Apache Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, Türkiye’nin adım adım “ılımlı İslam" devletine değil, dinsizliğe doğru kaydığını söyledi ve türbanla ilgili çok ağır konuştu. HYP Genel Başkanı ve eski İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 22 Temmuz seçiminden sonra AKP döneminde Türkiye’nin adım adım “ılımlı İslam" devletine doğru kaydığı yorumları yapılırken, yine kamuoyunu şaşırtacak bir değerlendirme yaptı. Öztürk, Türkiye’nin “dinsizliğe" doğru gittiğini iddia etti. Siyasi gelişmelerle ilgili ANKA’nın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Öztürk, “Kuran’ın anladığı manada bir dinden söz ediyorsak, Türkiye dinsizliğe doğru gidiyor" dedi. Öztürk, “Türkiye’yi taşıdıkları yer şirktir, din değil. Biz yıllarca buna karşı mücadele verdik. Ama şimdi Türkiye doğrudan doğruya müşrik zihniyete, şirk zihniyetine doğru gidiyor. Yelken açmış gidiyor hem de. Zaten Kuran’dan ve Hz Muhammed’den onay almayacak sahte bir dini, morfin gibi kullanıp Türkiye üzerinde her istediklerini yapıyorlar, hurafe dinini anestezi gibi kullanıyorlar" diye konuştu. - “TÜRBAN, ST PAUL’ÜN İNCİL’E SOKTUĞU KIYAFETTİR"- Prof. Dr. Öztürk, son yıllarda “türban" adı verilen ve değişik tarzda bağlanan örtünün ise Müslümanlıkla ilgisinin olmadığını söyledi. Öztürk, bunun St Paul’ün İncil’e soktuğu rahibe kıyafeti olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de iki büyük operasyon yapılıyor. Kuran dininin birinci vasfı anti emperyalizmdir. Atatürk de tarih önünde bu konuda en başarılı adamdır. Ama onun anti emperyalist yanını kınıyorlar. Türkiye kullanılarak İslam’ın, anti emperyalist ruhunu yok etmek istiyorlar. Her 50 metreye kurulan camilerde bu ruhu katlediyorlar. Bize, ‘İslam’ın diğer taraflarını bırakın, size bol cami yapmak, hanımların başını örtmek kafidir’ diyorlar. Hanımların başındaki örtü, rahibe kıyafetidir. Saint Paul’un İncil’e soktuğu kıyafettir. O bizim Müslüman insanın örtüsü değildir. ‘Cami ve bu örtü size din olarak yeter’ deniyor. Müslümanlara din diye başka bir şey bırakmadılar." -“DARBELER İÇİN DUA EDİLECEK NOKTAYA GELİNEBİLİR"- Önümüzdeki döneme ilişkin karamsar bir tablo çizen Öztürk, Türkiye’nin “iyiye ve hayra" gittiğini düşünemediğini söyledi. Öztürk, türban, lokantada mescit, şehirlerarası otobüslerde namaz molası konuları tartışılırken, Türkiye’nin kaydettiği tek gelişmenin borçlarını artırmak olduğunu belirtti. Öztürk, şunları söyledi: “Türkiye örtülü bir şekilde sömürgeleştiriliyor. Hüzün duyarak söylüyorum ki, Türkiye’nin geleceğine ilişkin hiçbir irade Türkiye’yi yönetenlerin elinde değil. Türkiye büyük bir rüzgarın elinde, birilerinin istediği yöne doğru götürülüyor. Birileri en berbat şekilde yorumlayabilirler ama şunu söyleyebilirim: Benim en çok tedirgin olduğum şey, meselelerin siyasetle çözümlenemeyeceği bir noktaya sürüklenilmesi. Bu nokta ya felaket ya da kanlı kavgadır. Felaket nedir, Türkiye, dışardan istedikleri şekilde paramparça edilir. İkincisi, Türkiye iç kavgaya gider. Darbe olur deniyor, ama bana öyle geliyor ki, Türkiye darbeleri bile Allah tan niyaz edecek duruma gelebilir. Şimdi ‘darbe,darbe’ laflarıyla cambaza bak oyunu oynanıyor. Türkiye, darbelere bile el açıp dua edilecek bir noktaya sürükleniyor, Türkiye onu bile arayacak. Çok kaygılıyım bu noktada ben." -“İKİ MİLLETLİ PARLAMENTO"- Öztürk, 22 Temmuz’da seçim yapılmadığını belirterek, “Bu, bir tsunami, nevi şahsına münhasır, bir nevi yarı işgal, bütün batılı güçlerin ortaklaşa belirledikleri hedefe 2-3 milyar dolar para harcayarak Türkiye’de halkın iradesinin bir yöne sevkedilmesidir. O sebeple biz bunu bir seçim saymıyoruz. Bunun ne menem bir şey olduğu, yıllar sonra anlaşılacak" dedi. Seçim sonra tablo konusunda da kaygıları bulunduğunu ifade eden Öztürk, şöyle konuştu: “Türkiye, tarihinde ilk defa adeta iki milletli parlamentoya mecbur ve mahkum bir hale getirildi. Böyle bir manzara var. Şu anda parlamentonun en aktif unsuru, en azından göründüğü kadarıyla, bölücü temayüller taşıyan unsur. Parlamentonun ilk gündem yaptığı konulardan biri, parlamentoya yeni giren bu unsurun, terör başının yaşam şartlarının iyileştirilmesidir. Buna dikkat etmek lazım. Onun arkasından Türk ordusunu bölücülükle itham demeçlerini dinledik. Arkasından ‘PKK’ya terör örgütü demeyiz’ demecini dinledik. Öbür tarafta henüz anayasayı değiştirme çalışmaları dışında bir şey görmüyoruz." -“DOKUNULMAZ ZIRHI KİRLENDİ"- Öztürk, bu parlamentodan bir “hayır" gelecekse, bunun bir numaralı göstergesinin milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması olacağını söyledi. Öztürk, “Eğer parlamento işe dokunulmazlıkları kaldırarak başlarsa, buradan bir hayır çıkacağını düşünebiliriz,aksi takdirde hiçbir hayır çıkmaz. Dokunulmazlık zırhının içi kirlendi, pislendi, bu zırhı kaldırıp atmak lazım" dedi. (ANKA) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Ben türbanı Fahişe kıyafeti diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 sümerli fahişelerin kıyafetidir ama yumusatarak soylemis nuri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 ninjalar da giyiyo aynısını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Zamanında Muazzez İlmiye Çığ, Turan Dursun bunları söylediğinde din elden gidiyor diye yaygara çıkarıyorlardı. Aynı noktaya 20 yıl sonra gelmek ilginç tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 türban takanların anasını bellemeye de hazırım ben ama o zaman başı kapalı öğrencilerin de üniversiteye girmesine yök sesini çıkarmayacak, ok? ama yoo hayır düşündüm de, okumak isteyenler zaten başlarını açabilirdi di mi? Hani din siyasete alet edilmezdi, Türkiye'nin din adamı diye tanıdığı birisinin açıklamalarına bu kadar bel bağlandığına göre bu zaten adil bir tartışma olamaz. vazgeçtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 yine din-siyaset içerikli konular açılmaya başladı hadi bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 onlar bile yeterince muhafazakar olamadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Sümerliler manyakmıymış yaw öcü gibin kapalı kadının ben neresini beğenipte.... Neyse Yaşar Nuri bunu dediği için akın akın kafalarındaki türbanları çıkarmaya başlar artık kadınlar. Çarşafa geçerler direkman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Çokakıllıadam said: Ben türbanı Fahişe kıyafeti diye biliyorum. Apache said: sümerli fahişelerin kıyafetidir ama yumusatarak soylemis nuribeyler bu yaptığınız terbiyesizlik ama bunun dinle alaksı yok terbiyesizlik yapmayın.ne olursa olsun hiçbir insana böle bir ithamda bulunamassınızz bu bir suçtur tck da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Nesi ayıp hocam, bugün türban takanlar fahişedir denmiyor. Geçmişte türban fahişeleri toplumda ayırt etmek için bir simgeydi diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Dinle alakası olmadığı için terbiyesizlik kapsamına girdiğini düşünmüyorum çünkü gerçekten öyle . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 abi bende nefret ederim ninjalardanda fazla abartmasanız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Razien gelip size dersinizi verecek şimdi ayrılmayın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 @pekaziz ve xaenin hocam fahişe kelimesi büyük bir ithamdır ve forumumuzda bunun olmaması gerekir diye düşünüyorum ama herkez düşüncesinde özgür tabi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Fahişe bir küfür değildir . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 peki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Viy Viy Viy Viy Viy Viy Viy Viy Viy Viy Viy Viy Viy Viy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Her ne kadar sonuna kadar nefret duysam da türbana , biri çıkıp da "türban giyen fahişedir" derse karşı çıkarım ben de . Ha yoldan geçerken içimden demiyor muyum ? Diyorum tabii . Ama gelip de public ortamda böyle bir şey söylemek kişinin inancına vs. saygısızlık olur , gerginlik çıkar , o yüzden istemem . Ha hakarete maruz kalan türbanlı vs. kişi bu durumda alınırsa umrumda olur mu ? Olmaz , çok da sevinirim , ama yapmam . Ama ne yazık ki aynı şeyden bahsetmiyoruz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 bu muazzez ilmiye çığ'ın bi araştırmasıydı, çok üzerine gittiler kadıncağızın. çünkü toplumumuzda bilim nedir, tarih nedir, kültürel semboller nası gelişir falan kimse farkında değil. eskiden türban başka bişey için kullanılıyomuş, bugün de başka işte. yine de kimin ne giydiğine karışmamak gerek değil mi arkadaşlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 EEVEEEEET . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Topiğe heyecen getirmek için müslümbört kıyafetlerini giyer minareden kayarak iner ve islamomobile biner gelir... Türban iffetin namusun sembolüdür... Dağılın kafirler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 kimse yanlış anlamasın beni ben inançlı bir insan olmama rağmen türbana karşıyımdır çünkü bizim ülkemizde türban zorlama ile giydirilmektedir buda insanların kişisel haklarına tecvüz girer bende ninjaları gerçketen sevmiyorum ama fahişe demek çok ayıp geliyor bana.belki çok klişe ama sizin ailenizde olsa ve bu laf konuşulsa sizde hoş karşılamassınız.sonuçta ninja görünümlü olsa da onlarda insan ailesi var kız kardeşi çoluğu çocuğu vesaire.kimse kendine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Agaliler o İlmiye Çığ dediğiniz insan Sümerceye Türkçeden geçme en az 50 kelimenin ispatını da yaptı. Bu durumda dünyanın yarısı Türk ya da geçmişte Türklerle irtibatta dediğim zaman beni aşağlamıyacaksınız di mi? piliz ay em so faking gırety!!1111!!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 ombakkombak said: Razien gelip size dersinizi verecek şimdi ayrılmayın... Az önce nerde bir topicde nickinin altında yörünge dışı gördüm ama yanlışta olabilir :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar