Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitkiden kurban olur mu?

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

kurbandaki kesilen hayvana yazık acı çekiyor diyen arkadaşları her hangi bir amerikan mezbahasına gitmelerini ve orada seri imalat demontaj istasyonu şeklinde çalışan işçileri görmenizi dilerim.amerikalılar avrupalılar hamburgerleri, köfteleri hüpletip gümletirken, müslümanların ibadetini sözüm ona hayvan hakları diye savunmaları da enteresandır.hayvan hakkına bakacaksan önce afrikadaki asyadaki kitlesel hayvan soykırımına bakacaksın.dünyadaki hayvan çeşitliliğindeki azalmaya bakacaksın.kirlettiğin çevreye bakacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Olmaz.

Neden?

3 dinin ortak mitlerinden(hoş dinden dine yorum farklıklıkları olabiliyor). Abel ve Cain i ele alalım (Abel in İslamdaki ismini bilmedigiimden Yahudilik ve Hristiyanlıktakiyle aynı bırakıyorum).

Adem gelir ve oğullarına tanrıya kurban verme kurban vaktinin geldigini söyler. Abel hayvanların efendisidir ve en iyi hayvanını kurban eder ve kurbanı kabul olur, cain ise bitkilerin, topragın efensdisi olarak en iyi hasadını kurban eder. Kurbanı kabul olmaz....

Hikayenin devamı bizide pek ilgilendirmiyor.

Kısacası bitkiden kurban olmaz.

edit: Bone dinde Cain, diye geçer, Caine world of darknessdaki adı :D

Sen fazla vampire bloodlines oynamışın az ara ver :D
Sosyal ağlarda paylaş

"Onlara Âdem'in iki oğlunun olayını doğru olarak anlat. İkisi birer kurban sunmuşlardı. Birinin kurbanı kabul edilmiş, diğerininki kabul edilmemişti. Kendisininki kabul edilmeyen 'And olsun, seni öldüreceğim' deyince, kardeşi 'Allah yalnız saygılı olanlarınkini kabul eder' cevabını vermişti. 'Eğer, öldürmek için bana el kaldırırsan bile, ben öldürmek için sana elimi kaldırmam, doğrusu ben dünyaların Rabbi Allah'tan korkarım.'
'Ben, hem benim ve hem de senin günahınla dönüp ateşliklerden olasın, isterim. Bu, haksızların cezasıdır.' Bunun üzerine bencilliği kendisini kardeşini öldürmeye götürdü de kardeşini öldürdü. Böylece kaybedenlerden oldu. Allah, kardeşinin cesedini nasıl örteceğini ona göstermek üzere, yeri eşeleyen bir karga gönderdi. O 'Bana yazıklar olsun! Kardeşimin ayıbını örtmek için bu kargadan da mı aciz oldum?' dedi de, böylece yaptığına pişmanlık duyanlardan oldu." (Mâide Suresi, 27-32)

tanrı pekte kan istememekte insanları sınamaktadır.iyi kötüyü yanlışı doğruyu yaratır.insana özgür irade vermiştir.habile kıskanclık güden kabil onu öldürmüştür.yoksa konunun tanrının kan istemesi ile alakası yoktur.tanrı sınar insan sınanır.ademin oğullarının kurban meseleside bir sınavdır.kıskanç olan kaybetmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

4:34. said:
Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

yarismaci arkadaslara absarilar diliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
Olay onların yemesi değil gibi görünüyor burada. Hayvan kesme fikrine sıcak bakmadıkları için genelde vejeteryan oluyor insanlar, burda da hayvan yerine bitki kurban edelim bari demişler. Kendi keyiflerine değil yani, hayvana yazık diye. Ayrıca sebze de karın doyurur.

wiki'den baktım da şöyle diyor orda:
"The reasons for choosing vegetarianism may be related to moral, religious, cultural, ethical, aesthetic, environmental, social, economic, political, taste, or health concerns."

Vejeteryan dediğimizde sadece "hayvanların katledilmesini istemeyen" kişileri kapsamamalı bence.
Ha illa hayvanların katledilmemesini istiyorlarsa zaten "biz vejeteryaniz, bitkiden kurban etmek istiyorduk, nereye başvurcaz" gibi bir olay olmazdı, direk kurban dışındaki zamanlarda da et kesilmesine karşı birşeyler olurdu.
Yani öyle düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...