Breedan Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 yanlız atatürk'de hata yapar açığı olur. kaptırmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Hata yapar açığı olur başka, insan o da, fakat milli antın demode olduğunu söylemek farklı birşey. Hukuksal karşılığıda vardır bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 1930'dan bu yana toplumsal dinamiklerde değişti, uluslarası konjonktür (umarım doğru yazmışımdır) de değişti. Atatürkçülüğün yerinde saymaması lazım değişmesi lazım. Yoksa ölür. Koca Marksizm bile (yüzmilyonları arkasından sürüklemesi açısından koca ) bak yıkıldı gitti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Nesi demode oldu yazın bakiim buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 devletçilik kaldı mı günümüzde? kalmalı mı? peki ya bizim devletimiz halkçı mı? yeniliğe kapalı bi "inkılapçılık" olabilir mi? "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ne derecede hayata geçirilebildi? demodelikten ziyade, doğru düzgün uygulanmadı bu ilkeler. değişime de izin verilmedi bu ülkede, gelişime de. halkın istediğini devlet istemedi, devletin istediğini halk istemedi, kimse de orta yol aramadı, başa geçen kafasına eseni yaptı. hem sağcıların, hem solcuların, hem azınlıkların, hem çoğunlukların hakkı yendi. Atatürk'ün yaptıklarının üzerine tek bir adım bile atamadık. belki bozmaktan korktuk, belki üşendik, belki de umursamadık bile. ama bunun sorumlusu hepimiziz bunu bi görelim. ve bu ülkeyi ileri götürmek için de "herkese" ihtiyacımız var, bi de bunu görelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Andımız ya bildiğiniz? Andımız diyorum :) "Devletimi yalacağıma...", falan demiyor orada =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 e sandıkta sayıldı kimin kaç kişi olduğu,bu soğukta hiç gerek yok bence böyle şeylere. (topicten bi msj bile okumayan elesso) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Seçimlerinde şaibeli olduğunu söyleyecem ayrı diyarlara gideceğiz, söylemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 kaynak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 kutsal kitap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Yeniliğe kapalı inkilapçılık :S güzelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Hitchhiker's Guide to the Galaxy? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 eheh soruyosunuz söylüyoruz, ardından gelen bişi yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Tamam sir kes şovu abi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Feza'dan mail at. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 bana "şovu kes" diyeni atarlar işte böyle..şov mast go oan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 sir said: devletçilik kaldı mı günümüzde? kalmalı mı? peki ya bizim devletimiz halkçı mı? yeniliğe kapalı bi "inkılapçılık" olabilir mi? "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ne derecede hayata geçirilebildi? demodelikten ziyade, doğru düzgün uygulanmadı bu ilkeler. değişime de izin verilmedi bu ülkede, gelişime de. halkın istediğini devlet istemedi, devletin istediğini halk istemedi, kimse de orta yol aramadı, başa geçen kafasına eseni yaptı. hem sağcıların, hem solcuların, hem azınlıkların, hem çoğunlukların hakkı yendi. Atatürk'ün yaptıklarının üzerine tek bir adım bile atamadık. belki bozmaktan korktuk, belki üşendik, belki de umursamadık bile. ama bunun sorumlusu hepimiziz bunu bi görelim. ve bu ülkeyi ileri götürmek için de "herkese" ihtiyacımız var, bi de bunu görelim. hepsini doğru kabul edelim. Atatürk ün bütün ilkeleri uygulanmadı ,demode ,geçersiz. Ülkemizde din özgürlüğü var .Ama insanlar hala birbirlerine dini baskı uyguluyormu ? Evet.Din özgürlüğü kaldırılmalı.uygulanamamış başarısız dini yasaklıyoruz. Demokrasi var mı ülkemizde? Uygulanabilmiş mi ? Hayır.Parti liderleri cuntası ve dokunulmazlık mevcut.Demokrasiyide kaldırıyoruz o da uygulanmamış. (baya bir uzatabilirim bunu) Bu üstte yazdıklarım mantıklı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 ben "demode bunlar, o yüzden hepsini kaldıralım" demiş olsaydım haklıydın da, demedim ben böyle bişey. kutsal ve değiştirilemez ilkeler olarak bakmamalıyız, günümüze uyarlamalıyız ve de güncellemeliyiz diyorum. çünkü sene 1923 değil, 2007. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 atatürk ilkelerinin günümüzdeki sorunlarımızla ne alakası var,ben bunu anlamyıorum zaten mantıklı olmayanlara körü körüne bağlanıp kalınmıyorki (bknz:devletçilik) e o zaman...neyin hesabındasınız onu tam olarak anlıyamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Yazık biz kullanamadan hemen demode oldu ilkeler =( Azıcık kullansaydık keşke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Napalım aga kullansaydın zamanında! Artık değiştircez yapcak başka bişi yok!!11!!11 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 ombakkombak said: Ben Arap kökenliyim mesela. Kendimi Türk olarak tanıtmaktan rahatsız olmuyorum zaten ana dilimde Türkçe. Ama o Türkiye'de sadece Türk milleti var lafı beni rahatsız ediyor. Benim babam, dedem onun babası köyümüz bizim oralar Türkiye'de değil mi? Veya benim ailem ikinci sınıf vatandaş mı? rahatsız olsan da durum bu lombakkombak. Atatürk bu ülkeyi kurarken ne soy ne ırk ne din üstünlüğüne meydan vermiyecek bir anlayışla hareket etmiştir. Sen arap kökenli olmanla övünsen de, sonuçta T.C. Vatandaşı olan herkes otomatik Türk olur. Türk halkının bir bireyi haline gelir. Ha bu "Türk" lafını yanlış anlayıp da "only Moğol köken, bozkurt rullaz, hadi ülkücü bıyığı bırakalım" tarzı bir düşünce sanmayın. Basbaya vatandaşlık üstüne kuruludur. Elbette Türk olmayı utanılacak birşeymiş gibi sunanlar oldu son senelerde, ancak ister Arap kökenli ol, ister Arnavut kökenl, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Türkiyeli değil Türk denir, bu da taa Atatürk zamanından gelmektedir. ombakkombak said: Atatürk'ün tarifi iyi de, günümüzde etnik kimlikler çok ön plana çıktı. Ne yazık ki tam tersi. Eskiden etnik kimlikler daha önemliydi. Çünkü ayrım daha kolay yapılabilinirdi. Evlenirken bile sadece kendi köyünden kızlar erkekler seçilirdi. Şimdi herkesin birbirine girdiği bir zamanda yaşıyoruz. Hele "küreselleşme" ile kimin nerden geldiği belirsiz, ve önemsiz bir duruma geldik. Elbette bazıları etnik kimliği, ırkı, dini öne çıkarmak istiyor, ama onun adı da bölücülük zaten. O yüzden Atatürk'ün ideolojisinde kötü ve yanlış bir taraf yok. "Kemalizm eskimiş bir ideolojidir, ilerlememiz önünde en büyük engeldir" tadında birşeyler yazmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 elaidi said: bu mitingler bir işe yaramıyo niye anlaşılmıyo. gittik yürüdük çağlayanda saatlerce güneş altında milyonlar dendi, ankaraya gidildi milyonlar dendi. sandıklar açıldı. %47 akp dendi. Hep bişeyler deniyo. Ne yazık ki Fetullah Hoca gibi, İ. Melih Gökçek gibi, Tayyip abimiz gibi ticaretle uğraşan, para babası bir solcu yok ki. Ha olsa da zaten onlar gibi halka top dağıtıp, kömür dağıtıp oy istemiyor. bu mitingler bir işe yaramıyor, o zaman gidip biz de top dağıtalım. Bak o işe yarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar