Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şeriat Tehlikesi Yok Diyenlere Takılacak Kapaklar

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Konya degil erzurumda vs dede öyle olmui şuanda (Sanırsam) NTV de gösteriyorlar.

Varya bi,r kaç gün önce bu tip olaylardan dolayı bu ülkeyi terk eder gider bir daha dönemem dedigimde yok milyonlarca şehit oldu, yok bilmemne die o kadar bana laf ettiniz.

Soruyorum size, bu tip %47 (+ mhpye oy veren "zekalar" % kaçsa) lik topluluk ve onların başına müstahak bu dandik hükümet(ler) (önceki kim, hükümetlerinde bunlardan iyi oldugunu iddia etmiyorum) yüzünden dünya üzeirnde medeniyetlera arasında anca avustralyadaki aborjin, arabistandaki arapla eşit oldugumuzu görseler o şehitler,bence, bırakın canlarını kanlarının bi damlasını dökmezlerdi burası için.

Yok, ben susuyorum, celallendim gene, nemelazım aqp linin biri 301 ci maddeden dava acar bana.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu noldu şimdi soruyorum size ya, noldu? ne girdi, ne çıktı size şimdi? sınavda usulsüzlük mü oldu, türbanlılar yüksek not mu aldı noldu? ne celalleniyosunuz, ne paniğe kapılıyosunuz şu türban yüzünden anlayamadım gitti valla ya.

bu ülkenin sonu türbandan, rejimden, şeriattan falan gelmez arkadaşlar, ekonomik krizden gelir. bi anlasanız şunu ah ne kadar mesafe katedicez..
Sosyal ağlarda paylaş

"Ülkenin sonu" derken terimlerimiz farklı sanırım. Sen "şeriattan gelmez ülkenin sonu" diyorsun, ben ılımlı islamın, şeriat kanunlarının hüküm sürmeye başladığı ülkenin sonunun zaten geldiğini düşünüyorum.

Sen Türban'lıların sınava girmesi olayına nasıl minimal bakıyorsun anlamıyorum. "Noolmuş girdilerse" nasıl diyorsun? Türban konusunun neden şeriat'a bağlı olduğunu nasıl göremiyorsun?

Uzun zamandır senin "son olarak görmediğin" şeriat yanlıları bu ülkeye şeriat düzenini getirmek is-ti-yor-lar! Bunun içinde çeşitli yolları kullanıyorlar, deniyorlar, zorluyorlar.

Tayyeap ve Rose şeriat isteyenlerin yanında yetişmiş, bunu görev edinmiş kişiler. Ama en büyük başarıları bu isteklerini gizleyebilmeleri. Tabi arada kaçırıyorlar ağızlarından amaçlarını, belli ediyorlar emellerini. Zaten uyuyan toplumun dikkatini dağıtmadan yavaş yavaş hallediyorlar. Zaten önceki hükümetlerde kötü yönetimleri ve bu yönetim sırasında kullandıkları "Atatürkçüyüz biz!" cümleleriyle gerçek Atatürkçülüğü öldürdüler resmen. AKP'ye de gün doğdu, açığı gördüler.

Ayrıca bahsettiğin ekonomik krizide bütün ekonomistler söylüyor zaten. Faizlerden, özelleştirme adı altında karış karış satılan şirketlerden (ki hepsi araplara gidiyor ne hikmetse) sahte bir görüntü çiziyorlar, ama elbet tükenecek. O zaman görüşürüz. O çöküntü yaşanınca da karmaşayla birlikte işte o zaman ver elini şeriat.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
"Ülkenin sonu" derken terimlerimiz farklı sanırım. Sen "şeriattan gelmez ülkenin sonu" diyorsun, ben ılımlı islamın, şeriat kanunlarının hüküm sürmeye başladığı ülkenin sonunun zaten geldiğini düşünüyorum.

Sen Türban'lıların sınava girmesi olayına nasıl minimal bakıyorsun anlamıyorum. "Noolmuş girdilerse" nasıl diyorsun? Türban konusunun neden şeriat'a bağlı olduğunu nasıl göremiyorsun?

Uzun zamandır senin "son olarak görmediğin" şeriat yanlıları bu ülkeye şeriat düzenini getirmek is-ti-yor-lar! Bunun içinde çeşitli yolları kullanıyorlar, deniyorlar, zorluyorlar.

Tayyeap ve Rose şeriat isteyenlerin yanında yetişmiş, bunu görev edinmiş kişiler. Ama en büyük başarıları bu isteklerini gizleyebilmeleri. Tabi arada kaçırıyorlar ağızlarından amaçlarını, belli ediyorlar emellerini. Zaten uyuyan toplumun dikkatini dağıtmadan yavaş yavaş hallediyorlar. Zaten önceki hükümetlerde kötü yönetimleri ve bu yönetim sırasında kullandıkları "Atatürkçüyüz biz!" cümleleriyle gerçek Atatürkçülüğü öldürdüler resmen. AKP'ye de gün doğdu, açığı gördüler.

Ayrıca bahsettiğin ekonomik krizide bütün ekonomistler söylüyor zaten. Faizlerden, özelleştirme adı altında karış karış satılan şirketlerden (ki hepsi araplara gidiyor ne hikmetse) sahte bir görüntü çiziyorlar, ama elbet tükenecek. O zaman görüşürüz. O çöküntü yaşanınca da karmaşayla birlikte işte o zaman ver elini şeriat.

bahsettigi kriz dünyada var olacak olan kriz; ozelleştirmelerle alakası yok, dünyada ekonomik kriz çıkacak ve bundan türkiyenin etkilenip etkilenmemesi konuşuyor.yoksa şuan ekonomik durumumuz iyi.

ayrıca türkiyede hangi yasa degişmiş te ılımlı islama yaklaşmış?

öznel konuşuyorsun,öznel fikirlere göre bu böyledir şu böyledir diyemezsin,..

türbanın şeriatla alakası yoktur,alakası oldugunu ne kendine ne bana açıklayabilirsin.

duygularınla hareket edecegine, bu konular hakkında bilgi sahibi olup ondan sonra siyaset konularında fikir belirtmeni tavsiye ederim.

takım tutar gibi konuşulmaz bu politika. net çizgiler yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğim kriz Türkiye'de ki kriz. Dünya'da olacak krizi eklemiyorum bile hesaba. Türkiye içinde yaratılan sahte "stabil" ekonomiden bashesiyorum. Ayrıca bunu ben değil, tanınmış ekonomistler söylüyor.

Bir sürü yasa değiştiriliyor şuanda. Okumuyor musun haberleri? Türban yasasını en başa koyalım mesela.

Türbanın şeriatla alakası vardır. Türban mantalitesinin arkasında aynı zihniyet, aynı istek yatar.

Konular hakkında yeterince bilgi sahibiyim. Ama sen ve senin gibiler, bağlantıları göremeyecek kadar körsünüz yada özellikle görmezden geliyorsunuz. Tayyeap'in her geçen gün ettiği inanılmaz lafları, verdiği demeçleri nasıl kabulleniyorsunuz onu açıkla sen önce bir. Nasıl bu adamların yapmaya çalıştıklarını onaylıyorsun? Duygularımla değil aklımla konuşuyorum. Aklı başında insan böyle bir ülkede bu adamların yaptıklarına "demokrasi, insan hakları" demez.
Sosyal ağlarda paylaş

şeriat tehlikesi yok.
ama şu türban olayları türkiye'yi çıkılmaz bir gruplaşmaya, kutuplaşmaya sürükleyecek gibi.
aslında daha önemlisi atatürk'ün ilkelerine sahip çıkamamak ve o'nu menemen'den geçerken arabasının perdesini kapatacak kadar üzen kişilerin "zaferimiz" olarak düşündükleri hepimizin zararına bir eylemi başlatmak.

anayasa'da yer alacak cümle aynen şu:

"kimse, kanunda açıkça yazılı olmayan hiçbir sebeple eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz"

bu cümlenin anlamını 10 kişiye sorsan 10 farklı açıklama çıkar.
ve benim bu cümleden anladığım tek şey "sadece üniversitelerde türbanın serbest olması" değil.

neyse lafı uzatmadan ve uzun yazılar okumaktan sıkılan insanlarıda düşünerekten son fikrimi söylüyorum.

bu kadar basit olacağını sanmıyorum. daha bunun yargısı var, devamında ordusu var.
Sosyal ağlarda paylaş

lathspell bu ülkede irandaki gibi bir devrim olmaz, şeriatın gelmesi için gerçekten de şu anki düzenin yıkılması gerekir, bunun da sonu iç savaştır, o da ülkenin sonu olur zaten.

ben diyorum ki toplumda böyle bir gerginlik yok, türbanlısı türbansızıyla geçinip gidiyo, o yüzden bu ülkede böyle bi tehlike söz konusu değil. her türbanlı aynı zihniyeti temsil etmiyo artık, farklı kadınlar farklı nedenlerden ötürü takıyo olabilirler. çünkü genele yayıldı türban, toplumun çeşitli kesimlerinden de kabul gördü. bu kesimlerin içinde hiç mi Atatürkçü yok, chp'ye, ufuk uras'a, mhp'ye, dp'ye oy veren türbanlı yok mu? hiç mi aklı başında kendi halinde insan yok türbanlılar arasında? bal gibi de var.

ha ekonomik açıdan bu yıl çok dalgalanmalı geçicek, umarım minimum zararla atlatılabilir. o apayrı bi tartışma konusu. ve büyük ihtimalle bizim ekonomi politikalarımız yine imf tarafından belirlenecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu forumdaki bazi insanlar beni iyice tiksindirmeye basladi.Yakinda laiklik denilen sey sadece lafta kalacak ama birisi cikip seriat getirdik laikligi yiktik diyene kadar ayni yobazlarin propagandasina devam edecekler.

Sonra ne olacak ? Cikip ulan ben ne salaklik yapmisim diyeceklerini saniyorsaniz yaniliyorsunuz.Diyeceklerki e herhalde
dini kurallara gore yasayacagiz , allah oyle emrediyor.
Ikiyuzluluk , geri kafalilik , ilkellik.

Birde yuzsuz yuzsuz e aydinlar bize kizmasin , ogretsin diyorlar.Ogrenmeye niyetiniz yokki , tek derdiniz piyonlugunu yapmak birilerinin , beyniniz ozgur dusunceye yer birakmayacak kadar yikanmis.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Bahsettiğim kriz Türkiye'de ki kriz. Dünya'da olacak krizi eklemiyorum bile hesaba. Türkiye içinde yaratılan sahte "stabil" ekonomiden bashesiyorum. Ayrıca bunu ben değil, tanınmış ekonomistler söylüyor.

Bir sürü yasa değiştiriliyor şuanda. Okumuyor musun haberleri? Türban yasasını en başa koyalım mesela.

Türbanın şeriatla alakası vardır. Türban mantalitesinin arkasında aynı zihniyet, aynı istek yatar.

Konular hakkında yeterince bilgi sahibiyim. Ama sen ve senin gibiler, bağlantıları göremeyecek kadar körsünüz yada özellikle görmezden geliyorsunuz. Tayyeap'in her geçen gün ettiği inanılmaz lafları, verdiği demeçleri nasıl kabulleniyorsunuz onu açıkla sen önce bir. Nasıl bu adamların yapmaya çalıştıklarını onaylıyorsun? Duygularımla değil aklımla konuşuyorum. Aklı başında insan böyle bir ülkede bu adamların yaptıklarına "demokrasi, insan hakları" demez.

türbanla şeriatin alakasını bana açıklarsan ben sen haklısın derim.
ama kendine bile açıklayamıyorsun o ayrı.
baş örtme sadece islamda degil,hristiyanlarda da vardır rahibelerin oldugu gibi.bunlar şeriat manasına gelmez.tercih meselesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:
LathspeLL said:

türbanla şeriatin alakasını bana açıklarsan ben sen haklısın derim.
ama kendine bile açıklayamıyorsun o ayrı.
baş örtme sadece islamda degil,hristiyanlarda da vardır rahibelerin oldugu gibi.bunlar şeriat manasına gelmez.tercih meselesidir.

Ya hala "kendine açıklayamıyorsun" diye takılıyorsun. Kendi kendine gelin güvey olma manyak. Aklı selim insanlar açıklıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

lath, bir başka topicte umarım yapmaya = newdonis degildir demiştimde, malesef öyle oldugu bu topictede saçmalamasından ortaya çıktı.

neyse bence şeriat tehlikesi yok diyen (şeriatçılara) takıcagımız kapaklardan ziyade, şeriat yok diyen (şeriatçıların) bize taktıgı/takmakta oldugu/takmak üzere oldugu kapaklara geçelim, bizim hayrımıza olur.

dip not: o gelişerek değişemedigini en son fakeinde, fake olup aslında newdonis odlugunu kanıtladıugımda kantı için kullandıgım postunu değiştirdinde, aynı postun alıntılanmış halini kullanarak ona cevap verip mosmor biçimde bıraktıgım zamanda gösterdi zaten. neyse ben gidip domain alıcam onuda newdonise ithaf edicem www.yüzsüzlükftw.com hepinizi beklerim
Sosyal ağlarda paylaş

Artık adamın kaçıncı yüzsüzlüğü utanmazlığı sayısını kaçırdım. Akepeyi koruyacam diye canla başla patiye yapıştı adam.
LathspeLL said:
Ben newdonis'i AKP ile bağdaştırıyorum. Çünkü her yeni gelişinde bir önce ki nick'i ile yaptığı hataları yapmamaya çalışıyor. "Değişerek geliştiğini" sanıyor ama özü aynı.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:
Artık adamın kaçıncı yüzsüzlüğü utanmazlığı sayısını kaçırdım. Akepeyi koruyacam diye canla başla patiye yapıştı adam.
LathspeLL said:
Ben newdonis'i AKP ile bağdaştırıyorum. Çünkü her yeni gelişinde bir önce ki nick'i ile yaptığı hataları yapmamaya çalışıyor. "Değişerek geliştiğini" sanıyor ama özü aynı.

Evet bende bu piyonlardaki yuzsuzluge hayret ediyorum.Suratina tukursen yarabbi sukur diyor , tekrar ve tekrar ve tekrar ve tekrar.... :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...