazıkki.
Sosyal ağlarda paylaş

- mr. president
+ yesh?
- wer haXX0rzd fukin nubz gut us :(
+ omfg cal nien oenone lol xD

* bruec wilz has joined the game
- no ned 4 taht stiky nab i gots tehm dis tiem
+ wut.. wuts goin on her?!1
- jump out of teh windw wehn i tell u k?
+ i dun understnad
- NUV
* kabooosh *
- fcukin cloz dude
+ why u haev neagtive kilz? :(
- i teld tehm 2 run ffs fukin nubz
+ lol dis gaem sux by

mr. president has left the game
- dun cry 4 meh argnatinaa

eğlendim ehuz. i r garbaeg.
Sosyal ağlarda paylaş

ABD'de ki "Social Security" çok enteresan birşey. Bireylerin tüm bilgileri, ama tüm bilgileri, işte hastalıkları, kredi kart bilgileri, banka bilgileri, faturaları, eğitimleri, vs. bildiğim kadarıyla fişlenmiş durumda.

Film, yine ABD'nin (yine bağlantılı olan) doğu, batı Power Grid'inin çöküşünü ve bu fişleme veritabanının olduğu "Uber Bina"ya girmek için yapılan terorist saldırıyı konu alıyor sonuçta.

Bu sistem bir ara TR'ye de getirilmek isteniyordu hatta.

Sonuç olarak, bence "mantıksız" denecek bir film değil. Gayette olası bir durum, sadece bunu yapmak filmdeki gibi olur mu bilmem, biraz daha Güven Özveri Tecrübe ister :p

Ayrıca buraya gelipte "filmin gerçekçiliğini falan mı" tartışıyorsunuz muhabbetine girmeyi anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:
- mr. president
+ yesh?

+ i dun understnad
- NUV
* kabooosh *
- fcukin cloz dude
+ lol dis gaem sux by

kalifiye 1337 dialog olmuş, beğendim. gz (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:
- mr. president
+ yesh?

+ i dun understnad
- NUV
* kabooosh *
- fcukin cloz dude
+ lol dis gaem sux by

XD
Sosyal ağlarda paylaş